Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 30
ellej spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Pai tocmai acum ar trebui sa intelegi. Acu 5 ani nu era legea cu 85% 2 ani. De ce sa le fie altora mai bine? |
Am zis ca ma opresc, dar trebuie sa mai zic ceva :) Desi daca as fi azi in CIC as beneficia de plafonul maxim de indemnizatie (si nu e exclus sa mai fac un copil) eu nu am pretentia sa-mi dea statul 4000 de lei pe luna timp de 2 ani; si am cotizat destul, tinand cont de salariul meu. Mai degraba as vrea sa vad ca exista crese si alte variante care sa le permita mamelor sa-si stie copii in siguranta.
ade24, ma indoiesc ca ai inteles.
accept92, doar fiindca unii gandesc asa, nu inseamna ca toti vrem sa moara si capra vecinului :)
nilufera spune:
Sper din tot sufletul ca a fost o gluma sau ai spus-o la modul ironic, altfel este exact imaginea cu capra vecinului...da intr-adevar, daca tie ti-a fost rau de ce sa le fie altora bine?!? acum 20 de ani nu aveai net de ce ti l-ai bagat ca sa-ti versi pe forumuri veninul? scoate-l ca nici atunci nu aveai de ce sa ai acum si sa mai stresezi si mamicile si gravidele care chiar au o problema?!?
ade24 spune:
Uite ca nici eu nu pot sa ma opresc :) : din nefericire pentru noi cele care ne agitam pe aici, pe la tv, etc probabil ca ti se va indeplini o parte din dorinta, respectiv nu se va sta 2 ani acasa si nici nu vom primi cei 85% din venituri. Dar cealalta parte a dorintei tale sau visului tau va ramane tot la stadiul asta, pentru ca nu vor construi crese/gradinite.
Si in loc sa fii de cealalta parte a baricadei (chiar nu iti inteleg motivele) ar trebui sa sari gardul, mai ales daca iti doresti copii in viitor.
accept92 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ellej
Am zis ca ma opresc, dar trebuie sa mai zic ceva :) Desi daca as fi azi in CIC as beneficia de plafonul maxim de indemnizatie (si nu e exclus sa mai fac un copil) eu nu am pretentia sa-mi dea statul 4000 de lei pe luna timp de 2 ani; si am cotizat destul, tinand cont de salariul meu. Mai degraba as vrea sa vad ca exista crese si alte variante care sa le permita mamelor sa-si stie copii in siguranta. ade24, ma indoiesc ca ai inteles. |
Sigur, este si asta un aspect demn de luat in seama. De fapt, foarte putine femei rezista 2 ani acasa, mai ales cele cu salariu bun si munca placuta. Nu e chiar simplu sa stai cu copiii acasa, depinde acum cu ce compari. La sapa nu m-as intoarce, dar la linistea de la birou...pfuai! N-am avut in viata mea un sef asa nerabdator si capricios ca fi-mea...Nu toate femeile sunt facute sa fie mame, dar aproape toate fac copii. Acele putine care au placerea de a sta acasa 2 ani ar trebui sa aiba acest drept si ar trebui privite cu admiratie...nu sa li se scoata ochii de cele care abia asteapta sa paseze copilul la bunici, la cresa, cu bona...in siguranta! Siguranta este desigur un aspect in cresterea unui copil...dar nu singurul...
lucialu spune:
eu nu vad cresele decat de nevoie, de nevoia parintilor sa munceasca. Firesc e ca BB sa stea langa mama. Dar desigur, ca adulti care le stim pe toate si ca sa dormim linistiti noaptea ne amagim ca deh le e bine sa fie crescuti de altii, sa fie independenti domle!De ce nu-i trimitem si la munca? Si sa le cerem taxa ca le-am dat viata?
Mama ce m-am infuriat...l-ati auzit pe dl de la Carp care spunea ca tinerii(fraierii care tinem un salariat 4 pensionari si aceeasi fraieri care functionam obligatoriu pe acelasi sistem de pensii total nefunctional + stat fraudor, jepcar, hot) nu au nevoie decat de mancare si eventual de haine!!!Exact astea au fost cuvintele.
Compara salariul minim cu pensia de 6-7 milioane...Ce oameni!ce tara! Agaton visa ca suntem un popor care isi iubeste copiii, familist. Cred ca nu a vazut nici macar un comentariu de tip XXX impotriva mamelor romance care primesc CIC, alea de pe net, la sfarsitul articolelor de presa.
Bravo Elara!
ariadna33 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ck_29 o alta varianta de a-i taxa pe nesimtitii care ne conduc...este infiintarea de PFA-uri...si stiam ca taxele obligatorii de platit sunt doar cei 5,5% la sanatate(este posibil sa se fi schimbat ceva in vara, nu mai stiu sigur) Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010 |
s-au schimbat, acum se platesc si CAS si somaj...
unboticutz spune:
Pambuccian: Nu stim care ar putea fi plafonul maxim al indemnizatiei pentru mame in cazul unui concediu de doi ani deoarece Guvernul nu a facut calcule

deci nu stim daca trebuie si cat trebuie sa taiem dar taiem!
mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
onitza spune:
Si eu cred ca este cel mai bine pentru copil sa ramana langa mama daca se poate 2 ani, mai ales daca alapteaza mama, dar nu numai, toti copilasi au nevoie de caldura, siguranta si iubirea din partea mamei macar in primii 2 ani din viata. L-am avut pe primul baiat la cresa de la 1 an si regret, nu am avut de ales, imi povestea ingrijitoarea mai buna ca cealalta ii bate pe copii am intrebat speriata daca l=a atinsi si pe fi-miu, raspunsul ei a fost nu , ca e cuminte. Dar fi-miu probabil din ce a trait acolo e mai retras, mai timorat, se sperie usor daca greseste cu ceva. Pe Dani probabil ca tot la cresa il voi da, la fel, nu voi avea de ales, nu avem bunici sa ne ajute, dar mi se rupe sufletul, nu mi se pare deloc solutia cea mai buna pentru copilasi.
Imi tot fac calcule cum sa reusesc sa il dau la o gradi particulara, dar costa mult. 
ck_29 spune:
cine este in plata nu este afectata de nici o modificare
in direct la antena 3 este musiu boc
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010