Bananele... si alte alimente benefice
Raspunsuri - Pagina 18
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
cine-o-nfipt zambila-n...carambola nu stiu, nici eu n-as putea manca zambile (nici frezii, de altfel, daca tot vorbim de flori preferate ) dar a mea n-a fost parfumata - nu la modul "floare" oricum. |
Elena, daaaa, Carambola emana un miros floral f puternic, e clar nu-i fructul tau...
Passion fruit (maracuja, granadilla) e suuuuper ptr cei stresati, anxiosi, cu tendinte catre depresie, e un medicament-aliment, nu o zic eu, o zisese psihiatrul
Mianna sa ne spui cum e pitahaya, nici nu l-am vazut pe aici, nici nu am auzit de fructul asta niciodata, da' il caut...
Elena_R spune:
Mianna daaaa freziile sunt si florile mele preferate! si zambilele Abia astept primavara
Nikole, ai dreptate, m-am lecuit de carambola
Sper ca esti bine
Ieri am fost in vizita si am mancat anghinare murata (artichoke).. interesanta leguma, insa imi place mai mult in sosul/salata de spanac si anghinare, care de fapt e f popular pe aici ca si dip (adica sos de inmuiat painea in el - ce fel suna ). Am inteles ca are multe efecte benefice anghinarea asta, printre care si prevenirea cresterii colesterolului..
Voi ce alte ciudatenii ati mai mancat?
iulix spune:
Ciudatenii... am mancat o singura data dulceata de rosii din alea mici verzi... parca patlagele se numesc. Scuze de off topic!!
Cu privire la legume/fructe sunt in marea majoritate a timpului adepta clasicului; numai daca prin exceptie imi place cum arata iau. (si mi-a ramas gandul la carambola-zambila ). Vreau si eu sa pap!!!
ina.click spune:
Am mancat la Alba Iulia intr-o familie de maghiari fructe murate.
Vai cat de bune pot fi!
Pere, pepene, mere murate.
Excelente.
26 +
iulix spune:
Eu azi am mancat pentru prima data migdale crude!!! Cat pot fi de bune!!! Pana acum le gustasem doar in prajituri!!! O sa caut si o sa fie nelipsite din alimentatia mea.
Elena_R spune:
Iulix, da, sunt f bune, si mie imi plac tot asa crude si nesarate, nu imi plac cele prajite, sunt prea tari. Ce mai fac cateodata cu ele, e sa le pun intr-o cana cu apa peste noapte si a doua zi le decojesc de pielita si mananc miezul Gusta exact ca si nuca verde daca ai mancat vreodata! sunt super bune, si nici nu-mi sparg dintii in ele!
Ina, eu am ajuns la concluzia ca fructele sunt cel mai bune, crude, sau cel mult in prajituri! am mancat si eu pepene rosu murat si mi-a displacut total! anul asta am mancat la o prietena, supa de fructe! ewww, oribila!! cica e destul de intalnita supa asta in N, Transilvania pe acolo, eu la sud nu am auzit niciodata de asa ceva
ina.click spune:
Nici eu, in schimb mi-e dor de mancarea de gutui din Oltenia.
Mi se pare mie sau gutuile au ajuns si astea fructe exotice....dar ca pret?
Scumpe in draci!
Singura persoana pe care o stiu ca-i da mana sa mai faca gem sau peltea e matusa-mea, care poseda gutui propriu in curte
Din nefericire nu-mi plac deloc decat crude....si parca as dori sa incerc iarasi mancarea de gutui dar i-e sa nu patesc cum a fost cu dovleacul, adica o amintire placuta dar o regasire dezamagitoare
26 +
nikole spune:
Ma rog sa-mi ajute D-zeu sa ajung la anul cu bine acasa, sa mananc pana la refuz...dulceata de nuci, ca de vreo 2 ani, si nu gasesc pe nicaieri asa ceva.
Dulceata de bostan e buna tare, dar habar nu am cum se face, eu o cumpar de la o familie.
Elena_R spune:
ooohh daaaa, Nikole, dulceata de nuci e yummy yummy!!! o pun si eu pe lista de cumparaturi din Ro, bine ca mi-ai adus aminte!
iulix spune:
N-am mancat niciodata dulceata de nuci, dar in schimb a facut bunica mea anul asta dulceata de struguri... bunnaaaa rauuu i-a iesit... are gust de mure si as manca pana m-as tavali pe jos de burta.
Gutuile mie nu imi plac naturale pt. ca mi se pare ca-mi raman in gat.
Elena imi plac tare multe nucile verzi... au un gust tare bun. Yyyuuummyy!!! Anul asta nu am apucat sa mananc deoarece la noi in sud nu prea s-au facut.