Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (179)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

neata

Limi aseara m-am tot gandit la tine, voiam sa-ti urez sanatate pentru Cristiana, dar m-a luat fata in fuga de la calc si am ramas nevorbita... SI Mirci vad ca are nitei muci si parca a tusit odata azi...sper sa nu se agraveze ca trebuie sa-i fac Ilincai vaccinul sambata... Sanatate!
Danicris verific acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Loriiiiiiiiiii ... nici pe mess, nici aici ... ce se intampla ? Esti bine ? Daca nu ai timp, macar da un reply cu "da" sa stau linistita.

MsBB, ce se intampla ? Sunteti ok ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Doloress: sa mai stea bebe Kevin cumintel cateva saptamani la mami in burtica. Trebuie sa fie bine, sa fii optimista.

Chiar MsBB, Chinabubulina ce mai faceti?

Legat de vigantol si vitamine noua ne-a recomandat pediatra pentru amandoua. Bine, ale mele au prins scarba de vigantol, ar trebui sa le dau vigantoletten dar am si uitat. O sa le dau probabil in ian, febr, cand vor iesi mai putin afara. La fel cu calciu si fierul amandoua sunt la limita de jos uneori sub. Le dau Osteocare cu vit c natural si Fier cu Multisanostol cate 10 respectiv 20 zile /luna.

Ylari: Ma bucur ca Eva este bine. Pneumococul este tare dubios. Se poate reactiva oricand in conditii de umezeala,frig. El este responsabil in cele mai multe cazuri pentru otitele severe. Eu am facut exudate peste exudate si nu mi-a iesit desi dupa cum apareau si dispareau mucozitatile eram sigura ca exista. Am pus in nas colargol si am luat vreo luna propolis+ vit c (un siropel) si n-au mai reaparut mucozitatile alea dubioase.

Mergi la inceput

Belleane, ca tot ai adus vorba de colargol ... eu sunt mare fan. Pentru ca "aduna" mucii aposi, nu mai curg aiurea pe fata, nici nu stiu sa explic bine fenomenul. Am intrebat pediatra ce rol are colargolul (tot ea ni l-a dat) si mi-a spus ca dezinfecteaza, doar atat. Asa este ? La voi ce efect are ? Mie imi place ca dupa ce le pun colargol, nu le mai curg mucii in gura si cand ii aspir, scot tot si foarte bine. Pup fetele frumoase si pe mami a lor.

Mergi la inceput

Danicris: eu l-am folosit ca antiseptic(contine argint coloidal), la noi avea efectul de uscare a mucozitatilor prea apoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Danicris: eu l-am folosit ca antiseptic(contine argint coloidal), la noi avea efectul de uscare a mucozitatilor prea apoase.

Te iubim, printesa Victoria!!!

si io fol. la mine colargolul - tot aasa stiu, ca e dezinfectant. De fapt, din primavara zace in frigider, nu l-am mai fol.
Sa ziceti de la ce farmacii din Buc. l-ati gasit. Simai ales, cand expira, ca il am de 1 an, in frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Te iubim, printesa Victoria!!!

si io fol. la mine colargolul - tot aasa stiu, ca e dezinfectant. De fapt, din primavara zace in frigider, nu l-am mai fol.
Sa ziceti de la ce farmacii din Buc. l-ati gasit. Simai ales, cand expira, ca il am de 1 an, in frigider.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Colargol am gasit la farmacia DONA din Crangasi (bd Constructorilor) aveau 8 sticlute cand am cumparat eu Termen cica 1 luna dupa deschidere (asa mi-a zis farmacistul).
Belleane, merci ptr raspuns. Chiar ca ciudat, cum naiba se reactiveaza? Bon, iar cu umezeala eu nu inteleg... dupa ce am intrebat-o pe doctora ieri daca mai pun Vibrocil in nas mi-a zis ca nu, ca usuca. Plus ca acum de la sinupret + eurespal au inceput sa curga mucii intr-un stil barbar. Deci, trebuie sa curga sau sa nu curga mucii? Scuze de exprimare... Am si eu colargol, dar mi-a zis sa nu-i mai pun. O sa incep sa ii pun totusi. Poate sunt eu nebuna si daca sunt asa imi cer scuze dar sincer fetelor am impresia ca doctorii astia nu vor sa te vindeci, vor sa vii sa le atarni pe la usi asa, aiurea. Oricum am zis ca o sa-i curat nasul toata iarna, cu ser si aspirata, n-are ce sa-i faca rau. Doar ca nu inteleg nimic acum cum e cu secretiile astea. Cred ca sun sa fac o programare la medicover sa ne vada un medic din nou. O colega m-a intrebat daca nu i-am facut radiorgafie dupa ce am luat rezultatul cu pneumococ pozitiv. Pai da, numai radiografie nu-i facusem Evei. Sunt indolenta? Sau sunt altii exagerati? (colega)... Of...
Of, numai la Doloress ma gandesc... scumpica sper ca e totul bine
Multi pupici tuturor!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

ylari, radiografie pt ce?

2. despre siropurile de tuse s-a discutat. In occident nu se vand.

3. mucoasa are rolul ei: mucii curatza. Ceva ii irita si ii provoaca sa curga in exces. Inclusiv picaturile pot irita.

4. Colargol expirat dupa 1 luna? Hihi, io mi-am pus in nas si dupa 1 an, si eram fericita ca parca are efect . M-am dus cu zaharelul ca fraiera... daca puneam apa, era suficient.

5. orice exces nu e bun. Si aici ma refer la aspirat. Eventual daca o faci sa sufle, sau sa isi traga nasul singura... stiu, nu e f. civilizat, dar asta o va invatza sa nu ramana cu exces acolo.

6. deseori mucoasa apoasa se opreste din curs de la sine - cand isi revine singurica. Ce a mai functionat la noi: aerisirea temeinica - mai alespe vreme ploiasa. Dar asta ca la mine aerul deja e uscat in casa.

7. daca is doar muci aposi, zic ca nu e bai - cand se ingalbenesc e nashpa. Pe de alta parte, m-a speriat aia cu pneumococul.. infectiile pneumococice sunt cu febra de 39-40 grade. Voi ati avut asa? sau e doar purtatot de pneumococ? sau e laboratoru infestat cu pneumococi ? ca nu ar fi prima proba contaminata, sau primu copil plecat infectat din spital

8. Te sun?

Mergi la inceput

Am uitat sa va povestesc : azi-noapte Andra a dormit frumos cu fratele ei in camera, au convietuit toata noaptea fara probleme, nu s-au deranjat unul pe celalalt, ei chiar i-a placut mai mult sa doarma in patutul ei decat pe canapeluta de langa patul meu. Au crescut copiii mei, nu-mi vine sa cred. Cand i-am vazut, fiecare in patutul lui, dormeau linistiti ... mi-a crescut inima de numa !

Si eu stiu de colargol ca dupa ce se deschide sticluta are termen o luna.

Ylari, bine zici, si eu am stat toata ziua cu gandul la Doloress, Doamne ajuta ! Of, imi pare rau de muci, hai ca scapati voi si de asta, bine ca au trecut durerile de urechiuse. Nu m-am prins care-i faza cu radiografia, de ce ar trebui sa faci ? Legat de aspiratul toata iarna, nu stiu ce sa zic, daca nu are muci de ce sa o aspiri, nu de alta dar ii poti stimula ma gandesc.

Mergi la inceput

Ylari: pneumococul poate da otite sau pneumonii la tine a facut otita deci nu-i mai face raze. De obicei iti face si antibiograma cand ti-l gaseste. Dar vestea proasta e ca a devenit rezistent la antibioticele obisnuite. Poate ai sanse sa scapi usor de el sau sa fi scapat deja tinand cont ca Eva nu a luat antibiotice in trecut. E bine sa-i mai faci exudat sa vezi daca i-a trecut.
Daca-i curge nasul ca la robinet nu-i mai pune picaturi. Nici o perioada lunga cu picaturi nu e foarte ok. Eu nu o sa mai folosesc batista bebelusului. Incerc sa o fac sa sufle singura, acum inca o ajut.

Cleo: nu cred ca laboratorul e de vina. Da, colargolul are termen de val de 1 luna de la deschidere chiar daca il tii in frigider. Eu mai gasesc pe la farmaciile cu laborator propriu.

Mergi la inceput