Mai - Iunie 2010 (35) - Murdarirea este buna :-)!
Raspunsuri - Pagina 18
arturicii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris_09 A facut kk...normal,fara diaree,fara febra,fara sange..dar oricum ii fac coprocultura Fug la laborator Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) Nu cartile cresc oameni,ci mamele. |
of, sa fie bine
Ioana & Arturicii'S
Vivela spune:
Sorana, stiu ca nu m-ai intrebat pe mine de iaurt de casa, dar imi permit sa ma bag in seama si sa raspund, ca ne cunoastem : laptele se incalzeste putin (deci nu sa fiarba, doar sa fie caldut, ideal cica la 40-50 de grade) si jap un iaurt in el asa caldut si amesteci. tot ideal ar fi sa pastrezi rezultatul la o temperatura constanta de 40 de grd, dar cum banuiesc ca n-ai cum, il poti lasa in bucatarie pana a doua zi.
iese mai bun daca il pui in oala de lut (din aceea smaltuita), se face iam-iam ..
ca proportii, eu puneam la o jumatate de litru de lapte o cutiuta mica de iaurt (de 150) - ideea e sa se inmulteasca bacteriile alea din iaurt, nu grasimea e cea care conteaza.
dar banuiesc ca stii ca la copii, cel putin pana la 3 ani, e bine sa dai laptele integral, nu din cel degresat.
Cris, ma bucur ca e Seby mai bine, sper sa fi fost alarma falsa.
si noi (eu si David) suntem fani Maria Mirabela, cred ca e singurul film la care David sta nemiscat de la inceput pana la sfarsit. v-ati prins, da, ca am filmuletul .
felicitari dintosilor, noi suntem in stand by inca.
e asa cald afara, mai stau un pic si iesim la tura 2 de plimbareala, in 3...
Traiesc in Orasul Alandala
Jocurban spune:
citat din mesajul lui ancutzicab Gabi, merci de pont! Carla - e DVD din cate am inteles eu! Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
In principiu as vrea si DVD-ul, daca nu e scump... stii cumva cam cat ar costa?
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
arturicii spune:
Nana, ptr descrierea detaliata despre vizita la dr
Eu sunt tot in stadiul in care nu-s convinsa sa ii dau fierul. In plus, ma tot uit pe cerealele ptr bebei si nu imi place ce gasesc prin ele. Ma straduiesc sa ma orgnizez sa ii prepar eu.
Ieri nu i-am dat nimic altceva decat lapte de la mine pt ca la cat de infundat ii este nasul ma indoiesc sa aiba vreo bucurie in a manca fructe/legume.
Sorana, cum stai cu programul tau de pierdut una-alta?
Carla, faine animalutele.
Daca imi permiti, iti spun o invatatura din experienta proprie.
Aveau baietii un an si un pic. Pasiunea lor erau tractoarele. Le strigau pe strada Tatuuuu.
Vine baby expo si gasim tractoare; mari, au si pedale, super finisaje. Ma dau ca zmeul peste cap si reusim sa le luam; bucurie mare prt baieti cam o luna. Apoi...vreo 2 ani pauza; le tot mutam dintr-o parte in alta, etc. I-au mai interesat vreo 2 ani mai tarziu.
Acum m-am invatat minte si ii las sa vad ca vor, ca pot sa se descurce singuri cu ele.
Marylena, felicitari ptr dintisor!
O saptamana frumoasa tuturor
Ioana & Arturicii'S
aleesicoo spune:
artu, am zis eu odata k nu ii dau cereale(la momentul acela) si tu m ai sfatuit sa ii dau ca sunt bune pt ei, acum eu te intreb pe tine tu d c nu ii dai?
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
Vivela spune:
eu i-am dat lui david cereale din cele de la nestle, fara zahar adaugat. am vazut ca alte marci (dar nu toate) au intr-adevar zahar. desi nu-s fan nestle (nu-s fan nicio firma producatoare de prafuri), au fost singurele acceptate de copil si am ramas la ele. si nu i-au placut toate, ci doar cele simple cu orez, orez cu roscove si mai tarziu cele junior cu cacao, la fel, fara zahar.
despre fier, nu stiu ce sa zic, eu nu prea i-am dat lui david, cred ca i-am dat doar o data, nici nu mai tin bine minte. ma enerva ca nu-i placea deloc, are gust oribil, il scuipa, murdarea peste tot, era un chin sa i-l dau. si nu eram nici convinsa de necesitatea lui, ca i-a fost prescris doar preventiv. daca o analiza de sange ar fi indicat intr-adevar o carenta de fier, n-as fi stat pe ganduri. dar asa...
artu, poti sa vezi care sunt alimentele bogate in fier si sa insisti cu ele. si cand va fi vorba de carnita, sa-i dai suficienta, daca Sabina accepta.
aici, tin minte ca gaseam plicuri cu germeni de cereale, erau sub forma de fulgi fini, naturali 100% (cel putin asa se laudau si cred ca erau, ca aveau gust identic cu germenii pe care ii faceam eu in casa - adica puneam grau la incoltit). chiar o sa mai caut si pt damian, cand va veni vremea marii diversificari.
pana atunci, pe Damian il vad tot mai suparat ca la masa el este mereu sarit - daca il tin in brate si beau un pahar cu apa, imi ia paharul din mana si vrea si el sa bea, daca am o felie de paine, se repede sa muste ...si se oftica atunci cand nu-i dau. mi-e asa drag de el ca e curios. mai asteptam totusi un pic cu diversificatul, vad ca ii merge bine pe laptic exclusiv, are niste pulpaneeee....
Traiesc in Orasul Alandala
arturicii spune:
citat din mesajul lui aleesicoo artu, am zis eu odata k nu ii dau cereale(la momentul acela) si tu m ai sfatuit sa ii dau ca sunt bune pt ei, acum eu te intreb pe tine tu d c nu ii dai? ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010) multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa! Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!! |
pai is bune dar acum cand am cautat sa luam am gasit ca toate au zahar
asa ca o sa ii prepar eu in casa
Ioana & Arturicii'S
cris_09 spune:
citat din mesajul lui ancutzicab Cris, ma bucur sa aud ca sunteti mai bine, multa sanatate lui Sebi, sa se faca bine de tot repejor. Eu stiu ca rezultate bune in cazul diareei are supa(crema) de morcovi, practic curata bine intestinele si scoate ce e rau afara. Pana la urma, insa, ce i-a iesit la coprocultura? E enterocolita bacteriana sau virala? iar cu testul sudorii, nu stiu ce sa zic - personal, mi se pare aiurea sa vi-l dea doar pentru ca a luat putin in greutate. Asta ce ar insemna, sa dau si eu fuga cu fotomodeala mea la un test? Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
Oare cereale am voie sa-i dau?Din alea de la nestle ii dadeam inainte,cu orez si roscove
Nicolettttttttttt unde esti?
Nu stiu cum naibii faceau alea mancarea in spital,ca balota pe nerasuflate,acasa nu vrea nimic
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Nu cartile cresc oameni,ci mamele.
arturicii spune:
Vivela, oi fi eu mai cumva in perioada asta dar ma uit la picaturile alea de fier, le mai citesc reactiile adverse posibile si nu imi vine sa deschid flaconul.
Carne imi propusesem de la 9 luni (la 7 legume fructe, la 8 +ou si cereale).
A, de analiza i-am zis si eu pediatrei insa a zis ca mai bine prevenim decat sa tratam.
Mai "cujet" la problema; multam de informatii
Ioana & Arturicii'S
Onana spune:
Vivela, multumesc draga mea, ma bucur ca "te-ai bagat", eu n-am mai facut iaurt in casa, spr rusinea mea, lui Matei ii dadeam din cel simplu, adica fara fructe, insa cumparat. Acum multumita voua vreau si eu sa fac! Multe lucruri am invatat de la voi, toate, si va multumesc inca o data!
Artu, multam de intrebare, pai nu am mai pierdut mare lucru, de cand cu abaterile culinare si mai putina miscare (din lipsa de timp), insa macar am schimbat prima cifra a numarului kg din dotare, deci macar psihologic e mai bine. Dar acum, ca am terminat cu botezul, sper sa termin si cu mancatul aiurea si sa ma focusez mai mult pe acest proiect (si mai am inca unul de care sa ma ocup, printre picaturi, ca oricum prioritatea nr 1 sunt baietii.) La sala merg si la zumba dance, merg si la aerobic si mai nou am fost la cycling, nu va zic cum ma doare fundul (sau ma rog, pe-acolo prin zona) dar mi se pare cel mai eficient pt slabit. Dupa o ora de bicicleala ma simt super, iar cantarul zice de bine Doar ca nu am reusit sa merg atat de des cum as vrea..
Cu fierul la noi e un chin, de cand ia Tudor face niste bolovani pe post de kk, vai de fundul lui Ii dau deja cele 7 picaturi in doua doze, si e un pic mai bine, adica reuseste scaune zilnice (dar pietroase). Off, si cica 3 luni e nevoie..