Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

BF al meu zice doar mamama si bababa. Nu arata nimic, nu pare sa inteleaga mare lucru. Fiecare in ritmul lui. Sora-sa la varsta lui zicea cel putin 15 cuvinte cu sens din care 5-6 clar, inteligibile ptr oricine, cateva onomatopee si restul in bebeluseasca dar noi stiam exact ce inseamna.

Ioana e normal sa faca asa. Si al meu "zice" NU. E mult mai usor sa miste capul dintr-o parte in alta decat de sus in jos, si apoi e reflexul de a intoarce capul cand refuza ceva. Nu intorcea capul si cand era bebe mic, mic si nu mai voia sa pape? Acum a invatat o noua tehnica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Cris D. am uitat sa iti multumesc ptr ideea de cadou ptr tati. . Super idee. Cred ca o cana personalizata va primi pana la urma.

Eu sunt f. fericita ca mi-au venit rezultatele analizelor piticilor si se pare ca am sterilizat stafilococul auriu la fata iar piticul ori nu l-a luat ori a scapat de el de la antibiotice. Oricum e de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia2000 spune:

Salutari si de la noi
De azi dimineatza de-abia acum am reusit sa-l adorm pe teo.
Se pare ca al 6-lea dintisor se lasa cu agitatie, plans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

Ayanna mare dreptate ai,sunt mult mai ocupata mereu treb sa fiu in urma lui.
Am si eu o problema cu alexandra poate unele din voi ma pot ajuta.Acum o luna am incercat sa-i arat ce inseamna "da"si "nu" la "nu" i-am dat din cap ca nu si la "da" la fel,sper ca intelegeti,ei bine de atunci alexandra mereu da din cap a "nu" si cand ii este somn si nu poate adormi,cand o enerveaza ceva,cand nu mai vrea papa chiar si cand danseaza.sa ma alarmez sau nu?Nu e frumos ce zic dar zici ca e un copil din ala cu probleme.

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Eu nu am copii mai mari, deci experienta e zero. Dar iti pot zice ce mi-au povestit prietenele.
NU este cuvantul care le place cel mai mult, poate si din cauza ca e aproape primul pe care il folosim. Eu observ de ex. ca mai mult ii zic NU si NU E VOIE decat DA si BRAVO. Si e normal ca el sa imite. Incepe prin a imita cuvantul NU, indiferent daca stie/intelege ce inseamna sau nu. Cu timpul invata si ce inseamna, dar din comoditate/obisnuinta/incapatanare zice NU.
Am o prietena care a anuntat triumfatoare pe facebook cand a zis fi-su prima data YES (ei locuiesc in US), pe la vreo 2 ani si ceva. El zicea nu de fiecare data, daca ii era foame si il intrebai daca vrea mancare, el zicea NU.
Eu zic ca nu e ingrijorator, mai ales ca tu i-ai aratat cum se da din cap. El nu intelege ce face si nici sensul cuvantului pe care il spune, el doar repeta un cuvant si un gest pe care de abia l-a invatat. Eu asa percep ce descrii tu.
Relax.

Funny: eram de fata cand baietelul unei prietene a intrebat-o (pt ca l-a auzit pe ta-su injurand despre organul sexual masculin). Mami, unde e p..a? La care maica-sa, cu o extraodinara prezenta de spirit, zice: Departe, mami, departe!! Ne-am tavalit de ras. De abia astept sa aud intrebari de la fi-miu CARE NU SCOATE NICI O SILABA ACUM si mai ales, aviz amatorilor de injuraturi , copii repeta si memoreaza totul.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Mersi mult de tot,eu ii zic mai mereu bravoo,cand papa tot,cand face ceva nou si bine dar are si multe interdictii.

organizeaza si tu casa sa aiba cat mai putine interdictii si foloseste cat mai putin cuvantul nu, la varsta asta si mult timp de acum inainte merge de minune distrasul atentiei cu altceva.
pune-te in locul ei, iti dai seama ca acumuleaza si ea frustrari daca are multe interdictii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

Ayanna mare dreptate ai,sunt mult mai ocupata mereu treb sa fiu in urma lui.
Am si eu o problema cu alexandra poate unele din voi ma pot ajuta.Acum o luna am incercat sa-i arat ce inseamna "da"si "nu" la "nu" i-am dat din cap ca nu si la "da" la fel,sper ca intelegeti,ei bine de atunci alexandra mereu da din cap a "nu" si cand ii este somn si nu poate adormi,cand o enerveaza ceva,cand nu mai vrea papa chiar si cand danseaza.sa ma alarmez sau nu?Nu e frumos ce zic dar zici ca e un copil din ala cu probleme.

Eu nu am copii mai mari, deci experienta e zero. Dar iti pot zice ce mi-au povestit prietenele.
NU este cuvantul care le place cel mai mult, poate si din cauza ca e aproape primul pe care il folosim. Eu observ de ex. ca mai mult ii zic NU si NU E VOIE decat DA si BRAVO. Si e normal ca el sa imite. Incepe prin a imita cuvantul NU, indiferent daca stie/intelege ce inseamna sau nu. Cu timpul invata si ce inseamna, dar din comoditate/obisnuinta/incapatanare zice NU.
Am o prietena care a anuntat triumfatoare pe facebook cand a zis fi-su prima data YES (ei locuiesc in US), pe la vreo 2 ani si ceva. El zicea nu de fiecare data, daca ii era foame si il intrebai daca vrea mancare, el zicea NU.
Eu zic ca nu e ingrijorator, mai ales ca tu i-ai aratat cum se da din cap. El nu intelege ce face si nici sensul cuvantului pe care il spune, el doar repeta un cuvant si un gest pe care de abia l-a invatat. Eu asa percep ce descrii tu.
Relax.

Funny: eram de fata cand baietelul unei prietene a intrebat-o (pt ca l-a auzit pe ta-su injurand despre organul sexual masculin). Mami, unde e p..a? La care maica-sa, cu o extraodinara prezenta de spirit, zice: Departe, mami, departe!! Ne-am tavalit de ras. De abia astept sa aud intrebari de la fi-miu CARE NU SCOATE NICI O SILABA ACUM si mai ales, aviz amatorilor de injuraturi , copii repeta si memoreaza totul.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Mersi mult de tot,eu ii zic mai mereu bravoo,cand papa tot,cand face ceva nou si bine dar are si multe interdictii.

organizeaza si tu casa sa aiba cat mai putine interdictii si foloseste cat mai putin cuvantul nu, la varsta asta si mult timp de acum inainte merge de minune distrasul atentiei cu altceva.
pune-te in locul ei, iti dai seama ca acumuleaza si ea frustrari daca are multe interdictii.

Mersi mult de tot de sfat,asta am incercat sa fac insa e mobila multa si chiar nu am cum face mult spatiu si am f multe prelungitoiare prin casa am pus noi dopuri dar...am vrut sa scap de birou si de calc sa-mi iau un laptop insa pt mom nu se poate cand pleaca tatii iar poate rrusesc sa scap ca e periculos se catara pe scaunu cu rotile, cade se loveste de birou ,o atrage ledu de la unitate si nu degeaba e berbeaca e f capoasa nu mai asculta deloc face ce vrea ea,numai acnd se loveste sau vrea mancare sau cine stie ce vine la mine ma ia de gat zice ma-ma in rest nu ne baga in seamao sa vad ce pot face.si mai e sotu care ii canta in struna din cauza asta avem si discutii uneori nu intelege ca el pleaca iar 5-6 luni si eu ma chinui cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

n-am citit ultimile doua pagini, am intrat sa va spun de noi...

n-am vesti bune...febra persistenta...nu scade decat la nurofen, la paracetamol si novocalmin nu...(da, novocalmin ca nu mai stiam ce sa-i fac si asa mi-au spus doua pediatre);

am recoltat sange din vena si nu au iesit grozav analizele...la 7 mergem la orl...va mai spun dupa ce mai facem..
mi-e groaza de noaptea ce urmeaza ca si cea care a trecut a fost grea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Sanatate multa Bobitei te asteptam cu vesti bune.Ce au zis analizele ca are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

n-am citit ultimile doua pagini, am intrat sa va spun de noi...

n-am vesti bune...febra persistenta...nu scade decat la nurofen, la paracetamol si novocalmin nu...(da, novocalmin ca nu mai stiam ce sa-i fac si asa mi-au spus doua pediatre);

am recoltat sange din vena si nu au iesit grozav analizele...la 7 mergem la orl...va mai spun dupa ce mai facem..
mi-e groaza de noaptea ce urmeaza ca si cea care a trecut a fost grea...

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

multa sanatate bobitzei !

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

lillo multumim d evestile bune de la analize.
BF eu zic sa nu te superi si al meu nu zice prea multe, la cateva zile ziec baba, mam mam.. apoi cateva zile mut nu mai zice nimic. plus ca al meu nu urca scarile ca Dani si nu merge in 4 labe. deci dani are alte achizitii. baiatul mare a vb foaret greu pe la 2 ani sia dat drumul ca lumea la vorba si cand a inceput a vorbi... vb mult.... uneori ne zapaceste d ecap. asa ca ia grija ceti doresti

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Salutare si de la noi,

Multumim pt urarile de bine Se pare ca a functionat ca acum nu ma mai doare mai deloc, mei e putin vanat dar aproape a trecut.

Lorex, imi pare rau ca Bobitza are febra si mai ales ca a trebuit sa-i iei sange din vena . sa treaca repede.

Lillo, super ca vestile de la dr sunt bine si picii nu mai au nimic.

BF, nu mai fi trista ca nu ai de ce. Dani se dezvolta in ritmul lui si sunt copii mai rapizi in achizitii motorii, altii in limbaj, fiecare e unic. Acum vreo cateva seri am avut o discutie cu tati de Arthu ca sigur o sa aiba un retard in vorbire din cauza mea ca ii vorbesc in romana Mie mi se pare normal cand sunt numai eu cu el sa vorbesc romaneste dar daca are dreptate si o sa vorbeasca tarziu, sau stalcit

Micki, am vazut site-ul dat de tine si e tare interesant. Eu vazusem mai demult o emisiune la tv aici cu ateliere pt bebelusi unde invatau limbajul semnelor incepand de pe la 6 luni. Era f bine facut si se pare ca ii ajuta mult pe bebei sa comunice cu parintii.

Nikole, multa sanatate.

Xela, o ador pe A si perlutzele ei.

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Arthur, l'amour de papa et maman

Mergi la inceput