Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (414)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Buna seara!
In primul rand multa, multa sanatate tuturor bolnaviorilor si refacere cat mai rapida!
Sabina, bine ai revenit acasa si felicitari Sofiei, pentru rezultatele obtinute!

Eu sunt intr-o pasa mai rea de cateva zile. Alexandra inca merge la logoped si va spuneam zilele trecute ca nu prea am fost multumita de evolutia ei lectia trecuta. Repetam in fiecare zi, max o jumatate de ora si nu pot intelege de ce greseste. Sunt cuvinte pe care le pronunta foarte corect acum cateva saptamani, iar acum sunt stalcite in cel mai mare hal. Stiu ca poate, mi-a demonstrat-o de atatea ori.
Insa nu inteleg de ce continua in ritmul asta. M-am enervat foarte tare, am si ridicat tonul la ea de doua ori. Stiu ca am gresit, dar nu stiu cum sa o mai iau, ii spun cuvantul corect, il repeta dupa mine de cateva ori, il despartim in silabe si dupa cateva minute de pauza daca o intreb sta si se uita la mine pierduta. Este un copil vioi,de multe ori ne surprinde cu intrebarire sau raspunsurile ei si nu da semne ca ar afecta-o ceva. Atunci de unde regresul asta si incapatanarea ei?
Din ciclul una calda, una rea, analiza facuta lui Andrei pentru alergii,a iesit negativa.Adica e bine.

A... si mai vreau la usa mea toate tigaile de care va puteti lispi. De doua zile i le tot arunc in capul sotioarei mele si vad ca am inceput sa duc lipsa de materie prima. In week-end vrea sa plece la tara cu maica-sa,(de fapt soacra-mea are treaba pe acolo) si ma tot bate la cap sa merg si eu cu cei mici. I-am spus clar si raspicat ca poate pleca singur sau cu copii, dar eu una nu merg si pace. Acolo este foarte frig si plin de noroi si credeti-ma ca nu ma simt in stare sa alerg prin toata ograda dupa nazdravanii mei.Sper ca argumentele mele l-au convins, cred ca si socrela mea si-a bagat un pic codita, daca a inteles bine daca nu sa fie sanatos. Eu vreau acasa la caldurica.
Si sa stiti ca am lasat-o moale cu stersul geamurilor, insa de reorganizat ceva prin casa tot nu m-am lasat. Eu nu am ridicat un deget, altii au facut munca grea.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA si ANDREI

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

BAZAR DC

Comentati-ne si apoi votati-ne!
val-1 & val-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Nana, sanatate multa lui Andrei, sper sa nu fie nimic grav.

Luy, sanatate fetelor, nu stiu cum sta treaba cu otita...

Valentina, tu decizi cum este mai bine pt tine si puiutii tai, lasa-l sa plece si nu te supara...nu ca nu ai avea dreptate...
Cat despre Alex, incearcati sa va jucati cu ea, poate-l antrenezi si pe Andrei, "Telefonul fara fir"...noi ne jucam cu Cristi si am vazut ca incepe sa pronunte corect si cuvintele care incep cu "C"...mai gresim dar se vede un progres.

Gabriela,multumesc sunt mai bine...noi nu avem voie sa ne imbolnavim......

Legat de cadourile pt Mos C sau Nic inca nu am luat nimic si nici nu stiu ce vrea, cere mereu altceva...o sa fie greu, dar stie ca tb sa fie cuminte ca altfel nu vine Mosul sau o sa-i aduca o jucarie fff mica.

Am invatat si noi poezia pt serbare, azi mi-a spus ca au facut repetitie si ca el a stiut poezia ...imi mai spune cateva poezi(nu ale lui) si cantecele....nu ne-au spus d-nele in ce consta serbarea...pe 2 dec. avem sedinta cu parintii si probabil o sa aflu mai multe atunci.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Cecilia, asta si vreau sa plece singur.A mai incercat si astazi sa ma convinga dar s-a lasat repede pagubas. Abia ce am inceput sa ma pun pe picioare si nu vreau sa cad iar la pat, mai ales ca este obligatoriu sa nu ma expun la frig, virusi.
In privinta joculetului, multumesc pentru idee, la asta nu ma gandisem.
Avem si noi o poezioara mica pentru serbare si suntem si spiridus(parca am mai spus asta!), sper sa facem o figura frumoasa.Am observat un regres si in limbajul lui Andrei, insa il las in pace cu toate observatiile "binevoitoare" ale educatoarei.

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA si ANDREI

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

BAZAR DC

Comentati-ne si apoi votati-ne!
val-1 & val-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Luiza, imi pare tare rau de vesti! Of! Banuiam eu ca nu e in regula la voi! sanatate Mariei si Irinei, auzi la ea curajoasa mica! E horror Klacidul ala, saraca Maria!

Vale, normal ca nu pleci nicaieri, asta iti mai lipseste frig si condirii de tara, si pe copii abia i-ai pus pe picioare, lasa-l pe sot, nu-ti bate capulAsa sunt ei, nu-si fac atatea griji pt copii, ca si noi, mamele. Sanatate si rabdare cu Alexandra! Simt si ei oboseala, nervozitatea, stresul nostru, la mine e regula, cand nu sunt eu in forma maxima, Sara e turbata!

Erina, iti multumesc mult de totSa stii ca ma gandisem si eu la o proba de scaun, dar mai serioasa, eventual duc vreo 3 in 3 zile diferite, deocamdata am scos analizele de sange, nu ma pricep la interpretare, dar nu aratau prea bine, sa vedemSanatate puilor, of, ce m-am saturat de muci si tuse

Yaia, felicitari pt datele excelente ale Alexiei Trebuie sao cantaresc si eu pe Sofi, asa mancacioasa e fata asta, incredibil! Vestea buna e ca si Sara mananca foarte bine in ultima vreme!

Roxana unde e?

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceamica
Adimercedes multumesc pentru link . Pentru mine a fost noutate cu vit D. pupam cum era ,,soldatzica universala''?

Ceamica, da, si eu am aflat unele chesti de care nu stiam. Soldatica universala marshaluieshte inainte! Oare am de ales?!? Am avut niste zile mai intense si emotionale saptamana asta, o sa apuc sa scriu poate mai tarziu...

Pup pe Seb cel scump si mamica modista

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aniast72

Ca vorbeati de sfaturi... eu am ceva probleme cu Vladi, carora nu prea le gasesc solutie... Intr-o noapte am visat ca trebuie sa vorbesc cu adimercedes, ca ea ma va sfatui de bine. Asadar, cand voi prinde putin curaj (si timp), Adi, iti voi scrie.

Noi suntem bine dar foarte obositi. O sa incerc sa-mi fac ceva timp sa scriu despre activitatile noastre, pana atunci va pup si doresc multa sanatate bolnaviorilor.

Andreea, mamica fericita de bb Alexandru (06 septembrie 2010) si Vladimir (03 septembrie 2007)

Aniast, oricand, scumpa, daca pot sa dau o idee, ca experienta mea e vasta, mai ales ultimele 2-3 sapt (desi nu inseamna ca ma si pricep )...

Zii si de Alex, ca nu mai spui nimic de "al mic"!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza

Adimercedes stiu ca tu ne scriai despre vaccinuri. Eu am fost cu Antonia la un dr homeopat ca sa incepem un tratament homeopat de imunizare si am discutat si despre Filip. Dansa mi-a zis sa nu ii mai fac nici un vaccin, caci toate vaccinurile scad imunitatea si ca ii ajunge cel de la 2 luni, plus ca are multi copiii care au venit la ea cu o groaza de boli dupa vaccinare, diabet, etc(dansa nu si-a vaccinat copiii proprii). Dar acum ce sa fac, caci medicul de familie si medicul pediatru sunt pentru vaccinare. Si chiar in dr pediatru am mare incredere, este o doamna deosebitta care niciodata nu se grabeste sa ne dea medicamente prea multe, gen antibiotic, cu Antonia merg la ea de 3 ani si m-a ajutat mereu.
Acum am amanat vaccinul de 4 luni caci oricum a fost bolnav si il las macar 2-3 saptamani sa se inzdraveneasca dupa boala.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007 si Filip Alexandru 12 07 2010

Poze

Mandarinutza, vaccinurile sunt controversate si gasesti o multime de teorii, abordari, de la o extrema la cealalalta. Eu de obicei pendulez de la o extrema la alta, citesc si apoi imi formez o parere. De obicei, adevarul e undeva la mijloc.

Poate e o idee sa astepti eventual sa nu fie nici unul racit si intre timp sa citesti cat poti despre vaccinurile care sunt pe schema si ar urma sa le primeasca Filip, de la ingrediente, la disclaimere, la doze recomandate din ingredientele respective. Incearca sa stai departe de "povesti personale", ca pot fi ff emotionale si sunt de ambele parti. Adica, vei gasi copii care au avut reactii negative la vaccin si copii care au ramas cu sechele pe viata ca au facut boala inainte sa fie vaccinati. Riscul exista oricum, trebuie sa stabilesti in ce parte ai riscul mai mic si sa mergi pe calea aia. Riscuri vor fi oricum o dai, dar trebuie sa decizi unde sunt mai putine, nu unde nu sunt deloc, ca ala e caz ideal si NU exista, oricat ne-am dori noi ca parinti.

Dar hai sa iti zic ce am facut eu. Adam urma sa primeasca Meningitec, Hiberix si MMR - Priorix (ROR la voi). Am contactat un departament de sanatate la noi, dedicat intrebarilor despre vaccinuri. Am intrebat de mercur, aluminiu si formaldehida (astea mi s-au parut cel mai periculoase) si mi-au spus ca sunt mult sub limitele recomandate. Mercur (thimerosal) nu se mai foloseste la vaccinurile administrate in Australia. DAR, am vrut sa vad cu ochii mei, sa fiu convinsa, asa ca am luat instructiunile, le gasesti pe net. Am cautat ingredientele si m-am lamurit ca nici unul din cele 3 nu au mercur. Unul avea AL si celalalt formaldehida. Am cautat "daily AL intake in 12 months olds" si apoi am comparat cantitatea cu cea din vaccin - a iesit sub limita. Am facut la fel cu formaldehida. MMR eram indoita, nu ma stresau neaparat oreion si rubeola, dar eram mai stresata de rujeola din ceva motiv. Am cantarit posibilele riscuri de reactii si societatea, locul si interactiunea cu oamenii in zona in care traim. Si am decis sa i le fac. Am luat EMLA patches, sunt ca niste bandaje cu anestezic si le-am pus pe ambele brate cu 4h inainte de vaccin. L-am dus si l-a verificat doctorita si apoi a facut vaccinul. Se pare ca anestezicul a functionat, pt ca a plans doar fff putin la ultimul. Nu a avut nici o reactie imediata, doar la 1 sapt dupa a facut 2 zile o stare subfebrila.

Unul din motivele principale care a cantarit in favoarea vaccinurilor a fost faptul ca se intampla sa calatorim si nivelul de ingrijire medicala nu e acelasi peste tot. O boala pe care o faci acasa si trece usor cu tratamentul adecvat, poate sa te puna gramada sau mai rau in deplasare. Aici sunt oameni din toate colturile lumii, mereu vin si pleaca de peste tot si se intra in contact cu o multime de virusi, boli etc.

Cred ca sunt persoane predispuse la anumite boli genetice, cred ca sunt care au o gena problematica si anumite ingrediente din vaccinuri pot declansa boala sau afecta negativ un copil altfel normal. ca urmare, nu cred ca vaccinurile sunt cauza tuturor problemelor de santate care se napustesc in perioada asta asupra copiilor nostri, ci cred ca sunt doar o parte, exista corelatie, dar nu sunt neparat o cauza principala (decat in cazuri speciale. probabil).

Stiu ca a crescut rata diabetului la copii, dar la fel a crescut si rata de ingurgitare a dulciurilor sintetice! Zic asta cand in SUA se prind acum cu mainile de cap ca dupa Halloween fff multi copii au dat in diabet din cauza cantitatii mare de dulciuri ingurgitate in perioada sarbatorilor. Si la fel va fi si dupa Craciun. Ma intreb oare cati parinti din RO vor pune copiilor in ghetute banane si portocale, stafide si alune de Mos Nicolae si de Craciun sub brad??? Cati copiii oare vor primi de la rude si prieteni ciocolati, bomboane, acadele si oare cati vor sarbatori cu prajituri, cozonaci si sucuri acidulate poe care le vor consuma in cantitati mari intr-o perioada relativ scurta... Unde mai adaugi toate take-away, MacDonalds, KFC si similarele...

Stiu ca a crescut mult rata imbolnavirilor auto-imune, dar cred ca, in primul rand, dieta face tot!!! Adica, dieta aduce aport constrant de nutrienti sau de chimicale periculoase, dieta face detoxifiere sau te intoxica! Stiu ca parintii uita mult si des de treaba asta si efectul cumulativ e mareeeee, si cand loveste, loveste greu si de durata si atunci cautam tapi ispasitori si dieta nu e niciodata pe primul plan. De obicei medicamentele, procedurile medicale, anumiti virusi sau alergeni care gasesc un teren propice intr-un organism lipsit de sanatea zilnica.

Nu incerc sa pledez nici pro sau contra, incerc doar sa zic ca trebuie sa te uiti in ograda proprie, sa iei deciziile in fucntie de situatia ta personala. Am ales sa fac vaccinul, dar sunt ff atenta ce mananca ai mei, cum le gatesc si cu ce! Nu ma intereseaza ca sunt considerata extremista in anumite momente, sanatatea copiiilor e cea mai importanta si se pot bucura fff bine de alimente dulci care sa fie si sanatoase - aici nu ma mai repet, ca am mai scris despre asta.

Recent am bagat ABSOLUT TOATE tigaile, oalele si tavile de teflon sau similar (non-stick, adica ORICE care nu e fonta, de care nu aveam sau inox - majoritatea) in gunoi si mi-am luat fonta emailata de la LE Chasseur. Da, stiu, am dat o grooaza de bani (desi daca stau sa ma gandesc a fost cu 50% mai scumpa decat una non-stick "de calitate"), dar in loc de 3 tigai si 1 wok am 1 oala multifunctionala. E o minunatie si mancarea iese absolut fantastica si se spala extrem de usor, in ciuda parerilor generale! Si incerc sa imi mai iau ceva de la Lodge Cast Iron (sunt putin mai ieftine, dar trebuie ingrijite mai cu atentie). Insa trebuie sa bugetez, ca nu e chiar roz si vine si Craciunul, cadouri etc.

Vedeti www.naturalnews.com/GoogleSearchResults.html?q=swiss diamond&cx=010579349100583850635%3Aw_kzwe9_yca&cof=FORID%3A11&ie=UTF-8#1333" target="_blank">aici de ce - www.naturalnews.com/026678_Teflon_toxic_dangers.html" target="_blank">despre toxicitate!

Scuze, trebuie sa fug ca Adam urla si Lisa inca doarme! Revin si citesc si din urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna dimineata! La Piatra Neamt ninge.

Adimercedes imi permit sa pun mesajul despre vaccinari si la grupul lui David. Ca intotdeauna esti super informata si la obiect!

Interesant si cu tigaile.

Eu decisesem deja sa ii fac si lui David.

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Scriu acum pentru ca vreau sa omit!

Luiza, am vazut-o pe Irina. E o frumusete, cu gurita asa frumos conturata!!! Ce era proiectul cu tinuta polka dots reproduse linga ea? Poza cu surioarele e tare frumoasa. Maria e minunata.

Sanatate Mariei, bine ca ati descoperit repede otita.

SabinaY. absolut superba Erika in kimono. Lisa in rochita alb-negru e adorabila. Cum ai timp poate pui povestea sarbatorii. Eu o stiu dar mi-ar placea o abordare personala.

Gabriela, minunata pocvestea de la coffe chat. intru mai tirziu sa las mesaj. Si poza e foarte frumoasa.

Fug la treburi!!! O zi buna!

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Buna dimineata. Si in Darmstadt ninge .
Azi m-am suparat si i-am zis Elizei ca daca nu vrea la gradi, n-are decat sa stea acasa. Nu mai plateste mami bani ca sa se duca ea sa se joace cu copiii, sa invete cantecele si sa danseze, sa confectioneze tablouri frumoase cu educatoarele, ci sta pur si simplu acasa! Sa vedeti ce cooperanta a fost dupa aia ...

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput