Nasterea acasa (in cada)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In plus, eu nu o apar pe AM, nu o cunosc, nici nu am intrat pe site-ul ei, dar asa in mare, cu ideile generale sustinute sint de acord. Eu scriu la acest subiect din punctul meu de vedere, cum vad eu lucrurile si cum mi-ar placea mie sa fie nasterile. Am nascut de trei ori, in doua tari diferite, in conditii diferite, nici unele total pliate pe felul cum vad acum ca ar trebuie sa fie nasterile... cred ca am ceva de spus la un asemenea subiect. Daca din ce am scris eu se intelege ca as respinge medicina si progresele ei acolo unde neaparata nevoie, atunci inseamna ca nu mai stiu eu sa ma exprim bine.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

vorbiti de parca in romania te obliga cineva sa nasti ca si cand ai fi din plastelina, neaparat cum vrea doctorul, ca la abator, indopata cu medicamente impotriva vointei tale si mai stiu eu ce

din cauza forumului, nici nu am avut curaj data trecuta sa il intreb pe doctorul meu de vbac. ca eu stiam de aici ca automat si sigur ma refuza. ca nici un doctor din romania nu accepta asa ceva

fac interventii, ajung la alt doctor, in alt oras, cu rugaminti si tot. ca am zis ca daca am pile nu ma refuza instantaneu (pile la cabinet privat, ok? nu la spital)

reactia - nu promit nimic doamna, vedem in timpul travaliului.

ok, o fi fost din cauza pilelor

din nefericire am pierdut sarcina. in timpul chiuretajului, facut de drul meu obisnuit, il intreb intr-o doara de vbac. si zice calm - a, da, de multe ori am avut care au nascut asa cu cezariana. ca si cand nu ar fi nimic.

acuma, sa cred forumul care zice ca doctorii sunt bau bau si daca vorbesti de vbac te trimit la psihiatrie, sau sa cred ca de fapt legendele urbane exista si nu se practica vbac din lipsa de cerere?

a, da. cam toate femeile cu care am vorbit de vbac m-ar fi trimis la psihiatrie. ca sigur nu se poate asa ceva. oare asta sa faca doctorii sa fie cum spune forumul, reticenti la idee? faptul ca daca i-ar propune asta la o romanca l-ar acuza ca e criminal?

si aici toate spuneti ca nu e nevoie de doctor la nastere. io nu am vazut pe nimeni care sa vrea sa fie trezit la 3 noaptea ca sa mearga la lucru, chiar si pe bani. dar de ce o fac? ca altfel se umple orasul/judetul/netul cu vai dobitocul, nu a venit la nastere. si apoi tot femeile se plang ca nasterea e prea "doctorizata". naturalul e bun, 100%, nu se poate altfel, medicamentele sunt bau bau. si dupa aceea auzi - vai dobitocul, 12 ore m-a lasat sa ma chinui. (si ce era sa iti faca)

si daca ceva exista si se practica pe vremea bunicii, inseamna ca era si bun? ca pe vremea cand era strastrabunica fata cred ca inca existau sclavi. si pe vremea bunicii erau exterminati evreii de nazisti. plus ca nu exista apa curenta, curent electric si internet. si se murea dintr-o simpla gripa. un mod de viata mult mai natural...

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

Ce e vbac?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

vaginal birth after cesarian

Mergi la inceput

Nu am informatii despre asta si nici nu cunosc pe nimeni care sa fi nascut normal dupa cezariana, dar stiu ca se poate.

Imi pare rau pentru sarcina pierduta. Sarcina usoara, nastere la fel si cum ti-o doresti, bebelus sanatos iti doresc.

Mergi la inceput

multumesc nelia
chiar sper sa pot incerca vbac, daca totul merge bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca primul alaptat a fost o intamplare super nefericita, a doua incercare a fost clar provocare, ca altfel nu imi explic de ce s-a suspus a doua oara tornadei de ´´intimidari´´ si ´´vorbe urate´´ dupa cum spune.

Asa vad eu lucrurile.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Nu-mi vine sa cred ca spui asta, Lady. Pur si simplu nu-mi vine a crede ca ai o astfel de pozitie. Bine, asta intelesesem si din ce scriai pe topicul celalalt, dar tot mi-am zis ca, probabil, inteleg eu gresit...

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

nu stiu subiectul cu vbac de pe DC, dar mama mea a nascut vbac in anul 1973, aici in Ro, intr-un oras de provincie (edit: la 2 ani si 1 luna de la cezariana)

eu cred ca cezariana in Ro e un moft si o moda in majoritatea cazurilor, de-aia nu se ia in calcul vbac la a 2 sarcina, nici de catre paciente, nici de catre medici

daca vrei vbac, ai incredere, ca se poate

sarcina usoara si multa sanatate

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

multumesc nelia
chiar sper sa pot incerca vbac, daca totul merge bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Denizel, da, asta e pozitia mea,imi pare rau ca ti se pare atat de nepotrivita.
Ai citit link.ul initial care sta la baza primului topic?

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

In plus, eu nu o apar pe AM, nu o cunosc, nici nu am intrat pe site-ul ei, dar asa in mare, cu ideile generale sustinute sint de acord. Eu scriu la acest subiect din punctul meu de vedere, cum vad eu lucrurile si cum mi-ar placea mie sa fie nasterile. Am nascut de trei ori, in doua tari diferite, in conditii diferite, nici unele total pliate pe felul cum vad acum ca ar trebuie sa fie nasterile... cred ca am ceva de spus la un asemenea subiect. Daca din ce am scris eu se intelege ca as respinge medicina si progresele ei acolo unde neaparata nevoie, atunci inseamna ca nu mai stiu eu sa ma exprim bine.

exact asta intrebam, sa ma asigur ca am inteles bine. din punctul meu de vedere, ceea ce sustii tu si ceea ce sustine ea sunt doua chestii diferite. cu nasterea asistata in conditii cat mai bune si cu interventiile adecvate eventual necesare sunt si eu de acord. cu sarcina fara ecografii si nasterea de una singura, fara medicamente sau interventii medicale, ca doar asa se nastea acu' 2000 de ani, nu.

Mergi la inceput