Strumfi si prichindei de iulie-august 2011(2)
Raspunsuri - Pagina 15
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuff burtici am si eu o intrebare..in perioada asta de pana la 8 saptamani luati si alte vitamine sau alte medicamente specifice gravidelor?? mie dr mi-a dat numai acid folic..ma intrebam daca nu trebuie si calciu sau fier...faza e ca imi pica si parul fff mult si ma gandesc ca poate bebe incepe sa fure de la mami cate substante..:)) va pupacesc pe toate si numai bine!! 8+ |
acid folic iau si eu. atat. dupa 12 saptamani voi trece pe elevit, asa am stabilit cu doctorita.
calciu stiu ca nu se recomanda pana la 6 luni, parca. sper sa nu zic prostii. ceva in legatura cu oasele lui bb, sa se formeze la timp ... dar nu mai tin minte exact, neuronul e pe moarte
uite ce am gasit pe net
Excesul de calciu este periculos în timpul sarcinii, deoarece poate declansa contractiile uterine.
• Daca este necesara suplimentarea calciului, se administreaza suplimente multivitaminice prenatale, special concepute pentru gravide
• Aportul zilnic acid folic este de 0,8 mg. Aportul adecvat de acid folic în primele luni de sarcina scade riscul de a da nastere unui copil cu malformatii (defecte de tub neural) în special spina bifida.
• Surse de acid folic: legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, salata, varza, sparanghel alaturi de portocale, cereale integrale, lintea si arahidele.
• Acidul folic este distrus usor prin conservare si gatire. Se recomanda consumul fructelor si legumelor proaspete sau cât mai putin preparate termic.
fier eu am luat tarziu, tot pe la 7 luni, dar atat calciu cat si fe au fost recomandate in urma analizelor de sange.
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 7+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
pufi79 spune:
citat din mesajul lui alinuff burtici am si eu o intrebare..in perioada asta de pana la 8 saptamani luati si alte vitamine sau alte medicamente specifice gravidelor?? mie dr mi-a dat numai acid folic..ma intrebam daca nu trebuie si calciu sau fier...faza e ca imi pica si parul fff mult si ma gandesc ca poate bebe incepe sa fure de la mami cate substante..:)) va pupacesc pe toate si numai bine!! 8+ |
cred ca depinde de medic, mie de ex mi-a dat de la 4 sapt si cateva zile, cand am fost pentru confirmarea sarcinii, elevit si acid folic.
Cumnata mea care este insarcinata in 5 luni ia elevit de la inceputul sarcinii desi analizele sunt bune, sunt alti medici care dau numai daca este cazul sau in ultimul trimestru.
Zic sa ai incredere in medicul tau si sa nu-ti faci griji daca analizele au iesit bine, incearca sa iei din vitamine si fructe ceea ce trebuie bebeului tau.
.....viata este acolo unde te regasesti.......
8+ Doamne ai grija de noi
pufi79 spune:
........din legume si fructe am vrut sa zic......
deja ma gandesc la weekend
.....viata este acolo unde te regasesti.......
8+ Doamne ai grija de noi
QiaoBing spune:
mariaruxi, relax, nu esti cea mai "batrana". V-am luat pe toate de departe, eu fac 41 peste cateva zile
Sunt inca in categoria fericitelor care se simt bine. Am citit ca odata cu inaintarea in varsta nu mai suferi asa de tare de starile de rau. Uite ca am si eu un avantaj !!!
M-am plans si eu la dr cand am fost la prima eco la 5s ca nici nu stiu daca mai sunt insarcinata asa, fara nici o greata, nici un san tensionat, nimic. M-a linistit ca or sa vina, sa nu imi fac iluzii Sunt doar uneori balonata (dar asta nu e o noutate la mine) si simt niste intepaturi in burtica (dar pot sa fie si de la balonare). In rest ... m-am mobilizat sa beau multe lichide (cei 2 l) si drept urmare merg la toaleta muuuult mai des si am slabit 2 kg in s4-5. Cu mancatul nu am nici o problema, ma straduiesc sa am in fiecare zi fructe si legume proaspete in meniu, nuci/migdale, smochine/caise uscate, peste de 2 ori pe saptamana macar. Nu am un apetit mai mare si nici pofte dar imi antrenez sotul cand mai citesc seara cate ceva pe net ca e bine de mancat in sarcina si il sun sa imi cumpere
De aflat ca sunt insarcinata ... am avut un feeling, dar am amanat sa fac testul vreo 3 zile. Abia in ziua 27 l-am facut si am fugit sa imi fac si analiza de sange (betaHCG) cand am vazut 2 liniute ca sa fiu sigura. Dr imi spusese ca FIV-ul e singura solutie pt mine,si nici asta cu cine stie ca mari sanse. Asa ca noi ne chinuiam sa facem credit pt FIV si asteptam sa imi vina ca sa anunt dr si sa incep tratamentul .... si l-am anuntat ca am 2 liniute !!!!!
Intre timp am (re)facut o gramada de analize. Din cauza varstei, pe langa acid folic si elevit iau si progesteron. Mi-au iesit prost si din analizele de trombofilie (una din cauzele de opriere din evolutie a sarcinii in trim 2 sau 3, si altele la care nu mai vreau sa ma gandesc) asa ca de 3 zile fac injectii cu Clexane pe care se pare ca trebuie sa le fac pana dupa nastere. Inca studiez cum si unde se fac si mai ales cine ! Marti ma duc iar la eco si o sa aflu mai multe. O sa fiu deja in 7s si sper sa ii aud si inimioara lui Zgaiba !
Sotul i-a zis "Zgaiba" si vorbeste de bebe ca si cum ar fi un "el", cu toate ca i-am explicat ca "o zgaiba, doua zgaibe". Eu mi-am dorit mereu o fetita, dar sunt sanse mari sa fie baiat. Eu insa sper.
mi-am depasit norma la scris azi
6+
anaemi spune:
si mie medicul meu mi-a recomandat tot doar acid folic, La primele 2 sarcini, dupa ce am terminat cu ac folic,mi-a zis sa iau tardyferon fol (fier cu acid folic) si cam atat.Mi-a spus ca cele mai bune vitamine sunt cele din alimentatie: fructe , legume,lactate.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Aryiadna spune:
Fetelor, ajutor!!!
Mi-au venit rezultatele la analize. Toate bune, pana la Rh: Rh negativ si grupa sanguina 0(I).
Mai are cineva Rh negativ? Ce stiti despre acest subiect? Eu am citit ceva-ceva dar parca nu inteleg nimic, sunt zapacita total!
Astept raspunsurile voastre,
Ary
7+
Roberta84 spune:
Buna tuturor viitoarelor mamici si felicitari! Ma alatur si eu cu teama... sunt in saptamana a6a , dar deja am avut ceva problemute. In saptamana a5a am inceput sa am niste scurgeri maronii( foarte slabe) si crampe asa ca m-am dus de urgenta la spital . La control totul era ok , colul inchis, la echo s-a vazut camera gestationala si sacul vitelin si mi s-a spus ca este inca prea devreme pt. a se vedea si embrionul. Mi s-a recomandat acid folic, un complex pe baza de magneziu care sa ajute la decontractarea uterului si progesteron. Dupa aproape o saptamana scurgerile nu s-au oprit asa ca mam dus iar la un control si mi s-a spus ca am avut amenintare de avort dar ca a trecut si ca sa stau in continuare cumintica in pat... Acum vad ca s-au oprit scurgerile, care de altfel erau fff slabe cantitativ, ma simt mai bine , adica mu mai am crampe , doar celelalte stari tipice sarcinii.Sunt in continuare f speriata dar incerc sa ma incurajez pt puiul nostru pe care ni-l dorim f mult Scuze ca am scris asa de mult din prima dar chiar nu am cui sa ma descarc in afara de sot ..Va pup si sa dea Domnul sa avem puiuti sanatosi cu toate!
Roberta84 spune:
A am uitat sa trec si eu datele UM 10 oct , DNP 17 iulie 2011.
data nasterii: 14 06 1984.
Urmeaza sa imi fac analizele de sange , am facut doar beta-hcg care era in 5+6z de 21 060 iar in 6 sapt de 27 565 iar medicul a zis ca a crescut bine. Am programare deabia pe 13 dec.. si stau cu frica...offff
sa de-a Dumnezeu sa fie bine ca imi doresc tare mult acest copilas!!!
Laura13 spune:
Aryiadna. ranjesc pentru ca a tunat si ne-a adunat. cred ca 90% din fetele de la odiseea noastra, au rh negativ.
esti la prima sarcina? sorry, dar nu mai retin ... ziceam eu de neuron .
acum, urmatorul pas este sa isi faca si tatal copilului rh. daca e negativ atunci nu e nici un fel de problema. daca e pozitiv ...
in principiu mari probleme la prima sarcina nu sunt. dupa nastere, in 48h trebuie sa faci un vaccin (imi scapa acum cum se cheama, caut pe net si revin). la urmatoarele sarcini, daca vor mai fi, in timpul sarcinii trebuie sa iti faci anticorpii antirh.
practic, corpul unei femei cu rh negativ insarcinata cu un bb cu rh pozitiv, poate interpreta bb ca fiind ceva ce nu apartine de corpul ei si corpul sa respinga sarcina. de asemenea, de la a 3-a sarcina iti cresc sansele de a face un bb cu malformatii.
dar
eu sunt la a treia sarcina. dani e primul meu copil, cu rh pozitiv, nu am avut nici o problema nici in sarcina, nici cu el.
acum, la aceeasta sarcina, imi voi face anticorpii lunar (parca am facut si la dani ... am vrut eu, nu mi-s spus nimeni), dupa nastere voi face vaccinul. desi nu cred ca voi mai incerca la inca un bb, daca va fi sa raman gravi again, vreau sa stiu ca pot sa duc sarcina la capat sanatoasa.
sper ca m-am facut inteleasa, ma cam grabesc.
daca mai ai nevoie de info, let me know.
PS. dupa ce nasti trebuie sa anunti doctorul de rh tau, neaparat. ii vor face analize si lui bb, pentru a determina rh lui si a stii daca e nevoie de vaccin ori ba.
PS.2. nu este obligatoriu ca bb sa ia rh tatalui, poate sa il ia si pe al tau, si atunci nu e nimic diferit daca ai avea rh poz cu bb la fel.
PS.3. ai grupa perfecta ca sa donezi sange ... e cea mai rara si mai cautata.
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 7+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
lisssa_ana spune:
citat din mesajul lui Aryiadna Fetelor, ajutor!!! Mi-au venit rezultatele la analize. Toate bune, pana la Rh: Rh negativ si grupa sanguina 0(I). Mai are cineva Rh negativ? Ce stiti despre acest subiect? Eu am citit ceva-ceva dar parca nu inteleg nimic, sunt zapacita total! Astept raspunsurile voastre, Ary 7+ |
chiar ca ne-am adunat toate cu rh-... si eu cu Ana n-am avut nici un fel de probleme,sotului nu i s-au facut analizele,Ana e cu rh + deci clar el e pozitiv
roberta ,bine ai venit...poate a fost nidatia,sau cum s-o fi numit
Mama de Ana si 7+