Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Neata!

DASTEFA, multam de cafeu!!!
Esti tare daca folosesti etajul...eu nu reusesc. Sus am doua dormitoare si anul trecut am stat acolo, dar acum mi se pare prea greu sa tot urc si sa cobor, asa ca am reorganizat si ne-am mutat si cu dormitul tot jos desi incaperile erau destinate initial pentru birou.

DECE, eu nu inteleg cum poti tu sa te trezesti la ore din astea matinale (adica pana in 8) cand jiji inca doarme...Pai la noi e funny tare dimineata, ca fiica-mea se trezeste prima si incepe sa-mi bage degetele in ochi, in nas etc, iar eu o tot prostesc cu una cu alta ca sa mai motai si eu 10-15 minute, dar cand isi pierde rabdarea trage tot spre marginea patului ca sa-si ia zborul asa ca tre' sa ma trezesc, dar de obicei cam chiunesc prin casa inca juma de ora pana ma trezesc de-a binelea.
Sper ca febra lui jijica e de la dinti si nu de la viroza sau alt crocobaur.

MIKI...si eu folosesc la serv limbajul cu simboluri si semne cu tinerii care au probleme de comunicare sau cei cu capacitati intelectuale reduse. Nu mi-am inchipuit ca il putem folosi si la bebelusi, dar acum daca ma gandesc mai bine e foarte logic sa fie util si in cazul lor pentru ca este o modalitate de comunicare mai simpla decat limbajul verbal si probabil ca ar invata-o mult mai repede. Am sa studiez si eu site-ul. Mersi!

HARNICUTZ...pai tu sa intri in depresii din cauza banilor cand deja i-ai luat cadou cu o luna inainte?...si inca ceva foarte misto! Eu nu stiu daca reusesc sa las un ban deoparte macar pentru cadoul de craciun pentru ea, ca pentru noi deja mi-am luat gandul. Avem un talent la a cheltui banii, moama...bine, ca marea lor majoritate se duc pe rate si datorii casnice e alta treaba, dar oricum ce ramane spargem in doi timpi si trei miscari fara nici cel mai mic efort...macar daca am vedea pe ce se duc...
Mi-amintesc ca luna trecuta eram la un moment dat foarte stramtorata cu banii si voi vorbeati aici de Victoria's secret si comenzi pe net si alea alea...iar eu cand va citeam dadeam tarcoale butoiului...

Dariuca mea doarme mititica in patut pana pe la 2 noaptea cat sunt si eu treaza, apoi o iau in pat cu mine, desi sunt convinsa ca ar dormi linistita in patut fara probleme, daca nu chiar mai bine. Nu stiu cum sa fac...am patutul pus in living pentru ca peste zi cat imi mai fac eu treburile ea sta acolo si se uita la mine, dar nu pot s-o las sa doarma noaptea acolo pentru ca se face mult mai racoare decat in dormitor pentru ca e spatiu deschis. Daca bag patutul in dormitor nu am in ce o tine peste zi, iar daca o las singura in dormitor urla pana leasina....so, inca ma gandesc la variante...

ALE1212XA...si voi folositi olita? Mai da' ce pufuleti precoci avem pe aici... la voi

XELA...pai deja studiaza modelul de pusca, ca nu vrea sa auda de baieti nici macar in gluma! Cik l-ar tenta o bazooka
...dar cand l-a vazut pe ginerica n-a zis nici 'pis', deci i-a placuuuuut...
Sa faci un album de amintiri cu perlutzele lui A...sa i le povestesti cand o fi ea mai mare si o intelege ce si cum...
Eu am facut un fel de jurnal asa al Dariucai si imi notez momentele cele mai deosebite si pun si foto...imi place sa recitesc, sunt chestii la care nu-mi mai aminteam toate detaliile(diverse ghidusii atc) si cand recitesc imi improspatez memoria si le retraiesc. Foarte placut!

IOANA... Uca mica si ma bucur ca n-a facut buba dupa cazatura. Chiar vroiam sa-ti zic ca parca esti mai ocupata de cand e si tati acasa...of, barbatii astia....un copil mai mare! Stiu din proprie experienta!

He he, LIVIA, ce frumos povestesti tu acolo! Pun pariu ca toate rezonam si toarcem ca pisicile numai cat ne gandim la sarbatori!

...

Am inceput mesajul asta de la 8,30...intre timp am papat, ne-am jucat, ne-am plimbarit pana la bica si inapoi si acum ne cam frecam la ochi...
Sa vedem daca se lasa cu somn...

Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Micky - interesant site-ul ala. Sa ne spui daca da rezultate ca ma apuc si eu cu cateva cuvinte.

O sa incerc de azi cu "macare". Nu sunt multe cuvinte, dar si cateva ar insemna ceva

Succes si voua!

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Eu mai am putin si intru in depresie, desi nu am facut pana acum niciodata asta.
Pai voi vorbiti despre bebeii vostri cum zic mama, papa, apa, tata, etc, al meu nu leaga nici o silaba, nimic, nimic, doar a inceput sa arate cu mana, nu cu degetul. Stie doar unde e ceasul, becul si lada pe care o impinge pe post de antemergator. Atat. De mama si tata nu stie. Of. Stiu ca nu e corect sa fac comparatii intre copii si mi-am promis sa nu fac asta, dar nu pot sa nu ma gandesc ca al meu va fi un copil din ala de vorbeste la 3.5 ani....pana atunci ma frustrez de tot...sa nu imi zica nimic, sa nu stalceasca nici un cuvant. Of si iar of.
Face doar un sunet din gat care seamana cu Ih sau Oh, atat. Si a inceput sa ridice mana inspre obiecte.
vreau sa imi zica mamamama....ale meu cand o sa zica??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Neata!

MIKI...si eu folosesc la serv limbajul cu simboluri si semne cu tinerii care au probleme de comunicare sau cei cu capacitati intelectuale reduse. Nu mi-am inchipuit ca il putem folosi si la bebelusi, dar acum daca ma gandesc mai bine e foarte logic sa fie util si in cazul lor pentru ca este o modalitate de comunicare mai simpla decat limbajul verbal si probabil ca ar invata-o mult mai repede. Am sa studiez si eu site-ul. Mersi!

...

Mi-amintesc ca luna trecuta eram la un moment dat foarte stramtorata cu banii si voi vorbeati aici de Victoria's secret si comenzi pe net si alea alea...iar eu cand va citeam dadeam tarcoale butoiului...

Dariuca mea doarme mititica in patut pana pe la 2 noaptea cat sunt si eu treaza, apoi o iau in pat cu mine, desi sunt convinsa ca ar dormi linistita in patut fara probleme, daca nu chiar mai bine. Nu stiu cum sa fac...am patutul pus in living pentru ca peste zi cat imi mai fac eu treburile ea sta acolo si se uita la mine, dar nu pot s-o las sa doarma noaptea acolo pentru ca se face mult mai racoare decat in dormitor pentru ca e spatiu deschis. Daca bag patutul in dormitor nu am in ce o tine peste zi, iar daca o las singura in dormitor urla pana leasina....so, inca ma gandesc la variante...

Va

Chiar sunt curioasa cum o sa meraga cu limbajul semnelor! Tu ai experienta in a-l folosi... Si cu dormitul in patut, ei ar putea suferi o trauma daca ii tinem sa adoarma acolo, chiar daca maraie, plange, vor in pat?

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

banii ... - e normal sa mai pici uneori in butoi pentru ca sunt asa de putini uneori.
Eu mare parte din viata mea (pana am venit in Buc) nu am avut bani decat pentru strictul necesar asa ca stiu foarte bine cum e. Vroiam sa va spun ca copil fiind nu imi amintesc ca nu mi-a luat mama nu stiu ce jucarie sau ciocolata. Adica ma bucuram de orice. Imi aduc aminte si acum cum imi aduce mosul cate un caiet sau alte nimicuri dar eu eram asa de fericita.
Concluzia e ca trebuie sa o luati mai usor, pufuletii se pot multumi cu foarte putin deocamdata.

BF - pai tu te plangi??? Iti aduci aminte ca Dani a fost printre primii la mers? Relaxeaza-te ca poate iti regateste cadoul de mos .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Citat:
citat din mesajul lui haircut

Miki, a dormit puiul in patut?? Dar Daria?.Si la noi primele 2-3 nopti au fost cu foiala mare, dar nu cu plansete si crize, asa ca am lasat-o si s-a acomodat ok. Si o alaptam de 2 ori/noapte cand am inceput s-o pun in patutul ei.

mami de fetita finuta

A dormit pana la ora 1.30 noaptea. Apoi iar in pat. Sper sa fie un inceput. Poate nu am inca inima sa il tin acolo. Sau de mine imi e... Om vedea si noapte vitoare. Initial am zis ca dupa decalotare. Acum ca totul e ok, as incerca iar. Vedem la noapte.

Kiti de Miki

Bravo e un inceput asa am procedat si eu cu Alexandra la inceput.

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07
BF - pai tu te plangi??? Iti aduci aminte ca Dani a fost printre primii la mers? Relaxeaza-te ca poate iti regateste cadoul de mos .

Pai ma plang, pt ca da, sunt multumita ca urca si coboara scarile , cum scapa o sec nesupravegheat, cum urca pe scari. Noi ne repezim dupa el, el chicoteste, stie ca se duce unde nu e voie,...mai nou demonteaza plinta de la parchet , merge cu lada care are roti, dupa cum am zis, ....DAR NU ZICE NIMIC!!!!
Nici macar o silabuta acolo....

Mergi la inceput

Ayanna mare dreptate ai,sunt mult mai ocupata mereu treb sa fiu in urma lui.
Am si eu o problema cu alexandra poate unele din voi ma pot ajuta.Acum o luna am incercat sa-i arat ce inseamna "da"si "nu" la "nu" i-am dat din cap ca nu si la "da" la fel,sper ca intelegeti,ei bine de atunci alexandra mereu da din cap a "nu" si cand ii este somn si nu poate adormi,cand o enerveaza ceva,cand nu mai vrea papa chiar si cand danseaza.sa ma alarmez sau nu?Nu e frumos ce zic dar zici ca e un copil din ala cu probleme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Am si eu o problema cu alexandra poate unele din voi ma pot ajuta.Acum o luna am incercat sa-i arat ce inseamna "da"si "nu" la "nu" i-am dat din cap ca nu si la "da" la fel,sper ca intelegeti,ei bine de atunci alexandra mereu da din cap a "nu" si cand ii este somn si nu poate adormi,cand o enerveaza ceva,cand nu mai vrea papa chiar si cand danseaza.sa ma alarmez sau nu?Nu e frumos ce zic dar zici ca e un copil din ala cu probleme.

Eu nu am copii mai mari, deci experienta e zero. Dar iti pot zice ce mi-au povestit prietenele.
NU este cuvantul care le place cel mai mult, poate si din cauza ca e aproape primul pe care il folosim. Eu observ de ex. ca mai mult ii zic NU si NU E VOIE decat DA si BRAVO. Si e normal ca el sa imite. Incepe prin a imita cuvantul NU, indiferent daca stie/intelege ce inseamna sau nu. Cu timpul invata si ce inseamna, dar din comoditate/obisnuinta/incapatanare zice NU.
Am o prietena care a anuntat triumfatoare pe facebook cand a zis fi-su prima data YES (ei locuiesc in US), pe la vreo 2 ani si ceva. El zicea nu de fiecare data, daca ii era foame si il intrebai daca vrea mancare, el zicea NU.
Eu zic ca nu e ingrijorator, mai ales ca tu i-ai aratat cum se da din cap. El nu intelege ce face si nici sensul cuvantului pe care il spune, el doar repeta un cuvant si un gest pe care de abia l-a invatat. Eu asa percep ce descrii tu.
Relax.

Funny: eram de fata cand baietelul unei prietene a intrebat-o (pt ca l-a auzit pe ta-su injurand despre organul sexual masculin). Mami, unde e p..a? La care maica-sa, cu o extraodinara prezenta de spirit, zice: Departe, mami, departe!! Ne-am tavalit de ras. De abia astept sa aud intrebari de la fi-miu CARE NU SCOATE NICI O SILABA ACUM si mai ales, aviz amatorilor de injuraturi , copii repeta si memoreaza totul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Eu nu am copii mai mari, deci experienta e zero. Dar iti pot zice ce mi-au povestit prietenele.
NU este cuvantul care le place cel mai mult, poate si din cauza ca e aproape primul pe care il folosim. Eu observ de ex. ca mai mult ii zic NU si NU E VOIE decat DA si BRAVO. Si e normal ca el sa imite. Incepe prin a imita cuvantul NU, indiferent daca stie/intelege ce inseamna sau nu. Cu timpul invata si ce inseamna, dar din comoditate/obisnuinta/incapatanare zice NU.
Am o prietena care a anuntat triumfatoare pe facebook cand a zis fi-su prima data YES (ei locuiesc in US), pe la vreo 2 ani si ceva. El zicea nu de fiecare data, daca ii era foame si il intrebai daca vrea mancare, el zicea NU.
Eu zic ca nu e ingrijorator, mai ales ca tu i-ai aratat cum se da din cap. El nu intelege ce face si nici sensul cuvantului pe care il spune, el doar repeta un cuvant si un gest pe care de abia l-a invatat. Eu asa percep ce descrii tu.
Relax.

Funny: eram de fata cand baietelul unei prietene a intrebat-o (pt ca l-a auzit pe ta-su injurand despre organul sexual masculin). Mami, unde e p..a? La care maica-sa, cu o extraodinara prezenta de spirit, zice: Departe, mami, departe!! Ne-am tavalit de ras. De abia astept sa aud intrebari de la fi-miu CARE NU SCOATE NICI O SILABA ACUM si mai ales, aviz amatorilor de injuraturi , copii repeta si memoreaza totul.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Mersi mult de tot,eu ii zic mai mereu bravoo,cand papa tot,cand face ceva nou si bine dar are si multe interdictii.

Mergi la inceput