Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaemi am citit si nu-mi vine sa cred...cum frate sa faca nea' caisa ala asa... am niste nervi de nu pot sa va spun. D'apoi daca ii dadea copilului sa manance altceva in afara de san tot asa o dadea afara? Copilasul ala manca !!! Aia e mancarica lui ! Doamne ca multi idioti mai sunt pe lumea asta ! Pai vorba lui accept, cred ca as fi sunat la 112 si-l acuzam de hartuire sexuala...NU vrei sa vezi nu te uiti ,ca nu te obliga nimeni. ![]() ![]() Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
haideti sa nu exageram...stim bine ca un copilas de 11 luni papa si altceva decat san...fiind in public putea f bine sa-i dea o banana sau un biscuite ceva si apa din canita cu pai daca ii era foame copilului...repet nu am nicio pb cu femeiele care alapteaza in public dar mi se pare de bun simt sa fim decente
iar de ce spunea inaioana ca femeia alapta decent pe scaun intr-un colt...zi-mi si mie cum adik alapta decent?nu e niciun indiciu in sensul asta ...se acoperise cumva in vreun fel??de ce nu a respectat regula cu spatiul special amenajat pt alaptare??pe cine intereseaza ca ea nu avea cum sa lase standul singur??trebuia sa se gandeasca la asta de acasa si sa nu ia copilasul cu ea...
Mami si 2 printi iubiti:
![](cavaler.gif)
![](bebic.gif)
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/accept92/accept92.jpg)
accept92 spune:
nushulica draga, nu stiu daca femeia aia era decenta sau nu, insa iti garantez ca avem dreptul sa fim si indecente daca vrem sau daca pur si simplu ne doare in cot. Vorbim aici despre drepturi nu despre a face pe plac tuturor pudibonzilor, frustratilor, pocaitilor, rusinatilor, moralistilor, familistilor si ce mai vrei tu. Eu nu acopar nimic cand alaptez si iti garantez ca sunt in legalitate. Ca pe tine sau pe altu l-ar deranja sa vada in toata splendoarea lui sanul meu e fix problema voastra. Lsati bla blaul asta cu 'decenta', ca nu e definita nicaieri si asa cum tie un san ti se pare indecent unei babe i se pare inecent ca tie ti se vad gleznele si asa mai departe. Aici vorbim despre drepturi, nu despre ce probleme de sexualitate au unii sau altii.
![](images/user_woman.png)
anamona spune:
hai ma nusha :), T chiar si acum la 2 ani daca zice ca vrea Tzitzi nu se lasa pana nu primeste, pot sa ii ofer si mama ciocolatilor ca tot tzitzi vrea.
Iar paturicile respective sunt total nepractice mai ales pentru un copil mare care nu sta tocmai linistit la san...mai mult te dezgolesti decat de invelesti si atragi si mai mult atentia asupra ta.
am citit si eu comentariile celor de la mami si a asa-zisei expozante, indiferent de cat de vizibil alapta, organizatorii unui targ pentru mame si copii nu aveau niciun drept sa o agreseze pe motiv ca alapta. 112 e intr-adevar sigura solutie intr-o situatie similara.
Cu atat mai mult cu cat ea zicea ca alapta pe un scaun in interiorul standului....e suficient de decent chiar si pt cel mai pudic vizitator...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Lucas a fost alaptat pana la 20 luni si puteam eu sa-i dau si mierea de pe lume ca nimic nu se compara cu tzitzi. Cand era infometat nu te puteai intelege cu el, desi era "mare".
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
ladyJ spune:
Am citit din nou, cu atentie, link-ul postat initial si comentariile aferente.
Ioana, da, a incercat de doua ori sa alapteze la stand. Da, stiu ca nu a incalcat vreo lege, nu e vorba despre asta.
Unul din comentarii apartine unei expozante care sustine ca AM alapta in timp ce impartea pliante cu mana ramasa libera.
Daca este asa, atunci atitudinea este una demonstrativa, mai ales. Insasi aceasta atitudine este piedica in normalitatea alaptatului in public.Daca gestul ar fi unul natural n-ar starni atatea reactii deplasate.
Nimic din ce scriu cu are scopul de a scuza atitudinea acelui individ sau a altor reprezentanti ai societatii, in cazul de fata.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
anamona spune:
nu cred ca se poate generaliza activitatea ei din ziua respectiva spunand ca alapta si impartea pliante in acelasi timp.....ca doar nu a tinut copilul tota ziua atasta la san :))) Probabil lucrul asta s-a intamplat pentru un intreval de 5-10 minute , sa fim seriosi.
Nefiind de fara la cele intamplate nu as putea spune daca a avut 2 tentative sau daca momemtul cu individul de la securitate nu a survenit datorita ignorarii individului de la marketing.
Probabil exista si o cale mai eleganta de a evita conflictul, dar nu asta conteaza, din start ea nu trebuia pusa in situatia respectiva, organizatorii ar fi trebuit sa fi reactionat altfel...
De ce e nevoie de atitudini demostrative? de ce avem nevoie sa reactionam prin proteste de acest gen? Chiar daca nu sunt o sustinatoare a masurilor de acest gen, cred ca avem totusi nevoie de ele, tocmai pentru a aduce in limite normalului alaptatul in spatiile publice....
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona De ce e nevoie de atitudini demostrative? de ce avem nevoie sa reactionam prin proteste de acest gen? Chiar daca nu sunt o sustinatoare a masurilor de acest gen, cred ca avem totusi nevoie de ele, tocmai pentru a aduce in limite normalului alaptatul in spatiile publice.... |
Anemona, dar alaptatul este legal, si mai mult decat atat m este natural! este normal!
Ce ar fi de demonstrat si cui?
Daca mamele care alapteaza in public ar face-o natural, cam asa cum bei din sticla cu apa in verile toride, atunci alaptatul ar fi parte din cotidian si nu s-ar mai revolta nimeni.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
anamona spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Anemona, dar alaptatul este legal, si mai mult decat atat m este natural! este normal! Ce ar fi de demonstrat si cui? Daca mamele care alapteaza in public ar face-o natural, cam asa cum bei din sticla cu apa in verile toride, atunci alaptatul ar fi parte din cotidian si nu s-ar mai revolta nimeni. -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
exact asta spuneam si eu
![](floare.gif)
Katya spune:
LadyJ,dar ce daca mamica a incercat sa alapteze de 2 ori?Un copil alaptat maninca asa de des,eu de-asta am si intrerupt alaptatul la un mom dat,ca nu ma mai tineau nervii sa-mi scot sinii toata ziua buna ziua.Si n-am alaptat niciodata cu nursing cover si nici n-am cautat locuri speciale,dar ce s-a intimplat acolo arata cit de putin pregatiti sint romanii sa accepte un asa fenomen natural.
Accept,de acord cu tine in privinta alaptatului in public,dar te rog sa fii mai putin irespectuoasa cind vorbesti de "pocaiti"(nu stiu daca te referi la neoprotestantii numiti asa sau la orice crestin practicant),ca nu e prima data cind o faci si te asigur ca nu are nici o legatura credinta omului cu alaptatul(eu sint ortodoxa si alaptatoare in public de ex).
pisi-pis spune:
De fiecare data cand revine subiectul asta despre alaptare in public sunt atat de indignata ca nu imi gasesc cuvintele! Cum sa manance bebe cu un sac in cap?? De ce? Noi asa facem? Si cine spune ca un copil de 11 luni mananca si altceva? Ca mama a unui bebe suspect de alergie, sunt pregatita, daca lucrurile vor merge prost, sa alaptez aproape exclusiv pana pe la 9-12 luni.
Mami de Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza