Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 9
ina.click spune:
Mai,eu tai fructul in sferturi, iau un castron, ma imbrac in haine de scandal si....incep sa desprind boabe si sa le mananc.
Sunt f zemoase si sar peste tot; nu garantez ca fix asta e metoda cea mai eleganta de a manca rodia totusi.
24 +
iulix spune:
Rodie nu am mancat niciodata, dar stiu ca sora cumnatului meu manca foarte multe si cica erau foarte bune. Daca nu ne scria Ina cum se mananca, eu habar nu aveam. Insa pe mine la aceast fruct nu ma atrage aspectul deoarece mi se pare ca seamana cu o ceapa rosie uriasa si putin mai decolorata.
iulix spune:
Cica asa se taie si se scot semintele unei rodii:
http://www.youtube.com/watch?v=6ftCyU8SKyE&feature=player_embedded
ina.click spune:
Ah, sa incerci, garantez ca nu are gust rau :)
Am sa incerc si eu metoda respectiva. Se pare ca eu am mancat rodii pana acum mai "a la paysanne"
24 +
kariguld spune:
mamaaaaa ce de bunatati aici!!!!
fructe exotice consumam si noi. avocado la sake sau salata (pun doar deasupra cateva feliute) sau fac o pasta din el, cu usturoi patrunjel- delicios pe paine!
bananele, mango, rodiile, kiwi, strugurii nu lipsesc de la noi din casa.
deci ghiuleaua aia rosie e fructul dragonului? de cateva ori am mancat, nu ma incantat.
mai consum cu placere, fructul kaki
http://www.ardei-iute.ro/diverse/arborele-kaki
este foarte bun la gust, de obicei il tin cateva zile la temperatura camerei pana se coace. se curata de coaja, pentruca e mai aspra decat coaja marului.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
iulix spune:
Kariglu acest fruct seamana cu o rosie lunguiata si la mijloc e galben ca un pepene. Dupa comentarii am vazut ca lumea e incantata de el, dar sincer eu nu am vazut niciodata unul. Eu maine sunt hotarata sa iau avocado. Sa vedem daca gasesc si o sa revin cu impresii.
ina.click spune:
Eu sunt deja la al treilea avocado si tot nu nimeresc unul cum trebuie, dar nu ma las.
Pana acu am nimerit amare. E normal sa fie amare?
Cred ca nu, din moment ce voi le mancati pe paine.
Si nu stiu exact cum le faceti pasta ca ....eu le nimeresc f tari, doar sa zic 15% e mai moale.
Presupun ca am cumparat numai crude? Sa le las pe calorifer la copt? Sau se strica?
Ce culoare coaja pana la urma? Eu gasesc numai verde inchis. Sa nu mai iau din alea?
24 +
Elena_R spune:
Ina, eu am observat ca in functie de cat de copt este avocado are mai multe nuante de verde inchis. Cand e copt ff bine (aproape stricat) e aproape maro coaja, deci sa te feresti de astea, dar si de cele care nu sunt coapte deloc, cu coaja un fel de verde mediu.. Cam tot ce e intre astea doua trebuie sa fie ok, iar la pipait sa se simta nici f tare nici f moale, si neaparat sa aiba o textura uniforma... hai ca te-am lamurit!
Eu prefer sa le iau mai tari si le tin cam 2 zile in casa pana sa le mananc. Nu trebuie sa fie amar..
Mie mai imi place sa le mananc preparate ca si salata de vinete, sau taiat cubulete cu zeama de lamaie si sare (unii pun si ceapa verde). Nu am incercat niciodata in shakes dar e interesanta idea
De kaki asta habar nu aveam..
maru spune:
nu pe calorifer, si in dulap, la temperatura camerei, la intuneric. Sunt coapte cand daca apesi pe coaja ti se infunda degetul, dar nu f tare.
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Eu sunt deja la al treilea avocado si tot nu nimeresc unul cum trebuie, dar nu ma las. Pana acu am nimerit amare. E normal sa fie amare? Cred ca nu, din moment ce voi le mancati pe paine. Si nu stiu exact cum le faceti pasta ca ....eu le nimeresc f tari, doar sa zic 15% e mai moale. Presupun ca am cumparat numai crude? Sa le las pe calorifer la copt? Sau se strica? Ce culoare coaja pana la urma? Eu gasesc numai verde inchis. Sa nu mai iau din alea? 24 + |