Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)
Raspunsuri - Pagina 12
ana_g spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Feleicitari! Dar iti ajung banii de titulatura? Mi se pare ca doar de colare si efect (parca ?) varsta lui Tudor mami tomaca si bebe Tudor Ioan |
?!?!... mi-ai omorat elanu..cu tot cu coarne...nu stiam de faza asta, tre sa mai dau pe la profl, ca am panze de paianjen pe acolo...
mama unui pui...Stefan
Ruxita spune:
Nu cred ca e o probema grava ce ziceti voi acolo de memorie, desi te poti gandi si la Alzheimer (numai asa pentru taria senzatiilor), eu am zis ca nu ma impacietez prea tare de semnalele care mi le da mintea corpul pentru ca sunt intr-o situatie deosebita (fata de restul timpului), alaptam, copiii ne suprasolicita, nervos, mental, fizic, apar multe disfunctii ale coloanei, care se pot propaga in tot corpul, lipsa de somn isi spune si ea cuvantul... (iata de ce nu recomand eu doi copii unul dupa altul, nu ai cand sa-ti revii dupa primul)... si mai multe (un ghem intreg pe care nu ma voi apuca sa-l descalcesc acum). Cineva imi povestea de miracolul somnului, recomandat si in stari gripale, reface organismul, mintea, psihicul... sora-mea cand se simtea surmenata isi neglija in totalitate familia-copiii (lasandu-i in grija mea fara nici macar un avertisment) si dormea! dormea si dormea! (de ma si ingrijora, dar asta ii cerea organismul)...
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
livia1980 spune:
Buna dimineata!
In legatura cu bajbaitul si uitatul...si eu sunt campioana.Bag oalele goale in frigider, fara sa le spal...si apoi stau si ma intreb unde-i oala???In loc sa pun in cuptor la copt o placinta era sa o bag in frigider, cand vreau sa scot ceva din frigider stau si ma uit ca gaina...Oare ce am vrur sa scot!..Dar cam atat!Simptomele nu se manifesta si fata de comoara mea! Am sa-l bag si pe el intr-o zi in frigider![]()
![]()
Avem doua nopti decand dormim tun...s-a intors la programul de cand era mic...se trezeste la 4 putin pentru o portie de tatza si atat.Sper sa-l tina!
Si eu stau si ma intreb ce m-as fi facut cu LP?noaptea!Scoala-te , fa-l, iti sare somnul total....asa mai usor te intorci , mufezi si somn!Eu adorm mai repede ca el cand ii dau san noaptea![]()
Asta ar fi unul din motivele pentru care nu l-as muta in patut!
Dar cred ca pe la 10 luni(dupa sarbatori) incerc sa-l mut....Tot imi spun ca ba la sase luni, ba la opt..sigur va fi si atunci!![]()
Am gasit salau proaspat pescuit...si azi ii dau pentru prima data peste.Am emotii!Cred ca il pasezi cu putin cartofior, ca supa am vreo doua zile decat imi face nazuri! Vedem!
O zi buna!!!
mami fericita dintr-o poveste de Dragobete
ayanna_xem spune:
Fetele, care va pricepeti mai bine in ale bucatarelii, ziceti-mi si mie o reteta de prajitura (tort) de post...cu mere, fructe, ceva...numai sa fie de post, ca vreau sa-i pregatesc si eu o surpriza dulce scorpionului meu, dar is total afona la acest subect. Pliz, pliz, pliz...
ayanna_xem spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui livia1980 Buna dimineata! In legatura cu bajbaitul si uitatul...si eu sunt campioana.Bag oalele goale in frigider, fara sa le spal...si apoi stau si ma intreb unde-i oala???In loc sa pun in cuptor la copt o placinta era sa o bag in frigider, cand vreau sa scot ceva din frigider stau si ma uit ca gaina...Oare ce am vrur sa scot!..Dar cam atat!Simptomele nu se manifesta si fata de comoara mea! Am sa-l bag si pe el intr-o zi in frigider Avem doua nopti decand dormim tun...s-a intors la programul de cand era mic...se trezeste la 4 putin pentru o portie de tatza si atat.Sper sa-l tina! ![]() Si eu stau si ma intreb ce m-as fi facut cu LP?noaptea!Scoala-te , fa-l, iti sare somnul total....asa mai usor te intorci , mufezi si somn!Eu adorm mai repede ca el cand ii dau san noaptea ![]() Dar cred ca pe la 10 luni(dupa sarbatori) incerc sa-l mut....Tot imi spun ca ba la sase luni, ba la opt..sigur va fi si atunci!Am gasit salau proaspat pescuit...si azi ii dau pentru prima data peste.Am emotii!Cred ca il pasezi cu putin cartofior, ca supa am vreo doua zile decat imi face nazuri! Vedem! O zi buna!!! mami fericita dintr-o poveste de Dragobete |
te dai cu capu de pereti ca ai dormit tun? Ioiiii...
Duminica avem si noi peste in menu...inafara de salau, ce ar fi mai indicat la bebei, ca la noi la pescarie gasim cam asa: pastrav si crap viu, iar congelat de toate. Daca iau pastrav e ok?
Azi avem ficatel...bio!
Ma duc sa mai prestez ceva prin casa ca e cam haos...si zgubi e dispusa sa asculte ceva zgomot de aspirator.
micki_mica spune:
| citat din mesajul lui ayanna_xem Neata! MICKI (mami de Kiti)...tre sa scoti o varianta video a melodiei 'bate vantul' ca tre sa faci si 'gimnastica' cu pricina ca sa fie menu-ul complet. Te si vad in miez de noapte cum vanturi mainile prin casa si canti 'bate vantul frunzele, se-nvartesc moristile...' ![]() .. Fii-mea sta in patut si se uita pe geam. La noi e ceatza deasa, abia se vad masinile pe sosea si ei i se pare foarte interesant fenomenu cred pentru ca e foarte atenta la ce se intampla afara... Ma duc sa-i pregatesc fructele, adica fructa, ca azi avem numai mar in menu...cu cereale. S-aveti o zi frumoasa! |
Mi-ar placea o mini holograma. Sa ii cante acolo in patut sa dorm si eu ca omul. Ar fi fain... Eu ma bucur si pentru adormitul in patut. Incercam mai de mult, dar mi-e mila de Kiti si de ta-su. Ca daca noi stam toti 3 intr-o camera, incep plansetele si maraielile. Si nu mai dorm amandoi.
Kiti
de
micki_mica spune:
| citat din mesajul lui ayanna_xem Stati ca mi-am amintit ca mai vroaim sa intreb ceva... Care mai este programul de masa la voi? Cate mese solide papati si acte de lapte? Fetele cu tzitzi, dupa masa solida de seara le mai dati altceva la pufi inainte de culcare inafara de tzitzi? Le dati si cate o portie de LP sau altceva sau doar tzitzi de voie? ![]() Editez ca sa povestesc menu-ul nostru: - deci avem portiile de tzatzaiala de dimineata (la 6, 7, 8 chiar si 9 uneori daca inca mai suntem in pat) - pe la 10-11 avem masa de fructe (cam un borcanel din ala de 130 gr) - pe la 13-14 legumele cu carnita (cam un borcanel de 190 gr) - pe la 16-17 iar supliment de fructe (la fel ca dimi sau mai putin) - pe la 19-20 masa de seara, de obicei legume simple (la fel ca la pranz) - la culcare tzitzi de voie. Oare o fi suficient? Peste zi mai bea ceai, dar foarte putin, maxim 10-20 ml, mai rontaie la cate un mar, biscuit, pufulet etc... In ultimele doua luni mi-a luat in greutate 400 gr, adica 200 de gr pe luna...o fi bine, o fi rau nush. Pe noi dr ne-a chemat la control la un an, a zis ca daca nu avem alte probleme pana atunci n-avem de ce face control. Nap, nush ce sa fac acum...sa ma duc totusi asa pentru linistea mea... Am editat din nou ca sa scriu si cantitatile papate |
La noi e cam asa:
- pe la 8-9 tzatzaiala de dimineata
- pe la 10-11 avem masa de fructe (in medie 150 ml - branzica+fructe, uneori si o lingurita de biscuiti macinati)
- pe la 14 legumele cu carnita/ou/ficatel/peste (cam 180 ml)
- pe la 17-18 iaurt cu fructe sau cu biscuiti (depinde daca papa dimineata biscuti, nu mai papa si la iaurt, cam 180 ml)
- pe la 21 masa de seara, tzitzi sau LP (180ml), depinde cat mai e, pt ca papa peste zi (el papa titi dupa fructe si la nani - de 2 ori pe zi)
- noaptea: tzitzi de voie.
Ii mai dau in cursul zilei cate un biscuite astfel: dupa masa de pranz, cand il pacalesc sa stea in carut dupa ce oboseste de mers pe jos si nu il pot cara in brate.
Kiti
de
micki_mica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Lasa, felicitari oricum Sunteti pe drumul cel bun. ![]() ![]() Sigur exista o legatura, am citit eu pe un site. Si daca vrei sa intarci un bebe, nu trebuie sa-i dea mama cu bibe caci simte miros de tzitzi si refuza bibe.varsta lui Tudor mami tomaca si bebe Tudor Ioan |
. De intarcat, nici gand! Dar as vrea sa doarma si el in patut. Macar o prima parte din noapte. Ca si eu vreau sa ma tina tati de Kiti in brate. Sa adorm si eu rasfatata Kiti
de
dastefa spune:
salut

facem cinste
azi face Miruna 10 luni
draga de ea are nasucul julit rau ,nu stiu cum a cazut cu nasul de covor
incep sa vad si eu cum e sa ai copil cu nervi.La Daria nu prea am avut de-a face cu asa ceva dar cu Miruna am inceput sa exersam arcuirile la greu cu tipete .De obicei circul inceteaza cand a obtinut ce isi doreste
cel mai mare cadou pe care mi l-a facut Miruna asa ca pentru aniversarea ei de 10 luni a fost ca a inceput sa reactioneze cand vin/plec.Asta era unul din ofurile care imi mai ramasesera si despre care promiteam ca nu va mai zic,oate se rezolva si asta
si se pare ca lucrurile se misca..incet dar sigur(sper)
pana de curand mi se parea ca nu face prea mare distinctie intre mine si o oarecare alta persoana
stiu ca o sa ziceti ca am luat-o rau pe aratura dar asta era impresia pe care mi-o lasa mie.Veneam.plecam -nu avea nici o reactie.Putea sa mi-o ia di brate persoane pe care le vedea pt prima data.ii faceam chiar insistent pa-pa dar ea nimic
acum incepe sa se fereasca de persoanele pe care nu le-a mai vazut si daca vor sa o ia in brate isi ascunde fata in umarul meu,daca e cu taicasu sau alta persoana cunoscuta si plange daca apar vine la mine si se linisteste
Yasmine spune:
| citat din mesajul lui livia1980 Buan seara!!! Am culcat puiutul...si imi permit putin timp liber Il iubesc cu fiecare zi mai mult...si cand face papa, mama, etc. imi vine sa-l mamanc! Scade in greutate de vreo 5 zile...de la 9520 a ajuns la 9.400.Daca o continua asa, luni il duc la medic...desi nu cred ca are nimic.E vesel, zglobiu...nu prea mai mananca masa de amiasa ca inainte dar tot mananca o jumatae! Ii ies si dintii 5 6 si de asta ma bazaie noaptea! NOAPTE BUNA SI LINISTITA ![]() ![]() ![]() ![]() mami fericita dintr-o poveste de Dragobete |
E normal, la varsta asta se misca mult mai mult, deci consuma energie. Eu nu am mai cantarit-o pe Mara de un car de vreme, si atita timp cit maninca, si arata bine, nu-mi fac probleme de greutate.
In schimb acum Mara are bronsita spastica, de citeva zile respira foarte greu, are nasul infundat, dar nu a facut febra de loc, asa ca stam linistiti, inca.
Medicul i-a prescris inhalatii cu salbutamol, pt. deschiderea bronhiilor, sper sa fie bine cit mai curand, ca eu azi plec la un curs de perfectionare la München, si revin abia sambata seara, imi vine sa nu plec niciunde.
Imbratisez pufii si pe mamicile lor.