crese in bucuresti

crese in bucuresti | Autor: irinabobe

Link direct la acest mesaj

avand in vedere ca se pune din nou problema modificarii cic, in speta reducerea lui la 1 an, as vrea sa va intreb ce crese stiti in bucuresti care primesc copii de la varsta de 1 an, si eventual ceva detalii, pret, program, cu cat timp inainte se rezerva un loc, sistem de supraveghere online sau nu, etc...
banuiesc ca vor fi destul de multe mamici interesate. eventual poate se face pe undeva pe forum o lista a creslor. scuze daca exista si nu am vazut eu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Bun subiectul tau...

Eu sunt proaspat iesita din CIC, insa din fericire am posibilitatea lucrurlui de acasa, si atunci pot ramane cu copilul meu inca un an, pana intra la gradinita.

Insa subiectul creselor e spinos rau... spuneam si la legislative, unde se discuta de noue lege a CIC-urilor, ca in paralel cu asta, trebuie lucrat si la locurile din crese, construirea de noi crese, insa cum spunea cineva, asta, fizic, va lua mult timp...

Din cate stiu, cresele de stat sunt supra aglomerate, sunt cate 1-4 pe fiecare sector, si sute ce cereri...
Eu la un moment dat am sunat la cresa din sectorul 1 - singura din acest sector, sa iau pulsul, cum s-ar spune, si nu aveau locuri, trebuia, daca vroiam, sa depun o cerere pt o lista de asteptare, care mi s-a spus ca ar fi suprins, la momentul acela inca 40 cereri...
O cunostinta din zona Militari, la fel cerere, si e pe lista de asteptare, alaturi de 100 de alte persoane...
Asa pretul la stat, ar fi pt hrana, ceva de genul 10 lei/zi... program de la 7-8 dimineata pana spre 6-7 seara (il poti lua mai devreme, normal)
Acum nu stiu, prin cunostinte, atentii, s-o rezolva mai repede favorabil, nu stiu...

Altminteri, cresele private costa...nu stiu detalii, ca nu m-am interesat, si nici nu am auzit de la alte persoane... Am auzit de gradinite particulare, dar cred ca primesc doar copii mai mari peste 1 an jumatate sau 2..
uite aici un link cu crese de stat si private http://www.scolisigradinite.ro/catalog-lista/crese.html

Bonele costa si ele, bunicii (cine-i are) incep sa "dispara" din ecuatie, daca se tot mareste varsta de pensionare...

Tu ai copil mic? Ce varsta are? La ce variante te gandesti?

Iti doresc sanatate, sa te bucuri de copilas si bafta, orice decizie ai lua

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

monicabo la mine baietelul are 9 luni, parintii mei muncesc deci nu ma pot baza pe ei, pentru mine varianta optima ar fi o cresa privata, dar am dat mailuri la vreo 8 crese legat de conditii, etc,din cele cotate mai bine de pe situl dat de tine, si niciuna nu mi-a raspuns...asa ca inca sunt in dilema. oricum se pare ca noua lege nu se va aplica si celor care sunt deja in cic asa ca as mai avea la dispozitie un an sa vad ce fac cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Aha, asta e bine - ca nu se aplica legea celor aflate deja in CIC, ar fi fost abusurd, asa in scurt sa te "cheme" la serviciu
Sa-ti traiasca baietelul, sa creasca mare si sa fie sanatos, indiferent de legile din RO... acum vad ca ai data nasterii lui la semnatura, daca o vedeam de la inceput socoteam eu varsta
Parerea mea este sa dai telefoane, daca gasesti numere de telef. pe siteuri... asa macar stii ca ai vorbit, ai intrebat etc... Cu toate ca, interesul lor ar fi fost sa-ti raspunda, daca este vorba de crese private, dar in fine...poate nu le merge mailul, nu au personal suficient pe partea de secretariat, hai sa zicem...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

fetelor va rog mult chiar nu stie nimeni ceva crese bune in bucuresti, indiferent ca sunt private sau de stat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

si pe mine ma intereseaza crese in Buc. poate chair insect 2; la stat trebuie sa fiti atente ca am inteles ca este o educatoare la 25 de copii, ceea ce nu-i posibil pentru un copil de un an...dintre particulare,astept recomandari..
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Eu sunt una din mamicile "norocoase" care va naste la anul. Avand in vedere ca mai am o fetita care tot la anul incepe scoala, va trebui ca atunci cand implineste bb 1 an sa revin la lucru si sa am bani de o cresa (preferabil privata) si un afterschool. Deja ma ia durerea de cap cand ma gandesc. Am cautat si eu un pic pe net, crese din sectorul 3, unde stam noi. Am dat de una de care mai auzisem (Acorns) si m-am ingrozit cand am vazut ca pentru programul 8 - 18 costa 20 de milioane!!!! Altele recunosc ca nu am mai cautat, pentru ca m-a lovit depresia. Sper sa mai apara si alte crese, cu niste tarife decente, pana om ajunge sa avem nevoie de ele, pentru ca altfel probbail va fi mai ieftin sa stau acasa pe nici un ban, decat sa ma duc la serviciu si sa am de dat 30 de milioane pe cresa si afterschool. DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

RALUCUTZA, f f f scump 20 de mil.
EU am o prietena care si-a deschis un after si gradi particulara. Sunt sunt in aceeasi situatie cu tine, cu doi copii cel mic la gradi cel mare la after. Pretul este de 12 mil pt amandoi, program 7,30-18. Linkul este acesta: prieteniiluiwinnie.ro
Stiu ca pare reclama dar credeti=ma nu asta inceerc sa fac, si eu voi da acesti bani daca ma hotarasc la acesta unitate. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Va pot da si detalii despre mancare: soacra prietenei mele are o ferma si livada si de acolo se aprovizioneaza pentru a le gati copilasilor mancarica sanatoasa. Ea asa mi-a spus, nu am verificat ca deocamdata nu e cazul, dar cand am stat de vb cu ea mi-a dat cateva informatii cam ce eram interesata la acel moment. La anul ii voi da si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rony

si pe mine ma intereseaza crese in Buc. poate chair insect 2; la stat trebuie sa fiti atente ca am inteles ca este o educatoare la 25 de copii, ceea ce nu-i posibil pentru un copil de un an...dintre particulare,astept recomandari..
multumesc

In cele 2 crese (Sinaia si Ciobanasul) nu exista educatoare, ci asistente. Cate 2 pe fiecare tura (sunt in 2 ture) si la fiecare grupa.
In fiecare grupa vin zilnic aprox 10-14 copii, chiar daca sunt inscrisi 25.
Asistentele de la cresele de stat sunt mult mai experimentate decat cele de la particulare.
Eu am avut un copil la cresa Sinaia si unul la Ciobanasul. Au mers de la 1-4 si de la 1-3 ani.

Insa daca poti sa nu-l dai la cresa nu-l da. Crede-ma ca stiu despre ce vorbesc.

Mergi la inceput