Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Avem si noi al treilea dinte. De data aceasta sus.

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Felicitari!

Noi inca suntem babutze stirbe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui livia1980

Buna dimineata!

Dau si eu un capuccino cu vanilie si scortisoara...!Ca la noi e frig si ceata!Brrr!
Am citit pe accuweather ca de pe 25 ninge....uraaaaaaaaaaa...abia astept sa stau cu printisorul la geam sa ne uitam cum ninge...si sa-l scot afara in zapada sa vad cum reactioneaza..ca la strans frunze e campion..si sta si le intoarce pe toate partile...si le analizeaza

A dormit f. bine toata noaptea cu o trezire la 3 si una la sase..ca na tatza asta...dar vad ca nu mai bazaie!Am observat ca daca il culc mai devreme-8.30-9 doarme mai bine!

Indata vine si Mos Nicolae, si Mos Craciun...in seara de ajun mergem cu colinda....ma-ma, pa-pa, ...chestii de astea..si mai sarbatorim si 10 lunite.Eu una sunt fascinata de luna decembrie!Sunt ca un copil mic, care asteapta bradul, sa se impodobeasac strazile cu beculete...si imi place la nebunie sa ma plimb prin oras in perioada sarbatorilor!

Imi place cand fac curat si e luna in casa, si miroase a prajituri, si in bradut clipesc luminitile, ascult colinzi, in casa e cald...si anul asta il mai am si pe comoara vietii mele care cine stie ce av mai face
Imi dau seama ca acum traiesc pentru el si prin el...sa-i arat, sa-l invat, sa ma bucur cand el e bucuros, si sa fiu fericta cand el e fericit

Si sunt fermecata cand il intreb unde-i tata, si se intoarce spre usa de la camera...Ca stioe ca pe acolo apare in fiecare sear....Si stie unde-i pisica cand il intreb, intoarce capul spre heamul de la bucatarie unde sta pisica cat el mamanca

Lorex-sper ca e bine bobitza!

mami fericita dintr-o poveste de Dragobete

ce fain povestesti. si eu abia astept. tre sa caut mp3urile cu colinde. eu le pun zilnic de pe la mosh nicolae.... anu' trecut daduse onitza parca un link cu un radio de colinde de pe net

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Ayanna, uite gasit reteta - pentru stimularea activitatii cerebrale - infuzia din planta brebenel mic (brebenel pentru cerebel?!) - imbunatateste memoria, mareste debitul sangvin la capilarelor cerebrale, optimizeaza oxigenarea tesuturilor din creier. 5 g planta la 500 ml apa clocotita, infuzie 10 min - 2 cani pe zi. Si celebra ginco biloba evident - 40 g de frunze la 1 l de apa fierte cel putin 4 ore (?) la foc mic intr-un recipient inchis, se beau 2-3 cani pe zi. Mai este recomandata si o cura de 3 saptamani de urzica (optimizeaza atentia si scade oboseala mentala) - 50-60 g de planta (frunze+tulpini) la infuzat 10 min la 1 l de apa clocotita, dupa care se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi dupa mese.

Clar o sa-mi fac si eu ceai de urzici care e foarte bun pentru caratarea generala a organismului (sangelui), am zis ca fac o cura de cel putin 30 de zile. Apoi acea ginco-biloba - se gasesc si comprimate. O fitoterapeuta zicea ca plantele in general nu trebuie preparate termic, ci se iau sub forma de pulbere sau macerat la rece...

Tinem pumnii pentru bobitza si noi am avut 4 zile febra 39,7 si nu scadea sub 38 (daca te consoleaza cu ceva treaba asta), dar ideea e ca stim prin ce treceti, rabdare si cel mai important - fara panica (eu obisnuiam sa ma panichez de nu mai puteam gandi logic si limpede)...

AMR 8, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

RUXI, mi-am salvat retetele...saru'mana!
Trebe musai sa fac ceva in sensul asta ca nu-mi mai place mie 'despre mine'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Neatza!

Iau si eu o portie de cafeluta de la Decenuela. Ms frumos!

Jijel mic sa scape repede de neplaceri!

Kiti de Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

buna!! nu ma dati disparuta, pliz, ca-s....treburi...facultate...copil.....curatenie in casa mai putin....mi-am luat de lucru si acasa si ma kki cu niste planse de 2 saptamani si tot mai intervin modificari...en fine....

lorex, multa rabdare si insanatosire grabnica bobitzei! da-ne vesti!!!!!!

apropo de tzitza, la mine e mai lejer noapte, dar stateam si ma gandeam ca daca era pe LP...care ar fi fost faza, nu era mai obositor...stai, tine-l pana ii fac, tine-l pana ii dau...asa, pac, mufat...spate anchilozat si intepenit, dar copil adormit...

ayanna, daria ta arata f bine, nu-ti fa probleme de sute de grame, chestii din astea...eu sa-mi fac probleme (sau nu) ca are 7 900 si un pic, iar 8 kile sunt la linia orizontului, de neatins!

daca tot va "laudati" cu uitat una alta......sa va spun si eu...pe langa faptu ca uit in timp ce povestesc ceva, ce urmeaza mai departe, bag zaharul in frigider, crezand ca e laptele, dupa ce fac cafea, ieri dadeam cu aspiratorul si asta mic se uita cu ochii mari iar mie tot imi venea sa ii spun "uite aragazu".....ii arat cartonase cu animale si uneori dureaza sa-mi amintesc ca ala e..aaa...pelican.......cred ca in primavara ma apuc si eu de o prepeliteala, ceva....ca nu se mai poate....si am doar 25 de ani...asa ca socrela alexutzzzei e fata mare busuioc pe langa ce-oi fi eu...macar fi-miu sa nu-mi dea cu flit dupa toata tzatza pe care i-am dat-o

LML Miruna scumpa!

a, inca una si ma duc...acu 2 zile fi-miu i-a dat lu ta-su, la cerere, jucaria...nu a fost parere sau intamplare, l-am pus sa repete de vreo 2-3 ori, si copilu s-a conformat..premiera pt noi!

gata, am fujit!

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

oo, m-a luat cu emotie cand am vazut ca mai am 10 mesaje pana la 500! sa ma gandesc la ce titulatura sa-mi pun.....

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

a, inca una si ma duc...acu 2 zile fi-miu i-a dat lu ta-su, la cerere, jucaria...nu a fost parere sau intamplare, l-am pus sa repete de vreo 2-3 ori, si copilu s-a conformat..premiera pt noi!

gata, am fujit!

mama unui pui...Stefan

Bravo Stefanel !

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

AYANNA,si tzatza intre solide nu?tot fara lactate sunteti? si noi la fel:dimi la 7 papa 3-4 cubuletze de paine cu magiun, ca sta cu noi la masa *uneori omleta, daca avem noi, sau alt gem,sau ce merge cubulit, k altfel nu vrea (si daca incerc sa ii dau eu, imi ia bucatzica din mana cu "penseta" ei si o baga tacticoasa). apoi tzatza, apoi kk, joaca, plimbat prin casa/afara, apoi tzatza de nani, pe la 9-10. apoi fructe.iar tzatza, imediat sau la 30 minute. iar plimbat/joaca, iar tzatza de nani, pe la 12-13.apoi pranz de legume, cu/fara carne. prefera cu...si iar plimbari, iar tzatza, eventual iar nani scurt de 20-30 minute pe la 4 jumate. seara,e cu cantec: ori fructe gatite (mar copt, etc),ori legume goale,ori iar paine cu gem. maii nimic nu merge seara. apoi tzatza pe la 8, dupa baie, si nani.pana la 6 dimi tzatza rules, in medie de 6 ori. ma gandeam cu "ambzatzul" de a face naveta la alaptat ca ar merge sa ne "sugestionam:daca ar trebui sa dam/facem biberon nu ne-am scula oricum? cum fac fetele care dau LP? ma rog, nu faci bibe de 7 ori pe noapte, dar daca e adevarat cu mirosul de tzatza, poate s-ar rari?zic si io

si la noi e cu multa tzatza inter mesele solide! pe care i-o servesc pe post de apa-ceai (?) ca nu-mi imaginez ca e mai consistent de-atat... dovada e ca atunci cand nu papa solid seara si il culc cu o tzatza se trezeste a fiecare juma de ora ca sa mai pape.
... curioasa de acel gem, ce fel de gem ii dai? cu zahar, nu? si eu ii dau clatite si ce e mai tare e ca-i dau o bucatoaie pe care o tine in maina si din care musca bucati mai mici pe care apoi le mesteca frumos! pot sa-i dau si paine cu unt dar bucati mici-mici...

AMR 8, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_g

oo, m-a luat cu emotie cand am vazut ca mai am 10 mesaje pana la 500! sa ma gandesc la ce titulatura sa-mi pun.....

mama unui pui...Stefan

Feleicitari! Dar iti ajung banii de titulatura? Mi se pare ca doar de colare si efect (parca ?)

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

AYANNA,si tzatza intre solide nu?tot fara lactate sunteti? si noi la fel:dimi la 7 papa 3-4 cubuletze de paine cu magiun, ca sta cu noi la masa *uneori omleta, daca avem noi, sau alt gem,sau ce merge cubulit, k altfel nu vrea (si daca incerc sa ii dau eu, imi ia bucatzica din mana cu "penseta" ei si o baga tacticoasa). apoi tzatza, apoi kk, joaca, plimbat prin casa/afara, apoi tzatza de nani, pe la 9-10. apoi fructe.iar tzatza, imediat sau la 30 minute. iar plimbat/joaca, iar tzatza de nani, pe la 12-13.apoi pranz de legume, cu/fara carne. prefera cu...si iar plimbari, iar tzatza, eventual iar nani scurt de 20-30 minute pe la 4 jumate. seara,e cu cantec: ori fructe gatite (mar copt, etc),ori legume goale,ori iar paine cu gem. maii nimic nu merge seara. apoi tzatza pe la 8, dupa baie, si nani.pana la 6 dimi tzatza rules, in medie de 6 ori. ma gandeam cu "ambzatzul" de a face naveta la alaptat ca ar merge sa ne "sugestionam:daca ar trebui sa dam/facem biberon nu ne-am scula oricum? cum fac fetele care dau LP? ma rog, nu faci bibe de 7 ori pe noapte, dar daca e adevarat cu mirosul de tzatza, poate s-ar rari?zic si io

Mersi pentru info detaliat...

Da, fara lactate suntem...inca ne mai urzicam...

Tzitzi avem si peste zi, dar eu am impresia ca nu papa cine stie ce, pentru ca mai mult alinta tzitza decat suge, iar ziua s-a mai obisnuit sa faca nanel singura in patut. Are o pernutza de somn si cand vad ca se freaca la ochi i-o pun in patut si cum o vede cum se mustaceste si isi infinge nasul in ea...apoi se zvarcoleste, face tumbe si in final adoarme...cu picioarele pe perna si capul aiurea, undeva in brate la bam-bam. Am sa pun niste poze cu fenomenu'.
Deci nu pot sa spun ca tzitza mai este o masa foarte importanta pe parcursul zilei, rar cand papa mai serios asa. Oricum eu cred ca se satura cu papica solida ca mananca cu pofta, iar restul tzitzielii e de sete eventual.

Iar la capitolul 'ambatz'...pfuai, nush ce m-as fi facut daca eram cu LP. Probabil ca m-as fi adaptat, dar acum m-am invatat comoda, tre sa fac un efort de vointa ca sa schimb ceva. Dar ma apuc de prepelitzeala, ma mai bag si pe retetele Ruxitei si sa ma vezi ce 'vanjoasa' devin.

Mergi la inceput