Fluturasi de martie-aprilie 2011 (66)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Buna fetitele ! Back from Egipt !
Am incercat sa recuperez ce ati scris dar e imposibil.
Strumphy felicitari pt fetita.Traiasca rochitele si papusele noastre din burtik!
Viss o sa vezi tu la moment cum vei proceda, ca doar copii nu sunt legati de paturi, iar paturile nu-s legate de camera. Eu cred ca e bine cum te-ai gandit , insa cateodata le place la gemeni sa fie impreuna, sa se simpta unul langa altul pt ca au stat noua luni in burtica , deci prezenta celuilalt ii da confort. Stiu de la nepoteii mei tot fetita si baiat.Asa radeau cand se vedeau unul pe altul . Dar de dormit se poate separat , plus ca daca e unul bolnav trebuie sa-i separi.Cu dormitul in camera depinde de sanatatea lor, daca nu vor avea nevoie de de ingrijire mai atenta se poate si in alta camera.
Dar la mine de exemplu a trebuit monitorizata respiratia timp de o luna dupa nastere, pt ca am avut probleme. Deci crede-ma ca atunci nici de dormit nu prea dormi, darmi-te in camera separata. Saraca mama. Acuma incep sa-mi dau seama.
In egipt a fost super , in afara de mancare, care se putea sa fie mai buna. Marea Rosie super frumoasa cu pesti care inotau pe langa tine. Am facut plaja, baie . Am fost in excursii la Luxor in Valea Regilor, templul faraoanei Hacepsut, prima femeie faraon, complexul de la Karnak. Intr-adevar impresionanta civilizatie, fata de ce saracie domneste acum in Egipt.Oricum am aflat ca populatia de astazi nu are nici o legatura cu egiptenii antici. Acestia sunt stramosii triburilor arabe care au ocupat egiptul pe la anii 500 d.Hr. Singurii descendenti din egiptenii antici sunt egiptenii ortodosci copti care reprezinta aprox 5 % din populatia de astazi.
Au o natalitate foarte ridicata populatia crescand in fiecare an cu 1.5 mil la o populatie de 84 mil.
In egipt m-am simptit foarte in siguranta din momentul in care am aflat ca exista pedeapsa capitala pt doua fapte :omor si viol. Stiu ca nu e crestineste , dar la ei nu se intampla astfel de lucruri. Ultimul viol a fost acum 2ani , in care o fata a fost violata de 10 tineri, toti au fost spanzurati.
A doua excursie a fost in desert. Am vizitat un sat de beduini,ne-am plimbat cu camila , am vizitat o farmacie de a lor, am cumparat si ceva leacuri de pe acolo.Ne-am dat cu atv-urile. Sper ca pitica sa nu imi ceara pe la vreo 5 ani atv-ul propriu.
A fost interesant .Am aflat ca beduinii traiesc in medie 80-90 de ani in ciuda saraciei, dar nu au stres, iar mancarea e simpla si sanatoasa.
La bebelina i-a placut toata ziua s-a jucat in burtica, poate ca a vazut soarele acolo in burtica. O sa ne zica dupa ce iasa, a asculatat valurile marii.I-a placut cu avionul.Nu ni s-a fcaut rau deloc , doar o mica diaree in prima zi. Dar asta oricine pateste in Egipt.
Noua ne-a placut . Data viitoare la un hotel de 5 stele si facem si scufundari la adancime . E ceva unic si deosebit, dar nu am putut acum din motive evidente eu gravida , sotul cu operatie de hernie de disc de 2 luni , iar tuburile de oxigen cantaresc minim20 kg .
Acuma putem sta acasa cu bebicu vreo 2 ani.
Abia astept eco de pe 26 sa vedem ce mai face bebelina Miriam.
Fetitele va rog trimite-ti-mi careva parola pe private la user comun ca sa pun si eu niste pozici din egipt cu burtica. Abia astept sa va vad pozicile .
O zi buna sa aveti cu bebici plimbaciosiin burtica!

Feli cu Miriam in burtica 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

andreea inca nu stiu.....nu sun tem nici noi 100% hotarati.

happy, sa vad cum am timp si merg si cumpar ceva pt bebelina. la mamica nu e cazul de dus nimic de mancare, fiind la spital particular. eventual o intreb de flori. spor la treaba.

mami x2 , de fetita cu codite si s 25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

neata fetele!

am avut un somn tare haotic, iar acum sunt cam ametita si ma doare capul . M-am culcat devreme, m-am trezit dupa vre-o 2 ore si nu am mai inchis un ochi pana pe la 2-3 dimineata . evident acum sunt zombi

Si mie imi place sa ne imparatsim experientele cu bebelusii. Vroiam sa va mai spun ca in primele luni nici nu ma gandeam sa dorm in timp ce il alaptam, stateam si ma uitam la el cum suge si nu ma mai saturam , apoi cand s-a facut mai mere pe la 4-5 luni mai motaiam la suptul de dimineata

La mine acum pb este alta: ce ocupatie sa ii dau lui Cristi cat timp alaptez eu buburuza? Sa alaptez de fata cu el? sau sa-i gasesc o ocupatie in camera alaturata? daca o sa vrea si el din nou sa suga? sa il las sa guste?
Luna asta mergem sa luam pentru Cristi un pat normal si sa-l obisnuim sa doarma in el, ca sa folosim patutul lui la fata. Daca o sa faca scandal cand o sa vada alt copilas la el in patut? offf, am mai emotii de cum o sa reactioneze cristi ....

simo, la tine cum a reactionat baiatul cel mare?

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 25+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

felicitas bine ai revenit pe meleaguri romanesti!! asteptam pozicile. iti trimit acum parola.

EDIT: nu ai activat PM-ul!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danutaaa

buna fetelor,
eu sunt mai noua, aici pe forum,
zilele astea implinesc 20 saptamani si sunt un pic nelinistita deoarece inca nu am simtit miscarile lui bebe
sunt la prima sarcina, am inteles ca si asta conteaza, dar oricum...
mai sunt printre voi care inca nu i-ati simtit?
mersi

buna
bine ai venit printre noi. sarcina usoara sa ai in continuare!
daca ai fost la dr, eco si bb e bine nu ai de ce sa iti faci griji. sunt sigura ca zilele astea vei incepe sa simti si tu miscarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

neata burtici

strumphitza ai un stil de-a povestiiiifoarte frumos, chiar ca la nastere o sa ne scrii vreun capitol intreg sigur. ma bucur ca esti super fericita si radiezi. cata fericire ne poate aduce un mic puiut de acolo din burtica

deea pai nu stai chiar rau cu fierul. eu am 11,2 si minimul este 12 la mine. dar nu a zis ca este vreo problema, doar mi-a zis sa iau fier. si tu ai povestit tare frumos cum dormeai cu printesica de mana. cred ca a fost o perioada foarte grea mai ales pana a crescut mai maricica.
cred ca la inceput este greu pentru oricine si vrea sa-si tina puiutul cat mai aproape. zic eu acum ca o culc singura pe bebelina dar parca vad ca o iau cu mine si cu tati

iony ce mai faci?

merg sa mai citesc.

toate burticile.

S-a intamplat minunea mult asteptata24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui catank

Buna dimineata tuturor de la butici mici la burtici mari!!!

Mi/a fost dor si de casa, de sot, ...de frunzele din curte...
Imi spunea el aseara... Doamne cit de mult mi-ai lipsit, ..patul gol, vasele nemiscate in bucatarie, frunzele nematurate in fata usii... trista atmosfera. I-am multumit pentru ca ma intelege si sustine!

tuturor

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA 19+

catank, bine ai revenit! Ce frumos povestesti tu de casuta

azi poate fac si eu o placinta sau un chec...
am o ladita de mere de la un coleg al sotului si nu stiu ce sa fac cu ele, sa nu se stice. Cred ca am sa le curat pe toate, le dau pe razatoare si le pun la congelator pentru placinte mai incolo. Ce zicei? e bine?

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 25+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

lalely cand aflii culoarea caruciorului? chiar ca trebuie intrebat medicul in legatura cu infectia aia.

simona eu cred ca te stresezi prea tare cu kg si de aia se pun serios ca atunci cand te stresezi tare si te gandesti la un lucru parca atunci nu iese cum vrei. nu te mai gandi la asta, tu oricum arati super, nici nu se vede nici un kg.

S-a intamplat minunea mult asteptata24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Danuta, eu zic sa nu-ti faci griji. Treaba cu miscatul e relativa. Mai ales la prima sarcina se simte mai tarziu. Sigur la unele femei, ca nimic nu e general valabil. Dar daca la eco e totul in regula de ce sa te stresezi? Si eu tot asteptam sa simt ceva, fiind in sapt 17. Ba chiar mi s-a parut ca as simti, dar cine stie daca a fost sau nu... Am fost la eco sapt asta si medicul mi-a zis ca cel mai probabil peste vreo 2 sapt o sa simt, deci prin sapt 20. Oricum daca l-am vazut pe bebe bine acolo, sunt linistita.

Hapiness, te-am vazut si mi-am adus aminte sa-ti multumesc pt pontul cu sucul de portocale dimineata pt captarea fierului. Eu n-am facut deloc pana acum suc natural, desi am tot ce-mi trebuie in casa. Cred ca de lene... Dar e cazul sa ma apuc.

Felicitas, ma bucur ca v-a placut in Egipt. Mi s-a confirmat inca o data. Noi am fost in luna de miere la Sharm si vreo cateva zile in Cairo la niste rude. La Sharm el Sheik ni s-a parut de vis. Am nimerit probabil bine si hotelul, pt ca am auzit si pareri proaste. Noi am nimerit tare bine: un hotel linistit, cu plaja proprie peste drum, o plaja calma, curata, a fost chiar de vis.

Ma duc fetelor sa-mi fac spanacul si sa spal niste vase ca sa-mi inmoi si unghiile, sa-mi fac manichiura dupa aceea. Asa ca ma intorc la voi cand voi fi la capitolul manichiura

in sapt 17+ cu minune de vesel.
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

danutaaa bun venit la eco e bine bb, e activ?

felicitas bine ai revenit, frumoasa descriere pe unde ai colindat tu, tare mi-ar mai place si mie un pic de plaja

madutza in legatura cu suptul eu zic sa nu-l intorci pe cristi daca e intarcat, cu patutul si la noi e pb eu ma gandeam sa mai iau un patut de bb ca mi-e team asa o mut pe Naty in pat normal daca cade din el?

yasmi cum esti azi? contractii?

mami de Naty (10.04.2009) si 26+ cuAlex

Mergi la inceput