Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 9
larissa_79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Am fost la plimbarica cu copilul, prin oras. Clar ceva il deranjeaza - urla in somn, se stramba de durere... de abia am ajuns cu el acasa. Cred ca are reflux- de o vreme tot vomita- fie chiar dupa masa, fie dupa o ora, doua, si asa branzit. Am gasit ca simptome la reflux: durere, iritabilitate, plans constant sau brusc, colici, - regurgitare frecventa sau voma, - nu trece de perioada regurgitarilor, cu varsta, - refuza hrana (inclusiv sanul), sau accepta foarte putin, in ciuda foamei evidente; la san isi arcuieste spatele dupa cateva minute de supt, se agita, ia si lasa sanul, apoi plange, - somn prost, cu frecvente treziri, - ragait umed sau sughitat umed (ca sunet), - respiratie urat mirositoare sau acra. Vreo 3-4 din astea mi se potrivesc... Ar trebui sa merg la un medic, ca nu mai pot. SI am observat ca si noaptea daca il pun in fisher doarme o ora legata, in pat/patut numai o juma de ora... Bumblebee, Lala, voi cum v-ati dat seama de reflux? BTZ, cum e Paul? Ai fost cu analizele la citit? Oficial am intrat in depresie... Sunt sigura acum.. oricat am incercat sa ma tin tare, sa socializez, sa nu ma necajesc, nu am reusit... Plang mereu... Azi am fost la munca, toate bine, m0am revazut cu colegii, iar unul dintre ei, tatic, m-a intrebat: "Cum e mami, greu, asa-i?". SI am inceput sa plang... Please nu ma judecati/condamnati, dar asta e... nu am ce face... imi vine sa ma duc in lume si sa nu ma mai intorc... Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010) Poze |
sa stii ca si al meu regurgiteaza destul de des....ba dupa masa, chiar si la o ora sau doua dupa masa, uneori si branzit. asta pentru ca mananca cu pofta. eu nu cred ca are reflux. am asa un feeling ca nici bebe tau nu are. cred insa ca tie ti-ar prinde bine sa te mai ajute cineva la bebe...sa te destresezi un picut. poate chiar si o discutie cu un psiholog!
te imbratisez strans!
eu is super prinsa...n-am timp de nimic... ba cu bebe, ba cu casa, ba cu firma....de copilul mare nici eu n-am timp mai deloc. compenseaza tati insa. si eu ma simt uneori oribil ca nu mai am timp de ea. o sarut cand doarme si imi promit ca de maine voi sta mai mult cu ea...doar ca acel maine e atat de rar. trecem noi si peste asta.... plus de asta cei mari au capatat un frate cu care se vor simti de minune mai incolo. sa luam si partea buna a lucrurilor.
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/NectarieLuna3#
laurika1982 spune:
Seara buna, fetele!
Am fost la pediatru..asaaa: groaza si spaima pe fata asistentei ca baiatul meu are la 3 luni 7 kile si 64 cm...cat mananca, ma intreaba: 180ml la mesele din timpul zilei si seara la baitza 270-300...dar puiul meu nu e gras, nu arata umflat cu pompa..i-am explicat: s-a nascut mare...creste maricel, ce sa mai.mi-a recomandat suculet de mere..in seara asta am taiat un mar si i=am dat o bucatica..sugea la ea cu cea mai mare fericire, daca i-o luam incepea urletul.l-am last pana la baitza sa molfaie la ea dupa care laptic..a adormit la 9 ..super tare faza cu foenul, o s aincerc si eu, desi Cristian nu are parut asa mult, e mai mult cheliutza :))
Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
Pozici noi
Roxana_Theo spune:
Victo noi pentru diagnosticul laringita la debut am avut urmatorul tratament:
adrenalina 0,5 ml+ 2ml ser fiziologic
tantum verde - cate un puf de 3 ori pe zi
ophtamesone N - 2 pic de 3 ori pe zi
paracetamol 1/2 sup de 3 ori pe zi (in caz ca facea febra; din fericire n-a fost nevoie)
eurespal - 3 ml de 3 ori pe zi (numai daca tusea)
Sper sa te ajute. Am scapat destul de repede utilizand primele trei medicamente.
Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo
paula_m spune:
Ce noroc cu voi!!Numai semne de carte am cu tratament raceala, tratament laringita, tratament decalotare... cand e ceva ma duc la semnele de carte!! Multumesc Roxana pt tratamentul de laringita!!! Inca un pic si nu mai am nevoie de pediatri...
Otilia, felicitari pt vesti!!
Victo, lasa ca imediat creste si Mihai si o sa ai timp de filme...
Si eu il usuc cu uscatorul de par...acum nu mai e asa nevoie de cand l-am tuns, dar mi-a ramas obiceiul si decat sa-i pun caciulita mai bine uscatorul...
Diana, ai facut ceva cumparaturi...sa le folositi sanatosi!!
Laurika cat mananca Cristian seara? 300 ml? Dar ce stomacel are puiutul tau?
Noapte buna si linistita
Victo spune:
roxana, mersi
chiar ma gandeam la el bietu..bag adrenalina in el de la 4 luni..da ce sa fac, ca stiu ca asta e remediul.poate la voi era si gatutul iritat de v-a dat si tantum. la noi a zis ca nu e f iritat.
concentratia la aerosoli si la noi e cam aceeasi- 1 ml adrenalina, 5 de ser.
ba inca a zis drita ca la spital tot asa ceva le fac, insa si cu cortizon..asa ca nu am putut sa astept si sa sper sa treaca, pt ca asa cum ziceam e f periculos la micuti, ca un-doi nu mai pot respira, laringele lor fiind f micut, iar dc se inflameaza se obtureaza.
cd sunt mai maricei, se da si nurofen ca antiinflamator.
febra nici al meu nu face, si nu stiu de ce i-a dat atunci panadol. oricum, asa cum ziceam, eu nu am reusit sa ii tin supozitorul. iar el se distra de minune, in fundicul gol.:)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
Cris2010 spune:
Buna seara mamici!
Sa ne traiasca Victorasii!!!
Sanatate multa delfinasilor bolnaviori!
Crispro, Victo,. Suntem alaturi de voi!
Eladea, Otilia, merci de lamuriri in legatura cu scaunul de masina. Noi avem un VW pasat din 2007, oare are isofix? Este scris pe undeva in masina?
Mai fetelor, eu nu stiam de treaba cu alunele si alergiile. Credeam ca doar copilasii nu au voie unele alimente pana la un an. Eu am mancat toate felurile de nuci, caju, migdale, alune...
Care-i treaba cu ceata??? De ce nu avem voie sa scoatem copiii pe ceata?
Pufescu, zici ca e intr-un camp magnetic.
Diana, sa va fie de bine cumparaturile.
Cris, mamicuta lui Solnushka Natali - 13.07.2010
Foto Luna 3+
Cris2010 spune:
Maine e randul nostru cu vizita la pediatru si vaccinul.
Lala, poate te ajuta Mysya cu niste site-uri din Germania, tin minte ca ea si-a mai luat lucrusoare online.
Noapte linistita delfinariu!
Cris, mamicuta lui Solnushka Natali - 13.07.2010
Foto Luna 3+
Diana_Eva spune:
Multumesc frumos!
Stiu ca e cam devreme pentru toate cele care tin de diversificare dar asa chef de iesit aveam - stiam ca sotul meu are zi libera azi asa ca i-am zis ca nu se poate fara ele - ca trebuie luate - nu a comentat, am mers.
Pe de alta parte la ce urat face copilul meu in scoica ma gandesc sa incep sa o pun cate 5 minute pe zi in scaun sa se obisnuiasca cu el, incet, incet. Azi am pus-o si cand a simtit centurile era o durere pe ea. M-am chinuit sa o fac sa uite dar nu prea am avut succes. Vedem si maine! Ei i-ar placea sa stea in landou usor ridicat (o treapta, doua), sa o tin de manute sa se ridice in fund sa vada mai bine in jur. Asta e pozitia preferata mai nou. Chiar e vreo regula cat se poate tine un copil de aproape 3 luni in fund sau pe burta? Ca sa nu mai zic ca se impinge si in picioare doar, doar pricep si o ridic. Ma prefac ca nu inteleg.
In seara asta mi-am bagat foarfeca in par... eu zic ca iesit bine dar vad eu maine pe lumina ce si cum. Noroc ca e netuns din august asa ca e destul de lungut - mai e loc si de un indreptat la coafor daca va mai fi cazul.
Am decis sa fac proba la Avent si sa fac supa de dovleac cu el.
Sunt la tura doi de dovleac - ma mult de 350 grame (crud) nu intrau. Va zic maine ce a iesit. Prima tura dupa 10 minute e foarte moale - am bagat furculita in el si se pasa usor.
Acum cu discutia despre scaunele de masina mi-ati mai dat o ideea cum sa fac rost de inca o plimbare in centru la magazine. O sa va intreb inainte sa decid care il vreau. Deocamdata nu am studiat nimic, doar ce ati scris voi.
Noi cu feonul am trecut mai usor de colici - acum am uitat de el, nu mai e nevoie. Il puneam sa mearga in pat langa ea si adormea ca prin minume DAR se cam trezea cand il opream.
Pediatrul nostru ne-a zis "Afara cat mai mult indiferent de vreme! De afara venim!" Evit sa stau mult cand e vant in rest iesim zilnic.
Cri - De otita l-a cautat cineva?
Otiliav - Bravo pentru puiuta!
Laurika- Si mie imi e groaza de ce va zice pediatrul la 3 luni, cand l-am sunat saptamana trecuta a numit-o "micul urias". Ma bazez pe faptul ca nu e numai greuta e si lunguta. Data trecuta(la 6 saptamani) o pupacea pe piciorusele grasunele, asa ca si lui ii e drag de copilasii dolofani. Ei sa fie sanatosi, eu nu o indop deloc cu nimic, cat vrea sa manace, mananca!
Pup si multumesc de sfaturi!
Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
carla_2008 spune:
Cris2010 cu ceata e cam asa: nu e indicat sa scoatem copiii pt ca e umed aerul foarte tare,si rece.atat.
dar eu pe ploaie i-am scos sub garajul deschis(doar acoperit) si i-am tinut cam o ora jumate.Au dormit tun,raceala zero,nici macar muci.Si asta de mult deja.
Afara ii scot in body,ciorap lung,blug subtire,un pulovaras si o gecuta subtire,plus o caciulita crosetata.Daca bate vantul si e chiar frig ii bag intr-o paturica plic.La iarna ii imbrac in ursuleti cosmonauti si paturica groasa peste,plus caciula plusata mai grosuta.In casa stam in body,tricou si pantalonasi de trening,plus ciorapei de bumbac.
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
Diana_Eva spune:
ce parere aveti?
http://www.heraldscotland.com/car-seats-facing-rear-safest-for-all-children-1.912421
Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)