Revista Mami impotriva alaptatului in public (2)
Raspunsuri - Pagina 3
inaioana spune:
Cred ca problema apare cand se vede putina piele. Atunci oamenii nu mai stiu cum sa o ia, practic se amesteca in capul lor cele doua concepte pentru sani, unul sexualizant si altul privind scopul biologic al sanului.Si desi cei mai multi il pot intelege rational pe cel biologic, ar vrea toata scena in alta parte pentru ca ii face foarte neconfortabili deoarece nu se pot dezbara mental de cel sexual care de fapt da instinctiv etichetele astea de indecent, intim etc. (Cam cum spunea Sabina in capitolul trecut)
Cand bebe e mic si daca , spre exemplu e in wrap/sling, practic nimeni nu isi da seama ce face acolo, ca doar sta sau suge, am alaptat in felul asta fara vreo problema in locuri "scortoase" precum la Uffizi sau la manastirea Sucevita (aici lumea era prea socata de wrap ca sa mai remarce si alte elemente, cred).
Nu vad alta cale de a rezolva conflictul asta de concepte din capul oamenilor decat popularizarea scopului biologic al sanilor. Faptul ca scopul sexual al sanilor este primordial si atotcuprinzator in societate este o ramasita a patriarhalismului, total desueta in societatea noastra. Femeile trebuie sa isi poata recupera sensurile reale ale corpurilor lor.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
sunshine spune:
Aoloooo.... Ina, tu vrei sa vorbim despre sani?
Nu era vorba ca femeia trebuie vazuta numai de la brau in jos? Scuzati-ma, dar m-a distrat tare chestia cu de la brau in jos, e undeva in prima parte a subiectului asta si nici nu stiu cine a scris-o, doar m-a distrat copios.
Tot restul e tabu! Si tu acum vrei sa vorbim despre sani
Asta da atac la mentalitate!!!
Ina, scuza-ma, dar nu m-am putut abtine! 

A fost o gluma postul asta, sper sa fie luat ca atare.
Porumbita spune:
intr-o societate in care
- se face la greu reclama la laptele praf,
- unde pana si doctorii si cei in masura sa iti dea sfaturi iti recomanda sa treci pe lapte praf, unde persoanele mai in varsta zic lasa, ca voi ati crescut cu lapte de vaca si sunteti bine (sau laptele tau e stricat nu vezi ca e zeama chioara)
- unde foarte foarte multe mamici abandoneaza alapatatul dupa maxim cateva luni pe motiv ca nu au lapte (ca vb aceea e greu sa alaptezi la cerere, scuze sunt mereu multe)
vine cumva firesc ca oamenii sa blamenze alaptatul
ce mi se pare mie cel mai trist e cand vad aceasta blamare de la femei, care la randul lor sunt mame
pur si simplu mi se pare trist rau de tot
inaioana spune:
Pai de fapt sanul e problema, eu asa vad. Restul sunt justificari stangace in falset. Ala e "intim", "indecent", "neigienic" etc etc. Ca nu ai deloc parte de aceeasi reactie daca scoti un biberon in public, ala nu mai e nici "intim" nici nimic. Ala e masa. Sanul insa nu e doar masa, e ceva ce se amesteca cu sex in capetele oamenilor.De aici si alaturarile total nepotrivite pe care le-am auzit pe la subiectele astea, cu alte acte fiziologice de genul "dar nu facem pipi in public" etc. A manca este un asemenea act fiziologic, perfect normal daca e cu biberon pentru ca el e asimilat farfuriei de la restaurant si total anormal daca e asociat cu sanul pentru ca sanul este asimilat genitalelor.
Aici e problema mentala, zic eu.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ruxandra_sb spune:
Cred ca inaioana, cu ultimele randuri, are perfecta dreptate..
Da io am o mare nelamurite.. cam 
cum era vorba cea cu "barbatul tre sa te cunoasca numai de la brau in jos"?
zau ca nu pricep.. adica eu pricep ceva total aiurea si nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva 
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
sunshine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inaioana Pai de fapt sanul e problema, eu asa vad. |
Eu vad umpic diferit. Nu sanul e problema. Sanul (cel mai adesea oricum) e perfect, functioneaza asa cum l-a lasat natura.
Problema sunt numai unele mentalitati. Daca unora li se pare rusinos sau nepotrivit sa alaptezi (nu conteaza din ce motive), atunci arata cu degetul si spun ca acolo e o problema, aia nu trebuie sa se intample sau treci dupa perdea. Ceea ce e total gresit!
Mentalitatile pot fi schimbate. Sanul o sa ramana la fel si peste un milion de ani, doar ochii care il vad conteaza.
Din fericire legea spune ca alaptatul in public e permis. Si asta e ce trebuie sa nu incalcam si nici pe altii sa nu lasam sa incalce. Cu timpul vor intelege ca asa e normal: bebelasii sa fie alaptati si asta nu trebuie sa deranjeze pe nimeni.
sunshine spune:
| citat din mesajul lui ruxandra_sb Da io am o mare nelamurite.. cam ![]() cum era vorba cea cu "barbatul tre sa te cunoasca numai de la brau in jos"? zau ca nu pricep.. adica eu pricep ceva total aiurea si nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva ![]() |
Uite, am cautat postul. Nici eu nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva.
| citat din mesajul lui RamonaD Ce ne mai place galceava! Ce ne mai place scandalul!:) De ce nu acceptati si pareri contra,si sunt aplaudate doar cele care scriu pro sub diverse argumente??Sunt si ma simt femeie si mama implinita.Imi pare rau ca n-am timp sa intru si sa scriu mai des,am un bebe de 1 an si 2 luni si-un copil de 11 ani.Sunt membra pe forum de vreo 3-4 ani,mai mult sau mai putin activa,pentru ca putinul timp liber il dedic familiei,desi cateodata simt nevoia sa comunic si cu alte mamici deca prietenele mele.Deci revista Mami nu si-a trimis neaparat artileria grea-singurul lucru pe care l-am avut vreodata-n comun a fost o poza a fiului meu mare,publicata-n urma cu 10 ani!:)Spunea cineva zilele trecute ca poate unele mamici oripilate de alaptatul in public poate sunt pocaite!=)) Chiar m-ati facut sa rad! Nu doamnelor,cel putin NU eu.Sunt o mama tanara de 35 ani,arat destul de bine,n-am nasul mare,urechile clapauge,sanii lasati,fundul nush cum...=))),chiar ma simt bine in pielea mea.Si eu am alaptat.Daca nu am alaptat in public nu inseamna ca nu sunt o mama buna.E chestie de alegere,de educatie.Imi place sa cred c-o am si c-o transmit si copiilor mei.PLngea copilul si trebuia musai alaptat acolo?Doamnelor...e un bebe de 11 luni! Piticul meu la 6 luni a trebuit sa fie operat de hernie inghinala,dupa 12 noaptea n-a avut voie sa bea nimic,la operatie a intrat la ora 9.Eram ingrozita.Ce credeti c-a recomandat medicul tuturor mamicilor sa faca daca bebelusii plang de foame,sete peste noapte? Sa se plimbe cu ei in brate prin camera,sa incerce sa-i liniteasca!Asa ca nu veniti cu argumente de genul...trebuie alaptat aici si acum ca altfel se termina lumea!Am o pozitie,sunt sef de raion intr-un hypermarket pe raionul de jucarii...vad deseori copii care plang,fac scene si trantesc cu fundul de pamant daca nu li se cumpara nu stiu ce jucarie...nu suport genul asta de comportament.EDUCATIE,doamnelor,asta este cuvantul! Este legal sa alaptezi in public,daaaa! La fel cu nu e ilegal nici sa scuipi,sa te scarpini la organele genitale,...samd.Da,este induiosator,cum zicea Marius,sa auzi un bebe cum bea de la sanul mamei lui.Daca esti taticul lui,mai ales!Si noi avem poze alaptand,si tati era mandru...dar chiar nu as face-o niciodata-n public.Si chiar nu ma consider inapoiata.S-au dat exemple cum ca pe vremuri era ilegal sa se vada mai mult decat glezna unei femei...hai sa nu exageram.Am vazut reportajul de pe PRO aseara...chiar vi s-a parut ok atitudineai doamnei...M.A.,aceasta Ioana D'arc a mamicilor?:)))Pe mine m-a dezgustat si ranjetul ei,si tot.Chiar mi-e mila de piticul ala ,pe care-l foloseste...chiar putea sa-i dea sa pape orice altceva.Eu chiar cred ca ea a vrut sa creeze situatia,din moment ce a repetat gestul.Si doamnelor,dreptul la opinie e liber,da? Aruncati cu pietre,cand o sa-mi mai permita timpul o sa intru si-o sa mai citesc... Imi place sa fiu femeie,chiar daca eu castig mai bine decat sotul meu,imi place sa am locul meu de femeie.Nu-mi plac feministele,cele care striga sus si tare ca ele si doar ele au dreptate...nici atat!Nu-ntotdeauna cine striga mai tare inseamna ca are si dreptate!O femeie e pudica,daca e femeie...cum zicea si bunica-mea,saraca,"barbatu' trebuie sa te stie de la brau,in jos!"Sa nu mai vorbim de tot satu',in speta,publicul larg:)))) V-am pupat,o seara frumoasa alaturi de familiile voastre,si va rog,ganditi-va ca nu exista adevar absolut,si adevarul asta are o gramada de fete.Si respect mamicilor care alapteaza si nu fac din asta un capat de tara,sa le traiasca puiutii(si-ai mei,si-ai tuturor)!Paaaa! |
olympia spune:
| citat din mesajul lui inaioana Pai de fapt sanul e problema, eu asa vad. Restul sunt justificari stangace in falset. Ala e "intim", "indecent", "neigienic" etc etc. ... Aici e problema mentala, zic eu. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Exact! Daca nu-i "indecent" trebuie sa fie macar "intim" sau "neigienic", adica in niciun caz "public", multa lume gandeste asa si scandalul cu revista Mami ilustreaza perfect situatia existenta. Cei de la revista au aratat multa ipocrizie invitand-o pe AM la targ sa tina seminarii in mai multe zile dar "poftind-o" sa alapteze cat mai ferit dupa perdea. Si-au dat cu stangu'n dreptu' cum se zice.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui ruxandra_sb Cred ca inaioana, cu ultimele randuri, are perfecta dreptate.. Da io am o mare nelamurite.. cam ![]() cum era vorba cea cu "barbatul tre sa te cunoasca numai de la brau in jos"? zau ca nu pricep.. adica eu pricep ceva total aiurea si nu pricep cum poti sa te lauzi cu asa ceva ![]() ..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta) |
Eu am inteles ca adica numai barbatul tau tre sa vada ce ai sub haine, inclusiv sanii (desi parca nu sunt de la brau in jos, dar ... poate la unele or fi ...
). Ca adictele ce ai e numai pt ochii la barbatul tau, nu sa iti fluturi sanii asa in public, chiar daca ii folosesti la alaptat, nu la altceva. Si ajungem exact la ce zice Inaioana un pic mai inainte. Corpul femeii e prea 'sexualizat' in mintea oamenilor ca sa putem accepta ca gestul de a alapta nu are absolut nimic de a face cu sexualitatea. Ca de fapt mama isi hraneste copilul, nu isi expune sanii spre a fi admirati si a starni ganduri si dorinte. La mine in creier se bate teribil cap in cap inconfortabilitatea asta ce o straneste imaginea unei mame ce alapteaza in creierul publicului larg, acelasi public larg care nu se simte inconfortabil (ba din contra) sa isi expuna sau sa priveasca relaxati sanii doamnelor si domnisoarelor ce fac topless la plaja, pe malul marii, dar mai nou si in strand, in mijlocul orasului. Pe mine una m-au marcat intr-un sens negativ imaginile de prin reportajele date la stiri in perioada caniculei, din strandurile din mijlocul orasului, cu domnitze despuiata in chiloti miiici si cam atat, plimbandu-se relaxate pe aleile strandurilor printre copii, adulti, batrani. alea nu erau ostentative? Pe ele de ce nu le trimite nimeni intr-un coltz special amenajat?
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me