Sezatoarea canadiana (198)
Raspunsuri - Pagina 16
nelia spune:
Doloress, dar baiatul tau e prea mic... ce crezi tu ca face Lisandru!?! Dar tot poate sa faca si el acolo niste mizgalituri, sa taie ce poate... daca ii place, daca nu vrea, cumperi si gata. La gradinita au tot felul de paste, fac tot felul de chestii... De exemplu, lui Lisandru nu-i place sa faca ce fac fetele pentru ca el vede ca nu poate sa faca asa cum fac ele si se frustreaza. In schimb, daca fetele decupeaza si el lipeste ce au decupat fetele pe o foaie, negociat de dinainte, totul iese minunat si se termina cu bine! Si mai pui si o ciocolata buna pe linga ce a iesit din mina lui Patrick si gata cadoul!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
Marule, La Multi Ani lui Andrei! ai o mindrete de flacau, poti sa fi mindra de el, sa fie fericit, si el si voi!
Nasuc, ce mi-a placut povestea, haha, bine ca n-ai reuntat la Ariel; nu sunt singura :))
Eu le cumpar cite un card cadou invatatoarei si acompaniatoarei lui Tudor, de 20$, cred, in fiecare an am cumparat; le cumpar cu placere de Craciun si de sfirsit de an scolar, pentru ca aici nu pretind, nu cer, sunt recunoscatoare pentru gest, oricit de simbolic este si il apreciaza;
Simonna, eu am cumparat in vara, asta de aici:
http://www.google.ca/images?hl=fr&q=nikon+l110&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=aELnTMOEJIL6lwef9uWoCw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CDgQsAQwAg
nici prea scump, nici junk, tocmai bun de facut poze acceptabile si fara sfirsitul lumii daca-l scapam pe jos sau pierdem;
Mihaela, ma bucur sa te mai citesc...despre job prefer sa povestim cind ne vedem in nici un caz nu mai e loc pe DC, oricum lucrurile sunt ok, si in perspectiva sper sa fie si mai ok:)))
mai ce ma enerfez cu vacanta asta, in Cuba e frig in ianuarie, in Mexic explodeaza aia resorturi, in Dominicana aud ca ajunge holera din Haiti....eu unde sa-mi incalzesc oasele la soare la un buget acceptabil?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ione81 spune:
Mersi Dana,
Eu am concediu de la munca intre Craciun si Anul Nou, dar inca nu stim daca si sotul va avea intreaga saptamana; si el nici nu e prea incantat de idee avand in vedere ca preturile sunt cam duble in aceasta perioda... Eu insa ma documentez intre timp, sperand :P
Daca nu, la anul, dar mai dificil cand ai 10 zile de concediu anual!
Voi cand mergeti? Suna a distractie :P
Ah, si nu e nicioadat' prea tarziu.. daca la 20 eu iau cursuri de inot, poti la 30 sa iei cursuri de schi... mai ales la dealurile de aici, iei un monitor :P ehehe, e usor la varsta asta, nu? :P
Flavia,
Ti-am scris email cu dentista mea iubita de la Timi.
Nasuc,
Eu folosesc Gain (dupa ce al incercat Tide, Purex, si mai ceva cu Parisienne); nici care nu scoate albele albe ca Gain.
Iselin,
Singura exceptie e Fii! si Nu fi! in rest e mereu la fel.
_carmen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iselin Edit: Anka: nu stii sau nu sti? forma negativa? |
Iselin:
- si la prezent si la conjunctiv, se scrie cu 2 ii, ca e desinenta de pers a 2-a: (sa nu) stiu, (sa nu) stii . La fel e si la alte verbe: tu (nu) scrii/vii/fii etc.
- Cu un singur i se scrie la infinitiv, la viitor si la conditional (care se formeaza de la infinitiv): a fi, voi/vei fi, as fi; a sti, voi sti, as sti.
Tot cu un singur i se scrie la imperativ negativ, care se formeaza de la infinitiv (imperativul pozitiv se formeaza de la prezent, deci se scrie cu 2 ii): "Fii cuminte!" Dar "Nu fi cuminte.". La a sti nu ne pune problema, ca nu prea are imprativ. Regula asta a imperativului e ignorata si cand se face greseala "fa asta! - "nu fa asta!" - in loc de "nu face asta".
N-am mai explicat de mult scrierea cu doi "ii" (mai sunt si alte greseli, de ex - "parintii nostrii" (corect "nostri") - sper ca n-a sunat prea didactica explicatia mea
Maru, la multi ani pentru baiatul tau!
Anka, uite-aici subtitrari in roamna, poate te descurci: http://subtitrari.regielive.ro/arabela-8837.html
Daca nu, iti fac un DVD si ti-l trimit pe Alina, cand vine la Montreal.
Pepsi spune:
merci din suflet celor care mi-ati raspuns.
weekend placut!
Flavia mamica fericita de Dario 19 septembrie 2010, David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
POZE NOI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat
maru spune:
multumesc mult de urari! acu cateva minute ma intreba daca poate sa faca deja scoala de soferi! S-a dezumflat cand i-am zis ca mai are de asteptat una an (Slava Domnului)
simi spune:
maru La multi ani baiatului tau! Sanatate, bucurii si noroc in toate!
Eu, in ce priveste cadourile de Craciun - pauza de idei, timp si bani. Asa ca deocamdata astept o inspiratie divina sa ma lumineze... sper sa vina mai repede!
Pe 18 decembrie e Ziua monitorilor romani la Mont St. Bruno. Inscrieti-va si voi, cine vrea. E o activitate frumoasa, un curs de ski gratuit si o zi petrecuta afara Adresa e:
www.monitoriromani.ca
Week-end placut tuturor!
cge spune:
'neata,
Maru, La multi ani baiatului tau! Sanatate, bucurii si noroc in toate!
Simonna, uite dragostea mea:
http://www.ciao.fr/Avis/Fujifilm_FinePix_S8000FD1154115
L-a cumparat la juma' de pret de la Studioul Foto de la Wallmart-ul de lg. noi.
Cu cadourile de Craciun, rezolvat mandra mica, pe tatal si mama ei.
Mai ramane pretentiosul casei care vrea un o perna de citit a se citi 'fat boy'.
Ptr vacanta la soare, de ce nu incercati si sapt. 3-10 ianuarie ?
Anul trecut cumparat carte cadeau Archambault ptr profesorul lui Victor, anul asta cred ca ne profilam pe ciocolata de calitate.
Bugetul e de 10-15 dolari de profesor.
Mihaela, sa mai scrii.
Multumesc de intrebare, cumnata mea are acum.. varicela.
Adusa de fete de la gradi.
Un weekend frumos,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Cge, sanatate cumnatei tale!
Si legat de varicela, am primit de la scoala de la Agata foaia cu vaccinurile. Eu am o problema legata de ele, nu de toate, de unele dintre ele...
Asa ca, dupa lungi deliberari, zic da pentru hepatita B si A, nu pentru VPH, dar in afara de asta doua mai are si pentru varicela. Eu tind sa nu i-l fac, dar am zis sa va intreb totusi si pe voi.
Deci, cei cu copii de la 9 in sus, le-ati facut pe cele pentru hepatita? Dar pentru varicela? Ca la celalalt am zis ca poate mai incolo...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
oanagabriela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Cge, sanatate cumnatei tale! Si legat de varicela, am primit de la scoala de la Agata foaia cu vaccinurile. Eu am o problema legata de ele, nu de toate, de unele dintre ele... Asa ca, dupa lungi deliberari, zic da pentru hepatita B si A, nu pentru VPH, dar in afara de asta doua mai are si pentru varicela. Eu tind sa nu i-l fac, dar am zis sa va intreb totusi si pe voi. Deci, cei cu copii de la 9 in sus, le-ati facut pe cele pentru hepatita? Dar pentru varicela? Ca la celalalt am zis ca poate mai incolo... CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Antonia a facut vaccinul de varicela cind avea 3-4 ani si i-a prins bine, a scapat de fiecare data cind a fost epidemie la scoala. Anul trecut a facut cel pentru hepatita, dar l-am refuzat pe cel VPH.
Apropo de varicela, prietena ei cea mai buna de la scoala a facut varicela acum 2 ani si din pacate a facut o complicatie f.urita la un ochi (virusul varicelei s-a localizat la un ochi) si aproape a pierdut vederea la el, poarta ochelari si are crize periodice si ia medicamente zilnic, pentru ca este o infectie care nu mai trece, o ai toata viata. Tratamentul in timpul crizei este cu picaturi in ochi la fiecare ora, 24 de ore, pentru o saptamina, pe urma la 2 ore, etc. Ultima data (in octombrie) a lipsit o luna de scoala. Mama ei mi-a spus ca, in plus, medicamentele pe care le ia ii pot afecta ficatul. Cunoscind aceasta poveste trista, recunosc ca ma bucur ca i-am facut vaccinul Antoniei, chiar daca nu da imunitate 100% si se pare ca efectul trece odata cu anii, deci ar trebui facut un rapel mai tirziu.