Sezatoarea canadiana (198)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Roxana,fetele, multumesc mult de urari,

Maru, sa-ti traiasca baiatul si sa va bucurati de el si de toate realizarile lui

Cami, La multi ani! pentru Maia.
Ce surpriza i-ai facut de ziua ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Flavia, sunt superbe pozele cu toata familia, felicitari, sunteti niste frumosi

M-am uitat si eu schema de vaccin, ca tre sa merg marti cu Soimita la CLSC si am vazut ca sunt mai multe care se dau la un anisor. Sunt toate obligatorii? Nu se pot face separat? Diana si Simonna .....help please. Voi ce ati facut la printese? Eu am pur si simplu oroare de vaccinuri .

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Nelia, iti raspund eu ca sunt prin zona si m-am confruntat si eu cu aceleasi intrebari. Hepatitele da, le au copii si nu pot avea repercursiuni mari asupra lor.

Insa varicela. Asa ziceam si eu ca-i vaccinez si gata, dar nu-i chiar asa. Vaccinul trebuie refacut la 10 ani, hai sa zic ca atata timp cat sunt la mine acasa nu uit, dar apoi? Isi mai aduc ei aminte ca trebuie facut rapelul de vaccin?

Si apoi varicela facuta cat sunt mici e anodina, insa cand sunt mari e periculoasa si sunt cazuri in care se moare. Eu, deci nu am vrut sa-mi asum riscul sa uite sa-si faca rapelul la vaccin cand o fi adult si sa aiba probleme, voir complicatii.

Voila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Nelia - si eu votez PENTRU vaccinul varicelesc. Mare inventie. Si pentru hepatite, noi avem facut pentru hep B, urmeaza A.
Pentru HPV suntem cu nu.

Delia - nu stiu cum e aici, dar in Ro, multitudinea aia de vaccinuri de la 1 an erau incluse in doua shot-uri. Presupun ca si aici ar tebui sa fie asa...

Erika a facut varicela anul trecut si a fost horror, la 1 an jumate, nu pricepea, desigur, sa nu puna mana la ochi, imi era groaza, stiam ca pierderea vederii poate sa fie o consecinta (ca si herpesul, daca ajunge la ochi). Nu a mers sa o dau cu nimic, mai rau era.
Din fericire, a avut o forma destul de simpla si scurta, in 10 zile am scapat, dar stiu copii care s-au chinuit 3 saptamani, cu bube si in fund si in cap, de nu puteau sa stea in poponel (ca ustura pustulele alea, cand se sparg), nu poti sa speli copilul, apoi face coji, le rupe, ca nu pricepe sa nu le rupa, HOR-ROR!!! Nici pampersul nu mai statea cum trebuie, pustulele s-au rupt, groaznic, nici sa nu imi mai amintesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si eu votez ptr vaccinul impotriva varicelei.

Victor a facut varicela pe la 4 ani nevaccinat, nu a mancat decat morcovi din astia mici toata perioada. Nu intelegea de ce nu poate sa se joace cu copiii, caci in Ro trebuie sa tii copilul in casa toata perioada.
Il scoteam afara seara prin spatele blocurilor. Groaznic !
Bubele apar peste tot, inclusiv pe intestine, ce sa mai manance.

Asa ca nu am vrut sa treaca si Anca prin asa ceva, si am vaccinat-o.

Fetita colegei mele de la serviciu a facut varicela fiind vaccinata. I-au aparut numai 3 bube, intr-o zi s-a refacut.

Si Victor a facut anul trecut vaccinurile impotriva hepatitei.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mutumesc pentru raspunsuri. Oana, exact la fetita respectiva m-am gindit, ca stiam povestea. Mama uneia dintre prietenele Agatei nu i-l face din motivele expuse de Delphin, la fel de pertinente, daca uita sa-l faca, poate fi si mai rau...

Mai am pina luni sa ma gindesc, Octav a zis nu din prima pentru cele doua, da pentru hepatita, mie imi vine sa spun tot nu pentru ca e relativ nou si nu e suficient testat, nu da imunitate pentru toata viata, iar noi am trait fara el... ma invirt in jurul cozii. Eu am facut pe la 19 ani cred si nu a fost placut, era sa mor din cauza febrei, dar toti ceilalti pe care ii cunosc au facut mici si intr-o saptamina au fost in regula.

Pe mine ma sperie vaccinurile noi, care nu au avut ani buni la dispozitie ca sa se faca o statistica corecta a rezultatelor, a efectelor secundare. Si ma mai sperie modul lor de productie pe banda, faptul ca nu se respecta intocmai felul in care trebuie produs, pentru ca producerea lor a devenit o afacere ca toate altele si eu nu am incredere in 'afacerile' lumii moderne.

Altfel, nu am nimic impotriva vaccinarii, sint pentru atit timp cit toate conditiile sint respectate. Ah, si inca un lucru care nu-mi place, am citit si stiu ca sint oameni care nu ar trebui sa faca niciodata un vaccin, pentru ca au sau sint predispusi la anumite boli care intra in conflict cu consecinte care pot fi foarte grave cu unele ingrediente din aceste vaccinuri.

Ori nu stim aceste lucruri decit daca ne testam, si cum atunci cind se fac vaccinarile, se fac la gramada, fara nici un fel de test in prealabil (stiu, ar costa mult si e nevoie de timp), nu dorm bine noaptea cind trebuie sa vaccinez copiii, nici cind erau micuti si erau vaccinurile obligatorii, si pe alea le-am periat cit mi s-a permis.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia, te inteleg perfect cu dilema intre Da sau Nu...Nimic nu este 100% garantat, nici ca merge, nici ca nu merge...Imi aduc aminte cit ne-am invirtit in jurul cozii cind a fost vorba de vaccinul contra gripei porcine...Pina la urma nu l-am facut . Pe cind cel obisnuit contra gripei sezoneire, il facem cu totii, in fiecare an.

Legat ca cadouri pentru profesori, noi am dus in fiecare an, de Craciun si la sfirtul anului. La scoala Antoniei toti copiii aduc cite ceva, deci nu prea am putea fii facut altfel. Dar mie imi face chiar placere, gasesc ca este un gest de apreciere a felului in care se ocupa de copiii nostri si nu are nici o legatura cu valoarea materiala a obiectului. Din pacate noi venind din Romania avem o imagine f.deformata a unui gest care acolo era o obligatie materiala, nu sufleteasca. La Craciun cumparam in general un ornament mai deosebit de Craciun, pus intr-o cutie frumoasa (luat de la Winers), in jur de 20 $. La sfirsitul scolii am dus cite un album cu Romania si eventual un mic obiect de artizanat, ca amintire. Totul accompaniat de o felicitare scrisa/desenata de Antonia.

Pentru Antonia anul asta ne gindim sa ii luam un laptop, am vazut si in jur de 300 $ - 400 $, fara prea mari pretentii, ca sa aiba si ea ordinatorul ei. Stiu sigur ca va fii in culmea fericirii, isi doreste de mult. Ea inca mai crede (sau vrea sa creada) in Mos Craciun, deci si noi mai jucam jocul atita timp cit vraja nu s-a rupt Pentru noi, cei mari, nu ne prea formalizam, ne alegem fiecare ce vrem si le punem la brad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Buna seara, ladies!

Sarmina pt sfaturi cu ap foto, m-am tot sucit si-am luat o chestie care se cheama Lumix, de la Panasonic, de la F. Shop, o sa ma joc cu el pina in Craciun dupa care il returnez daca nu-mi place... M-am tot uitat pe lincurile de la voi, m-am sucit, pina la urma am zis ca eu sint prea comoda ca sa umblu cu tot felul de obiective aditionale samd. Mi-a placut de baiatul de F. Shop, i-am arata flierul lui Sears, unde ap. era in reducere si mi-a aliniat pretul pe loc, plus un discount de 5%. Ca sa stiti. Plus memoria, plus ceva joc pt. Atomix de Craciun si iaca am sarit de 500 de dolari si primim si un credit de 50 de dolari pt ca am luat aia 4 ani de garantie... Eu nu-s concvinsa cu garantiile astea - ca un facut totul se strica fix dupa ce se gata garantia - dar Colegu' e mare fan, asa ca de 50 bucs i-am zis ca bine!

Re: vaccin. Tocmai venim de la vaccin, ca l-am tot aminat pe ala de 1 an, am facut cel contra meningitei si ceva rapel la nu-mi-aduc-aminte-acum, dar am refuzat, pe moment, rubeola-rujeola-oreion si varicela. Ca sa raspund punctual la intrebarea Neliei, varicela o mai las, daca pina pe la 8-10 ani n-o face, ii fac vaccinul. Asta a fost logica, cum ca-i mai usoara boala cind e copil (Radu a avut o forma f. usoara) si dac-o face pe urma nu tre sa se mai gindeasca la rapelurile cu pricina, dar daca nu face boala cit e in copilarie, o vaccinez si asta e, in ideea de a o feri de posibile complicatii. Totusi, povestea Oanei ma face cu capul, poate cobor virsta aia la 5-6... ma mai gindesc.

Delia, RRO l-am refuzat pe moment, o sa-l faca pe la 2 ani jumatate. Amu', tre sa recunosc ca nu sint informata, am doar prieteni care-s mai informati ca mine si care au facut acest lucru, asa ca eu numai ma iau dupa ei.

Re: cadouri profi, despre asta am mai insirat vineri un mesaj si a plecat in treaba lui, n-a ajuns pe forum.
Lori zicea ca de ce sa le luam/dam, ca n-avem relatie personala cu ei. Asa aveam si eu in cap pina acum 2-3 ani, mi se parea mai frustrant sa bag 50 de dolari in cadourile lor decit sa-l multumesc pe R., care abia asteapta ziua de dus cadouri le profi. (anul trecut cind a cautat-o pe profa de muzica prin toata scoala si ma ruga sa nu-l fac sa scrie felicitare pt. invatatoare ca n-o iubeste a fost clar ca subiectul il intereseaza mai mult decit am crezut eu).
Dar el chiar are o relatie personala cu oamenii astia - profii de sport, engleza si muzica sint aceeasi de la inceputul scolii - iar invatatoarea e acolo, bot in bot cu el, toata ziua.
Asa ca da, fac aceste cadouri cu placere, e drept ca incerc sa ma incadrez la sub 10 dolari de prof. Stiu ca sint platiti pt. munca lor, ca e in job description sa stea bot in bot cu el, dar practic, oamenii astia imi cresc copilul pina's eu la job.

Mai stiti cind ziceam ca nu-mi place la shopping? Ei, nu s-a schimbat nimic :)) Incerc sa-mi cumpar ceva bluze de toata ziua, borderline cu sporty, si nimic nu-mi convine... O iau razna. :) Nici nu indraznesc sa ma gindesc ca imi trebuie rochita de revelion....

Maru, cred ca-s in urma, dar sa-ti traiasca viitorul sofer! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Oana, nici noi nu l-am facut pe ala contra porcinei, dar nu am facut niciodata nici pe cele sezoniere.

Simona, asa alesesem si eu pina la urma. O mai las inca un an, maxim doi, daca nu face varicela, o vaccinez si gata. La astia mici nici nu ma gindesc deocamdata, sint mici, sint cu ei acasa, daca e sa o faca, o fac si gata. Este adevarat ca povestea Oanei nu ma ajuta sa ma linistesc, dar asta este... am hotarit: am semnat doar pentru hepatita.

Informarea nu ma ajuta, ca eu tot citesc, dar tot nu stiu ce sa fac.

Stai, ca mi-au cerut carnetul de vaccinuri la Tudora la scoala, sa vezi ca-mi va veni si de acolo, ca are doar strictul-strictului-obligatoriu facute.

Eu sint innebunita cu cerintele de la scoli si gradinite... sint plina de foi, niciodata nu am timp sa le citesc cum trebuie: sint patru scoli si o gradinita, cind incep sa vina hirtii, ma doare capul.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

SIMO - Lumix e sapuniera mea E un aparat istet, pentru cat cantareste si cat costa, face tot banu'. E cam "incet" la focus, iar lentilele cam trebe' unse la o oarecare durata, eu de doua ori l-am avut in service pentru asta, in doi ani. Dar oricum e un aparat istet, face filme misto, rezolutie suficienta, si la cat costa, daca te enervezi cu service-ul, mai bine cumperi unu' nou. Sa il stapaniti sanatosi.

NELIA - nici noi nu am facut vaccinul de porcina, si nici sezoniera niciodata, intr-un singur an l-a facut barbatu-miu si in anul ala a zacut bolnav ca niciodata (eu cred ca a fost coincidenta, altii ar crede altfel, dar eu chiar cred ca a fost coincidenta).
Cu varicela, Eliza a avut vaccinul facut la 2 ani jumate, iar la 4 ani a facut si varicela, insa in 3 zile i-a trecut, a fost super simplu. Nu stiu insa cum as gandi vis-a-vis de vaccin facut asa de tarziu - adica asa cum e la voi.

Mergi la inceput