Revista Mami impotriva alaptatului in public
Raspunsuri - Pagina 9
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui DarkBendis Deci salile astea exista pentru a da o mana de ajutor mamicii, nu pentru a "proteja" ceilalti trecatori. |
Asa ma gandeam si eu, e vorba de a proteja copilul, nu trecatorii.
Si nu ma gandeam ca spatiile amenajate pentru mamele cu copii pot fi asemuite cu budele.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
desprecopii spune:
ina, am facut eu split. 
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
andacos spune:
| citat din mesajul lui inaioana Ar putea un moderator sa o roage frumos pe Muffin sa deschida subiect separat despre nasterea acasa? Ca vad ca la mine nu functioneaza... Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Ce nu functzioneaza?
ca si eu vreau sa stiu-ca si femeie si care am nascut in spital si si acolo am avut temerile mele,ce poate determina o femeie sa ia o asemenea decizie!Si singura!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
inaioana spune:
| citat din mesajul lui Rufus Eu ma refeream la subiectul in curs, nu la generalitati. Adica, de ce nu putea alapta aceasta mama 10 minute in spatiul oferit, preferand un loc aglomerat; ce alte lucruri avea de facut in astea 10 minute, sau cat dura "operatiunea"? Asta intrebam, nu ma gandeam daca OMS are dreptate sau nu cand recomanda alaptarea pana la nu stiu ce varsta. |
Rufus, vad ca una vorbim si alta ne intelegem. "Aceasta mama" nu putea sa paraseasca standul de fiecare data cand copilul ei alaptat la cerere ar fi dorit sa fie alaptat. Alea 10 minute nu stiu de unde le-ai scos, inteleg ca e timpul maxim pe care il acorzi tu unui alaptat rezonabil/ ~10 ore de stat in stand, dar te anunt respectuos ca e posibil ca bebelusul in cauza, subiectul alaptarii, sa fi fost de alta parere.
M-am referit la recomandarile OMS ca sa fac relevant faptul ca in doi ani de zile pot interveni o serie intreaga de situatii de viata care fac imposibila tehnic alaptarea in locul special amenajat.
Acum, te rog pentru a doua oara sa fii atat de galant incat sa imi spui si mie care este totusi problema, ce vezi gresit in faptul ca "acea mama" a alaptat in standul de la targ?
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Bebe Beca spune:
Dar ce ne facem daca, la spatiile astea special amenajate pentru alaptare (care, pana la urma, exista? ca eu nu m-am lovit de ele) se intampla sa vina 2 femei in acelasi timp? se formeaza coada? se ia bon de ordine? lasam bebelusul sa planga pana termina bebelusul de dinainte sa suga? stai cu cronometru in brate, cum ar trebui sa fie?
Sellanic, noroc ca m-ai luminat, nu m-as fi gandit ca este dorinta de celebritate cea care a dus la o asemenea situatie...
Rufus, cred ca o femeie sta mai putin sa se gandeasca tehnic atunci cand apare nevoia de hrana a copilului ei. Pe bune ca nu m-am gandit niciodata sa merg sa ma ascund printr-o buda ca sa-mi alaptez copilul, daca se intampla ca aceasta alaptare sa aiba loc in afara casei sau a masinii. Practic, mi s-a parut aiurea. Dar nici nu am avut la indemana spatii de genul acestora despre care se discuta aici, deci nu mi-as putea da cu parerea.
insa, ma gandesc la un scenariu... Alaptarea dureaza, in functie de copil, de la 15 la 30-40 de minute. Suntem la un restaurant cu prietenii, sau o intalnire, ce vreti voi. Bebe vrea sa manance. Din ora aia alocata intalnirii cu prietenii ce se mai intelege, daca eu dispar pret de 30-40 de minute, singura cuc, in cine stie ce loc stabilit de altii pentru alaptarea copilului meu?
Cel putin in primele 6 luni se poate intampla sa te loveasca foamea copilului in diverse momente. Si nu toate sa fie acasa, pentru ca bebelusii alaptati nu au un program fix si nici mama nu sta permanent in casa...
Ma rog, discutia asta se poate prelungi la nesfarsit...
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
24+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
desprecopii spune:
Rufus, o mamica poate alapta unde si cand vrea bebelusul ei. Bebelusii nu cer de macare la ora fixa, pentru ca nu sunt (inca) programabili. De aceea, se alapteaza la cerere!
Eu personal am fost incantata sa citesc la acest topic ca in UK exist a o lege care pedepseste pe cei care intrerup o femeie din alaptat. Da, asta ar trebui si in Romania. Poate chiar putem face un memoriu sa il trimitem la parlamentarii nostri. In caz, ca am putea fi solidare!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui Rufus Eu ma refeream la subiectul in curs, nu la generalitati. Adica, de ce nu putea alapta aceasta mama 10 minute in spatiul oferit, preferand un loc aglomerat; ce alte lucruri avea de facut in astea 10 minute, sau cat dura "operatiunea"? Asta intrebam, nu ma gandeam daca OMS are dreptate sau nu cand recomanda alaptarea pana la nu stiu ce varsta. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
O data ca NU exista acel asa zis spatiu pentru alaptat, din cate am inteles eu, ci a fost improvizat DUPA incident (in spatiul unde mamele erau invitate sa testeze pampers bebelusilor lor, dupa cum scria cineva aici; deci un fel de buda care probabil ar fi fost la fel de aglomerata ca standul tipei). Apoi probabil i-ar fi luat mai mult timp sa alerge prin multime cu copilul nerabdator pentru a cauta locul acela decat i-a luat sa shada frumusel pe scaun in standul ei si sa raspunda nevoilor copilului.
Ce nu prea se intelege la noi e ca acele camere de alaptat sunt facute pentru confortul unor mame care asa se simt mai bine, retrase, sau care au copii care nu sug in public fiindca le este distrasa atentia, deci acele locuri speciale NU sunt obligatorii si nici nu sunt facute sa apere "pudoarea" unora ci sa vina in ajutorul mamelor si copiilor...daca acestia o vor.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata
DarkBendis spune:
Exact, Rufus
Din cat am inteles de la fetele care au fost la eveniment, "spatiul special de alaptat" de la Sala Dalles era de fapt un scaun pus langa masa de schimbat scutece si "echipamentul" de rigoare. 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Rufus spune:
| citat din mesajul lui inaioana Alea 10 minute nu stiu de unde le-ai scos, inteleg ca e timpul maxim pe care il acorzi tu unui alaptat rezonabil Acum, te rog pentru a doua oara sa fii atat de galant incat sa imi spui si mie care este totusi problema, ce vezi gresit in faptul ca "acea mama" a alaptat in standul de la targ? |
Pai, sincer, mai bine fug decat sa fiu galant...eram doar mirat de o atitudine, dar daca ma iei la "maruntit" si la dat cu parerea, imi vad de drum. Sa auzim de bine!

Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
inaioana spune:
| citat din mesajul lui Rufus Pai, sincer, mai bine fug decat sa fiu galant... |
Atunci...trist.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).