Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (179)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Las si fug la curatenie pana nu se trezeste trupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dim!

Desiree, o audienta la ambasador si prezentarea cazului Victoriei e f. buna. Nu va lasati! E aberant sa ii respinga cererea.
E greu sa gasesti pe cineva acolo (o doamna, o asistenta) care sa se ocupe de Victoria din cand in cand? Stiu ca are sist. imunitar scazut, insa ar fi mai usor daca ai gasi o pers. de incredere care sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Desiree imi pare tare rau! Eu nu prea stiu ce se intampla in ambasada aia. Mamei mele i se refuza de 4 ani anual cererea de a merge acolo. Cu invitatie, cu bani, cu dovezi etc. Cumnatele lu'fra-miu toate au fost, au revenit, au ramas...soacra lu' fra-miu si ea a fost de doua ori. Fratele meu e in Canada din 94 nevasta lui din 2004... E efectiv ciudat. Mama insa n-a cerut niciodata audienta si la ambasador ca la ei nu era asa de mare nevoia cum e la tine...era pur o vizita. Noi tot pe considerentul asta am amanat vizita in Canada, desi probabil aici nu sunt aceeasi idioti ca la consulatul Canadei din Romania, am asteptat sa avem amandoi cetatenia Belgiei sa putem merge aproape oriunde fara rahatul ala de umilinta din consulate/ambasade. Nu cunosti nici un medic care s-ar oferi sa sune la ambasada sa explice situatia, eventual incearca si prin consulatul Romaniei in Canada, spunele si lor sa ia legatura cu Canadienii din Romania sa le explice ce si cum.

esme

Va doresc mult, mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fete dragi. Va mai dau cate o poate va ademenesc, vad ca in afara de Adriana nu a mai aparut nimeni pana acum.

Ca tot vorbeati de serbarile de Craciun ... la Vladuc la gradi serbarea se face "cu usile inchise". Cum ? Va spun, ca si eu am ramas cu gura cascata, mai ales ca deja imi facusem planuri, incercam sa-mi inchipui cum va fi ... Deci fac doamnele cu copiii, fara parinti, fara nimeni din afara, doar un tip care o sa filmeze tot si un Mos Craciun care le va da cadourile, etc. Vor filma si o sa primim cate un DVD. Eu o sa dau camera uneia din asistente sa mi-l filmeze si fotografieze. Cica fac asta pentru ca, daca vin parintii, toti copiii se duc la ei in brate si nu mai spun poeziile, nu mai canta, etc. M-am obisnuit cu ideea, asta e, asteptam serbarea de la anul.

Va , au inceput sa soseasca jucariile, cadourile lor de Sf. Andrei, Mos Nicolae, Craciun ... ma duc sa incep sa le impachetez. Doamne, ce placere ! Papaaaaaaaaaaaaaaa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Reteta de la savarinele de pe FB:

#8206;250 g faina, 20 g drojdie, 200 ml lapte caldut, 1 ou, 50 g unt topit si usor racit, o lingura de zahar, coaja rasa de portocala. Unt si pesmet pentru forme. Gem si frisca pentru umplut. Sirop din 300g zahar, 400 ml apa si esenta de rom pen...tru inmuiat savarinele.12 Forme de savarina sau muffin.
Se freaca intr-un castron zaharul cu drojdia sa se lichefieze cea din urma. Se adauga faina trecuta eventual prin sita, laptele caldut, oul, untul si coaja de protcoala. Se amesteca pana la omogenizare sau se da la robot cu teluri pentur aluat. Rezulta un aluat destul de moale. Se lasa intr-un loc caldut si ferict de curenti la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp se pregatesc formele. E super usor daca untul e moale si ai o pensula lata. Treci pensula prin unt si apoi pictezi cu unt formele. Dupa ce sunt unse cu unt se tapeteaza cu pesmet. Se pune aluat in forme cu ajutorul unei linguri, cam 3/4 din forma si se lasa din noua acoperite la crescut pana ajunge aluatul sus. Intre timp se incalzeste cuptorul la 200C - 220C. Se pun savarinele crescut in cuptor. Cam in 30 de minute sunt gata.

Se scot din cuptor si se lasa la racit apoi se scot din forme. Inainte de insiropare savarinele trebuie sa fie complect racite iar siropul sa fie cald. Se pot insiropa ori toate impreuna intr-un vs mare...baie cu sirop, le mai intorci idn ...cand in cand. ele stau o vreme in sirop. sau poti sa pui in fiecare forma individuala sirop pana la 1/3 si apoi sa introduci savarina in forma si sa o lasi pana absoarbe tot siropul. Veirfici daca e si viitoarea baza (can sta in forma partea de sus) insiropata, daca nu o pui si cu baza in siropel.

Cand e totul insiropat, tai capacel ungi sub el cu un gem/dulceata preferinta proprie. Eu prefer de fragi, de zmeura, afine...Deasupra pui cu spritul sau nu frisca in cantitate indestulatoare, deasupra capacelul si pe el un strop de gem/dulceata, sau o bucata de fruct confiat.

Sa raspund Laurei dusmanilor le fac bomba de ciocolata...ok?!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata

Esme deci exista si menu mai dureros! sa nu pui poze!!! Acum fara nici o gluma, ai toata admiratia mea pentru cum le faci pe toate!
Desiree poate ca ar trebui sa cereti o audienta, sa explicati care e situatia...nu au cum sa fie insensibili la asa ceva... ooof, imi pare rau ca sunteti incarcati si cu alte probleme, care nu ar trebui sa va mai apese...
Danicris nasol ca e serbare fara parinti..si eu mor de curiozitate cum se vor purta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Servus, fete dragi. Va mai dau cate o poate va ademenesc, vad ca in afara de Adriana nu a mai aparut nimeni pana acum.

Ca tot vorbeati de serbarile de Craciun ... la Vladuc la gradi serbarea se face "cu usile inchise". Cum ? Va spun, ca si eu am ramas cu gura cascata, mai ales ca deja imi facusem planuri, incercam sa-mi inchipui cum va fi ... Deci fac doamnele cu copiii, fara parinti, fara nimeni din afara, doar un tip care o sa filmeze tot si un Mos Craciun care le va da cadourile, etc. Vor filma si o sa primim cate un DVD. Eu o sa dau camera uneia din asistente sa mi-l filmeze si fotografieze. Cica fac asta pentru ca, daca vin parintii, toti copiii se duc la ei in brate si nu mai spun poeziile, nu mai canta, etc. M-am obisnuit cu ideea, asta e, asteptam serbarea de la anul.

Va , au inceput sa soseasca jucariile, cadourile lor de Sf. Andrei, Mos Nicolae, Craciun ... ma duc sa incep sa le impachetez. Doamne, ce placere ! Papaaaaaaaaaaaaaaa ...

Dani, mami de dongonel Vlad 23.06.2008 si dongonica Andra 31.03.2010

Vai, Dani, ce emotie mi-ai starnit. Si eu am cumparat cate ceva dar abia vineri la babyexpo sper sa iau grosul. Asa si eu , am o placere imensa in a impacheta cadouri si astept Craciunul asta cu mult interes si mai ales emotie. MAi ales ca, practoc, anul asta Vlad constientizeaza cu adevarat venirea mosului, oricum mi-a vorbit saracu' tot anul despre acest Mos, stim poezie si in engleza si in romana.....sa vedem cum o sa fie atunci.

Cat despre gradi, la fel e si la noi cu usile inchise. Asa e politica la cresa de stat. La gradi vom participa si noi la serbari. Intr-un fel ii inteleg pt ca de aniversarea lui Vlad, am fost sa filmez si sa duc sucuri, prajituri, etc si intr-adevar Vlad s-a tinut numai dupa mine. Dar era si la inceput atunci, acum poate ar fi putin altfel situatia.

Laurita scumpa mea!

Va pup pe toate si multumesc pt complimentele de pe facebook....azi aveam 59,7 kg , mai am pana la castigarea pariului, adica 58 fix, si mi-e frica, groaza de sarbatoooooori, o sa renunt in continuare la paine, dar cozonacelul ala facut de mama????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

la gradinitza unde e mara acum -copii de 2 ani juma nu merg la serbare. SI le dau dreptate, nu rezista alinitati, si sa se comporte.

tinand cont ca mara deja aa vut 3 serbari la gradinita anterioara, va zic cum a fo: aia mari au cooperat,a stia mici - aka Mara a ramas timorata si afectata de cata lume e acolo, nu dansa, nu reactiona. Cand l-a vazut pe socru meu, a inceput sa urle. Toti parintii trimiteau indicatii al copii, astia incepeau su mai rau sa urle.
La urmatoarea serbare, directoarea a cerut: numai mamele. Ei, a fo mult mai usor - eu m-am ascuns dupa o mamica mai voluminoasa, si a fo aalt ceva!
La a3a serbare, am fo io si Vic. Ne-a vazut, si a inceput sa planga si nu a mai facut nik. Dupa serbare, Mara mi-a aratat tot ce pregatise. Chiar prinsese miscarile, dansul etc.

Asa ca ideea de serbare filmata, la varsta asta, mi se pare cea mai potrivita pt cupil ca Mara.

Alysh, felicitari pt greutate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Am uitat sa zic: cumpar scaunel auto (2 mi-ar trebui de fapt), pt ca Luca nu mai incape in scoica. Cine are, sa-l scoata la licitatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare si de la mine, mai pe fuga asa, ca nu imi vaz capul de conferintze si trebi

Cu intarziere voiam sa o urez si eu pe Gabi - sa fii fericita, sa te bucuri de baietii tai Toate cele bune de la mine

Vad ca faceti biscuiti & Co, fuste etc Sporuri!!! Eu ma tot tin sa incerc si eu reteta de biscuiti a lui Esme si nu apuc uf - asta este, nu ma organizez asa de bine. Drept este ca fusei si cam stresata cu integrarea lui Robertzone la scoala - ma gandeam chiar sa il retrag si sa il dau din nou la cresa hmmm... Continua sa faca pe el, ma adusese la disperare in weekend, nici nu stiam ce sa ii fac, sa nu se sperie, dar nici sa nu ii transmit mesajul ca e ok sa tot faca pe el Din fericire vad ca s-a redresat cat de cat, face la WC, dar nu prea cere, trebuie sa fie dus foarte des, tantile alea stiu, asa ca nu prea mai are accidente.

Ieri m-am dus sa il iau si m-am bucurat sa vad ca incepe sa si comunice in franceza Iar primele lui cuvinte adevarata au fost ... "méchante Madame" Adica "Madama rea" - ce o facut: le-a zapacit cu crizele pe tantile alea, mi-au zis ca are o super personalitate si ca e genul caruia nu ii e teama de nimic, sfideaza la greu (cica l-au pus la colt si radea de ele !!! ) Si era suparat pe ele si cand l-au luat in brate sa il impace zbang cu madama cea rea Dar in rest sta numai dupa ele, le si pupa, le da mana, l-am vazut cum se executa asa frumos - nu stiu ce i-au facut dar e tare cuminte cand ma duc sa il iau. In fine, glumesc eu, dar stiu ca poate fi el de dificil. Tanti mi-a zis c asta o sa ajunga manager ceva , patron ca altfel... nu vede ce ar putea sa iasa din el asa voluntar si capos. Hmmm... Videm noi. Asa ca sunt mai ok acum, se duce cu placere, sper sa inceapa sa spuna si lucruri dragutze in FR Seara ingrijitoarele cu care ramane dupa cursusir imi dau raportul cu ce a facut, ma inteleg bine cu ele acum, mai mi-a venit inima la loc Desi ... alaltaieri l-am gasit in pantaloni scurti + o singura bluza subtirica pe el (aia trebuia sa fie de corp), decoltata, lalaie (e mai mare)... sa mi se faca rau, ca afara erau insper 0 grade. Le-am zis ca totusi sa nu il mai lase asa dezbracat, ca eu am adus o tona de haine de pus pe el ... Din fericire (INCA) nu s-a imbolnavit, bine ca avem parte de imunizare facuta ca altfel cred ca imi facea niste nenorociri brrr. Asa acum avem doar muci inca rezonabili, mi se pare mai rezistent. Ma gandeam sa il vitaminizez si eu, nu i-am dat niciodata ... sa vaz.

Voilà... Pupam fetele, nu prea am timp de conspecte - pregatesc o petrecere de 7 pitici forumisti 6 copii la varsta critica Oare vom supravietui?????

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput