Revista Mami impotriva alaptatului in public

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Uite ce inseamna angajatul nepotrivit intr-o firma..

Daca nu doreau ca mamele sa se apuce sa alapteze pe la standuri, ar fi trebuit sa semnalizeze de la bun inceput un loc special amenajat pentru alaptat, o oaza de liniste cu fotolii confortabile, plante si muzica in surdina
Puteau chiar anunta, cand si cand, existenta acestui loc,la un microfon.

Dar ei, organizatorii si desteptul ala de ma marketing(?!) nici nu s-au gandit in prealabil ca alaptat, ca si cum asta n-ar face parte din ´´mama si copilul´´. Absolut neprofesinist!

Ca sa nu mai zic de reactie . Cand se cerea diplomatie, ei reactioneaza ca-n codru .

Inteleg ca mamica respectiva a avut doua tentative de alaptat la stand. Intrebarea mea este de ce a insistat? Pentru a da proportii evenimentului?

Daca intr-adevar pozitia oficiala a acestei companii este impotriva alaptatului in public,singurul raspuns valabil al mamelor pro alaptat ar fi sa nu mai cumpere revista.Fara nervi, absolut natural.
Cum nu cred ca asta ar fi pozitia oficiala, conflictul trebuie dezbatut cu sefii.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

RamonaD, dupa cum am mai spus deja, discuta despre ce este sau nu "de bun simt" in opinia unora sau altora, se poarta in alta parte, la sectiunea despre alaptare:aici.
Discutia asta este despre o actiune abuziva si ilegala a reprezentantilor revistei Mami, asa cum o vad eu si nu cred ca poate pune cineva in balanta o agresiune asupra unei persoane cu un act legal al persoanei agresate pe motiv de "bun simt" in acceptiunea particulara, individuala a unora.
De "bun simt" sau nu, alaptarea in public este legala si permisa, agresarea cuiva nu este nici legala si nici permisa. Aici e diferenta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Ca sa raspund totusi, da, mi se pare foarte educativ si pentru copii sa vada femei alaptand. Asa nu vor crede ca bebelusii cresc cu biberonul ca litera de lege.

Dar Ioana are dreptate, nu asta se dezbate aici.

Nu sunt inca stiri de la fata locului?

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Lady, pe bune, cum adica "de ce a insistat"? Asa ne place sa ne jucam tot timpul de-a "blame the victim"..oare ne face sa ne simtim mai puternici sau ce? Nu stiu despre insistentele ei si despre de cate ori a incercat sa alapteze, dar nu are nicio importanta decat eventual in defavoarea organizatorilor. In mod normal nu ar fi trebuit sa fie nevoie sa insiste niciodata, alaptarea in public este legala. Daca i s-a incalcat dreptul legal de a alapta, foarte bine ca a insistat sa ii fie respectat ori de cate ori a fost nevoita sa o faca.

Cat despre pozitia revistei, eu inca nu stiu sa fie fost comunicata vreuna oficiala. Daca este sa ma iau dupa un mesaj postat ca si comentariu pe niste bloguri si declarat ca apartinand revistei, atunci este tragic. Dar prefer sa nu il copiez aici pana cand revista nu si-l asuma in mod oficial.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca nu doreau ca mamele sa se apuce sa alapteze pe la standuri, ar fi trebuit sa semnalizeze de la bun inceput un loc special amenajat pentru alaptat, o oaza de liniste cu fotolii confortabile, plante si muzica in surdina

Chiar si in conditiile existentei unui astfel de loc, nicio mama nu poate fi obligata sa alapteze acolo sau impiedicata sa alapteze oriunde doreste, oricat de descoperita, oricat de in mijlocul evenimentelor. Este destul 'loc sub soare' ca atunci cand o mama alapteaza sa nu privesti ca vitelul la poarta noua si in niciun caz nu mi se pare normal, dar nici legal, sa-i invadezi spatiul, cu atat mai putin sa te bagi in vorba si in seama. Eu sunam la 112 si-l acuzam de hartuire sexuala pe individ. Explicam ca alaptez si un domn s-a apropiat nepermis de mult si nu se mai da dus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Nu se poate ajunge la Sanoma Hearst international? Sunt curioasa cat de repede i-ar desfiinta pe cei de la revista din Ro cand ar afla ca sunt impotriva alaptarii in public la un eventiment dedicat copiilor.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

am citit si nu-mi vine sa cred...cum frate sa faca nea' caisa ala asa... am niste nervi de nu pot sa va spun. D'apoi daca ii dadea copilului sa manance altceva in afara de san tot asa o dadea afara? Copilasul ala manca !!! Aia e mancarica lui ! Doamne ca multi idioti mai sunt pe lumea asta !
Pai vorba lui accept, cred ca as fi sunat la 112 si-l acuzam de hartuire sexuala...NU vrei sa vezi nu te uiti ,ca nu te obliga nimeni.

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Ioana, nu ma joc de-a nimic,nici nu caut supape care sa ma faca ´´sa ma simt puternica´´(?).
Ma intreb doar.
Asta am inteles eu. Ca prima oara a venit tampitul ala singur, si a doua oara a venit cu unul de la paza.

Daca am inteles bine, a incercat sa alapteze de doua ori. Daca nu am inteles bine, mea culpa, imi retrag cuvintele.

Daca pe mine m-ar fi dat afara acel organizator O DATA, as fi luat masurile care se cer luate, nu m-as fi dus A DOUA OARA sa ma enervez din nou, sa-mi stresez copilul si sa retraiesc sentimentul de frustrare, ba sa mai fiu si luata pe sus de unul de la paza, precum hotii de buzunare!

´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Pai vorba lui accept, cred ca as fi sunat la 112 si-l acuzam de hartuire sexuala...NU vrei sa vezi nu te uiti ,ca nu te obliga nimeni.

Pai sa fi vazut atunci proportii, cand le intra politia la eveniment. Si poti fi sigura ca venea. Ce ar fi fost dupa...depinde de politist...ca daca era si ala vre-un castrat cu fantezii de abuzat femei in ipostaze vulnerabile...mare lucru nu faceam...da nici nu aveam nimic de pierdut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Chiar si in conditiile existentei unui astfel de loc, nicio mama nu poate fi obligata sa alapteze acolo sau impiedicata sa alapteze oriunde doreste, oricat de descoperita, oricat de in mijlocul evenimentelor. Este destul 'loc sub soare' ca atunci cand o mama alapteaza sa nu privesti ca vitelul la poarta noua si in niciun caz nu mi se pare normal, dar nici legal, sa-i invadezi spatiul, cu atat mai putin sa te bagi in vorba si in seama. Eu sunam la 112 si-l acuzam de hartuire sexuala pe individ. Explicam ca alaptez si un domn s-a apropiat nepermis de mult si nu se mai da dus.

Sigur ca nu te poate obliga nimeni , alaptatul este legal.

Locul special amenajat , privit strict dpdv al marketingului daca vrei, ar fi fost obligatoriu.
In plus de asta, multe mame prefera locurile special amenajate din diverse motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Mi-aduc aminte ca acum vre 2 ani si ceva (eram in Spania) a fost un scandal mare in presa si nu numai: o femeie care alapta intr-un mall (nu-mi aduc aminte in ce localitate, posibil Madrid) a fost data afara de un paznic. Binenteles ca a fot mare miting al mamelor si nu numai, s-a vorbit iar multa vreme despre normalitatea alaptatului (chiar si in public). Paznicul respectiv si-a pierdut slujba si nimeni nu l-a deplans. Un astfel de gest e cu atat mai de condamnat cand are loc la un eveniment cu si despre copii mici.
Eu l-am alaptat pe Lucas in public (binenteles am incercat sa fac lucrul asta cat mai discret, dar poate nu intotdeauna am reusit), si mi se pare ca e un gest absolut normal. Niciodata nu am intampinat priviri urate si de repros si nimeni nu m-a deranjat sau nu a parut deranjat de faptul ca vedea o mama alaptandu-si micutul.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput