Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (163)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Vin si eu la schimbul 3!
Felicitari micki pt rabdare si felicitari kiti pt somnic!
De Daria ce sa mai zic.....un mare pt adormitul singura. De ce nu o muti? Mara dupa o ora din somnul de noapte pot sa tai lemne langa ea ca nu se mai trezeste.

Sa zic si eu. A adormit singura intre parinti, acum doarme in patut. Tot plange mititica prin somn si mie mi-e un dor sa o tin in brate (doar ce am dat-o jos dupa o tura de tzitzi ).

Si sa mai spun pana nu uit....am pb grave cu memoria pe termen scurt. Incep o fraza si uit ce vroiam sa spun. Ma duc la frigider si ma uit ca nauca pt ca nu mai imi amintesc ce cautam. Ceva remedii naturiste care sa se impace cu tzitziala?

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Bine ca nu te-ai dus sa pui farfuri curate in frigider ca je . Ceva lecitina nu-i buna?

varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

Ghici ce? Kiti e in pat. S-a trezit plangand si a dat-o in "mama, mama". Deci: copil luat de tati in brate, mami a bagat un "Bate vantul" un pic, 3 ture.. Pus copil in pat langa mami. Urmeaza prima din mesele de peste noapte. Dar apoi nanica si eu. Asta este! Repetam si maine seara, faza cu adormitul in patut. Pana ne iese bine. Apoi etapa 2. Si pana atunci scot cd-ul cu solicitata melodie. . Si o sa dormim toti 3, ca pruncii.

Ma bag si eu la cultivat neuroni. Ca trebuie, se pare. Si aici.

schimbul 3!

NB!

Kiti de Miki

Lasa, felicitari oricum Sunteti pe drumul cel bun. Sigur exista o legatura, am citit eu pe un site. Si daca vrei sa intarci un bebe, nu trebuie sa-i dea mama cu bibe caci simte miros de tzitzi si refuza bibe.

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

n-am citit ultimile doua pagini, am intrat sa va spun de noi...

n-am vesti bune...febra persistenta...nu scade decat la nurofen, la paracetamol si novocalmin nu...(da, novocalmin ca nu mai stiam ce sa-i fac si asa mi-au spus doua pediatre);

am recoltat sange din vena si nu au iesit grozav analizele...la 7 mergem la orl...va mai spun dupa ce mai facem..
mi-e groaza de noaptea ce urmeaza ca si cea care a trecut a fost grea...

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Lorex cum a fost noaptea? Sunteti mai bine? Dar ce analize au iesit rele? Multa sanatate!

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

LML Miruna ! Sa traiesti o suta de ani ca-n povesti !

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Nicole, Xela cum mai sunt pufuletii? Sunt mai bine?

Simply, Xela, invatati nu? Xela, am uitat sa-ti spun ca n-am gasit note de curs pt examen pe care il dai acum, doar pentru cel de-al doilea pe care l-ai amanat. Vrei o copie?

Dulci, ce bine ca ai putut sa ne mai scrii . Chiar ma gandeam ce mai faceti tu si cu A, ca vine aniversarea si nu mai avem vesti despre A.

Si crism a disparut iar. Sa speram ca sunt bine.

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Neatza!
Ayannna mie 3 medici mi-au zis ca nu e nicio pb daca fiica-mea e purtatoare sanatoasa. Se pare ca nu e totusi f. contagios. Ai mei sunt mici amandoi si nu stiu sa se protejeze unul pe celalalt, stranuta si nu pun mana la gura, sau se sterg pe la nas sau la gura si apoi pun manuta pe jucariile comune, pe fatza, mainile celuilalt, se pupa pe nasucuri deci e mult mai probabil sa isi imparta microbii decat ar fi in cazul unor adulti, si totusi piticul nu a luat nimic.
Simptome nu a avut nici fii-mea. Am descoperit intamplator si am scapat f. usor de el.

Mergi la inceput

Avem si noi al treilea dinte. De data aceasta sus.

varsta lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Ayanna, uite gasit reteta - pentru stimularea activitatii cerebrale - infuzia din planta brebenel mic (brebenel pentru cerebel?!) - imbunatateste memoria, mareste debitul sangvin la capilarelor cerebrale, optimizeaza oxigenarea tesuturilor din creier. 5 g planta la 500 ml apa clocotita, infuzie 10 min - 2 cani pe zi. Si celebra ginco biloba evident - 40 g de frunze la 1 l de apa fierte cel putin 4 ore (?) la foc mic intr-un recipient inchis, se beau 2-3 cani pe zi. Mai este recomandata si o cura de 3 saptamani de urzica (optimizeaza atentia si scade oboseala mentala) - 50-60 g de planta (frunze+tulpini) la infuzat 10 min la 1 l de apa clocotita, dupa care se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi dupa mese.

Clar o sa-mi fac si eu ceai de urzici care e foarte bun pentru caratarea generala a organismului (sangelui), am zis ca fac o cura de cel putin 30 de zile. Apoi acea ginco-biloba - se gasesc si comprimate. O fitoterapeuta zicea ca plantele in general nu trebuie preparate termic, ci se iau sub forma de pulbere sau macerat la rece...

Tinem pumnii pentru bobitza si noi am avut 4 zile febra 39,7 si nu scadea sub 38 (daca te consoleaza cu ceva treaba asta), dar ideea e ca stim prin ce treceti, rabdare si cel mai important - fara panica (eu obisnuiam sa ma panichez de nu mai puteam gandi logic si limpede)...

AMR 8, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

AYANNA,si tzatza intre solide nu?tot fara lactate sunteti? si noi la fel:dimi la 7 papa 3-4 cubuletze de paine cu magiun, ca sta cu noi la masa *uneori omleta, daca avem noi, sau alt gem,sau ce merge cubulit, k altfel nu vrea (si daca incerc sa ii dau eu, imi ia bucatzica din mana cu "penseta" ei si o baga tacticoasa). apoi tzatza, apoi kk, joaca, plimbat prin casa/afara, apoi tzatza de nani, pe la 9-10. apoi fructe.iar tzatza, imediat sau la 30 minute. iar plimbat/joaca, iar tzatza de nani, pe la 12-13.apoi pranz de legume, cu/fara carne. prefera cu...si iar plimbari, iar tzatza, eventual iar nani scurt de 20-30 minute pe la 4 jumate. seara,e cu cantec: ori fructe gatite (mar copt, etc),ori legume goale,ori iar paine cu gem. maii nimic nu merge seara. apoi tzatza pe la 8, dupa baie, si nani.pana la 6 dimi tzatza rules, in medie de 6 ori. ma gandeam cu "ambzatzul" de a face naveta la alaptat ca ar merge sa ne "sugestionam:daca ar trebui sa dam/facem biberon nu ne-am scula oricum? cum fac fetele care dau LP? ma rog, nu faci bibe de 7 ori pe noapte, dar daca e adevarat cu mirosul de tzatza, poate s-ar rari?zic si io

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Neatza!
Ayannna mie 3 medici mi-au zis ca nu e nicio pb daca fiica-mea e purtatoare sanatoasa. Se pare ca nu e totusi f. contagios. Ai mei sunt mici amandoi si nu stiu sa se protejeze unul pe celalalt, stranuta si nu pun mana la gura, sau se sterg pe la nas sau la gura si apoi pun manuta pe jucariile comune, pe fatza, mainile celuilalt, se pupa pe nasucuri deci e mult mai probabil sa isi imparta microbii decat ar fi in cazul unor adulti, si totusi piticul nu a luat nimic.
Simptome nu a avut nici fii-mea. Am descoperit intamplator si am scapat f. usor de el.

Multumesc de info!
Chiar incepusem sa fiu mai atenta legata de acest subiect ca nu stiam ce si cum...oricum am sa-l intreb si pe frate-meu cum a evoluat la el situatia, desi cred ca tot despre treaba cu purtatorul sanatos e vorba.

Mergi la inceput