-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ina, hai sa-ti spun cum a fost la noi cu parul de pisici:

Eu, suparata, nevoie mare ca ce ma fac, aualeu, am pisici, bla,bla...de dat nici nu se punea problema sa le dau, cu ele in casa trebuia sa stau, asta era.

So....cum spuneam, pisicile nu aveau voie in camera fetei, in casa aspiram zilnic si spala, zilnic (de spalat pe jos spal si acum....de aspirat....deh...mai rarut)

Cand tineam fata in sufragerie, puneam o paturica pe canapea, in cazul in care ar fi ramas niste par de la matze.

La scurt timp de la nasterea evei, am cumparat o perna, din ikea, din aia pentru caini, pe care sa doarma, gen culcus.

Extraordinara perna aia, avea pe-o parte si margine, ce sa mai, nemaipomenita, am folosit-o pana a aviut eva vreo 10 luni.

Asa....niciodata nu am gasit par la eva in gura, in nas, etc.
Acum, daca smotoceste matzele si prinde vreun fir de par, o deranjeaza si si-l scoate singura, deci, exclus sa -l inghita.

Asa ca, ina, nu te stresa asa tare cu parul, mai ales daca ai cainele cu tabieturi si educat sa stea in anume locuri.

Dar , insist pe chestia asta: sa nu se suie in patul copilului.
Banuiesc ca e deparazitat la zi, deci nu-mi fac probleme de gen.

Asa..... si ca sa ma laud: ma tin bine, fetele, continui cu 3 tigari pe zi, la servici, seara bag seminte, fara sare, barbati-miu napolitane....deh....eu nu-mi permit

Deci...mergem mai departe

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

A...vroiam sa zic: daca vad vreun kil in plus pe cantar...hmm...nu stiu cum o sa fie...s-ar putea sa ma razgandesc cu lasatul de tigari

Mergi la inceput

Revenind la subiectul nostru: redistribuirea cheltuielilor

Fetelor dragi, am intrat azi intr-un magazin cu 13 lei orice produs....doamne....ce pulovere frumoase, ce saluri, ce fulare....o minunatie....fulare, care in magazine gen selgros, car4, cora sunt peste 20 de lei.....de pulovere , nu mai zic....

Si ce credeti? Nu mi-am cumparat nimic, yuhuu
M-am gandit ca nu-s o necesitate, desi erau frumoase foc

Si-am iesit din magazin , mandra toata de mine, ca scap, usor, usor de microb.

De fapt nu prea scap eu, ca nu-mi mai cumpar mie , dar ii cumpar copilului, dar oricum....nu mai cheltui asa mult

A...la servici ne vin tot felul de vanzatori ambulanti, cu haine, bijuterii, cosmetice....de o luna nu am mai cumparat nimic, yuhuu....ma simt ca la Alcoolicii Anonimi

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Fetelor eu am o problema cu,cumparatul revistelor nu stiu cum sa ma lecuiesc de asa ceva,in rest reusesc cu greu sa ma abtin de la diverse cumparaturi.Eu in general cumpar cand sunt nervoasasper sa ma lecuiesc de cumparatul din impuls.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

majoritatea revistelor le poti citi si online. Mie mi se par un mod de a arunca banii pe fereastra! La fel ca si ceaiul de dimineata. Mi-l fac in birou decat sa dau 2 dolari pe o cupa mare de ceai la Tim's!
Crede-ma ca 5, 6 dolari pe o revista nu-s mare lucru, dar de cate ori imi vine sa intind mana la stand sa cumpar, imi vine in minte cutia albastra de acasa de reciclabile, care cum necum e plina la inceput de saptamana...Si ma gandesc ce waste de bani, energie, copaci, si alte celea...

Eu zic ca tu ai probleme adanci, si ca primul pas e crearea unui spreadsheet cu cheltuielile fixe ale casei, apoi cu cele variabile, si fondul de urgenta. Toate astea versus venit/bani care intra inc asa.
Toate astea ti-au fost deja sugerate la inceputul topicului, dar am senzatia ca tu inventezi cate o chestie ca sa mentii dialogul...de dragul vorbii cum s-ar zice.

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Fetelor eu am o problema cu,cumparatul revistelor nu stiu cum sa ma lecuiesc de asa ceva,in rest reusesc cu greu sa ma abtin de la diverse cumparaturi.Eu in general cumpar cand sunt nervoasasper sa ma lecuiesc de cumparatul din impuls.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

La asta nush ce sa zic. Eu de ani de zile citesc orice numai pe net exceptand Catavencu. Pe care nu-l mai prea cumparam de cand cu stenogramele lui Vantu. N-avem nimic cu baietii dar a devenit penibil totul de atunci.

O revista - in special alea glossy pt fimei - contine oricum cam 10% informatie si 90% reclama. Ori pe toata pagina, ori deghizata in articole in genul "Nu-i asa ca te simti balonata / plina de matreata / non-sexi / whatever? Ei, asta pentru ca nu ai cumparat inca iaurtul / samponul / crema minune pe care vai vai, uite ca am descoperit-o noi pe un raft. Ce te faceai fara noi"

Prostii

Edit: si da, cumparam si eu din impuls dar nu stiu cum de cand cu graviditatea asta m-am mai lecuit. Intind mana si ma gandesc "asta costa cat un body pt ala micu. Asta costa cat un kg de mancare pt caine. Asta costa cat un pui. "

Acu sa speram ca ma tine si dupa nastere....

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cateva chestii pe care le-am redus/eliminat in ultimele luni si ne-au ajutat sa avem cu 300 dolari mai mult pe luna;
-sotul s-a lasat de tigari, fuma un pachet pe zi*6 dolari = 180 luna
-apa imbuteliata, am cumparat o cana cu filtru (6 dolari/sapt *4 = aprox 25 de dolari)
-nu mai cumparam paine din magazin, fac in casa (reiese o economie de 2 dolari/zi diferenta intre pretul painii si pretul ingredientelor folosite, total 60 de dolari pe luna
-m-am lasat si eu de tigari complet, fumam una-doua-trei pe zi, dar tot era o cheltuiala de 30 de dolari/luna

Alte economii:
-cafea, scutece si servetele umede cumparam numai de pe amazon, am o reducere de 30% - o cutie de 150 de scutece costa 25 de dolari, versus o punga de 25 de scutece care ar costa 8 dolari, economie de 20 de dolari/luna
- cand cumparam alimente, incercam sa luam cat mai multe produse la oferta, folosim cupoane, de obicei cheltuim cam 300-350 de dolari pe luna si economisim cam 50 de dolari in urma ofertelor promotionale
-haine pentru copil luam numai de la GAP, unde am un card de credit, imi trimit cupoane de 20%-30% off, plus cupoane de 10,20.30 de dolari off.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

alina, cand esti in criza financiara, lasi revistele si viciile.

Punct.

totusi, edit: exemplu - cand am 50 de lei in buzunar, pentru urmatoarele 3 zile si copilul nu are mancare, de exemplu, ii cumapr o cutie de lapte si las naibii tigarile si alte prostii.
Am dat exemplul de 50 de lei, pt ca atat costa laptele pe care-l cumparam noi.
Cand iau salariul, intai platesc creditele,apoi mancare si cosmetice pt copil,apoi utilitatile apoi mancare pentru noi.
Daca mai ramane de altceva, atunci fac o alta lista de prioritati.

Revistele nu mai fac de mult timp parte din programul nostru.
Nici macar din economie, ci pentru ca le consider niste prostii.
Am alte metode de rasfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

La asta nush ce sa zic. Eu de ani de zile citesc orice numai pe net exceptand Catavencu. Pe care nu-l mai prea cumparam de cand cu stenogramele lui Vantu. N-avem nimic cu baietii dar a devenit penibil totul de atunci.

O revista - in special alea glossy pt fimei - contine oricum cam 10% informatie si 90% reclama. Ori pe toata pagina, ori deghizata in articole in genul "Nu-i asa ca te simti balonata / plina de matreata / non-sexi / whatever? Ei, asta pentru ca nu ai cumparat inca iaurtul / samponul / crema minune pe care vai vai, uite ca am descoperit-o noi pe un raft. Ce te faceai fara noi"

Prostii

Edit: si da, cumparam si eu din impuls dar nu stiu cum de cand cu graviditatea asta m-am mai lecuit. Intind mana si ma gandesc "asta costa cat un body pt ala micu. Asta costa cat un kg de mancare pt caine. Asta costa cat un pui. "

Acu sa speram ca ma tine si dupa nastere....

25 +
Panicoasa undercover.

Si eu am cumparat, intr-o vreme, reviste. Luam "Ioana", "Lumea Femeilor", "Femeia de Azi". Am renuntat la ele din doua motive: a crescut pretul, intai la "Lumea Femeilor", apoi la "Ioana". Si, ca un facut, gaseam articole pe aceeasi tema in toate 3. Parca se copiau una pe alta! Ma enerva faza asta. Nu o data, nu de doua ori, ci mai mereu. Asa ca, salutare.

Iubi avea, inainte de impozitarea tichetelor de masa, cate 20-21 de tichete pe luna. Le foloseam pentru o aprovizionare mai serioasa, din magazinele unde se acceptau aceste tichete, erau de un tip care nu era acceptat oriunde. Anul trecut a primit si 20 de tichete-cadou. Anul acesta nici vorba de asa ceva, cica le-au suspendat tichetele ca sa vada cum se impoziteaza si nu le-a mai vazut veci inapoi. De tichete-cadou, salutare, nici "pas" nu s-a mai spus.

Noi nu fumam. Viciul nostru erau sucurile negazoase si apa minerala. Si dulciurile. Le-am redus, desi dintr-un kg de portocale, care costa 3-4 lei, nu scot un litru de suc, care tot 4 lei costa. :) Dulciurile le-am scos de tot.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput