Fluturasi de martie-aprilie 2011 (66)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

buna fetelor. va zisei ca eu sunt cu renovarea a 2 camere la soacramea, plus o bucatarie.ieri am fost la nasi, si culmea, am avut o discutie contradictorie cu nasul, in ceea ce priveste amenajarea camerelor.a ramas masca ca eu vreau sa culc copii intr-o camera separata, dar lipita de a noastra. cica, e indmisibila ideea, de-abea dupa 6 ani, auzi la el..ne-am mai contrazis pe tema - culcarii copiilor in acelasi pat.eu m-am gandit ca dupa 4- 6 luni, sa le iau patuturi separate. el cica, nu si nu.. ca dc tot nu avem spatiu..eu nu vad de ce , nu? azi in metrou am mai gasit un argument ptr ideea mea,cand se imbolnavesc de ce sa stea in acelasi pat? unul tuseste, se agita, nu doarme, celalalt de ce s-o ia razna si el, si noi pe langa ei?voi ce parere aveti?

20 SA+

sunt total de acord cu tine , noi l-am culcat pe Cristi de la inceput singur la el in camera cu lumina stinsa, dar cu radio dat drumul incet. Acum nu are pb sa adoarma singur chiar daca se mai trezeste peste noapte, adoarme singur la loc; nu ii este frica de intuneric deloc.
Plus ca tati poate merge la serv si are nevoie de un somn bun, iar cu bebe langa pat, nu doarme chiar adanc.
Si ultimul aspect, dar nu cel mai lipsit de importanta este intimitatea culpului. Pentru o viata de familie armonioasa trebuie avut in vedere si acest aspect. NU inteleg cum cuplurile care dorm in pat cu copilul, mai pot sa-l faca si pe al doilea. Fara suparate pentru fetele de aici . Finii nostrii la fel au procedat, dar pe al doilea l-au facut "in deplasare"
viss, cred ca poti de la inceput sa-i culci in paturi diferite, daca ai 2 patuturi, dupa 3-4 luni incep oricum sa se rostogoleasca si o sa vina unul peste altul.

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 25+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Viss, Madutza si eu sunt perfect de acord cu voi!
Noi deja am ales camera de langa dormitor ca fiind camera lui bebe si vrem de la inceput sa o culcam acolo. Am pus si in camera aia un pat, la inceput daca va fi nevoie sa dorm eu acolo, dar atat.

Pe langa ce a spus Madutza, eu mai vreau sa punctez o problema. De curand am asistat cum un copil de 5 ani nu poate adormi fara mami si tati. Pai eu nu vreau ca ani de zile sa trebuiasca sa ma culc deodata cu copilul ca nu poate adormi fara mine.
Nu, nu!

Viss, apropo de ce zicea nasul tau, eu am vazut de curand un filmulet pe you tube cu unul care zicea ca doarme cu copii in pat (avea vreo 5) pana la 9 ani. Ce naiba?!
Ca cica asa se simt iubiti copiii. Eu ma intreb cat de greu se vor desprinde acei copii de parinti in astfel de conditii :(

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

asa e, ama, vreau sa cresc un copil independent care sa stie ca se poate baza pe mine oricand , dar sa prefere sa rezolve singur lucrurile.
Stiu ca sunt mamici aici care s-au staduit sa culce copilasii singuri dar nu au reusit. Ma refer la Miki, iubita sper sa nu te superi , noi vorbim la modul ideal cum ar tb sa fie din punctul nostru de vedere

Povestea nasterii

Poze

Mergi la inceput

azi am facut treaba si nu am dormit deloc la pranz, acum sunt rupta. ma bag in pat.
Pupici!

Povestea nasterii

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

ah da, bineinteles! eu ma refer acum la cazurile in care parintii asa vor sa procedeze. in fond fiecare alege sa-si creasca copilul cum considera de cuviinta, nu cred ca are cineva toata raspunsurile sau garantii ca procedeaza corect. cred ca si instinctul nostru ne spune cum putem proceda :) sa nu zic si eu hop pana nu am sarit, poate ma vedeti peste un an ca dorm cu bebe in pat ;0))

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

mada noi am mai discutat acest subiect si la aspirante
e adevarat ca toata lumea doreste idealul
dar de multe ori acesta nu poate fi atins
mie mi s-a imbolnavit fata la 40 de zile
era sa moara daca nu eram langa ea
se inneca cu mucisorii
c and sunt mici veti vedea cele care inca nu aveti
sunt tare fragezi
si atunci m-a certat un medic atat de rau
ca dupa 10 zile de spitalizare
si trauma
nu am mai putut culca copilul in alta camera
sau alt pat
SI SUNTEM BINE
AM RAMAS GRAVI IAR CAND MI-AM DORIT
ETC.

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 19+

Mergi la inceput

AAAAAAAAAAAA
si pt comoditatea mea a fost super
fratemiu a dormit cu mama pana la 4 ani
si e super independent

nu vreau polemici doar ca si eu gandeam ca voi pana sa nasc
si s-a dovedit in cazul antoniei a fi exact invers
fara a fi noi ca parinti stresati
mie mi-ar fi fost greu sa misun noaptea prin casa
sa ii dau san
din 3 in 3 ore
iar cand sunt bolnaviori e chiar f dificil

Mergi la inceput

asta nu inseamna ca va dormi cu noi pana la adanci batranete
ca visez ca pe la 3 ani sa ii fac camera ei
diferita de a surorii ei
care e acum in burtica

Mergi la inceput

ama eu am baut cafea in sarcina asta
si in cealalta
zi de zi caci am tensiunea mica
si antonia e super calma
si cuminte
dar fiecare face cum crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

asa e, ama, vreau sa cresc un copil independent care sa stie ca se poate baza pe mine oricand , dar sa prefere sa rezolve singur lucrurile.
Stiu ca sunt mamici aici care s-au staduit sa culce copilasii singuri dar nu au reusit. Ma refer la Miki, iubita sper sa nu te superi , noi vorbim la modul ideal cum ar tb sa fie din punctul nostru de vedere

Povestea nasterii

Poze

e da, cum sa ma supar..eu sunt pro dormit singur si camera lor, nici nu concepeam altfel..se pare ca cineva a vrut sa-mi dea o lectie ca prea eram sigura pe mine dar eu sunt multumita acum la ce am ajuns, adica primul an m-am chinuit cu el in camera lui/patutul lui si am suferit mai mult eu ca eram mai mult treaza noaptea dar la 11 luni ne-am mutat la ai mei intr-un apartament modest de 2 camere transformat in 3 ( norocul nostru ca e bucataria construita afara fiind la parter ) si uite asa vlad a fost primul care a avut camera lui= dormitorul alor mei si doarme intr-un pat de 2/2 cu bariere puse la pat ca il alearga toata noaptea..si eu, in functie de starea mea si cat de rezistenta sunt, ma furisez fie langa el ( cand are nopti agitate si tipa si nu doarme ) fie langa tati..oricum nu-mi permit sa trezesc toata casa, nu mai zic blocul..ca toti au servici si sunt super obositi oricum..singura problema e ca trebuie sa stai intins langa el pana adoarme, poate fi 5 minute sau 20 min...invarte de inelul meu si adoarme..
sunt cat de cat multumita la ce am ajuns, cu compromisuri de toate partile..am mai lasat si eu de la mine..dar cand ne vom muta si vlad si surioara vor avea camerele lor si acolo vor fi parcati de la inceput

mami de Vlad 09.04.2009 si s24 cu

Mergi la inceput