Sunt speriata

Sunt speriata | Autor: Flavia

Link direct la acest mesaj

Azi am patit doua lucruri care m-au speriat ingrozitor
Sperietura no 1
Pe la ora 13 eram in magazinul zara sa ii cumpar fiului meu Alex ceva de imbracat.La iesire ne-a abordat un tip care a spus ca pustiul meu este dragut si ca el reprezinta o firma de publicitate care promoveaza copii pt reclama, copii care primesc 6 tinute gratuite pt fiecare reclama etc.si mi-a dat un pliant pe care erau pozate niste copii imbracati frumos si niste doamne si domni .Eu am zambit am spus ca Alex este un tip ocupat si deja are un program incarcat individul in timp ce eu ii daddeam de inteles ca nu ma intereseaza intreaba copilul cu il cheama dau mana si zice hai totusi sa vorbiti cu colega mea , ca firma are sediul langa carefour sa mergem sa il vada si o colega de-al lui ca dureaza 2 minute si merge langa noi pe strada timp in care tot incerca sa incropeasca o conversatie si cu Alex. Cu coada ochiului observ un alt tip care se indrepta spre noi si ii zic apasat "ëu nu merg la nici o firma in nici un bloc " El aratandu-mi gangul de langa carefour zice "nu mergem in nici un bloc''uitati un banner la cladirea din fata, eu chioara vad ceva colorat dar nu distingeam nimic asa ca ii spun '"stii ceva nene , eu ma duc acasa ma uit pe site si iau legatura dupa aceea cu agentia'' faza la care imi smulge din mana pliantul dat in primele 30 de secunde si dispare....

Nu am retinut site-ul...
Speriata ma uit dupa un politai , ia-l de unde nu-i si dau peste o verisoara prin alianta , ii povestesc faza si ea zice pai pe mine m-a abordat un alt tip si cand i-am spus ca nu merg niciunde a repetat figura cu lautul invitatiei si disparutul la nivel de secunde.Api am intrat in Unirea ca trebuia sa luam ceva si de acolo.

Voi stiti ceva de faza asta, ati patit si voi, maine am zis ca ma duc sa verific bannerul ala sa vad ce scria pe el caci eu cred ca erau smecheri care se ocupau cu trafic de copii sau poate amenintand copilul ne jefuiau nitel.

Sperietura nr. 2
cand am ajuns la Unirea pe panoul de la intrare scria acces in magazin et 1 si eta 3. urc la et 3 ca la 1 era full. la et 3 surpriza clanta rupta usa blocata, ne-am bagat repede in lift si amajuns la 1.La iesirea din magazin urc dinnou la 3 unde era cam pustiu (ora 16 ) ma urc in masina si cand sa plec in fata masinii un individ fioros imi face semn sa las geamul jos , ii fac semn ca nu si ii fac semn sa treaca intr-o parte. Nu se clinteste si iar imi face semn sa las geamul jos, incep sa merg spre el (ca nu aveam unde sama duc in parcare erau deja masini dar nici tipenie de om ) si s-a urnit abia la momentul cand am ajuns la cativa cm de el si am claxonat in disperare.

Sincer probabil ca udpa episodul 1 am devenit paranoica dar nu pot s anu ma intreb ce s-a fi intamplat daca lasam geamul jos eu fiind singura cu un copil de 8 ani in masina.

ideea acestui mesaj este de a va avertiza ca in ziua de azi nu suntem in siguranta niciunde (nici in parcarea de la mall nici la Unirea unde eu nu mai calc fara un mascul langa)

daca vreuna dintre voi are experiente similare in zona va rog sa imi spuneti caci luni vreau sa vorbesc cu niste neni de la politie, sa verifce existenta firmei asta daca pe bannerul ala sigur scria ceva.
Flavia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

neplacute intamplari, insa e mai ok sa fii in garda, cum ai fost tu, decat sa fi credul si sa iti periclitezi singuranta ta sau a copiilor....poate era sau nu era ceva periculos si dubios in cele doua dintre situatii...nu pot stii, insa ai procedat foarte bine. Poate nu ar fi rau ca femeile sa poarte la ele ceva sprayuri pt situatii din astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Da, faza aceea la Unirii mi s-a intamplat si mie in vara asta; si tot asa, ne invitau (pe mine si pe copil) sa mergem undeva " acolo unde e banerul acela"! Eu am scapat repede de tip, nu a insistat, am spus "nu ma intereseaza"!, a mai banguit ceva si ne-a lasat in pace. Acelasi lucru il pastesc de cate ori sunt cu copilul si la iesirea de la metrou de la Bucur.
Nu cred ca e vorba de rapit copii, dar sigur sunt asa zise agentii care din asta traiesc: fac poze copiilor, pentru castinguri cica, iar parintii platesc sume destul de mari pentru chestia asta in speranta ca si copilul lor va fi ales pentru o reclama, rol, ceva!
Despre tipul din parcare nu stiu ce sa zic, dar bine ai facut ca nu ai deschis geamul; nici nu aveai de ce!
Grija mare fetelor, in jurul vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

noi am patit de 2 ori faza cu "agentia": o data la mare si o data la lujerului in parcare.
eu sunt foarte vehementa cand vine vorba de persoane necunoscute (care ma abordeaza personal sau telefonic) si raspund cu un nu hotarat. merg mai departe cu viteza si nu ma uit in spate, iar la telefon spun clar de la primele fraze ca nu ma intereseaza si rog sa nu ma mai sune ca fac urat.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

foarte urat.as fi reactinat la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eu n-am patit-o, dar a patit-o soacra-mea vara asta, cand se plimba cu fie-mea prin Braila. A abordat-o un tip, tot cu aceeasi placa, copii, poze, reclame, doar ca i-a spus ca trebuie sa plateasca nu stiu cat in prima faza, si urmeaza sa-si recupereze apoi de nu stiu cate ori banii din "modeling".
Nu mai zic, fusese atat de convingator ala ca reusise s-o convinga pe soacramea, mai mai sa-i dea banii (ca deh, cand iti lauda cineva nepoata asa abitir, nu te mai uiti la bani, se exact pe asta mizeaza si ei), numai ca a avut inspiratia sa-l sune pe barbata-meu inainte, si el i-a interzis sa faca asta cu copilul lui!

PS: soacra-mea crede si-n ziua de azi ca toata chestia aia era reala, si ca n-am vrut noi sa ne lasam copilu sa devina vedeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Insider spune:

Confirmat ... Firma se numeste FirstFace sau asa ceva ?
E o firma care promite verzi si uscate ... am intrat si eu in contact cu ei vara aceasta. E incredibil la ce s-a ajuns in Romania pentru a scoate bani. Oamenii se folosesc pur si simplu de iubirea parintilor pentru copiii lor si incearca sa scoata bani din asta pe principiul "ce copil frumos aveti, il putem face vedeta". Ideea e ca iti promit marea cu sarea dar contractul pe care ti-l ofera e de asa natura formulat incat firma nu iti asigura nimic in schimbul banilor pe care trebuie sa ii platesti. Au fost interventii si de la politie si de peste tot. Firma e legala. Cei ce semneaza contractele fara sa le citeasca si dau banii sunt vinovati.
Stati departe de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Pe mine ma abordeaza de fiecare data la Romana dar nici nu stau sa ii ascult.
A propos de socrii creduli: ai mei socri veneau de la tara si, in apropiere de Popasul Codrii Vlasiei (parca asa se numeste) doi tipi faceau semne disperate in mijlocul drumului, mai mai sa se arunce in fata masinii. Socrii au oprit si au intrebat ce au patit (tipii aveau capota masinii ridicata). Li s-a spus ca au ramas fara benzina si ca ii roaga frumos sa le vanda macar 5 litri sa poata ajunge acasa. Socri au fost de acord, au scos benzina cu furtunul din rezervor, le-au dat tipilor si cand sa plateasca nu aveau bani la ei dar s-au oferit sa le dea socrilor un inel de "aur" si acestia sa plateasca diferenta ceea ce acestia au si facut foarte bucurosi de asemenea chilipir. Cred ca nu trebuie sa va mai spun ca inelul nu ara din aur si au fost pacaliti crunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Urate intamplari, Flavia. Eu observ pe strada din ce in ce mai multi ciudati si nu cred ca am dat in paranoia.
Pe mine m-a pacalit la un moment dat o femeie in toata firea, imbracata ingrijit, care mi-a spus ca e de nu stiu unde si n-are bani de tren sa ajunga acasa. Acum la Romana e plin de astfel de cersetori...

Cat despre bunici creduli...nu stiu ce sa zic, si soacra mea crede orice si pe oricine, numai pe noi, nu. Ce se intampla oare la varsta a treia ca ajung cateodata sa ma intreb daca fiul meu e in siguranta cu dansa pe strada ???!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Faza cu agentia de publicitate pt copii am patit-o si eu, in zona MC Donalds - pta Romana, J'info tour, prin zona aia...
Tot asa niste pustani iti dau un pliant, incearca sa te convinga sa mergi cu copilul la ei sa-i faca niste poze, au sediul cica langa j'info tour, ca bla bla bla...daca zici nu, mai mai ca te face sa te simti vinovata ca rapesti copilului o sansa in viata, dupa care pac, iti cer pliantul inapoi...
Nu stiu care e afacerea, au incercat de 2 ori, cand am trecut pe acolo, dar am refuzat...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Oh my God! Si eu am patit-o. Doar ca am spus din start ca nu ma intereseaza, si n-am mai primit nici un pliant. Am plecat mai departe grabita si cu copilul in brate. Ala a inceput sa se tina dupa mine, spunandu-mi ca rapesc copilului sansa de a fi vedeta acelasi speech invatat pe de rost, probabil.
D-abia dupa ce m-am oprit si i-am spus cu voce ridicata (ca sa atrag eventual atentia celor dn jur) ca NU ma intereseaza si sa ma lase in pace, a plecat bodoganind.

Mergi la inceput