FIV Europa(38)
Raspunsuri - Pagina 8
Sisipisi spune:
Fetelor v-am povestit ca mi-am luat un monitor de fertilitate de la Clearblue. Asta e un aparat pe care il setezi in prima zi de menstruatie si dupa aia il deschizi in fiecare zi si la un moment dat iti spune cand sa faci teste de urina. Iti numara zilele ciclului si iti arata 3 faze: faza de fertilitate scazuta care e imediat dupa ciclu si dupa aceea dupa ovulatie. Faza de fertilitate crescuta care cuprinde 5 zile, zilele dinainte de ovulatie cand hormonii incep sa o ia in sus. Si in final ovulatia.
Ei bine, surpriza, surpiza si oarecum socant. Eu am intrat in faza de fertilitate crescuta cand credeti? In Z23!!!!!!!!!!!! Noi prestam de obicei cam pana in ziua 19, dupa aia nu mai dadeam atentie. Cine naiba se poate gandi ca poate ovula undeva in ziua 26 sau 27????????????Pai daca asa sa intamplat in toti anii aia in care tot prestam intre Z11 si Z15,16, am dat mereu pe langa. Sunt curioasa ce va urma. Am uitat sa va spun ca acest aparat pastreaza in memorie luna dupa luna ce se intampla cu organismul tau si in timp se formeaza un pattern. Cred ca il pot folosi cu incredere fetele care sunt in cupluri cu fertilitate din cauze necunoscute si cele care au sotiorii mai cu probleme. Nu se stie niciodata. Macar eu aflu cum imi functioneaza organismul.
Gabi_B spune:
orchid, sarcina usoara si bebe sanatos!
dai speranta fetelor care sint low responder si care au doar cate un embrionas transferat!
Sisipisi, 2011 o sa fie cu noroc! nu se poate altfel, trebuie sa se lase cu la toate!
Bruni, ce bine ca iti recuperezi dosarul in sfarsit! dar nu pot sa cred ca nu ti-au verificat TSHul si prolactina! in listele de la austrieci faceau parte din lista initiala! ar fi o mare gafa din partea lor!
Gabi+21
placenta previa centrala WISH ME LUCK
Sisipisi spune:
racheel noi am cumparat aparatul+ 2 pachete de teste si a costat in jur de 100 de euro. Il gasesti pe amazon.co.uk, nu se gaseste in magazine. O cutie de teste contine 20 de teste. Pentru un ciclu mai scurt se folosesc cam 10 teste per ciclu. La un ciclu mai lung se folosesc in jur de 20 de teste per ciclu. Este important sa folosesti pentru un ciclu teste din acelasi pachet, pentru ca intre pachete exista mici diferente de sensibilitate a reactivilor.
Asta este aparatul:
http://www.clearblueeasy.com/clearblue-easy-fertility-monitor.php
brunadria spune:
am ajuns acasa de la clinica cu dosarul in mana!
am constatat ca am toate analizele in final!
va rog sa mi spuneti ce parere aveti:
hormoale in z2:
17 beta estradiol-40picog/ml
FSH-6,4 ui/l
LH-9,2ui/l
prolactina-15,6ng/ml
testosteron-0,20ng/ml
bilan thyroidien plasmatique:
t3-4,69 picomol/l
TSH-0,98mui/l
delta4 androstenedione-7,12nmol/l
DHA-4,10umol/l
17alpha hydroxy progesterone-1,86nmol/l
hormone anti mullerienne-27,pmol/l
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Sisipisi spune:
bruni ar trebui sa treci si limitele ca vad ca ai vostri la unii parametri folosesc alte unitati de masura decat ai nostri. Din cate vad eu la FSH/LH stai bine ca raport. TSH e aproape de 1 ceea ce probabil e aproape perfect. Prolactina aia nu stiu ce inseamna. La mine de ex prolactina era la valoarea 0,3 dar cu limitele 0,06-0,6 IU/l.
brunadria spune:
sisipisi ce mai am eu ca valoare pt prolactina este:15,6ng/ml sau 330,7mui/l!
valorile de referinta in tabel :4,79-23,3ng sau 101,5-494mui/l
cred ca e ok , dar la voi vad ca sunt diferite valorile, nu stiu ce sa zic!
Sisipisi spune:
bruni am gasit si prolactina in ng/ml stai bine si la capitolul asta. Nu ai nici o problema.
brunadria spune:
merci sisipisi in rest toate sunt in grafic si trombofiliile si cariotipul si imunologicele , spermograma si spermocultura la fel, doar proteina C foarte putin marita, de asta stiam dar dr a spus ca nu e nici o pb!
in rest nu stiu ce sa spun , la hysteroscopie mai scrie ceva, traduc si scriu si aici..