Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

RUXITA, eu ii dau magiun de topoloveni, care nu are zahar deloc, dar uneori si cu zahar(facut de ai mei/soacra). cam de luna viitoare o s aii dau si miere. btw, v-am zis ca am luat o miere zaharisita din germania, dar ff cremoasa, nu grunjoasa. e super de intins pe paine, mai ales la Ana, ca sa nu curga. are si la DM la noi.

aaa, si mai nou ne plimbam cu bicicleta, ca nu am fost fani carucior deloc niciodata. i-am luat tot din germania scaun de pus pe bicla si facem ture prin cartier. ma scot si eu cu exercitii in aer liber pe bicla lu'tati, ca acolo l-am montat. e fain, parca merge mai bine/mult decat cu carucioru

ELENA, lasa prostiile si intra sa ne zici de tine, de fata. cand/cum ai chef, nu "cu talent", ca nu suntem clubul scriitorilor aici

XELA,in afara de zilele cu roseola si alea mai...."exotice", adica odata la doua zile, tzatza scapa cam la 2 ore. insa saptamana trecuta si in zilele alea de ziceam, nici nu ma uit la ceas, ca ma ingrozesc. adica maraie des, deci tzatza des. ff des. cum ziceam, mult nu mai e. cat despre mancare, sunt din ce in ce mai convinsa ca e mai bine sa nu manance. pai, decat sa ma chinui s-o opresc...lasa, sa faca mofturi. uneori mi se pare cam...extrem, adik mananca 5-10 lingurite in total, pe zi. ei, si? sunt zile cand papa 100 grame, deci,e sanatoasa. pup baiatul si blondele lui

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Lorex piticul a facut febra mare de vineri pana duminica, luni a avut o stare subfebrila, luni seara au aparut bubitele pe tample si marti pe piept si pe spate. Joi nu mai avea deloc bubite. Se pare ca a fost rubeola, ptr ca in roseola nu se inflameaza ganglionii iar el avea ganglionii de la ceafa marisori, dar nici acum nu stiu sigur.
Multa sanatate bobitei.

Lorex, daca leucocitele sunt normale de ce-i dai antibiotic? Ar fi crescute daca infectia ar fi una bacteriana. Maiei la hemograma i-au iesit sub limita inferioara si dr pediatra de la spital a spus ca merge cu infectia virala. Maia a avut si ganglioni limfatici mariti pe lateralul gatului, dr Stanciu a spus sa-i roseola, nu rubeolama gandesc ca la cata experienta are, a avut dreptate...

Febra la noi a inceput luni seara, la 22 si vineri au aparut bubite dimineata(3,5 zile de febra) pe langa gat(piept, spate, barbita), apoi s-au extins. Dar febra a disparut la aparitia bubitelor. Si faptul ca-i asa greu de scazut febra merge tare bine cu roseola, asa pateam si noi.

Ar trebui ca maine sa se clarifice situatia daca e ceva viral, daca nu...urocultura poate da erori, trebuie repetata, dar daca ati inceput antibiotic nu mai are valoare...

Sanatate multa, bobita mica si rabdacol mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

LOREX, si la noi cu ganglionii mariti. am citit ca si la roseola sunt asa. poti sa ii palpezi tu. mergi la dr./suna si intreaba, poate mai amani antibiotic pana maine, macar.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

AYANNA,si tzatza intre solide nu?tot fara lactate sunteti? si noi la fel:dimi la 7 papa 3-4 cubuletze de paine cu magiun, ca sta cu noi la masa *uneori omleta, daca avem noi, sau alt gem,sau ce merge cubulit, k altfel nu vrea (si daca incerc sa ii dau eu, imi ia bucatzica din mana cu "penseta" ei si o baga tacticoasa). apoi tzatza, apoi kk, joaca, plimbat prin casa/afara, apoi tzatza de nani, pe la 9-10. apoi fructe.iar tzatza, imediat sau la 30 minute. iar plimbat/joaca, iar tzatza de nani, pe la 12-13.apoi pranz de legume, cu/fara carne. prefera cu...si iar plimbari, iar tzatza, eventual iar nani scurt de 20-30 minute pe la 4 jumate. seara,e cu cantec: ori fructe gatite (mar copt, etc),ori legume goale,ori iar paine cu gem. maii nimic nu merge seara. apoi tzatza pe la 8, dupa baie, si nani.pana la 6 dimi tzatza rules, in medie de 6 ori. ma gandeam cu "ambzatzul" de a face naveta la alaptat ca ar merge sa ne "sugestionam:daca ar trebui sa dam/facem biberon nu ne-am scula oricum? cum fac fetele care dau LP? ma rog, nu faci bibe de 7 ori pe noapte, dar daca e adevarat cu mirosul de tzatza, poate s-ar rari?zic si io

La noi e jale. Cred ca ar trebui sa ma ingrijorez putin dar nu stiu daca as rezolva mare lucru.
In primul rand tzatzi e pe primul loc. Cred ca suge din ora in ora. Mai nou ma trage de maieu, cauta pana gaseste si in timpul asta spune in continuu mamamama. Mori de ras ...
Cu fructele e jale, dupa ce a a vut laringita si l-am fortat cu siropele de cred ca ramas cu sechele. Nu mananca fructe cu linguritza doar daca are chef facute bucatele dar f putin.
Incerc sa compensam la legume dar si aici sunt unele zile cu cantec. Spre exemplu ieri a refuzat si masa de dimineata si masa de pranz, iar seara a infulecat un iaurt cu putina painica si putina conopida fiarta.
Incerc sa nu ma stresez dar totusi ... ce sa ma fac eu cu fructele astea?
Concluzia: tzatzi la greu .

Ca greutate al meu nu a luat nimic in ultima luna ar a fost mai mult racit asa ca nu-mi fac griji.

Bine ca are tzitzi

Si noi, dupa septilin suntem tot cu mutre mari la fructe...ma intrebai cum ii dau acum siropul, nu stiu daca ti-am raspuns( asta apropo de memorie) nu i-l mai dau....am rezolvat problema...
Si roseola s-a lasat cu mutre mari la mancare, ii dau completare de lp aproape dupa fiecare masa, nu mai ajunge nicicum la portiile generoase cu care ma laudam pe aici...stiu ca voi nu prea sunteti de acord cu ele, dar pt a mea de nici 7,5 kg mie mi se pareau bune in fine, au disparut....

sanatate multa pt A...imi pare rau ca iar va chinuiti...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

Citat:
citat din mesajul lui lorex

e a treia zi cu febra sustinuta si insistenta
am inceput azi AB

se chinuie mititica...

analizele arata o infectie dar nu stim inca unde e..otita nu are, gatul nu, asteptam analizele la urina..

revin cand ma mai linistesc..cand isi mai revine bobitza ca e moale toata..

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

oooof.la fel a avut si ema. si maia. de la roseola. eu am zis ca astept 3 zile, apoi o intzep. apoi s-a oprit febra, a aparut eruptia. d-aia cica se asteapta 3 zile cu antibioticul. cat de mari sunt leucocitele? si sanatate

am sperat si eu sa fie vreo boala de copilarie dar pana acum n-a ap nimic pe piele si febra persista.

leucocitele sunt in valori normale, proteina c reactiva e depasita..

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

si noi am avut PC reactiva pozitiva in maternitate...desi medicii nu stiau ce infectie avea (nici n-am aflat) a facut 2 antibiotice intravenos (gentamicina si augmentin). Rabdare si multa sanatate.

AMR 8, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

CRP-ul creste atunci cand exista inflamatie, nu numai infectie bacteriana, ci si virala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

La multe lunite Miruna
Sa cresti mare si frumoasa
Sanatoasa si desteapta

Multi pupici mami de Miruna,frumos cadou ti-a facut,la cat mai multe surprize placute

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Doua lucruri sunt imposibile: a vedea cu ochii pe Dumnezeu si a povesti dragostea."

Stiati ca:
Femeile sunt foarte pricepute in a descoperi oameni care incearca sa le insele. Barbatii nu ar trebui sa incerce sa-si controleze gesturile in fata femeilor, pentru ca vor fi prinsi. Dar o femeie poate sa-si mascheze gesturile in fata unui barbat si el nu va sti.

uram si noi la fel Mirunicii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elefantica

E atat de greu sa revin si eu ...nush de ce?...va citesc, dar cand vine vremea de scris "totu-i alb" in capul meu...asa ca o sa incerc sa va scriu chiar daca nu am chestii foarte interesante de zis, poate reusesc sa ma reintegrez si eu .

In primul rand muuuuuuuuulta sanatate Bobitei, sa te faci repede bine!

Apoi...... La multi ani! cu intarziere pentru Larisel si Vi4i. Fetelor va doresc tot binele din lume!

Mda ...si acum mai bine trimit inainte sa ma razgandesc ...si poate reusesc sa mai scriu 2, 3 randuri lipsite de inspiratie pe urma

Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are.

WB!!!
Ne-ai lipsit!
ti-am admirat deja printesa mica, e o scumpa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea_cj spune:

Fiu-mio doarme si sper sa nu-l trezesc cu tastatul meu la PC
Eu m-am apucat de smotru aici la socriiMa doare spatele de mor Lucru pt toti 7 nu mai am timp de nimic Asta-i viata De aici unde d...u sa mai plecam ? Cumva va fi
De 1 saptamana avem un dintisor(ma rog ,varful)Problema e ca ma musca f rau de san si nu stiu ce sa fac Nu vreau sa-l intarc pt ca altceva el nu mananca Mai este vreun pufulete sa pape maxim 10 jumatati de lingurita de papa,ca fiu-mio?????Nu cred Ma omoara cu mancarea lui refuza tot Sunt blocata de spate de atata smotru si de pozitiile de alptat de noaptea Mi-am fiert acum vechile mameloane false Incerc sa-i dau cu alea,poate asa nu ma mai doare muscatura lui Azi m-a muscat pana la sange !!!!
I-am facut lui A.dulceata de maciese(fara zahar) Ati dat careva pufilor ? Soacra a gasit o reteta de dulceata de banane Daca ma hotarasc,o fac si e buna,va spun As vrea sa-i fac si din dovleacul placintar dulceata :) eu tot vreau si ii fac dar mananca ???? NUUUUUUUUUUUUUu
Merge f bine cu premergatorul,ma bucur ca l-am luat si ortopedul mi-a zis sa-l pun in el Spune :uite,uite,uite,intr-o veselie,apoi o ia cu :Ia uite,am-am(cainele),brum-brum(masina)Ma trage de tricou,ziua,cand vrea tzitzi si noaptea ma trage de bluza de la pijama spre el Imi smulge parul din cap si imi dau lacrimile Nu mai stiu...Am vrut si eu sa incep sa fac naveta cu el noaptea (patut-pat mare)dar nu cred ca ma tin bateriile,la cat de des se trezeste si poate mai tarziu o sa-mi para rau ca nu fac un efort acum...
Bobita sanatate
va pup ,ma retrag ca mi-e teama sa nu il trezesc
Eu va citesc zilnic si empatizez din umbra cu fiecare Cu scrisul e mai greu Scuze !

"Nu exista dragoste ,ca dragostea unei mame si nici o legatura mai stransa cu pamantul…decat legatura pretioasa,ce vine de la Dumnezeu,a unei mame atunci cand da nastere copilului sau''

mami de 2 ochi albastri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

CrisD, Haircut . Chiar nu stiam ca si in roseola se pot mari ganglionii. Dr a zis ca e semn specific de rubeola asa ca am luat-o de buna, dar nu am prea mare incredere in pediatra noastra. Tind sa il cred pe Stanciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Haircut in cat timp ii trec Maiei bubitzele dupa ce face alergie? Lui Tudor nu i-au trecut inca bubele de pe maini sunt tot rosii. Doctoritza mi-a zis ca poate fi de la portocala.
Oare ar putea sa fie si de la apa cu care il spal? Ne-am mutat la casa si aici apa este m-ai dura. Pentru el o folosesc doar sa-l spal seara, nu si la altceva.

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput