Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 11
nelia spune:
Dap! Pentru ca sprijin tot cu stinga capusorul copilului... sprijineam, ca acum s-a terminat.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
marius spune:
Nelia...ma faci sa oftez.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca va place votati-o pe Ioana - mar-2
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ioanadara spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisu_r am un copil de doar 3 luni, hranit exclusiv la san si sunt purtata de la un ghiseu la altul - trebuie sa ma prezint personal - |
Nu crezi ca situatia asta este complet diferita de cea in care a fost mama ce a generat scandalul?
Tu ai un copil de 3 luni exclusiv alimentat la san ea are un copil de 11 luni diversificat.
Tu esti obligata sa mergi personal pentru rezolvarea unor acte obligatorii-ea este acolo de buna voie la o actiune programata din timp.
Citind aici, ma conving ca in fond existenta sau nu a situatiilor in care mama ajunge la a alapta in public tine exclusiv de deciziile respectivei mame.
Daca mama nu renunta la anumite iesiri considerand ca poate alapta si in public daca e nevoie, sigur va fi nevoie.
Eu de exemplu mi-am alaptat pana la un an - un an si 8 luni copiii si niciodata nu am fost nevoita sa alaptez pe strada sau in piscine.
Nu e rau nici asa nici asa pana la urma, dar este doar alegerea mamei.
ioanadara spune:
Cat despre faptul ca revista Mami si-ar fi schimbat intre timp orientarea nu cred ca este posibil Nu este nimeni tampit din punct de vedere al castigului.Daca a luptat acum 15 ani pentru alaptat pe un teren steril de ce si-ar da acum foc la valiza brusc pe un teren pe care oricum toata lumea sustine alaptatul? Pana si firmele de lapte praf spun ca ecl mai bun pentru copil este lapticul mamei acum...
nelia spune:
| citat din mesajul lui ioanadara Citind aici, ma conving ca in fond existenta sau nu a situatiilor in care mama ajunge la a alapta in public tine exclusiv de deciziile respectivei mame. Daca mama nu renunta la anumite iesiri considerand ca poate alapta si in public daca e nevoie, sigur va fi nevoie. Eu de exemplu mi-am alaptat pana la un an - un an si 8 luni copiii si niciodata nu am fost nevoita sa alaptez pe strada sau in piscine. Nu e rau nici asa nici asa pana la urma, dar este doar alegerea mamei. |
Exact! Este dreptul copilului sa urle dupa lapticul lui si dupa titzica daca acesta acolo se afla si i se face de el/ea si alegerea mamei daca i-o/i-l da in momentul in care a fost facuta cererea sau il duce in masina sau acasa sa-l alapteze.
Dar de urlat dupa titzi, urla toti, de la 0 luni pina la cit va fi obisnuit cu laptic... sau dupa biberon (sau dupa suzeta unde e cazul)... si apoi treptat-treptat, il invatam sa aiba rabdare, ca ajungem acasa si primeste ce doreste.
Dar, asa este, este dreptul fiecaruia sa-si alapteze copilul acolo unde vrea si cind vrea copilul, atit timp cit alaptatul in casa sau in afara ei nu este interzis de lege, nefiind un act sanctionabil.
Eu nu pot sa-i spun mamei care nu a alaptat in public ca atunci cind ea era in public, copilul ei era cu altcineva sau ca l-a transformat intr-un mic robotel care sa ceara titzi doar acasa, nici acea mamica nu poate sa-mi spuna mie ca nu mi-am facut programul in asa fel incit sa nu fiu nevoita sa alaptez in public. Punct! Nu inteleg unde poate fi problema!!!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
| citat din mesajul lui Rufus Eu ma refeream la subiectul in curs, nu la generalitati. Adica, de ce nu putea alapta aceasta mama 10 minute in spatiul oferit, preferand un loc aglomerat; ce alte lucruri avea de facut in astea 10 minute, sau cat dura "operatiunea"? Asta intrebam, nu ma gandeam daca OMS are dreptate sau nu cand recomanda alaptarea pana la nu stiu ce varsta. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Printre multe altele, si alaptatul in public te deranjeaza? 
La subiect, nu faptul ca se baga Rufus printre cucoane ca sa-si lamureasca 'nedumerirea' e deranjant.
Nici chiar incidentul stupid de la targ nu e neaparat extrem de revoltator (am inteles ca s-ar putea sa fie si ceva explicatii, ma rog, asemenea atitudine ostila in Bucuresti nu prea e intalnita).
Ce gasesc cu adevarat revoltator este ca exista mame care nu sunt deranjate de ce s-a intamplat acolo siiiii... exista mame care cred ca un copil alaptat de 11 luni poate fi indopat cu biscuiti si banane
atunci cand vrea sa fie la san.Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
ioanadara spune:
Nelia, nu stiu daca nu ai inteles ce am spus sau ai inteles ce am spus dar ai dat o alta nuanta asa ca repet:
NU ii spun copilului : asteapta sa ajung acasa sa-ti dau sa mananci ci NU plec cu copilul de acasa timp de 1o ore asa cum a facut doamna Ana atat timp cat stiu ca oricand imi poate cere piept.
Imi asum faptul ca am un copil alaptat si ma port in consecinta in aranjarea programului meu.
Sabina spune:
ioana, dar asta exact asa se numeste, constrangere...de ce sa fiu nevoita sa stau doar acasa? de ce sa nu pot sa plec 10 ore si sa iau si copilul? sau poate copilul i-a fost adus pt alaptat, de unde stim noi?
ca doar nu rezolva conjectura lui Poincare sa zici ca nu poate sa faca si alaptat , si stat la stand.
Recunosc, nici eu nu-mi duc copiii la aglomeratie, noi nu mergem niciodata la targuri samd, nu e tati de acord, si mai nou, in urma problemelor, nici eu,
, dar daca a trebuit sa alaptez , am facut-o oriunde, fara jena,, fara emfaza, just like that.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
nelia spune:
Am inteles foarte bine, Ioanadara! Tocmai de aceea am si fost de acord cu tine. Numai ca, uite, tu ti-ai asumat faptul ca ai un copil de alaptat si ai reusit sa nu-l alaptezi in public, asa cum ti-ai dorit cred, pentru ca asa e confortabil pentru tine.
Iar eu mi-am asumat faptul ca am avut la inceput un copil de alaptat si se mai intimpla sa-l alaptez si in public, apoi un copil de alaptat si altul de dus-adus de la gradinita, parc, activitati... Apoi un copil de alaptat si doi de dus-adus de la gradinita/scoala, activitati s.a.m.d.p.
Si in tot acest timp, in 90 la suta din cazuri am fost singura de tot cu ei, fara nici cel mai mic ajutor. In plus, sincer, eu nu mi-am pus niciodata problema unde alaptez si nici sa-mi fac programul dupa alaptat. Nu am cautat niciodata locuri de alaptat, a cerut - i-am dat, just like that cum spunea Sabina
- care m-a vazut la mare cu ei.
In timpul asta mai hraneam unul sau doi pe linga, mai cintam un cintecel, mai pupam o bubita... mai incurajam o patinatoare, mai mergeam la o petrecere sau la un spectacol... Ehehei, si cite nu am mai facut pe linga acest alaptat!!! Fuse-fuse si se duse!
Dar asta fac si acum, doar ca nu mai alaptez. Sint mai tot timpul cu ei, peste tot, si li se face foame, nu stai, ca ajungem acasa... ci scot ce am de mincare si papa copilul acolo unde ii este foame. Nu am in continuare nici o problema cu asta, si totusi nu spun ca nu respect mamicile care isi duc copiii frumusel acasa la masa sa le dea sa manince. Este tot o problema de alegere, a copilului si a mamei, oricite argumente s-ar aduce pro si contra.
Na, acum ce poti sa spui? Vezi vreo diferenta intre noi doua in afara de faptul ca amindoua ne-am alaptat copiii?![]()
mianna spune:
ceea ce nu inteleg eu e cat de departe merge, sau ar trebui sa mearga, aceasta acceptare. doamna respectiva era acolo, sa zicem, la un fel de job. e la fel de normal ca vanzatoarea de la un magazin sa isi ia cu ea bebelusul, si sa il alapteze in timp ce ma serveste? doar ar fi vorba tot de dreptul unei mame/al unui copil. nu stiu de ce, dar mie nu mi s-ar parea o imagine normala. ar trebui?
asociatia in cauza are macar 6 membri fondatori (asta la o privire rapida pe net). nu era mai firesc sa fi existat acolo inca o persoana, care sa poata ramane sa pazeasca materialele?