PEPENASII de 2008 in asteptarea Craciunului! (201)
Raspunsuri - Pagina 14
Didi81 spune:
Moni, nici Aida nu se da in vant dupa legume. Noroc cu sucul de fructe/morcovi ca altfel ar manca numai proteine - carne, oua, lapte.
Partea buna e ca nu ii plac cartofii prajiti, prefera piure daca e sa aleaga. Si prefera legume crude, de genul castraveti, ardei, ridichii, ceapa verde si le mananca simple, goale (dar destul de rar, cand are ea chef).
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ooka spune:
salu
Moni, eu doar ce am pus'o ieri pe bona sa ii faca niste legume la abur, pe care le'a mancat sofia, ca ii plac. Pentru mine reprezinta o alternativa cind nu am gatit nimic. Si cum nu vreau sa'i gateasca Marga, prefer sa o rog sa ii faca la abur niste legume. Acum, eu nu sunt la fel de drastica si ii pun niste cascaval/unt pe ele.
Ca alte idei de mancare, eu i'am mai facut lasagna. Insa fara carne tocata, am pus doar niste sunculita si ciuperci. Si i'a placut, dar ei ii plac si pastele si branza.
In rest, cartofi frantuzesti, dar ea nu mananca decit destul de rar. Paste integrale cu masline si usturoi si ulei de masline. Masa de seara e cam ca un ghiveci lactat predominant
.
Ce am mai facut si a halit, ciuperci pleurotus facute la grill la cuptor si dupa marinate cu ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ii mai fac pizza da nu intotdeauna mananca. Ce am observat insa e ca are o preferinta catre mancarurile mai putin naturale. Adica, daca iau pui din comert, mananca si o pulpita intreaga. La fel se intimpla si cind comandam pizza, sau cind luam almette sau cind calesc sunca pentru paste sau tarte sau stiu io ce. Eu gatesc de mai bine de un an doar cu pui de la tara pe care doar ii mesteca putin si scuipa sau nici nu mananca, luam branza din piata pe care nu o mananca ca pe almette sau ii fac pizza in casa si scade si interesul ei pentru chestii nesanatoase. La fel se intimpla si cu painea, fac eu paine integrala mananca putina, cumparam mananca o felie, fac eu dulciuri nu se atinge, cumparam, mananca o prajitura. Cu orezul nu mai face diferente, mananca orez integral cu gust de arpacas si ii place. Cand cumparam paste din faina alba, se bucura ca am luat 'paste bune'. Eu cumpar pentru ea din faina integrala si din hrisca. Ah si de cind ii fac la deshidrator am gasit o noua intrebuintare fructelor trecute. Si halesc amandoua de crapa banane deshidratate.
mami de Sofi
mcoca spune:
Ooka e normal sa nu vrea puiul de tzara, e carnea mai tare :).
I-am luat la Maya o bicicleta de mos :). E super faina, are si scaun de pus bebele.
Sunt pe net azi ca nu am chef de lucru. Ieri am primit rezultatele de la biopsie, si nu e deloc bun ce e fost acolo. Din fericire a scos tot, si gata, dar ... Sunt intr-o stare groaznica
Vicky si Printzesone
Didi81 spune:
Vicky, valeu, dar daca era ceva nasol nu trebuia sa se vada inca de la papa-nicolau? Uf, sanatate multa! 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
mcoca spune:
Didi papu a zis "mici anomalii de ordin necunoscut". A zis el ceva saracu, ca asa am aprofundat problema ...
Vicky si Printzesone
Biribu spune:
buna fetili!
LA MULTI ANI Andreelor si Andreilor, sa fiti sanatosi si norocosi!!
a-ti pus griu? cind se pune defapt?
eu prin zona dar cu timp putin.
Mona si eu sunt usor perplexa ca nu se uita orice medic in urechea copilului, parca ar fi mare folozofie
Dar in principiu nu e cazul sa te necajesti atita, o otita nu e o tragedie, fii-mea la un an a facut sase, ca deh, mergea la gradi, am tinut-o tot intr-un antibiotic... In fine ideea e: da-i tratament complet de 10 zile (nu mai putin!!), da-i ceva de durere sa nu sufere, nurofenul ar fi bun ca e si antiinflamator, si mergi cu el dupa zece zile sa-l vada din nou dr sa fie sigur ca s-a vindecat infectia. daca nu o continui nu o alta serie de antibiotic inca vreo saptamina si iar trebuie controlat. pare mult dar e mai bine asa decit sa-i perforeze timpanul.
Vick sanatate multa pui
Las ca e bine ca a scos ce trebuia, de acuma fa-ti Pap la 3 luni vreun an asa, apoi la 6 si apoi anual.
Moni si eu vroiam sa zic tot asa: daca ii dai legumele la Luca fara un condiment ceva ajungi sa nu ti le mai vrea deloc. vezi ce-i place, ulei de masline, usturoi, sos de rosii, piper, cascaval etc dar sa aibe un gust.
Ooka ma amuz ca si a mea e exact la fel, ce din comert sau la resto maninca cu buci, acelasi lucru facut acasa, nema
eu nu am gasit neaparat explicatia, lumineaza-ma tu daca o gasesti
si eu nici nu incerc chestii de-alea integrale ca n-am cu cine, risc sa nu mai vrea nici ce baga acuma.
eu sunt ofticata rau ca copilul asta al meu e extrem de slab, si nu mai stiu ce sa fac cu el, ca el chiar maninca. i-as da si duciuri numai sa puna ceva pe el dar nu-i plac, culmea. ai vostrii cite kile mai au? el e si inalt, arata ca un tintar efectiv 
in rest ne pregatim de serbare de Craciun am tema sa le fac costume. ea e zina si el pastor
aaa, si au facut o lista lunga pt Mos, sa vedem ce ramine dupa revizia finala. cred ca le iau o bucatarie din aia mare cu detoate, ca vad ca la gradi se joaca mult si bine cu ea.
va pup
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
mcoca spune:
Biri ai pm
. Merci mult.
Maya are 12 kg si vre-o 92cm, dar nu sunt sigura ca nu are mai mult ...
Vicky si Printzesone
Biribu spune:
Vick ti-am raspuns!
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"