Strumfi si prichindei de iulie-august 2011(2)
Raspunsuri - Pagina 16
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aryiadna Fetelor, ajutor!!! Mi-au venit rezultatele la analize. Toate bune, pana la Rh: Rh negativ si grupa sanguina 0(I). Mai are cineva Rh negativ? Ce stiti despre acest subiect? Eu am citit ceva-ceva dar parca nu inteleg nimic, sunt zapacita total! Astept raspunsurile voastre, Ary 7+ |
am revenit Imunoglobulina anti-D
fug la somn, abia abia imi tin ochii deschisi. colac peste pupaza dani nu a vrut somn la pranz astazi si a fost mai mamos decat de obicei. is zombi.
n buna
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 7+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
sdcristian spune:
buna fetelor
nu am mai scris ca am fost cu carol in spital 10 zile. cand ne-am internat am sangerat puternic, am zis ca asta afost, s-a dus (aveam 4+) dar apoi am avut inca test pozitiv, am luat utrogestan...
de atunci inca de vreo 5 ori am avut spotting maroniu deschis, dar la eco a zis ca arata ok, am fost saptamana trecuta, am vazut sacul, a durat pana l-a gasit ca eu am uter retrovers si aici eco e cam antic.
cum in august am avut o sarcina pierduta la 9 saptamani va dati seama cum stau...
e nasol ca tot trebuie sa il ridic pe carol, care are vreo 12-13 kg, deci nu e chiar fulgusor... si acuma inca nu are voie la gradinita, trebuie sa ste inchis in casa, ceea ce evident il dispera si la noi arata ca dupa cutremur.
dar e bine ca imi e putin rau, si ma dor tare sanii, ceea ce in vara nu am avut. atunci nu aveam chiar nici un simptom
luni merg la analize de sange, marti la analizele de anticorpi de rh (da, tot negativ) ca cica desi am facut vaccinul la carol, tot lunar trebuie sa imi faca analiza.
ce nu inteleg - de ce nu ai voie sa mananci inainte de analiza la anticorpi? ca nu e glicemie sa fie influentata. problema e ca ma trezesc tot la ore din astea minunate, gen 3-4 dimineata, si acolo deschide doar la 8. ma pot abtine de la mancare, dar cafeaua...
eu iau acid folic, natal vit, utrogestan, si infunctie de analize a zis ca poate imi da fier, ca am tensiunea minuscula si sa nu am anemie. desi cand aud zvonurile despre indemnizatie imi creste instantaneu...
vinerea viitoare merg la un alt eco, mai bun, poate auzim inima. in vara la faza asta am primit vestea proasta, asa ca pana nu aud dopplerul ala ca face bum bum nu pot sta linistita
mama de Carol (29.12.2008) si 6+
anaemi spune:
Buna !
Eu sunt tare necajita ! Filip este bolnavior ... azi noapte la 3 avea febra 40 ; sper sa se faca bine repede ca mi-e tare mila de el.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Roberta84 spune:
anaemi si sdcristian imi pare rau pt ingerasii vostri si le doresc insanatosire grabnica..si un weekend cat mai placut tuturor.
Eu azi sunt un pic mai bine .. psihic vorbind pt ca vad ca mi s-au oprit sangerarile si ma bucur tare mult... sper sa fie bine.
6+
Aryiadna spune:
citat din mesajul lui Laura13 Aryiadna. ranjesc pentru ca a tunat si ne-a adunat. cred ca 90% din fetele de la odiseea noastra, au rh negativ. esti la prima sarcina? sorry, dar nu mai retin ... ziceam eu de neuron . acum, urmatorul pas este sa isi faca si tatal copilului rh. daca e negativ atunci nu e nici un fel de problema. daca e pozitiv ... in principiu mari probleme la prima sarcina nu sunt. dupa nastere, in 48h trebuie sa faci un vaccin (imi scapa acum cum se cheama, caut pe net si revin). la urmatoarele sarcini, daca vor mai fi, in timpul sarcinii trebuie sa iti faci anticorpii antirh. practic, corpul unei femei cu rh negativ insarcinata cu un bb cu rh pozitiv, poate interpreta bb ca fiind ceva ce nu apartine de corpul ei si corpul sa respinga sarcina. de asemenea, de la a 3-a sarcina iti cresc sansele de a face un bb cu malformatii. dar eu sunt la a treia sarcina. dani e primul meu copil, cu rh pozitiv, nu am avut nici o problema nici in sarcina, nici cu el. acum, la aceeasta sarcina, imi voi face anticorpii lunar (parca am facut si la dani ... am vrut eu, nu mi-s spus nimeni), dupa nastere voi face vaccinul. desi nu cred ca voi mai incerca la inca un bb, daca va fi sa raman gravi again, vreau sa stiu ca pot sa duc sarcina la capat sanatoasa. sper ca m-am facut inteleasa, ma cam grabesc. daca mai ai nevoie de info, let me know. PS. dupa ce nasti trebuie sa anunti doctorul de rh tau, neaparat. ii vor face analize si lui bb, pentru a determina rh lui si a stii daca e nevoie de vaccin ori ba. PS.2. nu este obligatoriu ca bb sa ia rh tatalui, poate sa il ia si pe al tau, si atunci nu e nimic diferit daca ai avea rh poz cu bb la fel. PS.3. ai grupa perfecta ca sa donezi sange ... e cea mai rara si mai cautata. Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 7+ Poze Daniel slideshow Daniel Mamici din Iasi www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006 |
Laura,
Mersi frumos de lamuriri. Acum ma gandesc la altceva: anul trecut am facut un avort, nu stiam ca am Rh negativ. Acum ideea e ca sunt la a 2-a sarcina. Ai idee cum influenteaza acest lucru situatia mea? Bineinteles, in cazul in care tatal copilului meu are Rh pozitiv.
Oricum, ideea e ca trebuie sa faca si el analizele, luni mergem sa vedem ce si cum.
Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toate si sa face copii sanatosi. Asta e tot ce-mi doresc.
O zi placuta,
Ary
7+
Laura13 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Aryiadna
Laura, Mersi frumos de lamuriri. Acum ma gandesc la altceva: anul trecut am facut un avort, nu stiam ca am Rh negativ. Acum ideea e ca sunt la a 2-a sarcina. Ai idee cum influenteaza acest lucru situatia mea? Bineinteles, in cazul in care tatal copilului meu are Rh pozitiv. Oricum, ideea e ca trebuie sa faca si el analizele, luni mergem sa vedem ce si cum. Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toate si sa face copii sanatosi. Asta e tot ce-mi doresc. O zi placuta, Ary 7+ |
prima mea sarcina tot asa s-a incheiat :(. citeam pe net la dani si dupa intreruperi de sarcina trebuia facuta Imunoglobulina anti-D. eu nu am facut-o, drept e ca nu stiam de rh la vremea aia.
so, pentru ca esti la a doua sarcina, si daca tatal copilului are rh pozitiv iti recomand sa faci analize de sange: anticorpii antirh pe tot parcursul sarcinii.
se platesc, nu sunt gratuite, dar eu cred ca pt bb facem orice efort, nu?
in rest nu cred si sper sa nu fie probleme. in mod normal hematiile fetale si sangele mamei nu se intalnesc. totusi, sunt anumite cazuri (dezlipire de placenta, curetaje uterine, sarcina extrauterina,avorturi spontane, placenta adanc inserata (acreta), proceduri invazive precum amniocenteza - am gasit pe net) cand acestea se intalnesc si atunci sangele mamei recunoaste invaziunea si produce anticorpii antirh.
destul de rare cazurile in care apar acesti anticorpi iar, oricum, in prima faza apar niste anticorpi de tip IgM ce nu trec prin placenta, deci nu afecteaza fatul.
la o urmatoare sarcina, in care se repeta cazul nefericit de a se intalnii hematiile fatului cu sangele mamei, organismul mamei recunoaste, din nou, intrusii, stie ca a mai produs odata niste anticorpi si produce din nou. de data aceasta de tip IgG, care trec prin placenta. fatul se apara, dar, din pacate, nu are destule resurse si, de aceea, pot aparea malformatii.
am gasit pe net un articol interesant si destul de lamuritor, scris de dr. tutunaru pe aceasta tema, daca mai ai nevoie de info suplimenater.
deci, exista un risc. acesta creste odata cu numarul de sarcini cu bb cu rh pozitiv.
anaemi 40?? rectal sau la axila? offf, se plange de ceva? gat? tuse? ce o fi cu el? multa sanatate puiului, stiu ca e cumplit sa ii vezi asa.
gasca, ma duc la puiul meu ca vrea sa se uite la desene cu bb
Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 7+
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
anaemi spune:
40 la axila !!! Eu si sotul eram ca doi nebuni aseara si nu stiam ce sa+i mai facem...si mititelul cred ca a inceput sa aiba halucinatii sau era inca sub influenta unui vis urat ca plangea si spunea ca vede "shapi" (serpi) pe tavan. Am fost la camera de garda la G. Alexandrescu si au zis ca are ammigdalita acuta.
Acum suntem cu traista de pastile
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
pufi79 spune:
citat din mesajul lui anaemi 40 la axila !!! Eu si sotul eram ca doi nebuni aseara si nu stiam ce sa+i mai facem...si mititelul cred ca a inceput sa aiba halucinatii sau era inca sub influenta unui vis urat ca plangea si spunea ca vede "shapi" (serpi) pe tavan. Am fost la camera de garda la G. Alexandrescu si au zis ca are ammigdalita acuta. Acum suntem cu traista de pastile Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011) Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
imi pare nespus de rau, si ii doresc multa multa sanatate puiutului tau , lasa ca se face el mare si sanatos
.....viata este acolo unde te regasesti.......
8+ Doamne ai grija de noi
pufi79 spune:
eu am lasat pastravul la sarat si-am fugit sa va spun ca aseara am fost la ecograf si este un singur samburel de 14 mm si cu 163 BPM.....ne-am linistit acum, era putin probabil sa fie gemeni dar exista si sansa asta.
va pupacesc pe toate fara exceptie si sanatate multa puiutilor bolnaviori, circula un virus ca aud multe mamici plangandu-se.
.....viata este acolo unde te regasesti.......
8+ Doamne ai grija de noi