Dovlecei veseli de sept-oct 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Monica, imi pare rau ca are febra Dragoselul. Sper sa fie ceva usor si sa-i treaca repede.
Diamar, nu stiu cum sunt medicii din Deva, dar stiu ca la CLuj sunt medici buni Dar astea sunt generalitati. Daca ai o prietena care sa-ti recomande un medic din Cluj, e bine, dar daca mergi asa, fara sa stii exact la cine, poti nimeri la unul fara experienta sau nu foarte profesionist. Stiu ca si in Targu Mures sunt medici pediatri foarte buni.
Si daca tot suntem la capitolul asta, Elle, ai facut operatia? Poate ai zis si n-am prins eu.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Neata si de la noi!!!

Luto super idee de cadou Dar vezi sa cuprinda si-un epilat inghinal. Macar putin . Asa...de fun!

Acum...mare nenorocire pe capul meu se abatu Am fost eu aseara la medic cu Andra (pt o tuse cronica ) si i-am zis doctorei ca am fitilul scurt si ca stau prost cu mansarda.
Si mi-a spus sa iau persen, ceai de sunatoare si eventual niste magneziu.
Ma duc io ca dishteapta la farmacie, cer ce-mi trebuie si...bineinteles ca iau cel mai bun magneziu care-l aveti, Doamna
Vin victorioasa cu punga plina de buline si citesc prospectul la Magne B6: Acest produs nu trebuie administrat in timpul alaptarii. Ei, eu acum ce naiba fac??? Parca mi-e jena sa o sun pe doctora si sa-i zic ca am fost lacoma si nu mi-am luat un magneziu simplu.
Hai, va rog sa ma sprijiniti, ca eu pana la ora 16 trebuie sa iau 3 pastile.

Deci, fac sondaj:
1. iau pastila
2. nu iau pastila
Cum votati?? Bineinteles ca trebuie argumentat.
Pies: nu ma puneti sa sun la doctora ca mi-e jena

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Monic poate ca i-o iesi vreun dintoc de-i subfebril. Iar noaptea stii si tu ca mai creste putin-=putin temperatura corpului. Eu trag nadejde ca nu e mai nimic grav. Pupam pe Zdrelica

Ma duc sa ma clatesc la ochisori cu pozele Zeinei!!!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Moni pup sa treaca febra, eventual si cu un dinte in plus!

Lili eu cred ca pe toate medicamentele scrie ca sunt interzise in sarcina si alaptare, asa sunt ei obligati sa scrie, pentru ca nu se pot face teste pe gravide de exemplu. Si din moment ce tu nu il mai alaptezi exclusiv, eu as lua.

Bia pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc alaptarea la puiul meu. Cred ca pentru ca la noi e frumos abia acum, dupa ce a implinit 10 luni. Acum e usor si frumos. Pe mine ma deranjeaza ca trebuie sa-l scutur si sa-l leagan si sa-l dansez cu orele ca sa doarma o jumatate de ora si in tot timpul asta el e super rau de oboseala . Alaptatul nu ma deranjeaza, pentru ca eu nu am job ca tine si sunt toata ziua langa el. Asa ca atunci cand e la san sunt singurele momente cand pot sta jos! Da, inainte de 10 luni era groaznic, ca trebuia sa-l plimb si sa-l ametesc ca sa suga plimbat si leganat in picioare. Acum e de vis! Am fost si ieri la plimbare la fostul servici, unde mi-au ramas prietenele mele bune, si am alaptat si pe drum in sling, si acolo in timp ce vorbeam cu ele. A fost minunat, mai ales ca una e gravida, ne sorbea din ochi. Si noi discutam si el sugea asa de frumos . Pentru mine momentele astea sunt din Rai, nu credeam ca voi ajunge sa poata suge oriunde si in orice circumstante, el voia doar in camera lui si se deshidrata cand mergeam undeva... Asa ca acum la cat mi-e de bine si de usor cu alaptatul nici nu ma gandesc la intarcat.

Iar cu trezitul noaptea am 3 prietene care au intarcat pe motivul asta si acum le e mai greu, pentru ca puiul tot se trezeste, si nu au cu ce sa-l calmeze usor inapoi la somn, asa ca se scoala de tot, il leagana, le dau medicamente, etc. Pentru ca ei de fapt se trezesc ca ii deranjeaza ceva. Asa zice si Elizabeth Pantley asta de o citesc eu acum, nici vorba de foame.

Ma bag si eu imediat la poze

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Dragele mele mamici,
N-am mai reusit sa mai scriu saptamana asta care a fost criminala si nu s-a terminat inca. Suntem bine, una tare una moale (la nopti ma refer). Aseara sotz a murit de oboseala langa noi si nu s-a mai mutat in camera cu Busici iar dimineata imi zice: vai, ce bine am dormit. A fost tare cuminte Mosorel. Imi venea sa . Da, el a fost destul de cuminte fata de alte seri dar si eu am sarit sa-i dau la fiecare scanceala ca sa nu-mi trezeasca baiatul cel mare. In concluzie... dorm in picioarele goale ca n-am papuci.

Am citit cate un pic din subiectele de discutie si din blogul Ralukai si pot sa spun cu mana pe inima ca n-am nimic inteligent de spus. Dar simt cu voi Liliana, Raluk, Fragutza si nu mai tin minte cine se mai chinuie in perioada asta . Vorbeam acum doua zile cu o prietena care tocmai a nascut al patrulea copil (vai de capul ei, nu stiu cum face fata) si-mi spunea cum a intarcat-o pe penultima fetita la 1 an si 5 (luni desi isi propusese sa o alapteze macar pana la 2) fiindca o trezea din ora in ora naoptea doar ca sa suga putin si sa stea cu sanul in gura iar ziua ea nu mai putea faca fata celorlalt doi, era mereu obosita si cu capsa pusa de ajunsese sa tipe la toata lumea si sa planga fara motiv. Asa ca a spus ca decat o mama alaptareasa care-si traumatizeaza copiii ziua, mai bine renunta la tzitzi si ii invata ceva bun. Recunosc ca atunci cand imi povestea asta, am inteles-o perfect.
Sunt fericita ca am ajuns sa il alaptez pana acum, am depasit recordul Lui Busici care s-a intercat singur la un an fara o saptamana, dar cred ca atunci cand voi simti ca mi-am atins limitele si ca nu mai fac fata ziua, atunci voi renunta fara parere de rau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.... cine stie...
Cat despre dormitul noaptea, revin.

_

Bia, povestesti despre mine cumva??? Si eu nu stiu ca-s la al treilea

Hai, mai, chiar si-acum va chinuiti cu noptile nedormite??
Dar ai descoperit care-i cauza, totusi?
Asa, te tzoncane de drag, de nevoie, de alint?? Sau pur si simplu vrea sa te pedepseasca pentru ca esti plecata de langa el ziua??
Eu asta am remarcat-o la Radu in ultima perioada. Din momentul in care intru pe usa mi se arunca in brate (normal ca vine si caprita mare si se lupta in bratele mele pentru suprematie ) iar dup-aia se aseaza la si parca are superglu in gura. Doar il vad ca nu trage nimic. El sta acolo lipit. Incercarile mele de a-l desprinde esueaza...asa ca-l las sa se desprinda ca lipitorile.
Mai face un tur, iar isi aminteste ca-s acasa, iar se cere la .

Luto diseara imi iau plapuma-n cada .

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Ca de obicei vorbesc singura aici, asa ca o sa continui.
Somnul noaptea e problema grea pentru orice mama. Sunt multi factori care il influenteaza si cred ca fiecare copil este unic. E clar ca foamea nu e singurul lucru care ii trezeste. E vorba si de dorinta de a se simti in siguranta, setea, caldura, durerile visele urate si chiar oboseala. Uneori cand citesc posterile tale, Raluk, mi se pare ca Alex sufera de oboseala cronica. Sper ca nu te superi, poate ca ma insel, dar mi se pare ca nu poate adormi pentru ca e foarte obosit.
Am citit odata nu mai stiu in ce carte (cred ca Dr. Spock, cred) despre metode de a-l dezvata sa ceara purtat in brate tot timpul. (Cred ca se poate aplica si la adormitul in brate.) Ideea de baza era pur si simplu sa refuzi sa-l duci in brate. Sa-l iei in brate daca esti asezata sau culcata, sa-i povestesti, sa-i explici ca te doare spatele si nu poti siin secunda cand vezi ca face foarte urat ca vrea in brate sa te ridici foarte natural si sa-i zici ca mergi la baie. Sa te intorci inapoi dupa un timp foarte scurt si sa o iei de la capat pana cand intelege ca a fi carat in brate nu e o optiune.
Un lucru stiu sigur: pana la urma toti dovleceii vor dormi linistiti si, va vine sa credeti sau nu, va veni si vremea cand ii veti trimite in camera lor sa se culce si o vor face singuri, de buna voie.

_

Mergi la inceput

Ca sa raspund la postarile Lilianei si Ralukai, nici pe mine nu ma deranjeaza alaptatul, mai ales cel de ziua. Dar noaptea ii place sa doarma langa mine cu sanul in gura si amortesc raaau de tot de la dormit pe o parte. Iar daca il pierde, doarme putin si se trezeste sa-l caute.
Cat despre cat ii lipseste ziua, programul e asa: se trezeste la ora 8 sau 7,30, pe la 8-8,30 papa cereale cu fructe. La 10 tzitzi, la 12 tzitzi, la 13 ciorbita, la 14-15 tzitzi, la 16 piure de legume, la 20 fructe cu cereale sau branzica, la 21 tzitzi, la 1 tzitzi si de atunci incolo cam din ora in ora sau tot timpul.

Cred ca feciorul meu nu considera ca tzitzi ar fi mancare si suge mai mult de drag.

_

Mergi la inceput

Liliana, eu cred ca e vorba de concentratie, de aia nu e permis cat alaptezi. Nu poti sa-l schimbi? Sau sa i-l dai altcuiva si tu sa-ti iei unul simplu?

_

Mergi la inceput

Hai, Bia, cum adica esti singura??? Uite, suntem aici. Eu pap niste crutoane si scriu mai greu Tu mai povesteste despre flacai ca tare-mi place cum le scrii Imi incarc bateriile

Raluk daca ai zis tu ca ai lua, pai sa stii ca deja am luat 1!!

Hai cine mai voteaza, cine mai pluseaza???

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Hai, Bia, cum adica esti singura??? Uite, suntem aici. Eu pap niste crutoane si scriu mai greu Tu mai povesteste despre flacai ca tare-mi place cum le scrii Imi incarc bateriile

Raluk daca ai zis tu ca ai lua, pai sa stii ca deja am luat 1!!

Hai cine mai voteaza, cine mai pluseaza???

D'ale Andrei

Vremuri

Si eu stau pe-o rana si ma uit peste umar la ecranul magic. Ghici ce fac.

_

Mergi la inceput