Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)
Raspunsuri - Pagina 9
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm Cand am devenit io autoare de subiect? Dupa ce m-am culcat? |
Scuze pentru inconvenient dar nu exista o alta solutie tehnica.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
CriPOD spune:
maru, aici nu se discuta daca aceasta femeie a fost ok profesional sau nu. Se discuta dreptul ei de alapta acolo si atunci. Daca A s-a explimat offtopic nu conteaza deloc. Daca asta e pozitia ei oficiala, baby, u've got a problem.
Si ea trebuie dusa la reciclare. Mai bine, print tu ce am pus eu la link, pana nu intra in trouble colega ta.![]()
mianna, daca nu isi face joaba cum trebuie e una, daca seful ei i-a permis sa-si aduca copilul cu ea ca era de neinlocuit ori mai stiu eu e traba lor. Tu poti sa mergi sa cumperi de la altcineva. Pfuai ce greu e mai sa intelegi.![]()
edit: Marius
, oh, nu-i bai, numai m-a surprins.![]()
pepit
mimitete spune:
Eu nu cred ca drepturile omului precizeaza ca mama poate sa isi aduca copilul la servici atita timp cit este in exercitiul functiunii, o face de nevoie la mica intelegere cu angajatorul. Nu ii garanteaza nici o lege ca poate sa o faca si sa mai si alapteze in acelasi timp. Daca angajatorul o lasa, bravo lui, are mintea deschisa!
Eu nu sint de acord cu reactia tipului de la marketing si imi sint dragi mamicile care alapteaza
Probabil ca ea a presupus ca datorita temei tirgului nu are voie sa intrebe daca isi poate hrani copilul in cadrul standului. Din punctul meu de vedere, indiferent ca alapta sau ii dadea biberon/biscuiti ar fii trebuit sa intrebe pe responsabilul de stand daca poate sa faca asta in cadrul standului.
Problema mea nu e cu alaptatul
asa ca am devenit off topic.
mianna spune:
| citat din mesajul lui Bebe Beca Mianna, ma tot straduiesc sa iti raspund la intrebarea asta, insa pe bune ca nu reusesc sa scot doua cuvinte care sa aiba sens... pentru ca nu cred ca ar exista femeie pe lumea asta care sa mearga la munca, la un magazin, sa vanda produse si sa isi alapteze copilul in acelasi timp. |
era doar un exemplu. puteam merge si mai departe, dar nu obisnuiesc sa imping limita la extrem. (extrem fiind postul Sabinei, care iute-a stabilit ca vreau s-o vaz dupa gratii
se tot vehiculeaza aici ideea de "alaptat in public, ORIUNDE", sau varianta "nu exista <n-am nimic impotriva alaptatului in public, dar...>". oriunde-le asta al meu de dupa tejghea zic ca-i destul de pasnic. prin urmare, vreau sa vad daca in lumea asta in care se pare ca exista doar alb si negru, exemplul meu se incadreaza in acel "oriunde". doar ca imagine, fara a sta sa fac biografia respectivei mamici, aflandu-i si adresa bonei indisponibile si eventual si numarul de la pantof. in plus, acestei imagini nu-i pot nici asocia ideea de copil folosit ca unealta.
deci ar trebui sa mi se para normal? asta sa inteleg prin acceptarea alaptatului in public?
sunshine spune:
| citat din mesajul lui mimitete Eu nu cred ca drepturile omului precizeaza ca mama poate sa isi aduca copilul la servici atita timp cit este in exercitiul functiunii, o face de nevoie la mica intelegere cu angajatorul. Nu ii garanteaza nici o lege ca poate sa o faca si sa mai si alapteze in acelasi timp. Daca angajatorul o lasa, bravo lui, are mintea deschisa! Eu nu sint de acord cu reactia tipului de la marketing si imi sint dragi mamicile care alapteaza Probabil ca ea a presupus ca datorita temei tirgului nu are voie sa intrebe daca isi poate hrani copilul in cadrul standului. Din punctul meu de vedere, indiferent ca alapta sau ii dadea biberon/biscuiti ar fii trebuit sa intrebe pe responsabilul de stand daca poate sa faca asta in cadrul standului.Problema mea nu e cu alaptatul Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
AM nu e angajata revistei. Iar in momentul in care ea a avut un stand acolo, cu siguranta a fost o intelegere intre ea si revista, altfel nu ar fi ajuns sa aiba acel stand. Si banuiesc ca aici au fost intelesi si la partea cu copilul dus acolo, altfel nu ar fi avut ce cauta ea+copil acolo.
Deci cei de la revista nu aveau cum sa nu stie ca e un copil cu ea si asta poate insemna si alaptare.
CriPOD spune:
maru, mimitete, traduc si pentru restul:
"discriminarea poate lua multe forme. Poate sa fie directa si intentionata, cand un individ sau organizatie trateaza o femeie diferit pentru ca este, ori poate deveni gravida. Acest tip de discriminare apare de obicei din atitudini negative si prejudecati si este o forma destul de comuna de discriminare bazat pe sarcina.
De exemplu, un prestator de servicii cere unei mame care alapteaza sa opreasca alaptatul sau sa paraseasca incinta, deoarece alaptatul este interzis in spatiile proprii publice sau un angajator poate sa concedieze o angajata gravida ca sa evite inconveninetele asociate cu concediul de maternitate"
Codul drepturilor omului, Ontario. Este exact situatia prezentata. Ca tipa avea stand ori ba, nici nu mai conteaza din punctul meu de vedere.
edit doar sa spun ca niciunde nu s-a exprimat acea revista si oficialii ei la situatie ca problema ar fi profesionismul sau ca nu a cerut voie sa duca bebelusul "la job" si din declaratiile ambelor parti nu asta e problema. Sustin clar ca daca ti se permite sa duci copilul undeva e implicit ca trebuie sa-l hranesti, schimbi, etc. Asa ca imi permit sa cred ca astea sunt speculatii.
pepit
inaioana spune:
Mianna, desi nu reusesc sa pricep nici relevanta intrebarii si nici a raspunsului,o sa iti raspund si eu cum mi s-ar parea: foarte dragut (cu sensul de duios,induiosator, sweet).As lua-o ca pe o experienta pozitiva, nu negativa. Dar n-am eu norocul asta, de regula daca experinta cu vanzatoarea nu e indiferenta, e negativa si dau peste acrituri de vanzatoare.
Acuma , te rog, spune-ne si care era "the point", sa nu simt ca am frecat aici tastatura degeaba ca sa raspund la intrebarea ta.![]()
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui vikinga Lady as raspunde dar nu am inteles intrebarea ta prea bine, spune mai de-a dreptul ca fac fata |
Intrebam daca admiti ca dintre femeile care alapteaza in public, unele o fac ostentativ iar altele absolut natural.
Ca eu ziceam ca da..vezi pag 5 parca.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
Sabina spune:
mianna, la exemplu extrem, pedeaspa maxima, nu? era doar in ton cu extremul tau exemplu, eu sunt mai empatica asa si imi place sa vb acceasi limba cu ala de pune intrebari ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
da cum se face ostentativ?
ps ca nu s-a inteles, exemplul miannei cu vanzatorea e extrem pt ca nu s-a auzit si vazut niciodata asa ceva.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo