Revista Mami impotriva alaptatului in public

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Accept,de acord cu tine in privinta alaptatului in public,dar te rog sa fii mai putin irespectuoasa cind vorbesti de "pocaiti"(nu stiu daca te referi la neoprotestantii numiti asa sau la orice crestin practicant),ca nu e prima data cind o faci si te asigur ca nu are nici o legatura credinta omului cu alaptatul(eu sint ortodoxa si alaptatoare in public de ex).

Pai din cate stiu eu a fi crestin nu e totuna si nu implica a fi pocait. Pocaitii sunt cei care se caiesc si implicit adopta un stil de viata incompatibil cu dezgolirea sanului in public (banuiesc eu, asa cum inteleg fenomenul din exterior). Si totodata nu am nimic cu ei, nici cu cei pudici din alte motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

haideti sa nu exageram...stim bine ca un copilas de 11 luni papa si altceva decat san...fiind in public putea f bine sa-i dea o banana sau un biscuite ceva si apa din canita cu pai daca ii era foame copilului...repet nu am nicio pb cu femeiele care alapteaza in public dar mi se pare de bun simt sa fim decente

iar de ce spunea inaioana ca femeia alapta decent pe scaun intr-un colt...zi-mi si mie cum adik alapta decent?nu e niciun indiciu in sensul asta ...se acoperise cumva in vreun fel??de ce nu a respectat regula cu spatiul special amenajat pt alaptare??pe cine intereseaza ca ea nu avea cum sa lase standul singur??trebuia sa se gandeasca la asta de acasa si sa nu ia copilasul cu ea...

DAR UNDE ESTE REGULA AIA CARE SPUNE CA ESTI OBLIGAT SA ALAPTEZI NUMAI IN LOCURI SPECIAL AMENAJATE???? Alea sunt facute pentru femeile care prefera sa fie singure la momentul alaptarii. Asa ca... despre ce regula vorbesti tu? Avem spatii special amenajate pentru caini, acum ar trebui sa instituim si spatii special amenajate pentru alaptat? Si daca nu respecti regula, eventual sa platesti si o amenda?

Ce vedeti atata lipsa de bun simt intr-un act deosebit de natural si firesc? Adica ai facut-o nesimtita pe femeia aia asa... fara sa o cunosti, etc. Numai pentru ca si-a permis sa isi alapteze copilul. Dar, doamne fereste, nu ai nicio problema cu alaptatul in public, de altfel. A preferat sa alapteze pentru ca asa a considerat ea ca este normal, in loc s-i vare o banana in gura. Si de ce sa facem noi program altei femei, sa-i spunem cand si cat, eventual si cu cine sa isi lase copilul....

Oricum, de ce sa ne miram de reactia unui individ (care cu siguranta nu se mai rusineaza cand vede tzatze peste tot in jurul nostru - ziare, tv, etc), atata timp cat exista si femei care vad indecenta si lipsa de bun simt in alaptarea in public....

Si, apropo, sotul meu imi vede prietenele alaptand, i se pare ceva firesc si nu se rusineaza tot, de parca nu a mai vazut sani in viata lui. Mai ales ca se vede un cap de copil atasat unui san, nicidecum un san intreg.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

LadyJ,dar ce daca mamica a incercat sa alapteze de 2 ori?

Katya, dar cum ar fi sa-mi citesti postarile cu atentie? Am explicat, mergi mai in spate si gasesti.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Am citit din nou, cu atentie, link-ul postat initial si comentariile aferente.
Ioana, da, a incercat de doua ori sa alapteze la stand. Da, stiu ca nu a incalcat vreo lege, nu e vorba despre asta.

Unul din comentarii apartine unei expozante care sustine ca AM alapta in timp ce impartea pliante cu mana ramasa libera.
Daca este asa, atunci atitudinea este una demonstrativa, mai ales. Insasi aceasta atitudine este piedica in normalitatea alaptatului in public.Daca gestul ar fi unul natural n-ar starni atatea reactii deplasate.

Nimic din ce scriu cu are scopul de a scuza atitudinea acelui individ sau a altor reprezentanti ai societatii, in cazul de fata.

´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

De parca am putea pune baza pe un comentariu...poate tipa respectiva vroia doar sa bage "fitile", ca vezi-Doamne, cum se avanta AM mai ceva ca Jeanne D'Arc in lupta, cu copilu' la san si cu pliantele in cealalta. In primul rand ca tehnic e cam dificil sa te plimbi cu un copil de 11 luni la san si o mana sa-ti fie libera pentru a imparti pliante; putea cel mult sa stea pe un scaun si o mana s-o intinda cu pliante; cine nu vroia pliant (oripilat de "indecentza" expunerii, auzii tu, ce tupeu, sa-ti arati "sanii plini de lapte") nu se apropia si gata.
Pe mine ma termina ideile astea cu "ha, alapta demonstrativ!". Adica ma tot gandesc care mama e asa fanatica sa-si alerge copilu' cu tzitzele-n vant daca acel copil NU vrea sa suga, numai ca sa "demonstreze"? Pentru unele orice alaptat in public e "demonstrativ". Eu alaptez de 19 luni si da, nu pot alapta in public, dar asta nu fiindca nu mi se pare normal sau mi se pare indecent, ci fiindca am eu buba la cap in privintza asta. O singura data a fost musaaaai sa alaptez in parc (fata avea peste 1 an, asa ca pe mine comentariile gen "la 11 luni poti sa-i dai mar/banana etc" pe mine ma fac sa rad si sa ma indoiesc ca emitatoarele unor astfel de comentarii stiu cum e un copil alaptat. Se bat ele cu pumnul in piept ca "au alaptat si ele", dar afirmatii de genul celei citate ma fac sa cred ca au alaptat intr-adevar...maximum 7-8 luni) si daca venea cineva la mine atunci sa-mi spuna ca alaptez "demonstrativ" cred ca-i crapam capu' (ajungeam la stiri sub ceva titlu- bomba "alaptatul dauneaza sanatatii":))).
Pe mine ma revolta si ma intristeaza ingrozitor ca femeile marseaza la asemenea preconceptii, ca alaptatul e indecent, vai-tzitze!, vai ascundeti-va-n buda si trageti si-un sac pe copil...chiar nu putem fi unite cand e vorba de un drept atat de firesc, nu al nostru de a alapta, ci al copilului de a fi hranit cu ce vrea el?!
Strict la topic (ca s-au inflamat lucrurile aici, desi era alt topic pentru asta): sper sa se faca tam-tam si nesimtitii aia de organizatori-abuzatori sa traga niste ponoase de pe urma atitudinii lor dezgustatoare!! Cum, mai, sa hartuiesti o femeie cu un copil la san, chiar a innebunit lumea, nu mai exista bunatate, gingasie, tendinta de a-l proteja pe vulnerabil?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai fetelor stiti cum e fiecare cum se simte mai bine mai in siguranta mai conform conceptiei proprii.
Pentru mine de exemplu ori de cate ori vad un copil care este alaptat de mama lui si daca mai si trage asa vartos de se fac grropite in obraji, sau ii apare transpiratia pe frunte si se aude zogomotul acela inconfundabil, sau dac termina de supt si i se prelinge un firisor de lapte pe obrajiori ma cuprinde asa o duiosie incat nu stiu cate astfel de imagini ar putea sa-mi trezeasca freamat in suflet.
O mama alaptand si copilul la san este pentru mine una dintre cele mai nobile momente si eu unul nu pot sa rationez asa ceva, nu tine de ratiune este dragoste pura.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Marius, acestea sunt si sentimentele pe care barbatii din grupul nostru le au vis-a-vis de alaptare. Li se pare un lucru duios si tandru si firesc si natural si emotionant si etc, etc. Nu gasesc nimic sexual in asta, nu se rusineaza, nu se ascund, atata timp cat mamica cu pricina nu cere in mod special sa fie singura, si atunci de retrage.

Si cred ca asa este normal sa fie privita alaptarea, in mod unanim.

Chira, nu mai stiu care spunea de mamele de 80 de kilograme, cu sanii mari. Eu sunt una dintre femeile acelea, cu sanii mari (si 80 de kile) si tot nu mi s-au vazut sanii la fel de mult ca femeilor de pe strada, vara... Asa ca.... ma tot intreb, oare reactiile astea negative la adresa alaptarii, ce ascund, de fapt???

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Incredibil. Din punctul meu de vedere, acest moment reprezinta sfarsitul credibilitatii revistei Mami.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ilinca, din pacate exista multe persoane (mame sau nu) care fac dintr-o actiune fireasca si naturala un ditai spectacolul. Scopul poate fi unul nobil, desigur, insa cu cat dai mai mare amploare si importanta unei actiuni cu atat vor aparea mai repede taberele: pro si contra.

Aia care-s contra nu-s contra alaptat,defapt. Sunt contra spectacol alaptat, primesc mesajul distorsionat.Sau sunt contra ca asa-s ei pe contra, indiferent despre ce e vorba.
(Nu vorbesc de ´´viteazul´´ ala de la marketing, zic in general.)

Cand totul poate fi asa simplu, pana la urma! Vrei sa alaptezi, alaptezi ca cel mai natural lucru din lume, care e problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Atata timp cat legea legea permite alaptatul in public ( alaptatul in public, nu "alaptatul in public in spatii special amenajate ca sa nu se ofenseze anumiti membrii ai societatii etc etc" si nu "alaptatul in public al copilului pana la varsta de x luni ca mai mult nu e nevoie ca poate manca banana/paine/lapte din biberon/eventual nu manca nimic ca poate rabda si el nitel") interventia "organizatorului" (culmea, organizatorului unui eveniment special pentru mamici ) este clar abuziva. In mod normal, mamicii ar trebui sa i se ceara scuze oficial iar angajatul cu pricina sa fie daca nu sanctionat, macar avertizat si "problema" alaptatului in public clarificata cu toti organizatorii/angajatii, ca a doua oara asemenea situatii sa nu se mai intample.

Imaginati-va ca in loc sa fie cu bebele la san papandu-si lapticul mamica ar fi purtat o bluza tare decoltata, o armura de cavaler (ca tot se vorbea de Joan D'Arc) sau doar un costum de baie. Ar fi putut ofensa privirile unora? Probabil. Legal, ar fi avut dreptul sa poarte ce doreste si sa fie protejata de abuzurile unora sau altora (organizatori au ba)? Da. Ar fi avut oarescare nene dreptul sa ceara unui agent de paza sa o dea pe femeie afara ca el se simte deranjat de armura/decolteul/costumul de baie al femeii? Eu zic ca nu.

Iar la faza cu alaptatul demonstrativ... heh. Ca mamica ce la nevoie a alaptat in spatii publice atat in UK, cat si in Romania pot sa spun doar atat. Nu iti alaptezi copilul ca sa demonstrezi ceva, cuiva. Cel mic suge cand ii e foame si cand cere el sanul, daca nu-i e foame sau nu are chef de laptic poti sa insisti cat vrei, ca tot nu-l accepta.

Chiar sunt curioasa cu ce pozitie oficiala vin orgaizatorii evenimentului.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ma intreb, exista cineva aici ce stia de existenta asociatiei pe care o are aceasta doamna Ana inainte de acest scandal provocat ? Acum sunt destui ce au aflat ca exista poate si data viitoare nu va alapta in aula parlamentului

Un lucru stiu insa : acum 15 ani, primii care au sustinut in Romania alaptatul pana la 6 luni integral si apoi in continuare in paralel cu mancarica au fost revista MAMI si doctorita Culcer.
revista Mami era singura revista in care citeai in romaneste asemenea articole despre avantajele alaptatului, despre beneficiile alaptatului asupra copilului dar si a mamei si gaseai in modul acesta o incurajare in a continua in pofida tuturor medicilor de policlinica ce veneau acasa in primele saptamani (nechemati de altfel) sau personal sau asistentele lor si care propovaduiau cu spor completarea de la doua luni si injectiile cu D@ si calciu la fiola nu stiu cate zile la copil.
In revista Mami scria clar si de alaptat si de vigantol iar in rest poate doar in cartile de specialitate.

In afara de Mami mai era Dr. Culcer pe atunci care la cabinetul dumneaei de vis a vis de Obor spunea aceleasi lucruri.

In rest, Dumnezeu cu mila.

Poate ca de 11 luni incoace aceasta mama sustine si ea aceleasi lucruri prin asociatia pe care o are, nu stiu Acum , avem net, toate revistele cam scriu asta, cartile la fel deci nici nu e greu.Nu e greu nici sa dam cu pietre in altii, la asta suntem primii.

Si da, Nushulica are dreptate.La 11 luni in mod normal copilul trebuia sa fie deja diversificat deci in timp ce mama impartea pliante, el ar fi putut sa muste dintr-un mar daca mamica a hotarat ca la 11 luni de la nastere este nevoita sa munceasca.Orice mama gandeste inainte de toate in functie de copilul sau deci nu cred ca mamica respectiva nu a intuit ca in timp ce ea va imparti pliante (lucru prevazut de altfel si nu ceva aparut pe parcurs) copilul poate cere mancare .

Mergi la inceput