Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 10
muffin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii Eu personal am fost incantata sa citesc la acest topic ca in UK exist a o lege care pedepseste pe cei care intrerup o femeie din alaptat. Da, asta ar trebui si in Romania. Poate chiar putem face un memoriu sa il trimitem la parlamentarii nostri. In caz, ca am putea fi solidare! |
...
Rufus spune:
Mirela, asta stiam deja. Oricum, a mai fost un subiect similar, cand s-a alaptat in parcul Izvor.
Eram doar mirat de ce ar alapta o femeie in multimea unei expozitii daca are un spatiu la dispozitie, nu ca ar fi obligata sa o faca, acum aflu ca e la fel la buda ca in aceste spatii, ba chiar acolo nici nu exista acest spatiu...
Personal as merge pe protectia copilului in astfel de momente si mai putin pe impunerea de legi, care, oricum, nu vad ce sanse au. Pentru ca, dupa cate iti aduci aminte la celalalt subiect, mamicile nu prea sunt toate de aceeasi parere vis a vis de acest subiect.
Adica, daca spatiile astea sunt improprii, poate ca s-ar impune fortarea celor care le "administreaza" sa le aduca la un standard civilizat, macar pentru mamele care nu doresc publicitate.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
crisu_r spune:
muffinam un copil de doar 3 luni, hranit exclusiv la san si sunt purtata de la un ghiseu la altul - trebuie sa ma prezint personal - pentru nenorocita aia de indemnizatie (asigurare sociala la care am dreptul) din cauza unei incurcaturi facuta de firma la care lucram. copilul nu accepta biberonul si oricum nu am cu cine sa il las. in cazul asta ce propui sa fac? trebuie sa iau copilul cu mine si sa il alaptez in masina. este ilegal, imoral, indecent?
mi se pare o furtuna intr-un pahar cu apa. femeile au voie sa-si hraneasca copiii oriunde si oricum. PUNCT. nu-ti convine nu tragi pruncul de la sanul mamei, intorci capul. eu nu te invit sa te uiti in decolteul meu. n-ai ce sa cauti acolo. despre dreptul asta vorbim. nu despre minoritati etnice care fura portofele cu sau fara puradei in brate.
vikinga spune:
ce se mai invirte toata lumea in jurul cozii:)ba ca e sinul indecent, ba ca e alaptatul nu stiu cum colo ori dincolo, ba ca nu e igienic si asa mai departe.va zic eu ce e:-e vorba de scirba si repulsia create de acel lichid ce iese din acea parte a corpului care e vazuta a fi numai pentru pipait si iubit, la fel cum e evitata de atitia barbati romani imaginea pruncului cind iese "pe acolo", oh vai! iar alaptatul hai treaca mearga 2-3 luni sa suga pt o vitamina doua acolo si pe urma gata pruncul la sarmale, mama neaparat sa fie doar sotie fierbinte in asternuturi.-e vorba de mentalitatea ca doamnele bine de la oras nu fac mai mult de un copil maxim doi, copiii is crescuti de bone neaparat, alaptatul fiind asa ceva despre care mai bine nu vorbim. de asta e ridiculizata si birfita pe toate partile mama respectiva, pt ca-i privita a fi din alta categorie de femeie, nu prea lady asa, e primitiva.-putem noi sa ne dam cu parfum EU dupa urechi, dar nu mascam originile balcanice, asta e. femeile cu treburile lor rusinoase, nu tre sa intre in biserica daca au menstruatie, daca is violate e vina lor, daca ramin insarcinate e iar numai vina lor(cite cuvinte urite exista ca sinonime pt o femeie insarcinata!), la nastere singure, la alaptat ascunse si asa mai departe. imi zicea moasa ca de ex a mosit citeva afgane venite aici si infara ca barbatii nici nu se discuta sa doreasca sa fie in salon la asa o treaba rusinoasa, mai exista si jena mare de a discuta cei doi soti de durerile in acea zona de dupa nastere, cica e jenant ca o femeie sa se plinga ca uite fu greu, ca uite inca nu stiu ce si cum mai e "p'acolo".Legal femeia nu a facut nimic gresit. Intrebarea e daca politia e pregatita sa apere legea daca e chemata in astfel de situatii ori mentalitatea poltistului aflat pe tura va cistiga?Asa cum se intimpla in cazul abuzurilor domestice, cind poltistul ii zice femeii ca nu o poate ajuta, sa fie ea mai cuminte ca sa i se calmeze sotul, asa cum nu am auzit sa intervina cind is copiii batuti in familie, ca vb aia palma e rupta din cer. Doar cind ajung victimele in coma in spital.Tare ma tem ca un astfel de politist ar fi trimis femeia acasa si gata.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
inaioana spune:
Vikinga

Eu ma bucur ca evenimentul a fost bine prezentat de TVR care este televiziunea cu cea mai mare acoperire in tara, mai corect decat a facut-o ProTV ce nu s-a putut abtine sa tabloidizeze putin.
http://www.tvr.ro/articol.php?id=92671&c=47
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Bebe Beca spune:
Muffin, era o vorba... ce legatura are sula cu prefectura? Sau baba cu mitraliera... sau ce treaba au tigancile cu legile din marea Britanie? Sau cu dezideratul ca o lege ca cea din anglia sa existe si la romanica? Sau traiesti cu convingerea ca trebuie sa fii tiganca ca sa iti permiti nerusinarea de a alapta in public? Ca oricum, treaba cu sutitul din buzunare este mult pe langa intregul subiect.
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
24+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Fomalhauti spune:
Vikinga, ti-am mai zis ca mor dupa tine.....
Vad ca sunt tot felul de pareri. Imi face placere sa cred ca "anumite pareri" sunt totusi izolate. Eu una am alaptat aproape peste tot (am calculat ca am la activ mai bine de 10 ani de alaptat - serios, primii doi copii i-am alaptat doar pana la 8 luni, dar apoi pana la 2 ani, 2 ani si patru luni, baietii mici pana la 3 ani si jumatate). Am alaptat si la restaurant (nu foarte frecvent, ca nu ma duc frecvent) si pe strada si in parc si pe plaja. Nu am avut decat o data o problema cand am alaptat in jacuzzi. Am alaptat de mai multe ori in jacuzzi (la piscina, ca personal nu am) dar atunci cand am fost rugata sa nu mai alaptez s-a plans de asta un individ care se pipaia cu picioarele cu o tipa, tot in jacuzzi (cu alta ocazie, dar asta chiar nu are importanta). Poate cel mai ciudat loc in care am alaptat a fost cimitirul - cand alaptezi timp indelungat si ai si o anume varsta ajungi si in aceasta situatie.
Am alaptat si pe gardul bisericii - da' asta chiar trebuie sa v-o povestesc. Verisoara mea s-a gandit sa faca nunta concomitent cu botezul celui de-al doilea copil. Asa ca, dupa botez, bebe a fost plasat bunicii sa-l plimbe si a inceput nunta. Ai mei baieti nu aveau rabdare asa ca eram ba in biserica, ba afara. Si o vad venind hotarata pe soacra verisoarei mele, ca plange copilul si ea il roaga pe preot sa intrerupa slujba, sa alapteze mireasa copilul. Poate ca trebuia sa o las, va dati seama ce moment comic ar fi iesit...Da' am zis ca il alaptez eu. E drept, m-am straduit sa ma ascund fiindca auzisem ca nu ai voie sa pupi bebe dupa botez pana nu-stiu-cand si m-am gandit sa nu ma prinda careva....ca il pup.
desprecopii spune:
Fomalhauti, mi-a placut mult sa citesc experienta ta. Esti o tipa super.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
nelia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vikinga ar putea fi si vreo manevra de marketig, insa din ce stiu eu reclamele la formula, de ex aia la aptamil si nestle, incep cu "alaptatul e cel mai bun pt copilul tau si pe urma(nu zic cind) ce natura face, noi(astia de facura formule) incercam sa completam armonios bla bla". |
Pai, si pe tigari scrie ca ucid, dar asta nu-i impiedica sa le comercializeze totusi, iar pe unii sa faca bani frumosi din slabiciunea altora.
Marius,
.Rufus, eu am alaptat 6 ani si 6 luni copiii din dotare... si cred ca numar pe degetele de la o mina de cite ori in spatiu amenajat. Si asta doar daca trebuia si schimbat si era liber, altfel nu m-am stresat niciodata atunci cind unul din copiii mei au cerut dreptul de a suge, daca asa erau obisnuiti.
In primul rind, acel loc amenajat poate fi ocupat exact atunci cind am eu nevoie, mi s-a intimplat. Apoi, acesta este mai mereu in zona toaletelor, nu voi intelege niciodata asta...
Apoi, eu sint mai mereu singura cu piticii mei, peste tot, cu carut, uneori dublu, cu genti, cu orice dupa mine, nu conduc. Da, i-am carat peste tot cu mine, pentru ca nu am avut niciodata cu cine sa-i las, iar daca e alaptat la cerere este si foarte greu sa o faci si la o luna si la doi ani!
Cind nu are sufera si urla! Baiatul a urlat pe la 19 luni doua ore pina cind m-am intors acasa
). Nu pot sa-i duc pe toti in locul special amenajat pentru ca ai mei sint maimute si galagiosi, ar fi 'aranjat' in zece minute totul pe acolo. Si mai tehnic decit orice: nu mi-a placut sa ma retrag, sa ma izolez, nu mi se parea ca fac nici ceva special, nici ceva care trebuie ascuns, alaptam exact la fel cum as fi data biberonul... mamicile care hranesc cu biberonul se retrag in locul special de alaptat? Pentru mine, a-i da sinul = a da biberon = a hrani sau linisti copilul. Asta inseamna, asta ar trebui sa insemne pentru toata lumea... restul este doar in capul fiecaruia. Bineinteles ca nu sint pentru a scoate titzele la vedere, se poate alapta atit de discret incit sa nici nu stii exact ce faci acolo. Cine a facut sau o face, stie despre ce vorbesc. Dar si asa deranjeaza observ...
Mi s-a intimplat intr-o discutie, ca o doamna foarte bine sa-mi spuna asa in treacat ca poate nu ar fi indicat sa mai alaptez in public, ea nu a alaptat si nici nu ar putea sa o faca vreodata... doamna care la cei 40 de ani lasa sa se vada un decolteu mai mult decit generos, picioare, frumoase ce-i drept, la fel... si mai mergea si la nudism la mare. Si am intrebat-o, facind pe naiva: de ce? Pai, sa vezi, ca oameni cind se uita, vad altceva... Ce ar putea sa vada in afara de un copil care se hraneste, este linistit sau adormit la sin? Pai, sinul... Ah, inteleg, asta inseamna ca la mare, la nudisti, vad in loc de sini, bebelusi sugind la ei...
In rest, nu am avut niciodata, dar niciodata nici o problema cu alaptatul in public, nici in Romania, nici aici. Probabil si natureletea cu care am facut asta nu mi-a atras niciodata, nicaieri nici o observatie sau privire nelalocul ei, dimpotriva...
Asa ca, Rufus, iti raspund la intrebare, daca imi raspunzi si tu: de ce ar fi facut-o? De ce ar fi mers in locul destinat, care cine stie unde era, lasind toate materialele balta. Daca ar fi dat biberon, s-ar fi dus in locul special amenajat, ca sa nu hraneasca copilul in aglemeratie si sa nu imparta pliante cu cealalta mina?? Desi stiu sigur ca si acest lucru se poate tehnic, eu am alaptat facind cu cealalta mina o gramada de lucruri pentru ceilalti doi copii sau ce era necesar, am o dexteritate, moamaaa!!! Scriam si mesaje pe DC tot cu o mina...
Acum sa nu crezi ca ma iau de tine, dar asa, ca ai intrebat cum e cu tehnica...
Ah, si bine a zis cineva: eu, ca mama care am alaptat mult si bine in public, niciodata nu m-am gindit ca acele locuri ar fi pentru mine, ca sa alaptez si sa protejez astfel trecatorii sa nu ma vada ca o fac, ci doar pentru a le ajuta pe mamici si ale oferi un spatiu adecvat, daca doresc. Oricum, nu sint bine gindite/amenajate, singurul loc cu adevarat frumos pentru alaptat l-am vazut in Elvetia... am zis ca nu e adevarat, dar nu mai alaptam ca sa profit de el...
Va vine sa credeti sau nu, dar am alaptat si la interviul pentru emigrarea in Canada, avea trei luni Agata, am vrut sa ies cind a inceput sa urle, dar doamna care ne intervieva m-a rugat sa ramin acolo unde sint si sa pun copilul la sin... ea nu are nici o problema cu asta, dimpotriva, doar daca am eu una - si asta am si facut, si am continuat interviul. Aici am fost la curs cu copilul, in wrap, si da, daca se trezea, nu ieseam afara, il mufam frumos ca sa nu deranjeze cursul... si lui ii placea la nebunie, asa incit adormea la loc).
Si ca tot am citit si experienta lui Fomalhauti, eu am alaptat la toate cele trei botezuri pe treptele bisericii. La unul dintre ele, la Tudora, a intrerupt preotul slujba, mi-a adus un scaun intr-o camaruta din spate si am alaptat copilul si dupa aceea am venit sa o boteze mai departe.
Eu una sincer nu inteleg care e problema, de ce a trebuit sa intervina acei oameni si sa o scoata afara si ce problema ar fi cu alaptatul in public, daca mamicile nu au nici o problema. Respect in schimb jena pe care o resimt alte mamici, dar nu pina intr-acolo incit sa le las sa-mi bata obrazul cu 'si eu am alaptat, dar decent, acasa, nu in public'. Bravo, important este ca ai alaptat, da' ce ai cu mine???
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Fomalhauti spune:
Nelia si eu stiu sa scriu la calculator si sa alaptez in acelasi timp, dar numai cand alaptez la sanul stang. Tu reusesti si cand alaptezi la sanul drept?![]()