Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 25
ck_29 spune:
o alta varianta de a-i taxa pe nesimtitii care ne conduc...este infiintarea de PFA-uri...si stiam ca taxele obligatorii de platit sunt doar cei 5,5% la sanatate(este posibil sa se fi schimbat ceva in vara, nu mai stiu sigur)
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
kular spune:
Si eu sunt de acord cu voi... daca taie... cand ma intorc la serv nu mai dau cu carca bani la buget... dau si eu cu minim... de ce sa dau eu carca de bani si sa ii ia altii care nu muncesc la fel ca mine? Ca sa iau suma aia de bani eu am muncit... mult... si am invatat... tot mult....
ck_29 spune:
pe vremea cand eram noi mici...mamele se intorceau la serviciu la cateva luni si intradevar s-a supravietuit....
DAR, atunci mamele lucrau 8h/zi
EU daca ma intorc la serviciu, voi lucra intre 10 si 12 h/zi
stiu ilustrii nostri conducatori ca eu nu am ajuns acasa pe lumina, timp de vreo 3 ani de zile...
si cand ma voi intoarce la serv tot asta o sa fac; sa zicem ca am noroc ca e sotul bugetar, si va putea sa recupereze copilul de la gradinitia...pt ca eu ma reintorc pe plantatie
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
nilufera spune:
Da, cand eram noi mici mama a stat cu mine 3 luni acasa, si da, la ora 4 jumatate se intorcea de la munca; dar cine poate evalua efectele psihice ale acestei masuri asupra copiilor? eu stiu ca mama m-a gasit nu o data cu sange pe fata de atatea cazaturi si urland in patut ca nu ma baga nimeni in seama...si nu am fost singura...si intr-adevar, hai sa scoatem lumina electrica, gazele, netul si tot ca s-a trait asa mii de ani noi de ce sa fim mai cu mot?! si asa vor face, va ramane 2 ani concediul dar daca ramane indmenizatia 1000 lei o sa fie la fel, or sa trebuiasca sa se intoarca mamele, chiar daca nu mai au unde...
la mine personal salariul sotului acopera cele 2 rate la banci, iar din cele 10 mil ar trebui sa traim noi doi plus un copil de 2 ani plus unul de abia nascut, si in plus sa platim si facturile de utilitati care numai iarna sunt peste 500 de lei..o sa ne descurcam?!?
deja ma uit pe siteuri de emigrare..
alinuk spune:
o sa incerc sa spun in direct azi la antena1 la ora 13 treaba asta cu tzeapa care si-o ia bietul buget
iau pe'o parte si vor pierde in 10
va citesc si preiau din zbor ce scrieti, asa ca nu va opriti din comentarii
o sa va citez ca membre DC!!!!!!!
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
dilaural spune:
Imi cer scuze ca intreb... dar am fost plecata si n-am urmarit nici televizor si nici internet in ultimele zile...
Au anuntat ca vor aplica retroactiv reducerea indemnizatiei? Adica sunt afectate si mamele care sunt acum in CIC? Sau o dau ca lege pentru cele care intra de acum incolo in CIC?
Multumesc!
POZE
monica70 spune:
ALINUK chiar sa ne citezi! Eu am lucrat cca 15 ani in firme straine si am pledat si i-am convins pe patroni pentru angajat legal cu tot salariul pe cartea de munca,nu cum se procedeaza in multe alte parti
M-am gandit la binele salariatilor ,dar acum vad ca de fapt nu le faceam niciun bine,cum de fapt nu mi-am facut nici mie! Mai bine eram angajata la negru si imi puneam eu diferenta de bani la ciorap pentru pensie si perioada de CIC cand trebuie sa stau la mila statului ![]()
O sa am eu grija de-acum inainte cum ii voi sfatui !
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
amali spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ellej
Mi se pare o greseala sa-ti faci calcule in functie de niste venituri nesigure. La fel ca si cum m-as baza pe dividende sau sporuri sau prime pentru plata unor rate, venituri conjuncturale pana la urma. Decizia de a avea un copil eu una n-as lua-o decat pe baza veniturilor sigure. Cat despre dezastrul de a te intoarce la serviciu cand copilul are cateva luni... sa nu exageram. Sigur ca e de preferat pentru copil ca mama sa poata sta cu el cat mai mult, dar si noi suntem copii ai caror mame s-au intors la munca dupa catvea luni de la nastere si nu mi se pare ca suntem o natie de traumatizati. Ceea ce intr-adevar ar trebui sa existe este o "infrastructura" bine pusa la punct a creselor, bonelor subventionate de stat (am inteles ca in Germania exista asa ceva) etc. Nu sunt neaparat pentru reducerea concediului de 2 ani; pe de alta parte inteleg ca statul nu are cum sa sustina varianta de CIC 2 ani cu 85% din salariu. Cred ca ar trebui ca statul mai intai sa investeasca in construirea de crese si apoi sa adopte unul din sistemele occidentale de concediu maternal. |
Sunt perect de acord cu tine ca a fost o greseala sa ma bazez pe legile statului roman. Oricum tot nu stiu la ce te referi cand zici venituri sigure – mai e ceva sigur? Crezi ca daca proprietatea iti e garantata acum, va fi la fel si maine? Ce poate fi sigur in conditiile astea?
Pentru mine e un dezastru sa imi las copilul foarte mic in grija unui necunoscut – din pacate destinul de copii la cresa si cu cheia de gat pe care l-am avut tot noi, ii urmareste si pe copiii nostri. Si da, cred ca suntem o natie de traumatizati, chiar nu mi se pare ca o ducem prea bine, in niciun caz nu psihic, etic sau moral.
Iar despre ce sa faca statul – nu mai am nicio parere si acum nici nu ma mai intereseaza. Voi alege si eu sa nu mai platesc decat minimul la stat, si in rest ma voi ingriji de mine si de familia mea.
Donna_Ly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monica70 ALINUK chiar sa ne citezi! Mai bine eram angajata la negru si imi puneam eu diferenta de bani la ciorap pentru pensie si perioada de CIC cand trebuie sa stau la mila statului O sa am eu grija de-acum inainte cum ii voi sfatui ! |
Total de acord cu tine. Nu inteleg de ce sa beneficiez de drepturi plafonate la salariul minim atunci cand platesc dari pentru un slariu de 20 de ori mai mare decat salariul minim.
Macar sa pot alege - daca vreau sa stau pana la 1 an cu 85% (oricum pierd mai mult de jumatate din salariu cu plafonul lor de 3400, deci da, fac un sacrificiu pentru copilul meu, nu astept sa castig de la stat de pe urma lui) sau 2 de ani cu 6 milioane.
Am fost revoltata (si jur ca am vazut multe la viata mea si am intelegere pentru toate punctele de vedere) de mamele suparate ca eu doresc sa primesc o indemnizatie mai mare decat castiga ele salariu. Pai "banii statului" nu exista - aia sunt banii din contributiile noastre. Si daca eu am cotizat 15 ani pentru salarii intre 400 si 2500 de euro, iar ele au cotizat 2-3 ani pentru salarii de 200 de Euro, deja as putea zice (daca as fi rautacioasa) ca ELE stau pe banii mei, nu EU pe ai lor...
Dar - Monica are dreptate. O sa cer sa muncesc la negru, sa-mi intre in buzunar zecile de milioane pe care le dau lunar la stat. Si o sa cotizez cat cotizeaza si cele cu 6 milioane salariu - ca tot mergem pe aceleasi strazi, beneficiem de aceleasi spitale si scoli pentru copii, primim aceleasi indemnizatii - de ce sa platesc eu mai mult? Si tot eu sa fiu considerata "pomanagioaica"?
E prima oara in viata ca gandesc asa, dar chiar m-am simtit umilita - pe FOARTE NEDREPT - de cum s-a pus problema.
Donna_Ly
Saptamana 23 +
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Donna_Ly Pai "banii statului" nu exista - aia sunt banii din contributiile noastre. Si daca eu am cotizat 15 ani pentru salarii intre 400 si 2500 de euro, iar ele au cotizat 2-3 ani pentru salarii de 200 de Euro, deja as putea zice (daca as fi rautacioasa) ca ELE stau pe banii mei, nu EU pe ai lor... Si o sa cotizez cat cotizeaza si cele cu 6 milioane salariu - ca tot mergem pe aceleasi strazi, beneficiem de aceleasi spitale si scoli pentru copii, primim aceleasi indemnizatii - de ce sa platesc eu mai mult? Si tot eu sa fiu considerata "pomanagioaica"? E prima oara in viata ca gandesc asa, dar chiar m-am simtit umilita - pe FOARTE NEDREPT - de cum s-a pus problema. |
Total de acord din pacate ...
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI