Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 42-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Miki, Ariadna- multumesc din tot sufletul ptr lamuriri. Acum, ptr prima oara de cand mi s-a pus dignostic de SAFL, mi s-a mai luminat si mie mintea,am mai inteles si io despre ce e vorba .
O sa-mi fac testul ptr Mutatia factorului V Leiden si cele ptr antic anticardiolipidici.
Sincer va spun ca mi-ati fost de foarte mare ajutor.
Aspenter iau, mi-a prescris Dr. U.
Ciudat e, ca at cand m-am prez la ginec cu rez analizele mi-a zis ca n-am nimic, ca am doar un param sarit, ca tb sa le repet, da nu asta e motivul ptr care am pierdut 2 sarcini numai io stiu cat de greu obtinute.
si dc puteti sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna la P.G.= 0,7 cut off =0,8 ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gheveronica spune:

Gheveronica tb sa-ti dea 2 retete si sa bifeze gravida, numai asa poti lua compensat 100% sau medicul ginecolog sa-ti dea utrogestanul si med de fam sau hematologul sa-ti dea heparina.

Miki

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

[/quote]
miki mie dr de familie mi-a zis ca este compensat 50% clexanul si utrogestanul .tu cum ai luat 100%?

mutatia 677 stare heterozigota 1sarcina naturala pierduta 7sapt 3IA nereusite.fiv1 2010 promed system reusit sarcina sapt 6+ multumesc doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ariadna
Goldi Da, 2 retete trebuie, tu ai reusit sa iei amandoua retetele de la ac medic sau de la medici diferiti?
Simonia Proteina C Global este si tb sa fie mai mare decat 0.8 (la Fundeni)

Miki

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Stefulici ProC Global (nu Pro Global) =Proteina C Global care este acelas lucru cu analiza rezistenta la Proteina C Activa de la alte laboratoare (APCR). Atentie, a nu se confunda cu Proteina C reactiva care e cu totul altceva.

Gheveronica clexane e compensat 100% in sarcina si cum am spus tb bifata casuta de gravida , diagnostic trombofilie. Este pe lista B cu asterisc asa cum a spus Ariadna.Acel asterisc spune ca medicamentul nu are plafon. Utrogestanul e pe alta lista de aceea tb pus pe o alta reteta si parca tot 100% e compensat, nu stiu sigur de asta.

Miki

Mergi la inceput

Mei!!! Care nu a votat? Eu sunt o vechitura obisnuita cu voturi muuuulte

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Miki- cat de informata esti! Ai cumva studii medicale sau pur si simplu ai fost foarte implicata in problema?
Multumesc mult! Dc se confirma mutatia factorului V Leiden , tb sa iau heparina sau numai dc sunt insarcinata? ajuta dc vreau sa raman insarcinata?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefulici

Miki- cat de informata esti! Ai cumva studii medicale sau pur si simplu ai fost foarte implicata in problema?
Multumesc mult! Dc se confirma mutatia factorului V Leiden , tb sa iau heparina sau numai dc sunt insarcinata? ajuta dc vreau sa raman insarcinata?

Stefulici subiectul asta eu l-am deschis, sunt prima trombofila de pe forum cu acte. Nu am studii de specialitate dar am studiat net-ul in lung si lat si dupa prima analiza proasta care a fost APCR am aflat de FVL si asa mai departe pana mi-am facut semnatura asta frumoasa. Cand mi s-a spus ca tb sa fac clexane de 0.6 m-am oprit din facut analize pt ca doza mai mare de 0.6 nu mi se va da la inceput.
Dc ai FVL te va trece pe clexane dupa ovulatie sau cand ai un test pozitiv. Dc faci FIV/IA cu stimulare posibil sa-ti dea sa faci din prima zi de stimulare.
EDIT: Da ajuta dc vrei sa ramai insarcinata.
Ariadna tu iti aduci aminte ce mutatii avea Zapp ? Eu stiu sigur ca avea FVL dar nu stiu dc hetero sau homo si dc mai avea alta mutatie/analiza de trombo proasta. Stiu ca a facut clexane 0.8/ zi si as vrea sa stiu dc ac doza i s-a dat doar pt FVL si ce genotip era.

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Fetelor eu imi fac Fraxiparina de 4 luni de zile, si in tot acest timp, nu am reusit niciodata sa iau totul compensat 100%. Nu cred ca de vina e plafonul acesta de 3 mil, pt ca ultima data am avut pe reteta doar 10 buc, ceea ce ar insemna un pic peste 1 mil, si tot am platit 15 Ron. Mai nou auzisem la un mom dat ca se compenseaza doar aproximativ 85% din valoarea lor si de aici diferentele pe care treb sa le platim, dar poate nu stiu eu bine. Si daca e vb de acea steluta ( asterix) cui treb sa spun? farmacistei sau med de fam??

FVL heterozigot, 28 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

miki, nu mai tin minte dar pot sa gasesc informatia

dangabriela, farxiparin nu e pe aceeasi lista de compensare cu clexane, au alta substanta activa din cate stiu eu... dar goldi cred ca stie mai bine ca mine.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Ariadna
Dangabriela despre fraxiparina nu stiu sa-ti zic dc 100%compensata. Despre asterisc tb sa-i spui med care iti elibereaza reteta deoarece pe lista aia se vede codul medicamentului care tb scris pe reteta.

Miki

Mergi la inceput