CEZARIANA - cand mai exact e timpul?
Ultimul cm l-am avut intre 10-15 martie 2010, nu stiu exact in ce zi anume, lucrul acesta ma ingrijoreaza pentru ca sunt programata pentru cezariana si mi-e teama ca nu cumva sa fac un bebelus prematur.Nici nu prea stiu sa calculez varsta sarcinii, insa deja am fost programata pentru internarea in spital pe 30 noiembrie urmand sa decid eu cand vreau sa ma operez (sunt cuvintele doctoritei,desi i-am explicat ca nu stiu exact ziua ultimului ciclu menstrual a spus ca e ok). Imi este teama de o nastere prematura. Cumnata mea mi-a spus ca cezariana se face chiar si cu 2 saptamani inainte de termenul nasterii normale. Nu stiu cum e corect sa procedez, rog mamicile care au nascut prin cezariana sa imi dea cateva lamuriri si explicatii, sa pot lua o decizie care sa nu-l afecteze pe bebelusul meu.Va multumesc din suflet.
Raspunsuri
Picky_toto spune:
Eu urmez la bebe 2 sa fac cezariana, am facut la primul si spre bucuria mea doctorul a acceptat sa fac cezariana si la bebe 2 .
L-am intrebat daca o vom programa si mi-a zis clar ca despre asta vom discuta cu 2 saptamani inainte de termen, adica pe la 38 sapt. Nu mi-a zis nimic concret ca o vom face la rece cu 2 sapt inainte de teren sau vom astepta sa incep travaliu...vom vedea cand se apropie termenul.
Ideal ar fi ca si cezariana sa se faca cat mai aproape de termen, chiar si cand mama a intrat in travaliu, ptr ca travaliu pregateste bebelusul ptr un alt mediu, cel de afara..parerea mea
Tu de ce te-ai programat ptr cezariana? Cand se implinesc cele 40 sapt?
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 21+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei
ancatuchel spune:
Atunci cand spuneam doctorului care imi face ultrasunetul ca ultimul cm a fost 10 martie, imi spunea ca nasterea va avea loc pe 15 decembrie; dar, cum nu sunt sigura in ce zi a fost de fapt , intre 10 martie si 15 martie, tind mai bine sa socotesc 15 martie de teama sa nu nasc prematur- cred ca 20 decembrie ar fi timpul mai exact. Eu am decis pentru cezariana pentru ca intru in panica -imi este extrem de teama de nasterea normala. Poate sunt alte mamici mai curajoase decat mine ,le felicit , eu sunt o fricoasa in aceasta privinta.
Am o alta intrebare inca: De ce se considera ca un copil nascut prematur de 7 luni are sanse de supravietuire dar unul nascut la 8 luni poate fii supus unor riscuri ? Multumesc pentru raspunsuri.
miereamara spune:
Aici (cel putin teoretic) cezariana nu se programeaza inainte de 39 de saptamani din cauza faptului ca ultrasound-ul poate da erori, estimand sarcina mai mare decat este ea de fapt si f multi copilasi se nasc prematur si cu probleme de respiratie/adaptare la mediul extern.
Chiar am citit un articol legat de aspectul acesta de curand, spuneau ca multe vedete isi programeaza cezariana mai devreme de 37 de saptamani ca sa nu isi strice aspectul abdomenului, dat fiind faptul ca in ultimele trei saptamani pilea se intinde f f mult. Se punea accentul f mult pe riscurile asociate unei nasteri inainte de 37 de saptamani si tot ei spunea ca doctorii nu ar trebui sa accepte astfel de cereri care pot pune viata si evolutia ulterioara a copilului in mare pericol. De asemenea, daca totusi nasterea nu poate fi evitata, trebuie facuta neaparat o amniocenteza pt a vedea dc plamanii copilului sunt maturizati si gata pt respirat.
Personal eu as astepta pana dupa termen, sau pana cand se declanseaza nasterea in mod natural.
Mie mi-a fost indusa nasterea la 42 de saptamani si am ajuns dupa doua zile de travaliu, dilatatie completa (am fost f f aproape de a naste natural) la cezariana de urgenta.
Acum dc va fi cazul unei a doua cezariene, nici nu ma gandesc sa o programez mai devreme de 40 de saptamani. Eu sper sa pot naste natural.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Picky_toto spune:
Anca pai daca nu esti sigura atunci eu ti-as zice sa astepti pana cand incepe travaliu. Ok iti e frica de nasterea naturala si sigur nu esti, si nu vei fi singura, cred ca toate mamicile au teama de nastere, dar pana la urma bebe trebuie sa iasa la "lumina" indiferent prin ce metoda...mie doctorul mi-a zis sa stau linistita ca nu a ramas niciun bebe inauntru..
Uite si mie mi-a fost teama de nasterea naturala dar am ales sa merg pe varianta asta, nastere natural in apa fare peridurala..cum socoteala nu s-a potrivit, am ajuns la cezariana..si da nu reget o clipa asta, si acum la bebe 2 am ales cezariana..
Eu zic ca bebe nascut la 8 luni e mult mai dezvoltat decat un bebe la 7 luni, cu toate ca acelasi lucru ca tine am auzit si eu, dar tind sa nu le dau crezare ..cu cat bebe e mai aproape de termen cu atat pericolele sunt mai minore...;parerea mea..poate vor intra si alte mamici care iti vor explica mai bine
Eu stiu ca intre 38 si 42 de sapt se considera nastere la termen, dar cum ti-am mai scris ai putea discuta si cu doctorita ta si sa vezi ce explicati ti-ar da daca asteptati travaliu si apoi sa te bage in operatie..
Poate vor intra si alte mamici sa iti dea mai multe sfaturi/raspunsuri
Numai bine, o nastere usoara si un bebe sanatos
Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 21+
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Stefaniei
cristiama spune:
La mine ultimul ciclu a fost 16 martie, f sigur ca a fost vitro.
Data nasterii ar trebui sa fie 21 decembrie.
Si cezariana e programata pe 14 decembrie. Voi avea atunci 39 de saptamani deci nu se pune problema de nastere prematura si in plus voi lua niste injectii de maturat plamanasii lui bebe inainte.
De ce vrea dr ta sa te interneze cu atata timp inainte?
Si apropo de bebeii de 7 si 8 luni, cu cat un bebe sta mai mult in burtica la mama lui, cu atat sansa lui de supravietuire e mai mare.
La un moment dat imi zice dr meu, aveam risc de nastere prematura, ca fiecare zi in plus conteaza!
Bebe Beca spune:
Anca, eu as astepta pana la declansarea travaliului, este mai bine pentru amandoi... Nastere usoara!
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 24+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Bee spune:
30 noiembrie e prea devreme.
La prima nastere, ultimul CM a fost pe 27 Martie, deci cam 2 saptamani dupa tine. Termenul era 1 Ianuarie. Am nascut pe 22 Decembrie, prin cezariana "la rece". A fost o greseala enorma. Si a doctorului si a mea, ca nu stiam ce ma paste. Copilul a avut ceva probleme si semen de prematuritate, desi eram in 39 de saptamani.
A 2-a nastere, am asteptat mult dupa termen sa se declanseze travaliul, desi eram aproape sigura ca voi ajunge tot la cezariana. Copilul a fost mai bine si eu m-am recuperat mai rapid.
Nu-i lasa pe altii sa-ti spuna cand sa nasti!
Naty spune:
Eu stiu ca cezariana trebuie facuta cat mai aproape de termen, daca nu sunt probleme. Am auzit si eu ca unii doctori programeaza mai devreme dar n-am idee de ce.
Pe mine m-a programat la cezariana la Ioana in ziua cand implineam 40 de saptamani. Am fost la control vineri, colul era sters, copilul coborat si in pozitie, mi-a spus ca ma opereaza duminica dar e foarte posibil sa inceapa travaliul pana atunci. Nu a inceput, dar cred ca si daca nu ma opera tot se nastea in ziua aia, era pregatita!
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia