Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 29
libelula spune:
si eu fac parte din grupul minoritar al mamicilor cu salariu mai mare pe cartea de munca. sunt extrem de dezamagita de reducerea plafonului maxim al indemnizatiei, pentru ca am cotizat 10 ani cu impozite babane, in ultimii 4 ani chiar cu cate 1.000 eur pe luna, sau mult mai mult in lunile cu bonusuri!
sunt extrem de revoltata pentru ca de toti banii astia nu primim absolut nimic! nu tu crese, nu tu vaccinuri gratuite, nu tu epidurala in spital! totul trebuie platit tot de noi. ca sa nu mai vorbesc ca si banii pentru concediul pre/postnatal tot plafonati au fost, desi mie nu imi plafoneaza nimeni impozitul catre CAS!
in fine... eu m-am revoltat asta vara, mi-am primit multe rosii la un subiect in care declaram ca vreau sa muncesc la negru. m-am intors la job in conditii mult mai avantajoase (contract de colaborare cu angajatorul, eu fiind angajata pe firma sotului). impozitele s-au redus. cheltuielile se deduc si una preste alta este mult mai bine decat era inainte. eu am recurs la aceasta solutie pentru ca m-am simtit furata si batjocorita. vad ca nu m-am inselat!
ellej spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui amali
Cred ca orice ti s-ar raspunde nu ar fi multumitor - ai ajuns din nou la intrebarea cu "la 2 ani nu mai e un lux?" Ti s-a mai raspuns... Nu am sa zic ca asta poate fi un efect al lipsei de afectiune din frageda pruncie. ![]() |
Probabil ca nu, cu siguranta nu daca tonul discutiei nu e cat de cat obiectiv. Asa sunt eu, incerc pe cat pot sa relativizez si sa judec lucrurile la rece - asta precis mi se trage de la lipsa de afectiune din copilarie. Ce noroc pe mine sa am parte de consultatii de psihologie gratuite
alinuk spune:
si eu am fost tot la antena3, ma scuzati am zis ant1..din greseala / au si studiourile la 50cm distanta 
http://inregistrari.antena3.ro/view-06_Dec-2010-Se_intampla_in_Romania_II-36.html
de la min 14 vb dna norica nicolai ...ft bine (pe tot parcursul emis de fapt a vb in favoarea noastra) si apoi
eu pe la min 17, 35, 38, 41 (in leg cu protestul), min 47 etc
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
ade24 spune:
Ellej - eu nu prea circul pe forum asa ca nu stiu, de aceea imi permit o intrebare: ai copii sau esti insarcinata? La semnatura nu vad nimic.
Multumesc.
Elara iti tinem pumnii!!!

ellej spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ade24 Ellej - eu nu prea circul pe forum asa ca nu stiu, de aceea imi permit o intrebare: ai copii sau esti insarcinata? La semnatura nu vad nimic. Multumesc. Elara iti tinem pumnii!!! ![]() ![]() ![]() Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008 Poze aniversare Olivia Poze Olivia iunie 2010 |
Am un baiat de 5 ani.
ade24 spune:
Sa-ti traiasca!
In conditiile astea, imi pare rau, dar nu te inteleg.
Si ma opresc aici pentru ca rolul acestui subiect este cu totul altul.
Numai bine iti doresc.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui ade24 Sa-ti traiasca! In conditiile astea, imi pare rau, dar nu te inteleg. |
Pai tocmai acum ar trebui sa intelegi. Acu 5 ani nu era legea cu 85% 2 ani. De ce sa le fie altora mai bine?
ellej spune:
| citat din mesajul lui ade24 Sa-ti traiasca! In conditiile astea, imi pare rau, dar nu te inteleg. Si ma opresc aici pentru ca rolul acestui subiect este cu totul altul. Numai bine iti doresc. Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008 Poze aniversare Olivia Poze Olivia iunie 2010 |
Multumesc, si tie la fel. Si eu ma opresc aici; cred ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu majoritatea si nu vad rostul unor discutii in contradictoriu.
monicabo spune:
Parerea mea, si sper sa ramana asa, este ca vor lasa concediul de 2 ani, sau daca totusi il vor reduce la un moment dat, nu vor afecta mamicile aflata deja in CIC (asa mi se pare si corect, omeneste vorbind)...
NU stiu cine zicea ca cele care nu au muncit,primesc 600 ron... nu-i adevarat, mamicile care nu au muncit primesc ca bani doar alocatia de 200 ron, 600 indemnizatie este doar pt mamele care au lucrat, si au 85% din salariu mai mic sau egal cu 600 ron...
Personal as fi de acord si cu media a 2-3 ani inainte de nastere, ca intr-adevar, am auzit cazuri in care o persoana si-a "aranjat" pe cateva luni cate un salariu "baban" ca sa primeasca indemnizatie mare de la stat... Asa s-ar reduce smecheriile astea...
Oricum, cf statisticilor, sunt f multe persoane care primesc doar 600 ron indemnizatie, grup insumat cu cel care primesc indemnizatie intre 600-1500 ron, fac cam 80%... Deci va dati seama de nivelul de salarizare general.. Media indemnzatiilor e de vreo 935 ron...
Mi se pare nedrapta si trecerea ditr-un cic in altul pe suma minima... Eu una am fost in aceasta situatie, dar pe legea veche era ok...
Pun si eu intrebarea retorica: de ce se taie bani doar de la mame, copii, batrani, handicapati, familii monoparentale, si creste bugetul administratiei prezidentiale, de exemplu?Elara,
alinuk, bravo
Sper sa "iasa" cat mai bine totul
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria