Indemnizatia MAMELOR(2)
Raspunsuri - Pagina 18
eveline spune:
Prezint situatia unei colege de servici. Ar trebui sa i se termine CIC-ul in septembrie 2011, cei doi ani.... Totusi, suntem in 2 decembrie 2010 si ei doresc sa aplice o masura de la 1 ianuarie 2011 si inca nu stiu daca o vor aplica retroactiv sau nu. Nu-i e fetei tot una sa se intoarca peste 28 de zile la servici sau peste 10 luni.
Si toate cele care implinesc 1 an de CIC acum in perioada asta, ce soc ar trebui sa suporte stiind ca ar mai trebui sa stea un an acasa si acum sa afle ca dupa sarbatori trebuie sa se intoarca la servici.
Cand vom sti cum se va aplica.
Da Doamne sa le vina mintea la loc si sa nu schimbe nimic, totusi
mamica de
Andreea Bianca si Victor Darian
alinaalex spune:
Eveline, cam in sit. asta sunt eu acum. Fata mea face 1 an pe 21 dec. si habar n-am ce fac daca tre sa ma intorc mai repede...
n-am cu cine sa o las, maica-mea lucreaza, n-am socri, n-am pe nimeni, sotul are servici de asa natura incat e mai mult plecat in tara, mai mult de atat, imi trebuie timp sa gasesc o tanti si macar o luna sa se acomodeze micutza cu ea, sunt bugetara, ma intorc la salariu redus, deci de unde naiba mai scot bani de bona...

daca astia scot lege ca dupa ce copilul implineste un an sa primim 600, eu n-am cum sa traiesc din banii astia!
damn, am lucrat 15 ani la stat, unte care-i mersi-ul 
clar, nici una dintre variante nu-i ok
pai sapt. trecuta venea Boc cu vestea ca de la 1 ian. 2011 luam iarasi 85% 
ah, numai linistita n-am stat in CIC-ul asta 
vreau sa va spun ca mi-am depus actele pt. plecare in strainatate (sunt asist. medicala)
nu cred ca vor mai avea vreun viitor copiii nostri aici ![]()
trist, fooarte trist...
alexia28 spune:
Am vazut la realitatea si Antena 3 ca luni se va decise soarta noastra, ca sunt 5 variante, nici una ca cea dinainte
si varianta FMI adica Boc ca n-are nici o treaba FMI ul in povestea asta este 1 an cu 6-10 mil
deci ce fac eu si ca mine multe alte mamici care avem 2 copilasi mititei, fetita de 2 ani si 9 luni si baietel de 10 luni, in ian face 1 an trebuie sa ma intorc la munca si cu cine ii las? Avem noi posibilitatea intr-o luna sa gasim bone, gradinite, serviciu....?
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de
Natalia Maria 20.02.2008 si de
Tudor Mario 21.01.2010
prietene DC .
RamonaD spune:
Alinuk,Elara...va prezint si situatia mea.De doi ani m-am mutat in Galati (cu transfer de serviciu,intrucat firma la care lucrez are sucursala si aici si s-a putut),am ramas insarcinata si am nascut un bebe,care pe 27 septembrie a implinit un an.Pe 28 septembrie anul urmator ar trebui sa ma reintorc la serviciu,daca nu se decide-ntre imp altceva.M-am interesat,in oras ,nu snt crese,doar grdinite,dupa varsta de 3 ani a copilului.Si-asa eram ingrijorata ce fac intre 2 si 3 ani a micutului,intrucat nici eu si nici sotul nu avem mame in viata,deci posibilitatea sa-l las cu vreo bunica e exclusa,sa platesc o bona nu-mi permit,chiar daca as fi de buna credinta,gandindu-ma ca gasesc o persoana cu suflet,care sa nu-mi agreseze puiutul.Eu mai am un copil de 11 ani,cand era micut am incercat sa ma reintorc la serviciu -atunci n-am beneficiat de concediu de maternitate,ptr ca desi legea mamelor era din 1996,eu am fost pusa pe liber cand eram insarcinata-n 3 luni-si l-am bata 3 zil intr-o cresa,undeva-n sectorul 4,de la Nitu Vasile mai sus putin,imi scapa acum numele bulevardului,si l-m luat de acolo terminat.Racit,speriat,numai daca cineva ridica tonul putin tremura tot-cred ca a fost batut si n-a stiut sa-mi spuna,micutul.Avea un an si jumatate atunci.Imi amintesc ca am renuntat la ideea de a lucra si am stat cu el pa la 2 ani si 8 luni si-am dat spaga sa-l pot baga-ntr-o gradinita de stat,in spate la Cultural,setor 4,pentru ca nu avea inca 3 ani.Intrebarea mea este-ce fac eu cu puiul de om ???Imi voi pierde postul daca nu ma intorc din ianuarie-daca se voteaza asta-pentru ca nu-l pot abandona pe micut.Si cu ce-l cresc?Sotul a fost dat afara-ntre tip,lucra-n santierul naval de aici ,si s-au facut restructurari masive.Msi,fetelor ,astept cu interes emisiunea de pe Antena 3.Si mii de multumiri sa transmiteti guvernantilor si pentru banutii pe care nu i-au luat in iulie,ca tot se bate modena lacapitolul variante ca 85%...de unde? care 70?!Si din ianuarie trebuiau sa revina la 85 %...ce oameni1?O zi frumoasa,mamici si puiuti!
RamonaD spune:
imi cer scuze ca am tastatura proasta si mai lipsesc cateva litere,am vazut.Sper ca totusi se-ntelege ce-am vrut sa scriu...msi de intelegere!
elara spune:
Eveline si Alina alex, sit aceasta e si a mea si a multor altor mamici din nefericire, mamici cu bebei cu varste intre 1 si 2 ani. Asta am spus si eu in interventia de la Realitateacand am fost in studio al ei, marti dimineatza. Si Alian a intrebat asta la Antena 3 canda fost invitata ultima data. V-a intreba cu siguratanta iar, asta deja am stabilit cu ea.
Sa speram ca ne aude cine trebuie!
va pup 
elara spune:
Azi s-a semnat in direct la Antena 3 un Protocol intre Partidul Conservator si Asociatia M.A.M.E. prin care PC acorda asistenta juridica mamelor ce vor dori sa dea statul in judecata.
elara spune:
Ramona, am citit si sit ta. Din pacate Alina nu mi-amai rasp la tel dari-am dat sms. pup 
lucialu spune:
De ce? de ce sa primeasca banii bunicii? cine nu vrea sa-i lase la bunici sau cine nu are bunici ce face?
De ce ne strecoara gargara cu FMI-ul? Vesnica scuza in vecii vecilor pomenita? FMI-ul ar trebui sa aiba grija ca nu va mai avea cine sa-i plateasca imprumutul! (suna groaznic, dar asta e, ca aici am ajuns)
Romania se afla in situatia in care nu-si permite sa renunte la natalitate, doar dc vor sa ne vanda astia tara, ori sa o repopuleze.
Unde sa trimiti copii sub doi ani acum cand vine iarna? Unde?

s30 cu