concediu fara plata!
am si eu nevoie de o lamurire , k eu de una singura nu am reusit sa ma descalt!!! se poate lua concediu fara plata in timpul sarcinii fara sa afecteze indemnizatia de crestere a copilului, cea de 600 lei pt urmatorii 2 ani?mentionez ca mai am pana la concediu prenatal!
kmy DPN 18.04.2011
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
Raspunsuri
Androix spune:
Eu zic mai bine nu. Stiu ca se mai acceptau fractiuni de luna pentru stagiul de 12 luni dar daca iei mai mult sigur iti afecteaza, concediul fara plata insemnand practic incetarea temporara a contractului de munca.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kmy_black am si eu nevoie de o lamurire , k eu de una singura nu am reusit sa ma descalt!!! se poate lua concediu fara plata in timpul sarcinii fara sa afecteze indemnizatia de crestere a copilului, cea de 600 lei pt urmatorii 2 ani?mentionez ca mai am pana la concediu prenatal! kmy DPN 18.04.2011 Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
Nu, concediul fara plata va afecta si concediul, si indemnizatia de crestere a copilului. Pe durata acestuia se suspenda contractul de munca, nu se mai obtin venituri, deci nu se mai indeplinesc conditiile de acordare a celor doua drepturi.
kmy_black spune:
ms mult pe raspuns!!!
kmy DPN 18.04.2011
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Androix ...concediul fara plata insemnand practic incetarea temporara a contractului de munca. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nu exista aceasta notiune - ori e incetare, ori nu este. Probabil te referi la suspendare.
Androix spune:
Ei, da asta vroiam sa zic, dar pentru cine nu cunoaste termenii asa ca mine si ca cea care a intrebat incetare temporara are mai mult sens decat suspendare. Ca de exemplu si in CIC contractul de munca e suspendat dar nu ramai neasigurat si tot restul ca in CFS.
EDIT: sau eu stiu doar logica mea o fi asa alambicata
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Androix Ei, da asta vroiam sa zic, dar pentru cine nu cunoaste termenii asa ca mine si ca cea care a intrebat incetare temporara are mai mult sens decat suspendare. Ca de exemplu si in CIC contractul de munca e suspendat dar nu ramai neasigurat si tot restul ca in CFS. EDIT: sau eu stiu doar logica mea o fi asa alambicata www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Nu stiu daca logica ta este alambicata, dar nu este juridica.
Ia gandeste-te, daca faci o cerere de "incetare temporara" a unui contract de munca, si nu de suspendare, ce crezi ca se va intampla?
Pai, angajatorul va face abstractie de "temporar", care nu exista legal, si va opera o frumoasa demisie, ca asta-i incetarea
In CIC obtii venituri, conditie pentru obtinerea unui nou CIC. Problema concediului fara plata nu este lipsa asigurarilor (relevanta doar pentru concediul de maternitate, de boala, pensii, somaj), ci lipsa venitului.
kmy_black spune:
complicate legi avem in tara asta!!! ne ucide birocratia!1
kmy DPN 18.04.2011
marius spune:
De asta am un milion de flori virtuale pentru stiu eu cine, dar nu spui'
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Androix spune:
Marius
Pai asta spusesem si eu, Mediajust, doar ca nu am pus ghilimele.
Hai ca nu-s chiar alambicata, e bine!
In concluzie, in termeni nejuridici concediu fara plata este ca si cand n-ai fi angajat deloc, doar ca patronu' iti face un favor (cand iti aproba cererea de concediu!) si cand vrei tu te primeste inapoi la lucru, cu plata. Adica rezulta intr-o gaura in stagiul de cotizare ceea ce e naspa, ca asta o interesa pe Kmy_black.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Androix Marius Pai asta spusesem si eu, Mediajust, doar ca nu am pus ghilimele. Hai ca nu-s chiar alambicata, e bine! In concluzie, in termeni nejuridici concediu fara plata este ca si cand n-ai fi angajat deloc, doar ca patronu' iti face un favor (cand iti aproba cererea de concediu!) si cand vrei tu te primeste inapoi la lucru, cu plata. Adica rezulta intr-o gaura in stagiul de cotizare ceea ce e naspa, ca asta o interesa pe Kmy_black. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Daca insisti, continuam (ca doar de aia ne aflam aici, sa invatam unii de la altii).
Concediul fara plata nu este ca si cand n-ai fi angajat deloc - ci doar ca nu muncesti si nu primesti bani. Restul drepturilor care decurg din calitatea de angajat se pastreaza.
Sunt situatii in care angajatorul chiar este obligat sa-ti acorde CFP, deci nu esti chiar la mana lui.
Gaura care este "naspa" (ca sa ma exprim in maniera ta) vine din lipsa unui venit (respectiv a unei indemnizatii - de boala, de CIC, de exercitarea unei functii elective), nu din sensul suspendarii (deci nu incetarii temporare!!) contractului.