indemnizatie 2011

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana820 spune:

In articolul din evz.ro spune ca vor fi afectati cei care doresc un copil pe viitor, sau cam asa ceva........Adica indemnizatiile deja in curs nu vor fi afectate? E foarte rau sa nu stii de azi pe maine daca trebuie sa te duci la serv. Problema cea mai mare este sa gasim unde sa lasam copilul. Al meu de exemplu are 1 an si 4 luni. Unde sa gasesc in timp asa de scurt pe cineva sa stea cu el ( de incredere ca nu pot lua pe oricine), pentru ca la cresa cred ca n-o sa am nici o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ar fi de mare folos daca mmssf-ul ar pune proiectul pe site, ca e greu sa te bazezi pe ce spun ziarele. lasand la o parte faptul ca ziaristii nu au studii juridice, oricum fiecare interpreteaza cum vrea. asa ca nu as pune baza pe ce spune evz-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana820 spune:

Asa este, intradevar. Oricum la tv deja s-a pus problema, ce vor face mamele care se vor trezi ca trebuie sa mearga la munca de la 1 ian......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Cinstit ar fi dupa parerea mea, ca noua lege a CIC-urilor (dca pot sa-i spun asa) sa se aplice celor ce nasc dupa 1 ian, cand ar intra legea in vigoare (dca intra atunci).
Ar fi absurd, ca o mamica ce are copil de 1 an si 3 luni, sa zicem, la data de 1 ian, sa fie obligata, asa in scurt sa se intoarca la munca si sa rezolve problema lasarii copilului.
Asa macar, cele ce nasc dupa 1 ian, au 1 an in fata pt a lua aceasta hotarare legata de copil.
Si clar, ar trebui lucrat, in paralel cu noua forma a CIC-uului si indemnizatiilor si la problema locurilor in crese...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo
Si clar, ar trebui lucrat, in paralel cu noua forma a CIC-uului si indemnizatiilor si la problema locurilor in crese...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Teoretic, e corect.
Practic - imposibil pe termen scurt, decizia nu poate fi luata la nivel national pentru ca cresele nu sunt gestionate guvernamental, ci local, apartin primariilor.
Prin urmare, ar trebuie ca ministerul sanatatii/educatiei sa-si construiasca o retea de astfel de institutii - ceea ce inseamna bani alocati pe buget, deci abia la anul sa inceapa sa aloce fonduri, sa caute terenuri/cladiri, sa construiasca/amenajeze etc. Deci prea curand, inainte de 2 ani - greu de crezut!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

ar fi de mare folos daca mmssf-ul ar pune proiectul pe site, ca e greu sa te bazezi pe ce spun ziarele. lasand la o parte faptul ca ziaristii nu au studii juridice, oricum fiecare interpreteaza cum vrea. asa ca nu as pune baza pe ce spune evz-ul...

mamica de Rares 21.02.2010

Mai poti spune asta o data! Asa e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mediajust mi se pare stupid ca pe siteul lor sunt o groaza de tampitenii propuse spre dezbatere, dar tocmai codul social care este de larg interes nu este...si suntem nevoiti sa aflam de la ziaristi ce si cum, ca si cum ar fi de mare secret...
ma rog, asta cred ca demonstreaza ca pe undeva au o oarecare jena ca altfel nu imi explic de ce nu e si ala dat spre dezbatere publicului..
pe mine nu ma deranjeaza ca trebuie sa ma reintorc la munca si nu am luat acest cic ca o pomana, ceea ce ma deranjeaza este ca se aplica aceasta legislatie imediat, neoferindu-se o alternativa viabila pentru mamicile care sunt nevoite sa isi lase copii de 1 an unde? am dat mailuri la vreo 6 crese private si nu am primit raspuns de la niciuna...si recunosc ca dupa ce am facut tratamente , pierdut sarcini 4 ani de zile, pastrat sarcina asta cu injectii zilnice 10 luni, nu imi convine sa imi duc copilul oriunde sa isi bata altii joc de el, si sunt convinsa ca nu sunt singura in situatia asta...asta ma deranjeaza cel mai mult ca acest cic este privit ca o pomana, se grabesc sa il limiteze dar nu ofera solutii viabile pentru ca mamele sa se poata reintoarce la munca linistite ca au unde sa isi lase un copil care inca nu vorbeste, nu merge, etc undeva in siguranta...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

mediajust mi se pare stupid ca pe siteul lor sunt o groaza de tampitenii propuse spre dezbatere, dar tocmai codul social care este de larg interes nu este...si suntem nevoiti sa aflam de la ziaristi ce si cum, ca si cum ar fi de mare secret...
ma rog, asta cred ca demonstreaza ca pe undeva au o oarecare jena ca altfel nu imi explic de ce nu e si ala dat spre dezbatere publicului..
mamica de Rares 21.02.2010

Nu cred ca-i jena, ci probabil inca nu au forma finala.
De asemenea, nu cred ca il vor supune dezbaterii publice conform Legii transparentei decizionale (52/2003), prevalandu-se de dipozitiile art.6 alin. (9) din actul normativ invocat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

dar vad totusi o modificare majora in aceasta noua lege a asistentei sociale- aflata in faza de proiect: indemnizatia va fi platita de angajatori? sau nu a inteles eu bine?

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

(Reiau ce am scris si la Generale).
Ne pierdem vremea discutand pe un text despre care nu stim nimic.

Eu vreau, daca exista, o trimitere la o pagina oficiala, nu la resurse neguvernamentale din zona zvonuri/barfe.

Pana cand nu intra in dezbatere publica si/sau in procedura legislativa, acest proiect nu inseamna nimic. Nu stim cine l-a elaborat/propus si daca a parcurs primii pasi macar.
Chiar si daca ar intra in procedura legislativa parlamentara, inainte de cateva luni bune nu poate fi adoptat (nu exista timp fizic pentru etapele obligatorii, care sunt o groaza, nu mai spun de dezbateri si votul final).

Mergi la inceput