Indemnizatia MAMELOR(2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donna_Ly spune:

Tocmai am vazut pe Realitatea TV ca au iesit din sedinta, dar fara un raspuns; se pare insa ca nu vor umbla la perioada.

Donna_Ly
Saptamana 23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

http://www.realitatea.net/sedinta-coalitiei-s-a-terminat-decizia-privind-indemnizatia-pentu-mame-a-fost-amanata_779785.html

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

cica a fost base la guv unde se discuta si cuantumul indemnizatiei. cat cinism de mos Nicolae
Monica,
Interesante reactii ale celor care nu au nici in clin si nici in maneca cu alaptatul la cerere, indemnizatia de ro, ori chiar cu maternitatea dar si-o spun repetat cu fervoare. Je m'en fous de parerea lor neceruta! Chiar nu inteleg de unde atata grija pt lucruri pe care ori nu le inteleg ca nu le-au trait ori nu le privesc.
Nici macar empatie pt gravide, proaspete mamici nu aveti. Asta spune indeajuns...iar unele comentarii sunt atat de pline de fiere si atat de absurde incat nici nu merita efortul.
Mamele trebuie sa aibe posibilitatea sa aleaga ceea ce cred ele ca le este bine lor si mai ales copiilor lor. Dezbaterile au fost arhisuficiente. S-a spus cam tot si indelung repetat.
Alinuk & MAME, Elara, Camy_pus va multumesc! Indiferent de ce mizerii ni se fac, ati fost si sunteti la inaltime! Si multumesc DC-lui si in special Mirelei pt ca a inteles si s-a implicat! Sarbatori fericite voua tuturor!!!
(eu am ascultat-o pe dna S Barbu la B1, cred ca fost suficient de rationala si de empatica si ft implicata in problemele noastre, consstientiza nu delira ca alti colegi de partid )
eu am fost la cresa, mereu plansa, mereu neschimbata, am fost bolnava ft rau, asa ca am ajuns la bunici, departe de parinti. Mereu am plans dupa mama de dor si bunicii chiar m-au iubit. Multumesc lui Dumnezeu ca nu trebuie ca fiica mea sa treaca prin aceeasi poveste,mai ales ca este ft mamoasa. N-are nicio treaba independenta cu cat de multe persoane si cat de devreme a inceput sa ia legatura cu ele. Este un copil vesel, sociabil. Si stie ft bine sa se exprime dc ceva ii place sau nu. Nu-mi vine sa cred ca sunt aceleasi conditii ca acum 30 si de ani, poate chiar mai rau cu lipsa acuta de personal in genere numai zic de calificare.

RamonaD, in cresele statului sunt mai bine de 20 de copii la cel mult 2 supraveghetori. fata ema circula libera peste tot in casa, mananca cand vrea si doarme cand vrea incerc sa ii fac cat de cat niste repere, dar e libera sa aleaga si este supravegheata de mine. E obositor pt mine, de aceea nici nu cred ca e greu sa ne imaginam cum stau copiii la cresa fiind atatia si nu putini sunt duracelli la propriu. Si mamele noastre mai alegeau varianta concediului medical dc doreau chiar sa se ocupe personal, sau contau pe bunici, era practicat la greu. Si nu cred ca e chiar ok deoarece copilul are parinti, ca de-aia ne numim asa.

Pana cand ne-au amanat cu o decizie? evident ca nu cad de acord de aici amanarea, nu ca au vreun stres cu noi in mod direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Chiar ieri vorbeam cu tati meu la telefon(pentru ca mami nu mai este)...noi suntem 4 frati,dintre care ultimii nascuti din 2 in 2 ani.Pentru ca asa era legea si pentru ca ultimii 2 frati daca nu ii facea mami mure de atunci,femeile-si faceau avorturi ilegale si de multe ori singure...in fine...altceva voiam sa punctez.Da,era legea sa te intorci cand bebe avea 3 luni la serviciu,dar multe mamici alegeau sa faca intrerupere de serviciu pentru cresterea copilului.Desi atunci existau crese si pesupun ca erau mai bune fata de cele aproape inexistente azi,pentru ca sincer pe vremea aia mergea totul muuuult mai bine,multe mamici(printre care si a mea) considerau ca trebuie sa-si creasca copiii pana la 3 ani,cand ii duceau la gradinita.Dar altele erau salariile,din moment ce ai mei si-au permis sa se descurce cu salariul lui tati de 4 mii si ceva lei,sa aiba C.A.R.-uri si sa mai tina si familia formata din 4 copii si cei 2 parinti pana cand ultimul copil nascut a implinit 3 ani si mami s-a reintors la serviciu.Asta pentru fetele care se tot bt cu pumnu-n piept ca se descurca cu 600 roni...eu nu ma descurc cu 1300...Nu stiu ce sa zic... sunt multumita ca nu au umblat la perioada,Danutsu meu e nascut prematur si e cam fricos,inca nu merge singurel desi are 1 an si 2 luni...are multe de invatat in astea 10 luni care ne mai raman de stat impreuna.Si ma gandesc cu groaza...accidente se intampla cu mn acasa,in sensul ca mai cade,se mai loveste intr-o fractiune de secunda,este foarte iute si foarte curios...cum s-ar descurca o bona cu 5-6 bebelusi la crese(asta-n cazuri fericita,stim cu totii cati copii sunt intr-o grupa la scoala).Mai ales ca ei nu mananca singuri,nu fac pipi la olita...samd.Doamne...si suntfemei in PDL cre parca n-ar fi mame,cu zambetul ala larg pe fata,isi spun ele parerea cum ca e ok sa-ti bagi copilul in cresa..LOL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui amali

[quote]citat din mesajul lui ellej

[quote]citat din mesajul lui amali

[quote]citat din mesajul lui ane_mary

Sunt perect de acord cu tine ca a fost o greseala sa ma bazez pe legile statului roman. Oricum tot nu stiu la ce te referi cand zici venituri sigure – mai e ceva sigur? Crezi ca daca proprietatea iti e garantata acum, va fi la fel si maine? Ce poate fi sigur in conditiile astea?

Pentru mine e un dezastru sa imi las copilul foarte mic in grija unui necunoscut – din pacate destinul de copii la cresa si cu cheia de gat pe care l-am avut tot noi, ii urmareste si pe copiii nostri. Si da, cred ca suntem o natie de traumatizati, chiar nu mi se pare ca o ducem prea bine, in niciun caz nu psihic, etic sau moral.

Iar despre ce sa faca statul – nu mai am nicio parere si acum nici nu ma mai intereseaza. Voi alege si eu sa nu mai platesc decat minimul la stat, si in rest ma voi ingriji de mine si de familia mea.

Filozofic vorbind, nimic nu e sigur pe lumea asta, nici macar faptul ca maine va fi o noua zi. Ceea ce e relativ sigur este salariul de baza si locul de munca al parintilor. Este ceea ce am luat eu in calcul cand am facut un copil si ceea ce as lua in calcul in cazul unui alt copil.
Sigur ca pot intelege ca nu toata lumea are bunici cu care sa lase copii, ca majoritatea mamelor ar vrea sa stea cat mai mult cu copilul, pe cat mai multi bani si apoi sa aiba un loc de munca asigurat, dar realitatea este ca nici in strainatate, in tari mult mai evoluate decat Romania, lucrurile nu sunt atat de roze. Si in cazul asta trebuie sa ne bazam pe ceea ce stim ca e cat de cat sigur: atat castig, atat e rata, atat ar costa o cresa, atat pot sta in concediu fara sa-mi afecteze locul de munca. Sau aleg sa stau cu copilul 2,3,4 ani, ma bazez pe veniturile partenerului dupa care imi caut un loc de munca. Raiul pe pamant nu exista - sau nu stiu eu unde sa-l caut. Exista doar compromisuri si sacrificii: ori sacrifici familia, ori sacrifici veniturile, ori cate putin din amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

A fost alinuk pe Antena 1 la ora 13? Ca eu n-am vazut-o..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

A fost alinuk pe Antena 1 la ora 13? Ca eu n-am vazut-o..

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

e la antena 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

va recomand articolul:

Cum s-a impiedicat guvernul de banii pentru mame sau cum amanetam viitorul tarii
http://www.contributors.ro/idei-si-solutii/2371/?sms_ss=facebook&at_xt=4cfb983983bd1632%2C0

am inteles ca iarasi numai sunt siguri cei doi ani pt ca nu vrea basescu, deci fetelor, mamici, rude, prieteni, tati in strada fratilor ca astia ne mananca de vii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

[quote]citat din mesajul lui ane_mary

Filozofic vorbind, nimic nu e sigur pe lumea asta, nici macar faptul ca maine va fi o noua zi. Ceea ce e relativ sigur este salariul de baza si locul de munca al parintilor. Este ceea ce am luat eu in calcul cand am facut un copil si ceea ce as lua in calcul in cazul unui alt copil.
Sigur ca pot intelege ca nu toata lumea are bunici cu care sa lase copii, ca majoritatea mamelor ar vrea sa stea cat mai mult cu copilul, pe cat mai multi bani si apoi sa aiba un loc de munca asigurat, dar realitatea este ca nici in strainatate, in tari mult mai evoluate decat Romania, lucrurile nu sunt atat de roze. Si in cazul asta trebuie sa ne bazam pe ceea ce stim ca e cat de cat sigur: atat castig, atat e rata, atat ar costa o cresa, atat pot sta in concediu fara sa-mi afecteze locul de munca. Sau aleg sa stau cu copilul 2,3,4 ani, ma bazez pe veniturile partenerului dupa care imi caut un loc de munca. Raiul pe pamant nu exista - sau nu stiu eu unde sa-l caut. Exista doar compromisuri si sacrificii: ori sacrifici familia, ori sacrifici veniturile, ori cate putin din amandoua.

Indemnizatia garantata prin lege de catre stat mie imi suna mult mai sigur decat salariul - my bad.

Iar asta cu tarile evoluate in care e mult mai rau ma termina - de ce naiba nu vor aia sa vina sa emigreze la noi daca e asa de fain? De ce au ei crese sigure, produsele pentru bebei sunt scutite de tva si etc stc? De ce nu vin sa stea aici daca tot e raiul pe pamant?

Sau noi suntem niste fraieri ca vrem sa emigram si prin asta cautam - paradoxal - stabilitatea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

pentru maine as vrea sa fac o pancarda, ceva idei? de sloganuri?

Mergi la inceput