Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 2
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina.click
Si eu stiam la fel. Acum cativa ani m-am dus cu o dieta de ingrasare la un medic nutritionist sa se uite pe ea. A vazut "minim 500g banane / zi", s-a uitat la mine pe sub ochelari si a intrebat scurt - scuzati - : "Juma de kil de banane pe zi? Da ce, vrei sa te c... stanci? Sa nu mananci atat de multe zilnic" 23 + |
scuza-ma, dar asta cu stancile e tare de tot
revin cu poze, cu fiecare soi in parte, si explicatii.
Sunt banane cu rol purgativ, au un gust si un miros deosebit,eu ii fac shake lui Kevin dimineata din banana si papaya, imediat merge la baie
Ina nu-mi spui si mie cum e cura aia de ingrasat?
ina.click spune:
Cura de ingrasat la mine a avut efect opus, adica de unde aveam un apetit sanatos am ajuns sa imi fie sila sa tot cantaresc alimente si sa le calculez aportul caloric inainte sa bag in gura ceva.
Se baza pe:
- mancat la ore fixe, stricte
- calculat nr calorii
- fructe bogate in zaharuri, etc: struguri, banane - juma de kil pe zi!
- branzeturi nedegresate, lactate, multe glucide (paste, paine....)
Intre timp am ramas insarcinata, am pus 7 kile, sa speram ca mai pun si ca nu le dau jos. M-am convins totusi ca nu pot tine o dieta...nu stiu, imi sarea toata foamea cand inainte de a manca trebuia sa scot cantarul si tabelul cu nr calorii / aliment. Asa ca am ajuns sa mananc in sila si mai putin.
Nu stiu care sunt motivele tale personale pt urmarea curei de ingrasare; mie imi bagasera prostii in cap turma de colege care mai de care mai rotofeie, pe principiul "da tu mananci vreodata ceva, vai cat de slaba esti"
Am facut un set complet de analize, le-am repetat acum cu ocazia sarcinii. Iti recomand sa le faci si tu; daca nu ai nici o carenta, daca analizele in sange + cele parazitologice ies bine, eu zic sa o lasi incolo de cura si sa te descotrosesti de "prietenele" sfatuitoare.In fond eu nu ma tin dupa popoul nimanui sa ma minunez "vai da grasa mai esti, mai bagi mult in tine?"
Nu strica ceva ce merge, si anume un metabolism cu arderi rapide. Asigura-te doar ca asimilezi.
O prietena buna nu te face sa tet simti prost sau vinovata pentru felul in care arati ;)
Mda, si acum ca am divagat de la banane: Eu mor dupa banane sub orice forma. Pacat ca nu le-am nimerit pe alea purgative, ca as manca mult mai multe.
23 +
Mindy spune:
Nikole, le folosesti pe cele coapte bine? cu multe pete negre pe ele?
si papaya e un fruct minunat. papaya m-a salvat in sarcina de constipatii.
am observat ca cel mai tare ma constipa bananele cu coaja galbena, care se decojesc mai cu dificultate. cele coapte f bine parca au efect invers.
iulix spune:
Si mie imi place papaya, apoi mango, avocado (mor dupa gustul ala de ti se topeste in gura ) si pe primul loc din fructele exotice e ananasul, desi se decojeste greu.
Scuze de .
ina.click spune:
Avocado era amar / fad cand am incercat eu, parca mancam ...sapun. Ori am nimerit un fruct prost ori nu se mananca asa "naturel"
23 +
ladyJ spune:
Si eu mananc cu placere banane, in mod deosebit la micul dejun sau asa intre mese cand simt ca am nevoie de energie rapida. Habar nu aveam ca , constipa..
Mie imi plac doar cele foarte putin coapte, cu coaja aproape verde. Cand sunt foarte coapte nu le suport
Nikol, te astept si eu cu pozele.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Avocado era amar / fad cand am incercat eu, parca mancam ...sapun. Ori am nimerit un fruct prost ori nu se mananca asa "naturel" 23 + |
Cred ca ai nimerit unul prost, avocado are gust bun de..avocado , nici amar nici dulce, foarte hranitor. Nu stiu cu ce sa-ti zic ca seamana gustul. Cu untul nu,decat la consistenta.
Noi il mancam naturel, cu putina sare, langa omleta.Sau in salata de pui.
ina.click spune:
Intrebare stupida: as cumpara un ananas dar nu stiu cum sa aleg unul bun si nu stiu...cum se mananca?
Se decojeste ca un cartof sau?
Ma cam intimideaza aspectul nu stiu de unde sa il iau si cu ce sa incep. Am macat doar conservat sau uscat.
23 +
iulix spune:
Eu dupa miros cumpar ananasul asa ca rebuie sa miroase a proaspat,a ananas (scuze de repetitie), iar fundul trebuie sa fie moale si am citit acum ca daca scoti o frunza din varf si iese repede inseamna ca e copt. Apoi tai intai cotorul si pe urma incep sa il portionez si sa-l tai ca pe un cartof (ce-i drept mult mai tare ). Aaaa si toate ananasurile pe care le-am mancat au fost acrisoare si intepau la limba.