Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)
Raspunsuri - Pagina 4
vikinga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_DSi o scoala sau un liceu e tot o locatie pentru copii si parinti.E ok sa alaptezi pe culoarul unei astfel de institutii,de exemplu ?Sau in mijlocul unui restaurant de familisti?Sau in aula unei universitati ? |
ladyJ spune:
Sunt singura care a vazut sau vede diferentele de atitudine a mamelor care alapteaza?
Ioana, intelegi ce spun?
Exista acea categorie de mame(le vad si aici, cum scriu)
, care oriunde si oricand ar alapta in public si-ar risca priviri dezaprobatoare. Nu vorbim de exceptii.
Ma tot gandesc ce exemplu sa dau, mi-e greu sa gasesc unul acum pentru ca voi fi apostrofata cu ´´nu poti compara cutare cu alaptatul´´. Numai ca eu nu compar ´´cutare´´ cu alaptatul, compar atitudinea.
Cred ca este vorba de a ´´abuza´´ de un drept. Adica a-ti exercita dreptul demonstrativ. Aproape teatral. ´´Eu vreau, acum, aici, e dreptul meu, UITA_TE, ha,n-ai ce-mi face, e dreptul meu´´
Asa cum am mai zis, cred ca aceasta atitudine este provocatoare si atitudinea in sine creaza probleme mamei care alapteaza NU faptul ca alapteaza.
Vreau sa ma contrazica Ioana sau Vik.![]()
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
Marina spune:
Doamne bine ca ai zis asta Sabina, sa nu creada lumea ca dau in cap cuiva cand vad mamele alaptand.
Nu am nimic cu alaptatul in public, mi se pare normal si firesc dar cand o faci ostentativ gen hai in grup in parc firescul a plecat din ecuatie.
In cazul de fata singurul lucru pe care l-am acuzat e ca mama si-a supus copilul unui stres inutil insistand sa alapteze si a doua oara fix acolo in timp ce se certa cu un organizator idiot si mai venise si un paznic deghizat in bodyguard sa ia atitudine. Putea face scandal dupa ce punea copilul in siguranta si as fi prins mesajul , asa mi se pare facut de dragul publicitatii.
| citat din mesajul lui Sabina agresiunea nu trebuie sa fie doar fizica. eu d]cand alaptam si observam fie si doar o privire dezaprobatoare, ma sinteam agresata. Si le-am simtit din plin, cand alaptam copil mai mare de un an...ohohooooo. Marina, mai tii minte cand ne-am intalnit acu multi ani, in 2003 si Sofia de un an si 3 luni a adormit la san? Cum era ca atunci sa zica careva ca nu-i ok? si alaptam si vorbeam in acelasi timp cu tine si alte mamici si a fost f ok, Sof a adormit, am pus-o pe niste scaune cu haine parca pe ele :) si ne-am vazut de viata. Iar fata mea s-a simtit in siguranta, de unde era obosita si nu te mai intelegeai cu ea, sanul i-a dat liniste in harmalaia aia. asa ca scuzati-ma, astea cu "linistit si retras pt binele copilului" sunt niste ineptii. Copilul se retrage in sine cu sanul mamei, mai mult nu are nevoie. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã. |
sunshine spune:
| citat din mesajul lui vikinga ca si cum nu s-ar intimpla nimic deosebit. |
Pana o sa ajungem aici in Romania, mai e mult. Dar tocmai pentru a ajunge aici e nevoie de actiuni cum a fost cea de acum a mamicilor.
Cand aud mamici care zic ca "n-am nimic cu mamele care alapteaza, DAR...", numai a nu avea nimic nu imi suna. Si daca mai vine si di partea unei reviste, atunci e chiar ft. condamnabil.
Daca nu ai nimic cu mamele care alapteaza, atunci nu poti decat sa te comporti normal, respectiv sa gandesti normal: nu e nimic iesit din comun. O mama alapteaza. Si asta se poate intampla oriunde.
sunshine spune:
| citat din mesajul lui Marina firescul a plecat din ecuatie. |
Firescul e plecat din ecuatie atunci cand la un targ pentru mamici, targ organizat de o revista care se adreseaza mamicilor si care pretinde ca sustine alaptatul, invita mamele sa alapteze dupa perdea!
Si asta trebuie corectat!
vikinga spune:
| citat din mesajul lui inaioana Cred ca problema apare cand se vede putina piele. Atunci oamenii nu mai stiu cum sa o ia, practic se amesteca in capul lor cele doua concepte pentru sani, unul sexualizant si altul privind scopul biologic al sanului.Si desi cei mai multi il pot intelege rational pe cel biologic, ar vrea toata scena in alta parte pentru ca ii face foarte neconfortabili deoarece nu se pot dezbara mental de cel sexual care de fapt da instinctiv etichetele astea de indecent, intim etc. (Cam cum spunea Sabina in capitolul trecut)Cand bebe e mic si daca , spre exemplu e in wrap/sling, practic nimeni nu isi da seama ce face acolo, ca doar sta sau suge, am alaptat in felul asta fara vreo problema in locuri "scortoase" precum la Uffizi sau la manastirea Sucevita (aici lumea era prea socata de wrap ca sa mai remarce si alte elemente, cred).Nu vad alta cale de a rezolva conflictul asta de concepte din capul oamenilor decat popularizarea scopului biologic al sanilor. Faptul ca scopul sexual al sanilor este primordial si atotcuprinzator in societate este o ramasita a patriarhalismului, total desueta in societatea noastra. Femeile trebuie sa isi poata recupera sensurile reale ale corpurilor lor.Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
birth_reborn spune:
Hello,
io postez pe dc din an în paste, dar acum ma simt zgândarita de subiect.
Exista diverse încercari de diversiune, dar subiectul ramane f clar: A M sau oricine altcineva a fost admonestata pt ca alapta in public. F trist.
Când Ana m-a sunat sambata (ne cunoastem pt ca avem ONG-uri cu scopuri asemanatoare: drepturile copiilor, mamelor, moaselor etc) - mi-a povestit ce s-a întâmplat, si am fost de acord sa ne implicam pt a o sustine în privinta alaptarii in public. Eu cred în solidaritate. Nu e vorba de prietenie si fanatism. Nu suntem prietene. A fost doar un om nedreptatit, cu un copil si mai nedreptatit.
Nici noi nu am fost de fata la incidentul de vineri. Dar am fost de fata duminica. Ca spectatori si ca sprijin pt mamele care alaptau.
E trist. Sunt niste oameni tristi. S-au auzit in mai multe randuri amenintari si reactia a fost clara: Nu au legatura cu sprijinul pt alaptare, cu comunicarea, cu profesionalismul. Nu au avut nici acolo pe loc, si nu au nici acum.
Am citit aici niste sugestii f utile, vom incerca un demers legal pt obtinerea unor drepturi scrise si concrete, exact ca in tarile civilizate. Spre care aspiram si noi! Iar prin actiuni de genul celei construite de aceste mame ma simt mai aproape de aceste tari.
Felicitari voua, doamnelor!
Felicitari celor care au imagine publica si ne-au sustinut!
Felicitari celor open-mind care aduc argumente în sprijinul unui act firesc: Alaptarea în public!
Felicitari celorlalti, cei 'contra curentului', cum i-a numit Marina, pt ca citesc si se implica!
Mentalitatile se schimba prin exemple, iar voi ati fost un exemplu pt multe mame!
Multumesc!
edit: am scos diacriticele, mama lor, da' faceti ceva cu ele, totusi...
cl spune:
| citat din mesajul lui ruxandra_sb Cred ca inaioana, cu ultimele randuri, are perfecta dreptate.. Da io am o mare nelamurite.. cam ![]() cum era vorba cea cu "barbatul tre sa te cunoasca numai de la brau in jos"? zau ca nu pricep.. adica eu pricep ceva total aiurea si nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva ![]() ..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta) |
Hai sa incerc sa-ti spun ce am inteles eu din expresia de mai sus dupa o discutie cu bunica unei foste colege, o femeie simpla, de la tara, dar in acelasi timp foarte inteleapta. Femeie care a avut parte de un sot cam "umblator", dar care era singurul sustinator financiar al familiei foarte numeroase (cred ca vreo 11 copii). Cu toate infidelitatile sotului, mai stiu si ca cei doi se iubeau foarte mult. In fine, sa revin la expresia cu pricina. Bunicuta respectiva spunea ca de multe ori barbatii nu sunt de acord cu anumite lucruri (referitoare la copii, casa etc, nu va ganditi la altceva
Scuze pentru off topic
.
Laura25 spune:
In cazul asta (si cred ca ce a explicat cl e de fapt sensul adevarat al acelei expresii), ce treaba are cu discutia? Ce legatura avea zicerea asta profunda cu dreptul /indiscretia de a alapta in public si subiectul de fatza?
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
sunshine spune:
Cl, nu. Zice explicit acolo in postul ala:
| O femeie e pudica,daca e femeie...cum zicea si bunica-mea,saraca,"barbatu' trebuie sa te stie de la brau,in jos!"Sa nu mai vorbim de tot satu',in speta,publicul larg:)))) |
Adica femeia trebuie sa fie pudica. Sanii nu ii aratam nici barbatului, dar mai satului. Numai de la brau in jos
Educatie ne trebuie noua, nu respectarea drepturilor
(am copiat tot postul cu pricina pe pagina 3, ca sa vezi si asta de unde am luat-o, e in acelasi post)