Floricele de liliac mai-iun 2010 (36)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Carla si eu zic da la sfecla; cat despre cat de putin gustoasa e, eu cred ca cei mici au altfel de etaloane fata de noi. Cu cata pofta mananca Sabina din avocado sau conopida...

Noi si ieri am lasat doar laptele in program si o banana mancata in parc. Ptr azi am scos un avocado, o para, o rosie si un cartof dulce sa ii dau cate un pic din fiecare.

Nana, ce meniuri faine are Adelina! Le inventezi zilnic sau ai meniu saptamanal?

Dienutza, nici Sabina nu se taraste si mi-am luat deja gandul ca va merge de-a busilea curand. Probabil va invata asta dupa ce va merge. Ea de pe burta repede pe spate apoi se ridica in fund si intinde mainile sa se agate ca sa se poata ridica in picioare.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Nana,da sigur din spital l-a luat
cica se trateaza prin rehidratare
Am vb cu o doctora buna de la Matei Bals care mi-a zis sa ma linistesc ca nu e o nenorocire.Din pacate nu putea vb,ca era intr-un magazin,dar a zis sa o sun dupa 17 sa detaliem
Coprocultura a iesit bn,decat rotavirusul nenorocit a iesit prezent

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

imi pare rau cris
sunt sigura k o veti scoate la capat si va fi bine sebi bebi

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

La multi ani si de la noi tuturor Mateiasilor sarbatoriti!!![flo]

Noi azi am bagat si para la meniul de dimineata, a mancat mar plus para plus branza de vaci date prin blender. la pranz am continuat cu supa crema de legume si pui.

pe mine ma tot preocupa o intrebare: daca fata mananca dimineata la gustare fructele si la pranz legumele cu puiul, cand se mai hidrateaza?ca abia daca ia cateva guri de apa dupa masa de pranz. concret, intre biberonul de ora 6 si cel de ora 16.00 nu mai bea nimic. Si am un pitic ca nu stiu de e normal sau nu. Ma gandeam sa ii dau suc de morcovi sau portocala. Voi cum dati suculetele la copii? Intre mese? Trebuie ceva diluat cu apa? Pe de alta parte citisem ca portocala e acida, nu stiu, unele mamici dau, altele nu dau suc de porto...

Ieri si azi m-a marait in parc.Ieri am facut shooting la firu' ierbii, a iesit super, la sfarsit avea mainile pline de iarba si pamant, negru sub unghii de cat scormonise sa apuce tot ce prinde. Inca nu sta sigura in fundulet, sta mai aplecata in fata, insa usor usor face progrese. Asa ca azi, dupa o portie de maraiala in parc, ne-am intors in 20 de min, am pus-o in patut si doarme.Cred ca nu mai vrea sa doarma afara, ii e somn si maraie. Plus ca banuiesc si vreo gingie, ca roade tot ce prinde:prosop, ciorap, husa de carut,orice...

Cris, multa sanatate puiului!!

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Virginia, eu sunt adepta apei si nu a sucurilor. Si asa am fost si la baieti. Ei si acum, la 7 ani, prefera apa sucurilor desi au intrat de ceva vreme in colectivitate si au facut cunostinta cu sucurile.

Unde vad si eu poze by Virginia? te rrooggg

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

pe scurt si eu:

La multi ani Mateiasilor sarbatoriti azi .

bravo, Sabina pt primii pasi! nu-mi vine sa cred cat de repede trece timpul...maine-poimaine discutam de scoala...

Cristina, sanatate lui Sebi, bine ca macar stiti ce e...partea buna e ca de acum are imunitate,

cerealele: eu stiu ca nu constipa daca sunt integrale. oricum ar fi, daca totusi constipa, atunci inseamna ca nu e facuta hidratarea corespunzator (deci e nevoie de mai multe lichide).

sucurile de fructe: auzeam zilele trecute un medic nutritionist spunand (si mi s-a parut foarte pertinent ceea ce zicea) ca sucul de fructe nu e indicat deloc si ca trebuie dat/baut numai diluat si in mod exceptional. explicatia: un pahar de suc de fructe contine foarte multe zaharuri (fructoza) - un zahar care se asimileaza rapid si perverteste gustul si pofta de dulce. pt un pahar de suc folosesti cam 4-5 fructe (depinde de fruct), deci acel pahar contine o cantitate mare de fructoza pe care in mod normal nu o ingerezi daca consumi fructele ca atare. mai mult, sucul, fiind golit de fibre, este de fapt golit de acele elemente care fac ca zaharurile continute sa se elibereze treptat.
pentru hidratare este indicata doar apa!

atat mi-am amintit si doar la asta mi-am permis sa emit pareri.

o zi frumoasa in continuare.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Mateiuti scumpi

Cris, poate ca ce a fost mai rau a trecut, febra mai are? Pupam Sebi bebi sa-i treaca

Ale, ce repede s-au mai sesizat cand le-ai zis ca anulezi comanda, offff!

Theo da, fasole cu ciolan sau mici cu bere Radem noi, dar am vazut un bebe cu parinti obezi in State care manca HAMBURGER de la 4 luni! Deci, orice este posibil...
Legat de laptele de vaca, eu stiu ca atunci cand aveam vreo 3-4 luni nu s-a mai gasit la noi Humana si nici alt LP, si mama m-a trecut pe laptic de vaca diluat cu apa si mi-a mers ft bine. Si multi naturisti si medici homeopati sunt acum de parere ca multe alergii la bebei apar tocmai de la porcariile de prin LP si recomanda sa dam laptic de vaca direct la bebe, asa ca uite, inca o chestiune unde parerile medicilor sunt impartite.

Carla, mai ce nesimtita dr-ita asta, probabil asteapta spaga si e felul ei discret de a va lasa sa intelegeti asta.

Felicitari Matei de Sorana pt primul dintisor de ziua ta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Multumesc pentru info despre sucuri!! Conteaza sa nu fac vreo prostie din zelul meu de a-i da chestii naturale.De asta am zis sa intreb inainte, ca nu fac experiente pe fata.

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Virgi, si eu am citit intr-o carte ca odata inceputa diversificarea bebelusii trebuie sa bea apa pentru a ramane hidratati, incearca sa-i dai dupa masa dintr-o canuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Mateiuti scumpi

Cris, poate ca ce a fost mai rau a trecut, febra mai are? Pupam Sebi bebi sa-i treaca

Ale, ce repede s-au mai sesizat cand le-ai zis ca anulezi comanda, offff!

Theo da, fasole cu ciolan sau mici cu bere Radem noi, dar am vazut un bebe cu parinti obezi in State care manca HAMBURGER de la 4 luni! Deci, orice este posibil...
Legat de laptele de vaca, eu stiu ca atunci cand aveam vreo 3-4 luni nu s-a mai gasit la noi Humana si nici alt LP, si mama m-a trecut pe laptic de vaca diluat cu apa si mi-a mers ft bine. Si multi naturisti si medici homeopati sunt acum de parere ca multe alergii la bebei apar tocmai de la porcariile de prin LP si recomanda sa dam laptic de vaca direct la bebe, asa ca uite, inca o chestiune unde parerile medicilor sunt impartite.

Carla, mai ce nesimtita dr-ita asta, probabil asteapta spaga si e felul ei discret de a va lasa sa intelegeti asta.

Felicitari Matei de Sorana pt primul dintisor de ziua ta!!!

Cristina, mamica fericita de fetita strengarita Patricia Andreea 9 iunie 2010

Crissy, hihi, ce simpatica esti! Am uitat sa precizez ca dintisorul cel nou este al lui Tudor (baiatul meu cel mic), facut cadou fratiorului Matei, de ziua sa!

Mergi la inceput