Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)
Raspunsuri - Pagina 14
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dastefa salut facem cinste azi face Miruna 10 luni draga de ea are nasucul julit rau ,nu stiu cum a cazut cu nasul de covor incep sa vad si eu cum e sa ai copil cu nervi.La Daria nu prea am avut de-a face cu asa ceva dar cu Miruna am inceput sa exersam arcuirile la greu cu tipete .De obicei circul inceteaza cand a obtinut ce isi doreste cel mai mare cadou pe care mi l-a facut Miruna asa ca pentru aniversarea ei de 10 luni a fost ca a inceput sa reactioneze cand vin/plec.Asta era unul din ofurile care imi mai ramasesera si despre care promiteam ca nu va mai zic,oate se rezolva si asta si se pare ca lucrurile se misca..incet dar sigur(sper) pana de curand mi se parea ca nu face prea mare distinctie intre mine si o oarecare alta persoana stiu ca o sa ziceti ca am luat-o rau pe aratura dar asta era impresia pe care mi-o lasa mie.Veneam.plecam -nu avea nici o reactie.Putea sa mi-o ia di brate persoane pe care le vedea pt prima data.ii faceam chiar insistent pa-pa dar ea nimic acum incepe sa se fereasca de persoanele pe care nu le-a mai vazut si daca vor sa o ia in brate isi ascunde fata in umarul meu,daca e cu taicasu sau alta persoana cunoscuta si plange daca apar vine la mine si se linisteste Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010 cresc fetele povestea Mirunei |
eu zic ca ai un copil mai special dar absolut normal! Anxietatea de separare si teama de straini incepe in jurul varstei de 8-9 luni. Nici Caius nu protesta cand il luau persoane in brate, dar asta numai pana de curand. Acum ma vrea doar pe mine. Si incepe sa planga la vanzatoarele mai "trecute" si sa zambeasca la alea tinerele... (peste tot unde ma duc cu el mi-l curteaza toate doamnele, uneori si barbatii, dar in general femeile si fetele tinere).
Cat despre Miruna si mama ei (care mai are un pic si o ia pe aratura) si mama mea m-a crezut oligofrena pana in 3 ani... cred ca Miruna imi seamana, din ce imi povestesti... o fire foarte calma, rece si distanta (in aparenta) si foarte sensibila (pe interior). De regula, astfel de copii au nevoie de multa dragoste parinteasca (cred cu tarie).
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
Ruxita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lorex
am sperat si eu sa fie vreo boala de copilarie dar pana acum n-a ap nimic pe piele si febra persista. leucocitele sunt in valori normale, proteina c reactiva e depasita.. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
si noi am avut PC reactiva pozitiva in maternitate...desi medicii nu stiau ce infectie avea (nici n-am aflat) a facut 2 antibiotice intravenos (gentamicina si augmentin). Rabdare si multa sanatate.
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
simplicity spune:
La multe lunite Miruna
Sa cresti mare si frumoasa
Sanatoasa si desteapta
Multi pupici mami de Miruna,frumos cadou ti-a facut,la cat mai multe surprize placute
Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Doua lucruri sunt imposibile: a vedea cu ochii pe Dumnezeu si a povesti dragostea."
Stiati ca:
Femeile sunt foarte pricepute in a descoperi oameni care incearca sa le insele. Barbatii nu ar trebui sa incerce sa-si controleze gesturile in fata femeilor, pentru ca vor fi prinsi. Dar o femeie poate sa-si mascheze gesturile in fata unui barbat si el nu va sti.
xela_07 spune:
citat din mesajul lui tomaca Simply, Xela, invatati nu? Xela, am uitat sa-ti spun ca n-am gasit note de curs pt examen pe care il dai acum, doar pentru cel de-al doilea pe care l-ai amanat. Vrei o copie? Dulci, ce bine ca ai putut sa ne mai scrii . Chiar ma gandeam ce mai faceti tu si cu A, ca vine aniversarea si nu mai avem vesti despre A. {url="http://lb1f.lilypie.com/obPs.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /"]varsta lui Tudor[/url][/u] mami tomaca si bebe Tudor Ioan |
Merci mult ! Da, as vrea o copie. Raman datoare .
Eu nu prea invat ca tb sa am grija de A. Ma laudam ca am lasat-o la soacra-mea o zi si iar mi-a venit acasa bolnava . Si daca nu as fi spus foarte clar ce sa-i dea de mancare .... Eu am spus, eu am auzit .Oricum ... no comment.
xela_07 spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel AYANNA,si tzatza intre solide nu?tot fara lactate sunteti? si noi la fel:dimi la 7 papa 3-4 cubuletze de paine cu magiun, ca sta cu noi la masa *uneori omleta, daca avem noi, sau alt gem,sau ce merge cubulit, k altfel nu vrea (si daca incerc sa ii dau eu, imi ia bucatzica din mana cu "penseta" ei si o baga tacticoasa). apoi tzatza, apoi kk, joaca, plimbat prin casa/afara, apoi tzatza de nani, pe la 9-10. apoi fructe.iar tzatza, imediat sau la 30 minute. iar plimbat/joaca, iar tzatza de nani, pe la 12-13.apoi pranz de legume, cu/fara carne. prefera cu...si iar plimbari, iar tzatza, eventual iar nani scurt de 20-30 minute pe la 4 jumate. seara,e cu cantec: ori fructe gatite (mar copt, etc),ori legume goale,ori iar paine cu gem. maii nimic nu merge seara. apoi tzatza pe la 8, dupa baie, si nani.pana la 6 dimi tzatza rules, in medie de 6 ori. ma gandeam cu "ambzatzul" de a face naveta la alaptat ca ar merge sa ne "sugestionam:daca ar trebui sa dam/facem biberon nu ne-am scula oricum? cum fac fetele care dau LP? ma rog, nu faci bibe de 7 ori pe noapte, dar daca e adevarat cu mirosul de tzatza, poate s-ar rari?zic si io Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana |
La noi e jale. Cred ca ar trebui sa ma ingrijorez putin dar nu stiu daca as rezolva mare lucru.
In primul rand tzatzi e pe primul loc. Cred ca suge din ora in ora. Mai nou ma trage de maieu, cauta pana gaseste si in timpul asta spune in continuu mamamama. Mori de ras ...
Cu fructele e jale, dupa ce a a vut laringita si l-am fortat cu siropele de cred ca ramas cu sechele. Nu mananca fructe cu linguritza doar daca are chef facute bucatele dar f putin.
Incerc sa compensam la legume dar si aici sunt unele zile cu cantec. Spre exemplu ieri a refuzat si masa de dimineata si masa de pranz, iar seara a infulecat un iaurt cu putina painica si putina conopida fiarta.
Incerc sa nu ma stresez dar totusi ... ce sa ma fac eu cu fructele astea?
Concluzia: tzatzi la greu .
Ca greutate al meu nu a luat nimic in ultima luna ar a fost mai mult racit asa ca nu-mi fac griji.
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
eu zic ca ai un copil mai special dar absolut normal! Anxietatea de separare si teama de straini incepe in jurul varstei de 8-9 luni. Nici Caius nu protesta cand il luau persoane in brate, dar asta numai pana de curand. Acum ma vrea doar pe mine. Si incepe sa planga la vanzatoarele mai "trecute" si sa zambeasca la alea tinerele... (peste tot unde ma duc cu el mi-l curteaza toate doamnele, uneori si barbatii, dar in general femeile si fetele tinere). Cat despre Miruna si mama ei (care mai are un pic si o ia pe aratura) si mama mea m-a crezut oligofrena pana in 3 ani... cred ca Miruna imi seamana, din ce imi povestesti... o fire foarte calma, rece si distanta (in aparenta) si foarte sensibila (pe interior). De regula, astfel de copii au nevoie de multa dragoste parinteasca (cred cu tarie). AMR 8, aproape o dama bine! Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010) |
Mare adevar ai grait in vorbele tale !
Cand ai povestit de Caius, ai descris perfect comportamentul lui Tudor la 8-9 luni. Dupa 9 luni, din ce in ce mai mult vrea cu mine. Inainte nu dadea semne ca-l deranjeaza ca-l ia cineva in bratze. Deci e ceva normal.
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan
xela_07 spune:
citat din mesajul lui Ruxita Nu cred ca e o probema grava ce ziceti voi acolo de memorie, desi te poti gandi si la Alzheimer (numai asa pentru taria senzatiilor), eu am zis ca nu ma impacietez prea tare de semnalele care mi le da mintea corpul pentru ca sunt intr-o situatie deosebita (fata de restul timpului), alaptam, copiii ne suprasolicita, nervos, mental, fizic, apar multe disfunctii ale coloanei, care se pot propaga in tot corpul, lipsa de somn isi spune si ea cuvantul... (iata de ce nu recomand eu doi copii unul dupa altul, nu ai cand sa-ti revii dupa primul)... si mai multe (un ghem intreg pe care nu ma voi apuca sa-l descalcesc acum). Cineva imi povestea de miracolul somnului, recomandat si in stari gripale, reface organismul, mintea, psihicul... sora-mea cand se simtea surmenata isi neglija in totalitate familia-copiii (lasandu-i in grija mea fara nici macar un avertisment) si dormea! dormea si dormea! (de ma si ingrijora, dar asta ii cerea organismul)... AMR 8, aproape o dama bine! Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010) |
Si la mine e sfant somnul. Acum m-am mai obisnuit cu ritmul asta de balamuc dar in facultate dormeam cate un weekend intreg. Ce-i drept mai aveam si job full time, si facultatea la zi. Imi aduc aminte ca se minunau toti prietenii de mine. Dar uite ca doar asa puteam functiona ...
xela_07 spune:
citat din mesajul lui lorex e a treia zi cu febra sustinuta si insistenta am inceput azi AB se chinuie mititica... analizele arata o infectie dar nu stim inca unde e..otita nu are, gatul nu, asteptam analizele la urina.. revin cand ma mai linistesc..cand isi mai revine bobitza ca e moale toata.. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
Sanatate multa! Of saracutzele de voi .
Vezi sa nu apara maine eruptie sa fie si la voi ruseola ca vad ca se poarta in ultimul timp ..
Eleysa spune:
E atat de greu sa revin si eu ...nush de ce?...va citesc, dar cand vine vremea de scris "totu-i alb" in capul meu...asa ca o sa incerc sa va scriu chiar daca nu am chestii foarte interesante de zis, poate reusesc sa ma reintegrez si eu .
In primul rand muuuuuuuuulta sanatate Bobitei, sa te faci repede bine!
Apoi...... La multi ani! cu intarziere pentru Larisel si Vi4i. Fetelor va doresc tot binele din lume!
Mda ...si acum mai bine trimit inainte sa ma razgandesc ...si poate reusesc sa mai scriu 2, 3 randuri lipsite de inspiratie pe urma
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are.