Revista Mami impotriva alaptatului in public

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ramona, in mai tot subiectul se spune ca alaptatul asta in public este o chestiune de alegere personala, exact cum spui si tu. Ca nu are importanta pana la urma cine este ana maita si ce a vrut ea sa demonstreze, important este ca i s-a refuzat unei femei dreptul de a alapta unde si cand doreste. Nu are importanta nici daca avea toata familia in jur. Insa nu as spune ca este o chestiune legata de EDUCATIE... Iti permiti si tu sa etichetezi femeia care alapteaza in plublic, asa... gratuit...Bine ca exista femei educate pe lumea asta, nu stiu zau ce s-ar alege de noi daca toate femeile din lume si-ar alapta copiii la cerere, in loc sa-i educe... Iar de situatii de exceptie, cuma a fost operatia prin care ati trecut voi, nu cred ca este cazul sa discutam, intotdeauna exista solutii extreme in orice situatie, doar ca nu este cazul sa le aplici chiar si cand nu este cazul.

Ma rog, cred ca discutia asta nu o sa duca nicaieri. Exista femeile care alapteaza in public si nu spun altceva decat ca este dreptul lor si asa simt sa faca. Si exista femeile care nu alapteaza in public, tot ca alegere personala, dar care impart etichete fara niciun fel de problema... le numesc lipsite de decenta, educatie, bun simt, etc, pe celelalte. Si ne mai miram de discutiile legate de controversa alaptez/nu alaptez

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

RamonaD, lectii despre educatie ar fi potrivit sa dai in momentul in care reusesti sa te desprinzi de argumente de tipul "si nu mi-a placut fata ei si ranjetul ei" etc. Ceri repetat sa ti se respecte opinia folosind un discurs ad hominem si ne spui cat esti de moderna dand citate de la bunica. Superb!

Marina, cazi in capcana "blame the victim", cum spuneam mai pe la inceputurile subiectului. Deci problema nu e ca nenea ala a agresat, ci ca mama "a expus" copilul. Nu am inteles prea clar la ce l-a expus, dar totusi daca o femeie (sau mai multe femei) aleg sa lupte in acest fel inclusiv pentru drepturile mele si pentru siguranta tuturor de a alapta in public neagresate de mitocani "care isi stiu nevestele de la brau in jos", eu nu pot decat sa le aplaud.

Ingrid, arunca si aia de la Mami o vorba, dupa ce si-au schimbat declaratiile de trei ori si gata pentru tine e clar ca era acolo cu sotul. Lasand la o parte ca nu are importanta in economia discutiei, de fapt tie iti e clar cand exact a fost sotul acolo? In prima zi, in a doua zi, in ziua protestului? Si daca a fost continuu (poate ca o fi fost si omul ala la serviciu, poate nu a stat la targ zi-lumina etc)? Deci..daca tot suntem asa scrupuloase la detaliile povestii, poate ne raspundem si la intrebarile astea si verificam fiecare informatie inainte sa dam cu parul. Zic.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ba da, are importanta, pentru ca daca minte Ana Maita, deja sunt in dubiu cu motivul pentru care s-a facut acest circ. A spus ca a fost singura.
Fata si-a facut publicitate la televiziuni gratis. Nu e ceva extraordinar, totusi? Chiar nu-ti ridica niciun semn de intrebare? Raspunde-mi te rog, intreb cat se poate de serios. Poate perceptia mea e gresita...poate nu.
Nu ti se pare o diferenta intre mamele ce alaptau in parcul Izvor (parca acolo a fost in vara) si acest scandal? Poti sa reclami decent ca ai fost intrerupta din alaptat, sa faci o sesizare la revista Mami, la organizatori, sa nu-ti mai expui si a doua oara copilul . Degeaba o acuzi pe Marina, gandesc la fel. Nu-mi bag copilul intr-un scandal aiurea. Aiurea.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaefo spune:

da ce a patit copilul? a suferit vreo trauma psihica sau fizica? in afara de momentul in care a fost intrerupt de la masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Ina hai las-o naibii cu blaim thé victim, femeia nu e victima de nici un fel si savureaza momentul. Unica victima e bb-ul . Am participât si la precedenta discutiee vis a vis de alaptat si m-am retras pt ca m-am gandin ça poate nu am dreptate.Chiar cred ça alaptarea e un must si daca mamele se simt confortabil e chiar culmea sa ma bag eu . Plus ca eu sut genul luptator pt drepturile mêle, pe care evit sa le reclam in fata copiilor pt ça sunt terrifiait de orice scandal. Pt ei este un stress maxim si nu vad de ce ar tb sa ii supun la asa ceva. Exista multe modalitati de protest fara a implica copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Asta e un post la misto sau nu pricep eu?

Un copil de 11 luni nu percepe tensiunea din jurul lui? E chiar asa o chestiune neglijabila? Macar nu te bate cu pumnii in piept ca intelegi nevoile unui copil. O fi hrana primordiala, dar securitatea si linistea nu sunt?

Citat:
citat din mesajul lui andreeaefo

da ce a patit copilul? a suferit vreo trauma psihica sau fizica? in afara de momentul in care a fost intrerupt de la masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu nu am urmarit povestea la televizor, numai aici. Asa ca nu stiam ca "spatiul de alaptat" era la Pampers.

Joi, la prima ora, am trecut si eu pe la expozitie (si am fost tare dezamagita...). Nu am alaptat ca am terminat foarte repede vizita. Nu am vazut un loc special pentru alaptat. Dar la Pampers m-am oprit, mi-au prezentat doamnele "noul Pampers" (mai subtire, la fel de absorbant - dovada ca stiu!), mi-au dat o mostra (nu o mai am drept dovada si nici nu am constatat cat e de absorbant, a facut direct caca, in primele minute...Da' suntem fani Pampers). Dar despre standul Pampers pot sa zic clar: nu era niciun spatiu de alaptat acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaefo spune:

da s-a dus maica-sa cu el la razboi sau la un targ de copii unde a fost agresata fara voia ei?

ma intreb daca toate mamele care s-au dus cu copiii dupa ele la targ se asteptau sa isi supuna copilul la astfel de sress...

una peste alta exagerati!

si uitati esenta. va impiedicati de a o improsca cu noroi pe ana, despre care nu stiti mare lucru, decat presupuneri si pareri si marturii contradictorii.

daca erati cu copilul la targ si il hraneati (biberon sau san sau covrig ) si va interzicea cineva sa il hraniti, ba mai mult, va trimitea "la colt" sa va vad ce atitudine mai aveati.. probabil de acceptare, de intelegere. nu vi s-ar fi urcat sangele la cap si sa va ia gura pe dinainte sa va aparati drepturile. probabil va inroseati in obraji ca adolescentii si va retrageati in liniste.

mai sa fie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Iar va pierdeti in amanunte, unele.

Ok, rezumam problema fresh: o tanti alapteaza la targ; organizatorii incearca mai cu frumosul, mai cu luatul pe sus s-o bage sub pres. That's it!

Papuso, , it yakes 2 to tango, ia raspunde mataluta aicisha la naiva de mine... aaaaa, ce s-ar fi intamplat daca pretioasa, dar lipsita de creier de echipa de PR, revista ar fi ALES sa nu se angreneze. Ce-i mana pe ei in lupta sa nu lase femeia sa alapteze? De ce au fost deranjati? Putea acea femeie sa fie sigura de reactia lor vis-avis de gestul ei ca sa poata sa planifice aceasta "manipulare de mase"? Aud??? As far as I'm concerned, cand ei au ales sa intervina, au ales sa ia pozitie publica vis-avis de alaptarea in public. Si poa' sa spuna cu condeiul ce vor muschii lor daca faptele vorbesc... asa. Te ascult...

Theodor mami 1995, esti total ilogic. Un comunicat imediat ca eventual un angajat "overzelous" a judecat gresit si niste scuze va salvau dosul. Dar poate incerci mata un raspuns la enigma mea de mai sus. De ce nu i s-a spus femeii sa-si adune pliantele si in loc v-ati legat de alaptat? V-ati distrus carierele din punctul meu de vedere, cei de la conducerea revistei si de la PR, ce puneti in CV acum? Poate o revista nou-nouta...

Nu are nici o importanta ce a facut aceasta femeie in definitiv (unde a nascut, ce afiliatii are, etc). Are importanta ce a facut acel individ de la marketing, iar mai apoi cei care ar fi trebuit sa faca "damage control". Nu va pierdeti in alte amanunte nerelevante, faceti doar jocul intereselor...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ingrid, tu esti evident partinitoare, desi vrei sa pari echidistanta. Tot ii dai cu "daca a mintit", in urma unei vorbe aruncate de un posibil reprezentant Mami, care are in mod evident tot interesul sa o discrediteze dupa cum am vazut. Dupa cum am mai spus, pana nu aflam cand a fost sotul acolo, pentru cat timp si daca a fost (lucruri pe care presupusul reprezentant Mami nu le precizeaza), nu putem da cu parul si presupune ca femeia care a dat un singur comunicat a mintit, spre deosebire de cei care au dat mai multe comunicate contradictorii si impotriva carora s-a protestat. Nu?

In privinta "expunerii" copiilor, nu sunt de acord nici cu tine si nici cu Marina si am facut asta public de multa vreme si la alte subiecte. Cred cu tarie ca cei mici trebuie sa isi vada parintii reactionand cu fermitate impotriva nedreptatilor, trebuie sa poata participa la asta in masura in care se poate (deci nu daca e cu gloante si grenade desigur) pentru ca astea sunt pietre solide la temelia educatiei lor.Si atunci cand vor fi la randul lor adulti, vor fi unii demni care vor face la randul lor astfel de lucruri, creand o generatie de persoane cu coloana vertebrala nu condusa de vorbe de duh de la bunica precum "capul plecat sabia nu-l taie" si nu se vor intimida cand un mitocan ii agreseaza. Pentru ca educatia se face in primul rand prin exemplu, nu prin vorbe si copiii fac ceea ce vad ca fac parintii, nu ceea ce le spun acestia sa faca.

In privinta faptului ca si-a facut publicitate si a avut nu stiu ce scopuri absconse, ne invartim in cerc (dar cam asa se intampla cand un subiect sare de 20 de pagini si majoritatea argumentelor s-au spus deja de catre ambele parti). Pana nu mi se explica ce interes pecuniar avea femeia asta, eu nu inteleg problema "publicitatii gratuite".

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput