FIV Europa(38)
Raspunsuri - Pagina 9
Sisipisi spune:
pai mai bruni, voi sunteti amandoi ok. care e problema de fapt? poate dati si voi suturi pe alaturi ca si noi.
brunadria spune:
histeroscopie sub anestezie locala:
-in z10 de ciclu cu mucus cervical necrotice translucid in cantitate foarte abundenta,
-necesitate de o dilatare pana la Hegar nr 6 pt a permite sa treaca histeroscopul rigid 5,5 RONCIN,
-col parcurs cu usurinta,
-endocol f scurt din cauza antecedenta a pacientei(am facut o conizatie)
-cavitate hiper tonica, hipoplazie,
-2 OSTIA tubare bine vazute,
-mucoasa leger atrofica pt z10 de cm,
-fara leziuni infectioase,
-fara leziune adenomioza,
-fara leziuni suspecte,
-la retragerea hysteroscopului, f buna vizualizare a colului si endocolului,
-histerometrie 6cm,
-prevazut un transfer de embrion la 5cm!
cam asta scrie la histero!
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Sisipisi spune:
bruni waw ce limbaj. Abracadabra. Nu ti-au "tradus" astia ce semnifica, ce inseamna asta pentru tine? Eu am reusit sa gasesc numai cativa termeni prin dictionarele medicale dar nu imi spun prea multe. Am impresia ca si la voi sunt medicii tot un fel de Mutulica, cam ca peste tot.
brunadria spune:
sisipisi eu am ramas fara trompe!
iti explic in mare asa cum mi a explicat un dr de la cluj , pt ca acolo am facut primul fiv care a rezultat cu o extrauterina ,intervenindu se laparoscopic si atunci cica a vazut ca cealalta trompa era prinsa in aderente si foarte intortocheata imposibil sa o salveze ! cauza cica e :la 17 ani am avut apendicele perforat! nu stiu daca sunt povesti sau nu, mie explicatia asta mi a dat o! iar cealalta trompa pe care s a instalat sarcina in urma fiv1, mi a fost extirpata!
de atunci alte 3 fiv uri nereusite!
cam asta e!
brunadria spune:
cum sa mi traduca in romaneste?
pai el mi a spus ca e ok ! atat! nu mi a explicat! eu am tradus cam cum am reusit, unii termeni nu i cunosc nici eu! de unde?!
toate sunt in franceza , am un dosar cat china , multe nu le inteleg , dar am o prietena f buna e dr ginecolog, cand vine pe la mine i le pun in brate sa mi explice..
dr la care am fost mi a zis ca totul e ok! nu stie nici el unde e buba!
de aceea vreau sa merg si in alta parte ca la asta am facut vechime :3 fiv uri cu el, nici un rezultat!
Sisipisi spune:
bruni tare rau imi pare de trompele tale. despre aderente am citit si eu ca se pot face in urma unor operatii in zona abdominala.
Poate ca intr-adevar e vina laboratorului ca nu obtine embrioni ca lumea. Mie mi s-a parut prea mare diferenta intre cate ovocite ai avut si cat de putin embrioni la final. Cine stie, poate la Viena sau in alta parte in Franta sa fie mai bine. Noi avem o prietena tot fara trompe care a obtinut 2 baieti cu FIV si culmea, aici in NL.
samira33 spune:
brunico,sa stii ca si mie mi-au spus acelasi lucru medicii:cum ca din cauza operatiei de apendicita,facuta la 20 de ani...m-am pricopsit ce aderente pelvine care,in timp au antrenat trompele si asa am facut cele 3 sarcini extrauterine.
bine ca am scapat de ele acum-de trompe....macar pot sa fiu sigura ca SEU nu mai fac
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
brunadria spune:
sami , ma rog sa reusesti bafta maxima!
eu fara trompe cu analize bune tot n am reusit, sper ca urmatorul fiv sa fie norocos, ar cam fi vremea ca tare multi ani au trecut de cand ma lupt cu infertilitatea! incep sa mi cam pierd rabdarea
melisa cum te simti?
Sisipisi spune:
samira daca tie asta ti-au spus cu operatia de apendicita facuta la 20 de ani, oare mie ce mi-ar spune la un control mai amanuntit, avand in vedere ca operatia mea de apendicita a fost facuta la 5 ani?.
In NL cand am mers prima data la doctor le-am dat HSG-ul si le-am zis ca doctorii romani sugerau ca pot avea ceva aderente pe la ovare si ca ar trebui investigat mai departe. Insa aici au zis ca din experienta lor, studii, statistici, etc. cine are trompe perfect permeabile ca ale mele prea putin probabil ca are si aderente. Asa ca ei nu mai analizeaza nimic. M-as duce la spital acum si le-as face asa la toti
samira33 spune:
sisipisi,inclin sa le dau dreptate medicilor la faza asta....adica daca ma gandesc la faptul ca prima mea SEU a aparut la 2 ani de la operatia de apendicita...apoi timp de 10 ani m-am protejat ca nebuna-ca nu era vremea sa fac bebe....iar cand am demarat proiectul bebe...in 1,5 ani am "reusit" 2 bucatzi SEU...se cam leaga cu ce mi-au spus medicii.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS