Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

...io nu vad nici o cada in fotografii?
Vad o baie, ok, si niste gresie.

Dar chiar nu vad nici o cada?

Edit: merci Mianna

Si nu, nu am trecut brusc cu arme si bagaje in tabara ailalta. Voi face triplu test si morfo la fiecare din cei 45 de viitori copii ai mei (da, fiind insarcinata cu primul evident ca ma visez roditoare ca glia patriei, spre groaza sotului....) dar...eh.
M-am speriat de ce-am citit pe ici pe colo in seara asta, atat.
Sper sa nu fie dracul (ultrasunetele) atat de negru.

P.S. nu-i bai daca iese stangaci

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns birth_reborn spune:

bird70

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

...io nu vad nici o cada in fotografii?
Vad o baie, ok, si niste gresie.

daca io zic c-am vazut o margine de cada cu o tenta usor spre negru is a dracului, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

... am vazut-o si eu. E in poza cu bebeul tinut spre camera. Cred ca-i poza de la prima nastere, ca in alte poze apare alta faianta, mai noua. Si sunt poze si cu mamica in pat sprijinita de perne, daca se gandea cineva ca a stat numa' in cada tot travaliul.
Am mai citit una-alta pe site-ul asociatiei. As zice ca nu Ana Maita e motorul asociatiei ci moasa Vania.
Eu cred in continuare ca-i dreptul fiecarei femei sa aleaga unde si cum naste.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Ok ma mai uit o data :)

Ne uitam la aceeasi chestie, nu?

Articolul scanat din revista linkuita in articolul de pe ...blogul...linkuit si ala mai sus.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Eu ajung la concluzia ca aceasta femeie a facut ea cum a facut sa provoace un scandal si sa mai apara un pic in fata.
Cred ca se gandea ca e cazul sa-si mai faca putina publicitate.
A manevrat si fraierit pe toata lumea si s-a dat drept victima, ba mai mult se joaca cu vietile viitorilor bebelusi ale viitoarelor mame care se uita la ea cu admiratie si isi zic in gand: "ce femeie dom'le, extraordinara, a nascuta singura, dom'le, nemaipomenit, o sa fac si eu asa".

Doamne sfinte!
Pentru cele care mai citesc pe aici si sunt in dubiu, datorita acestei femei, va anunt: travaliul difera de la femeie la femeie. Poate fi ingrozitor de dureros(ca la mine), moment in care nu mai esti in stare de nimic, nici sa mergi singur de picioare, daramite sa nasti singura !!...a, ba nu, cu copilu si cainele

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Nu spune nimeni ca travaliul nu difera de la femeie la femeie sau ca nu poate fi dureros, la urma urmelor pina cind nu nasti nu ai de unde sa stii. Ceea ce se spune aici este dreptul la o nastere asa cum si-o doreste fiecare, nu asa cum ti-o hotaraste fiecare. Intr-o tara civilizata trebuie sa existe si conditii sa nasti la spital daca vrei, dar si alte variante.

Exemplele date cu bunicile, asa cum spunea Mindy, nu sint relevante pentru mine, pentru ca nici in dispensar sau in spital nu se nastea asa cum se naste acum din simplul motiv ca nici medicina nu era atit de dezvoltata cum este acum. Dar pe mine, femeie care am nascut complet natural ca asa am vrut, dar si pentru ca asa s-a intimplat, fara sa iau nici macar un paracetamol (pe care l-as fi luat cu siguranta daca ar fi fost nevoie), nu ma poate convinge nici AM ca e bine ce a facut ea, desi ii inteleg protestul, si sint de acord aici un pic cu LadyJ, dar nici toata aceasta campanie de medicalizare totala si inutila a nasterilor care se intimpla in lume.

Sint tari care s-au trezit, care si-au dat seama ca impotriva naturii nu e bine sa mergi chiar asa, fara sa fie nevoie, indiferent de cite progrese face omenirea. Ce e bun si natural, lasa-l sa fie asa, ce rost are sa-l stricam. Si aici intra si nasterea, si alaptatul si multe alte lucruri nu numai legate de femei si de copii. Uitati-va un pic in jur si veti intelege ce vreau sa spun!

Iar sa o facem mincinoasa, sa spunem ca vrea publicitate etc. despre o femeie care incearca un pic si altceva, mi se pare un pic cam prea mult. Daca asa a fost, de ce nu s-au luat masuri? A pus viata copiilor in pericol, atunci unde e protectia copilului, unde sint autoritatile care ar fi trebuit sa ia masuri? Ca doar o fi Romania ce o fi, dar nici ca in codru nu cred totusi ca se traieste.

Si apoi, am citit istoria feminismului in lume (mentionez ca nu sint feminista radicala, in sensul ca eu vreau locul meu de femeie, nu-l vreau pe al barbatului, nu vreau sa fiu sudor sau sa muncesc in mina sau pe excavator - dar imi place sa fie acolo si acest drept, pentru cele care vor, ci vreau o meserie care imi place si ma atrage... in plus, daca vreau sa stau la cratita si linga fundicurile copiilor mei, sa am dreptul sa stau pentru ca asa vreau, nu pentru ca ma obliga cineva, ceea ce am si facut de altfel)... si mai toate 'deschizatoarele de drumuri' au fost caracterizate cum faceti acum cu AM. Va aduc marturii scrise daca nu ma credeti! E mult prea mult pentru multi dintre noi sa suportam ideile noi atunci cind majoritatea le respinge... Si asta o spun in primul rind eu, despre mine, e de lucrat la minte atunci cind vrei cu adevarat sa accepti diversitatea, diferenta si adevarul pina la coada...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Eu am inteles ca AM nu militeaza ca mamele sa nasca singure acasa ci asistate de moase. Si daca am povestit de bunica, pot sa zic si de strabunica care a avut 7 copii, maritata la 14 ani. Nu cred ca va obliga nimeni vreo mama sa nasca acasa cu moasa daca ea vrea la spital cu doctorul, dar cine se simte ok cu aceasta optiune va putea face si asta. Care-i problema?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Militeaza impotriva multor lucruri..am citit pe site-ul lor.
Doua mi-au atras atentia: ecograful si medicatie de orice fel menita sa reduca durerile facerii.
Doamnele zic ca femeia e capabila sa nasca, de mii de ani, singura si ca medicatia e o ´´norma´´ nenecesara(citat din memorie)

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

LadyJ, uite ca nu sint singurele care spun asa ceva, mai sint si altii si sint departe de a fi needucati, dimpotriva, sint cercetatori.

http://www.erudit.org/revue/RS/1983/v24/n2/056034ar.pdf

Cine vrea cu adevarat sa asculte si varianta lor, care pare impotriva medicinei, dar nu este, multi medici imbratiseaza aceste idei, citesc in egala masura si argumente si contrargumente.

Si material exista din belsug si pe net si in biblioteci, pentru cine vrea cu adevarat sa se pozitioneze la mijloc sau pe una dintre pozitiile laterale.

http://www.bmj.com/content/324/7342/892.extract
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=17781899 (un studiu foarte bun, cu rezultate graitoare, dar care trebuie comandat, eu l-am citit de la biblioteca)

Si o carte foarte buna, a caror autori se pozitioneaza exact la mijloc:

http://books.google.ca/books?hl=en&lr=&id=2DHrH08bl5YC&oi=fnd&pg=PR9&dq=medicalisation+of+childbirth&ots=ZFLZeRPUjo&sig=SYp1lgxF0F7XziBD6gtlEs1orbU#v=onepage&q=medicalisation%20of%20childbirth&f=false

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

...eu cred ca revin pe acest topic dupa ce nasc.

Ca daca mai citesc multe ma incui in dulap si nu mai ies pana nu vad cu care mana stie sa scrie mostenitorul.

Serios, gata, m-am carat. Nu credeam ca ma pot panica in asa hal de la un articol scanat, 3 linkuri si un blog - sau ce e ala? - dar mi-a sarit tot somnul pe urechi cu tot cu endorfine.

Adevarul e ca nu stim niciodata cum e mai bine pana nu putem privi in retrospectiva. De cele mai multe ori spunem "ar fi fost mai bine asa"

Progresam, fireste, medicina progreseaza, etc. Asta e de bine.

Pe de alta parte daca tot vorbim de studii bizare, mai e unul caruia nu stiu daca sa-i dau crezare ori ba.
Cica devenim tot mai caposi la nastere desi circumferinta medie a soldurilor si dimensiunile cervixului ertc la femeia adulta ramane la fel. Si de aceea nasterea ar fi din ce in ce mai traumatica 100% naturala.
Pe de alta parte, vorbim de bunici, etc. Nu cred ca trupul meu e pregatit pentru nastere in aceeasi masura in care era pregatit al bunicii, care muncea fizic 8 ore pe zi de la 10 ani. Inclusiv in sarcina. Cred ca intr-un fel impinge si rezista la presiune corpul unei femei care e obisnuit cu efort fizic zilnic si in alt fel amaratul meu de fund corporatist care toaca scaunul firmei 8 ore pe zi.
Chiar si aceasta mamica, AM, a spus ca a depus efort si a facut miscare pana aproape de nastere.
Poate si asta a ajutat la un curs fericit al evenimentelor.

Edit: Nelia, nu ma refeream la articolele postate de tine. Se pare ca amandoua ne editam / compuneam postarile in acelasi timp. Ma refeream la articolul despre ecografie, etc...

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Nelia, recunosc ca ma descurc mult mai greu in franceza decat in engleza, dar sigur au legatura linkurile tale - de fapt primul link, ca-i ora mult prea tarzie ca sa-ndraznesc sa mai clickuiesc vreunul - cu mesajul caruia-i raspundeai? fiindca eu, cu franceza mea ruginita, parca vad ceva de umanizarea nasterii, nicidecum de negarea totala a medicatiei si cu atat mai putin a ecografiilor prenatale.

Mergi la inceput

Mianna, eu spun ca are cu medicatia exagerata a nasterilor, nu cu refuzul total al medicatiei. Sper ca nu-mi spui ca eu asta sustin, nu? Si are legatura cu subiectul, cu frica bagata cu grija viitoarelor mamici ca daca nu nasc in anumite conditii, va fi vai si amar de ele. Ma rog, daca nu are, ia-le ca pe alt util de informatie...

Mergi la inceput